Muve.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Już byłem zadowolony, że kupię grę u Was na zimobraniu, a tu *zad*...
Paypal wyrzuca mi takim błędem i z gry nici.
Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności
Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna).
I niestety tylko płatność paypal'em wchodzi w grę w tym przypadku. Gdybym wiedział, że takie problemy z tym będą to bym przelał kasę gdzieś indziej, a nie na paypal....
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0

Właśnie m.in. przez takie problemy muve traci klientów. Mnie zrazili do siepie polityką KG. Na chwilę obecna stały klient może kupić sobie po takiej cenie jak nowy. Takie traktowanie klienta raczej mi nie odpowiada i przeniosłem się do innej firmy. Muve niech suka idiotów w gimnazjum, na mnie już nie zarobią, a punkty na KG mogą sobie zjeść. :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

muve.pl pisze: Buck, bazujemy na rocznej gwarancji producenta. Czyli u nas jest taka sama gwarancja, jaką gwarantuje fabryka.
gwarancja to jedno. Mnie interesuje czy jak konsola mi padnie po np. 20 miesiacach to bede mogl sobie najwyzej zrobic z niej podstawke pod kwiatek?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

buck pisze:
muve.pl pisze: Buck, bazujemy na rocznej gwarancji producenta. Czyli u nas jest taka sama gwarancja, jaką gwarantuje fabryka.
gwarancja to jedno. Mnie interesuje czy jak konsola mi padnie po np. 20 miesiacach to bede mogl sobie najwyzej zrobic z niej podstawke pod kwiatek?

W ustawie o szczególnych warunkach sprzedaży masz odpowiedź na wszystkie swoje pytania. Nie licząc gwarancji, bo to zupełnie inna para kaloszy, sprzedawca odpowiada przez 24 miesiące od sprzedania towaru w ramach jego niezgodności z umową. Resztę możesz sobie doczytać w ustawie. Radziłbym tylko zwrócić uwagę, że po upływie 6 miesięcy ową niezgodność musi wykazać nabywca towaru, wiec nie jest to też automatyczne zabezpieczenie na 24 miesiące jak to niektórzy klienci mają w zwyczaju rozumieć.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Narzekacze są jak wszędzie, to typowe. Ja mam z Muve w zasadzie same pozytywne kontakty i najchętniej u nich kupuję. To chyba jedyny w Polsce sklep z dobrymi cenami, często niższymi jak na zachodzie. Szybka i miła obsługa a co najważniejsze, w przeciwieństwie do innych sklepów, w Muve zamawia się zawsze towar z magazynu. Jak jest niedostępny w magazynach to to opisują a nie ściemniają jak Empik czy Komputronik, że kiedyś tam domówią. Darmowysyłka to kolejny plus. Fakt KG jest beznadziejna tu pełna zgoda. Do dziś nie wykorzystałem ani 1 pkt z KG bo po prostu nie ma na co. Tak na przyszłość zatrudnijcie kogoś do rozkręcenia KG (zgłaszam swoją kandydaturę ;) ) albo po prostu zamknijcie to bo w obecnym kształcie nie ma racji bytu Kompania Graczy.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ja zazwyczaj korzystam z wersji Digital lub edycji kolekcjonerskich, które kupuję zagranicą, ale jak już coś zamawiam w Polsce, to też zazwyczaj od Muve. Co do KG, to zazwyczaj zamawiam jak są ciekawe kolekcjonerskie rzeczy jak np. steelbooki albo fotoskopy z GTA V. Wydałem tam już w sumie 5680 punktów na nagrody, więc nic ciekawego nie ma tylko wtedy, kiedy ktoś nie jest kolekcjonerem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Przewijam listę gier po zimobraniu, dodaje coś do koszyka ze środka, strona przewija się na samą górę i muszę znowu się przewinąć tam gdzie byłem przed chwilą, strasznie wkurzające.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Misiekh pisze: W ustawie o szczególnych warunkach sprzedaży masz odpowiedź na wszystkie swoje pytania. Nie licząc gwarancji, bo to zupełnie inna para kaloszy, sprzedawca odpowiada przez 24 miesiące od sprzedania towaru w ramach jego niezgodności z umową. Resztę możesz sobie doczytać w ustawie. Radziłbym tylko zwrócić uwagę, że po upływie 6 miesięcy ową niezgodność musi wykazać nabywca towaru, wiec nie jest to też automatyczne zabezpieczenie na 24 miesiące jak to niektórzy klienci mają w zwyczaju rozumieć.
dzieki za wyklad, ale nie urodzilem sie wczoraj. Zadaje pytanie w watku o muve, bo licze na odpowiedz przedstawiciela sklepu. I wyjasnienie, dlaczego -pomimo tego, co wypisales- w opisie konsoli jest podkreslone, ze gwarancja trwa tylko 12 miesiecy. Ceny maja dobre, ale... Chcialbym znac ich punkt widzenia, bo jesli mam sie potem uzerac ze sklepem to wole po prostu kupic konsole na Amazonie.
Btw, support Sony tez radzi sie zglosic do sklepu w drugim roku od zakupu...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Oh ja zdecydowanie nie skreślam muve.pl.
Ostatecznie poprosiłem kogoś by wykonał za mnie przelew z konta (chociaż nie chciałem tego robić...).
Niestety Paypal nie ułatwił mi rozpoczęcia przygody z muve.pl, a muszę przyznać, że mają sporo ciekawych ofert teraz na zimobraniu. Jedną grę wymęczyłem by kupić (sprawnie wszystko poszło, dosłownie niecałą minutę po wykonaniu przelewu na skrzynce pocztowej miałem kod do steam), ale przy większej ilości będzie trzeba chyba odstawić paypala i płacić z konta.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

buck pisze:
Misiekh pisze: W ustawie o szczególnych warunkach sprzedaży masz odpowiedź na wszystkie swoje pytania. Nie licząc gwarancji, bo to zupełnie inna para kaloszy, sprzedawca odpowiada przez 24 miesiące od sprzedania towaru w ramach jego niezgodności z umową. Resztę możesz sobie doczytać w ustawie. Radziłbym tylko zwrócić uwagę, że po upływie 6 miesięcy ową niezgodność musi wykazać nabywca towaru, wiec nie jest to też automatyczne zabezpieczenie na 24 miesiące jak to niektórzy klienci mają w zwyczaju rozumieć.
dzieki za wyklad, ale nie urodzilem sie wczoraj. Zadaje pytanie w watku o muve, bo licze na odpowiedz przedstawiciela sklepu. I wyjasnienie, dlaczego -pomimo tego, co wypisales- w opisie konsoli jest podkreslone, ze gwarancja trwa tylko 12 miesiecy. Ceny maja dobre, ale... Chcialbym znac ich punkt widzenia, bo jesli mam sie potem uzerac ze sklepem to wole po prostu kupic konsole na Amazonie.

Bez obrazy, ale wszystko w tym temacie jest jasne. Przecież już udzielili odpowiedzi na to pytanie. Słowem kluczem jest tu słowo "gwarancja", czyli w tym przypadku ogół uprawnień, które udziela Ci producent, a nie sklep, czyli w tym przypadku Sony. Gwarancja Sony zawsze na konsole to 12 miesięcy, jak znajdziesz w innym miejscu informacje o 24m gwarancji, to zapewne sprzedawca nie ma pojęcia co sprzedaje lub nie odróżnia możliwości reklamacji towaru niezgodnego z umową od gwarancji. Czy kupisz ją w muve, czy innym polskim sklepie, czy na amazonie, zawsze będzie wynosiła tyle samo. Więc na jakiej podstawie mieliby pisać, że gwarancja to np 24m?
Pomijam już fakt, że z tytułu niezgodności towaru z umową ma się większe prawa jak z tytułu tego świętego w Polsce słowa "gwarancja" :)
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Tomb Raider, Deus Ex, Manhunt, Thief Anthology, Street Fighter, Anno 2070, Gothica i FEAR 2 i 3 to nasze flagshipy na dzień trzeci.

No i tradycyjnie link - http://bit.ly/Zimobranie

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Planujecie wprowadzenie płatności Paysafecardem?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Ja mam pytanie o region locki Waszych gier. Uważam, że takie info też powinno być na stronie. Tak więc, czy gry są tylko zablokowane regionalnie co do kupna, czy też aktywacji? Jeżeli można, to które gry, w szczególności te z promocji, mają region lock?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

PingwinPL pisze: Już byłem zadowolony, że kupię grę u Was na zimobraniu, a tu *zad*...
Paypal wyrzuca mi takim błędem i z gry nici.
Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności
Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna).
I niestety tylko płatność paypal'em wchodzi w grę w tym przypadku. Gdybym wiedział, że takie problemy z tym będą to bym przelał kasę gdzieś indziej, a nie na paypal....
Oj, zgłoszę sprawę. Ale PP ma takie zadyszki. A później wszystko zacczyna działać, jak trzeba.

MDA pisze: Narzekacze są jak wszędzie, to typowe. Ja mam z Muve w zasadzie same pozytywne kontakty i najchętniej u nich kupuję. To chyba jedyny w Polsce sklep z dobrymi cenami, często niższymi jak na zachodzie. Szybka i miła obsługa a co najważniejsze, w przeciwieństwie do innych sklepów, w Muve zamawia się zawsze towar z magazynu. Jak jest niedostępny w magazynach to to opisują a nie ściemniają jak Empik czy Komputronik, że kiedyś tam domówią. Darmowysyłka to kolejny plus. Fakt KG jest beznadziejna tu pełna zgoda. Do dziś nie wykorzystałem ani 1 pkt z KG bo po prostu nie ma na co. Tak na przyszłość zatrudnijcie kogoś do rozkręcenia KG (zgłaszam swoją kandydaturę ;) ) albo po prostu zamknijcie to bo w obecnym kształcie nie ma racji bytu Kompania Graczy.
Dzięk iza dobre słowo. A co do KG - to my to wszystko wiemy. Na razie program stoi w miejscu, bo czeka go obowiązkowa i gruntowana modernizacja. W tej chwili wszystko tam trzeba robić ręcznie... Ale plany są na naprawdę dobry program.
buck pisze:
Wiesz, my tutaj koła nie wymyślimy. Swojej gwarancji nie dajemy, także obowiązuje ta fabryczna. Oczywiście jest prawo do rękojmi, ale w tym przypadku sprawa jest tak skomplikowana, że konsument stoi właściwie na przegranej pozycji.
Kronk pisze: Planujecie wprowadzenie płatności Paysafecardem?
Na pewno nie w najbliższym czasie. Tutaj niestety nie doszło do podpisania umowy biznesowej.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Wajper pisze: Ja mam pytanie o region locki Waszych gier. Uważam, że takie info też powinno być na stronie. Tak więc, czy gry są tylko zablokowane regionalnie co do kupna, czy też aktywacji? Jeżeli można, to które gry, w szczególności te z promocji, mają region lock?
Takiej informacji prawdopodobnie u nas nie będzie z jednej prostej przyczyny - my możemy sprzedawać gry tylko na terytorium Polski. Tak mamy skonstruowane umowy handlowe. Także dajemy gwarancję, że gry działają w PL. A za granicą już nie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 1000 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Będą jeszcze klucze do RE Revelations w zimobraniu?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Dzisiaj nie widzę nic ciekawego, jedynie Deus EX ma niezłą cenę, ale ta gra była na tylu wyprzedażach, że zdążyłem już kupić... szkoda, że nie ma upgradu do DC, bo takie coś chętnie bym nabył za piątaka. Zainteresowało mnie jeszcze Anno 2070 Complete, ale z tego co widzę taniej wychodzi zakup pudełka.

@muve
Chodzi o Deus Ex: Human Revolution Director's Cut, takie dosyć nowe DLC, które wypada mieć :E
Ostatnio zmieniony 7 gru 2013, o 13:16 przez kmpt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

W sumie trochę lipa z tymi Street fighterami że nie steam - brak DLC :/
Czy jest szansa na DEUE EX DC ? Jakoś brakuje tego w kolekcji
Awatar użytkownika
Wiedźmin

muve.pl pisze: Wiesz, my tutaj koła nie wymyślimy. Swojej gwarancji nie dajemy, także obowiązuje ta fabryczna. Oczywiście jest prawo do rękojmi, ale w tym przypadku sprawa jest tak skomplikowana, że konsument stoi właściwie na przegranej pozycji.
O, i o takie wyjasnienie mi chodzilo. Dzieki za uczciwe przedstawienie sprawy.
Swoja droga taki M$ daje 24 wlasnej gwarancji door-to-door...
p.s.
w sprzedazy konsumenckiej to nie nazywa sie rekojmia ;)
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

StayUpForever pisze: Będą jeszcze klucze do RE Revelations w zimobraniu?
Nie wiem. Sprawdzimy w poniedziałek, czy cokolwiek się uda.
buck pisze: dzę nic ciekawego, jedynie Deus EX ma niezłą cenę, ale ta gra była na tylu wyprzedażach, że zdążyłem już kupić... szkoda, że nie ma upgradu do DC, bo takie coś chętnie bym nabył za piątaka. Zainteresowało mnie jeszcze Anno 2070 Complete
Wiesz - ja nie jestem ekspertem od sprzedaży. Koledzy z obsługi się lepiej tym zajmują. Ja tylko przekazuje nieudolnie ich myśli. :)
ODPOWIEDZ