Zagadki filmowe

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Mam dla was coś w rodzaju zabawy,jestem ciekaw czy ktos tu się interesuje filmami równie mocno jak ja i dla tych osób kieruje te zagadki,a nagrodą rzecz jasna jest gra :),narazie na Desure,ale po jakimś czasie dam małe gierki na Steama a potem moe cos więcej :),ale im lepsza cenowo gra tym trudniejsz zagadka. Zazwyczaj będą one w formie cytatu z filmu lub uciętego odpowiednio plakatu,tak for fun :) :).
Zasady: Wygranemu wysyłam kod(ewentualnie gifta) przez PW lub na jego profilu Steam w cagu 24 h od napisania dobrej odpowiedzi,zagadki będą wymyślane co tydzień w niedziele :)

P.S.:Jeśli macie problem z odpowiedzią Filmweb zawsze pomoże :D

Oto pierwsza z tych zagadek:(narazie to jest łatwiutkie ;P)
"Do you wanna know how I got these scars? My father was a drinker... and a fiend. And one night, he goes off crazier than usual. Mommy gets the kitchen knife to defend herself. He doesn't like that. Not... one... bit. So, me watching, he takes the knife to her, laughing while he does it. He turns to me, and he says, "Why so serious?" He comes at me with the knife – "Why so serious?" Sticks the blade in my mouth – "Let's put a smile on that face!" And... why so serious?"

Podpowiem:diabeł tkwi w szczegółach :trollface:
Do wygrania w te zagadce jest na początku kodzik do Fairy bloom Freesia na Desure

P.S.2:Pamietajcie tutaj nie liczy sie wygrana tylko zabawa ze zgadywania,a nagroda to tylko dodatek :)

****************************************************************************************************
Aktualizacja nr 5(24.06.2015)
Wprowadzam teraz zasady zagadek:
1.Zagadki będą odbywać się co tydzień w niedzielę o 21:00. Jeśli będą jakieś zmiany to napisze,
2.W niedzielę będą zawsze 2 zagadki: 2 póki co z grami na Steama póki mi kodów starczy.Jeśli odbędzie się jakiś dodatkowy event to będę zapowiadał z parodniowym wyprzedzeniem.
3.Osoba która już zgadła w danym dniu,nie może zgadywać na kolejne by dać innym szanse(lecz następna niedziele już może),chyba,że dam coś bonusowego to o tym ówcześnie poinformuje.
4.To ogółem ma być zabawa zatem niech nikt się nie złości,że nagrody cienkie
5. Jeśli ktoś chce podarować keya lub gifta do konkursu to może na maila michussj07@wp.pl lub na PW. Po takowej darowiźnie poinformuje przy najbliższy zagadkach i podziękuje danej osobie oficjalnie i w najbliższym czasie dam jako nagrody(lub dam repa jak będzie taka możliwość ;)
6.Jeśli ktoś ma sugestie i uwagi to można pisać na PW lub w komentarzach jak widać w poprzednich komentarzach nie jestem typem obrażającego się :)
7.O każdej zmianie będę uprzednio informował

Kuniec ;)
Podpisuje Maikeru
Ostatnio zmieniony 24 cze 2015, o 21:34 przez Maikeru, łącznie zmieniany 9 razy.
Ci użytkownicy podziękowali Maikeru za ten post (w sumie 2):
boskiapollomorganpl
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

The Dark Knight

nie posiadam desury ;-p btw
Ostatnio zmieniony 8 gru 2013, o 09:51 przez nazgul, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Jest to cytat jokera z filmu Batman mroczny ryczerz (2008).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

nazgul pisze: The Dark Knight

nie posiadam desury ;-p btw
heh ale chociaż chciałes spróbować brawo,to jak dawać kluczyk? ;P
Awatar użytkownika
Łowca

mi daj lepiej next zagadke a komus innemu klucz moze 2 osobie
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Hehe z rozępdu dałem to możesz koledze zatem wysłac xD

A co do tego czy next: czy nie złamie własnej reguły,że będe dawał zagadke raz w tygodniu ;P
Awatar użytkownika
Łowca

zasady sa po to by je łamac xd

wysłałem klucz do 2 osoby co zgadła
Ostatnio zmieniony 8 gru 2013, o 10:04 przez nazgul, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

zobaczymy,ale wiesz planuje dac jeszcze conajmniej 1 klucz na Desure
Awatar użytkownika
Łowca

nagrada miała być tylko dodatkiem

liczy sie zabawa
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

heh kumatyś ty :) ok dam jeszcze jedną,ale daj mi wymyślec :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ok dam kolejny :)
Tym razem do wygrania kod na Desure do gry The Cat Lady

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 87 razy
Kontakt:

V for Vendetta :)

Edit:

Dzięki wielkie za kod :D
Ostatnio zmieniony 8 gru 2013, o 20:31 przez IllestAlexander, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

V jak vendetta

zamiast wysłac zapisalem w robocze omg
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

IllestAlexander pisze: V for Vendetta :)
heh gratuluje :D

@nazgul
Ktoś był od ciebie szybszy ;P
Awatar użytkownika
Łowca

mam nadzieje ze zaczynasz tylko od takich latwych zagadek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

postaram sie ;P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Protip: cytaty w niezmienionej formie nie nadają się na zagadki. Zaznaczasz taki, wyszukujesz w Googlach i tytuł filmu masz podany na tacy.

Kiedyś spamowałem w cdactionowskim dziale z zagadkami i tam dochodziło nawet do zabezpieczania obrazków przed wyszukaniem (rozmazywanie, czarne paski), wgrywania screenów na inne serwery (jeśli w linku znajduje się coś, co wskazuje na rozwiązywanie zagadki, to wiedz, że zostanie to użyte), a była to zabawa bez żadnych nagród (zwycięzca mógł zadać następną zagadkę).
Ostatnio zmieniony 8 gru 2013, o 10:36 przez Rerdrigar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

popieram
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Rerdrigar pisze: Protip: cytaty w niezmienionej formie nie nadają się na zagadki. Zaznaczasz taki, wyszukujesz w Googlach i tytuł filmu masz podany na tacy.

Kiedyś spamowałem w cdactionowskim dziale z zagadkami i tam dochodziło nawet do zabezpieczania obrazków przed wyszukaniem (rozmazywanie, czarne paski), wgrywania screenów na inne serwery (jeśli w linku znajduje się coś, co wskazuje na rozwiązywanie zagadki, to wiedz, że zostanie to użyte), a była to zabawa bez żadnych nagród (zwycięzca mógł zadać następną zagadkę).
dzięki za rade :)
a co do obrazków ja je przycinam a potem je linkuje z serwera typu Tinypic,więc w tym przypadku nie możliwe jest bycie cwanym bo nie ma nigdzie żadnego linku ani odnośnika do tej strony,a to przyciete jest na moim dysku
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ostatnia zagadka dla testu Ponownie do wygrania Fairy Bloom Freesia

To jest wycinek z plakatu.Z jakiego filmu on jest?(podaj pełną nazwe):
Obrazek
Zablokowany