Muve.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ok, kody dostałem w końcu. Teraz czas na podbój europy jako Piast i Rzepicha :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Na wstępie gratuluję promocji na Borderlands 2 GOTY, taniej chyba jeszcze nie było ;) A teraz do rzeczy, mam dwa pytania odnośnie wyprzedaży:
1. Czy w ostatnimi dniu będzie powtórka promocji na najlepiej sprzedające się tytuły?
2. Czy można liczyć na obniżki gier od Bethesdy (mam na myśli głównie Skyrim Legendary)?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

^up
Te pytania padaja na FB i
1. nie udzieli informacji
2. nie udzieli informacji (zreszta zadnej gry B. nie maja w Digital, wiec jak ma byc przeceniona?)

Na stronie z promocja dodalby dopisek, ze stare oferty moga zniknac, bo ludzie sie o to pytaja, "ile czas na przemyslenie zakupu" maja. Dla kilku oczywiste, ze stara oferta zniknie o 12., dla kilku nie.
A i czemu pudelka w ktorych siedza kody do roznych platform-steam,origin nie moga zostac potraktowane jako digital, przeciez wystarczy wyjac kod i przeslac skan kodu:P

wyprzedaz pudelek
http://muve.pl/promocje/3-gry-za-39-90
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Mała sugestia. Dzisiaj wchodząc na muve.pl otrzymałem komunikat, że strona została zablokowana dla ludzi z poza granic RP. Sprawdzając IP, okazało się, że wskazuje na Wielką Brytanię (byłem w centrum śląska). Nie wiem kto rozgłasza pule adresowe Polkomtela (korzystałem z pakietu internetowego PLUS-a), ale jest to trochę ograniczenie dla ludzi którzy korzystają z mobilnego dostępu do serwisu...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Pudełko z kodem leży na magazynie i nie ma możliwości, żeby ktoś tam siedział i na życzenie kupującego rozpakowywał pudełka, żeby wysłać kod - to chyba oczywiste :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

muve.pl pisze: Z tego co wiem - każdy FC wymaga uplaya. Nawet te steamowe wersje.
Cieszę się, że mam przyjemność tą wiedzę uzupełnić. Kupiłem FC2 w wersji Steam i Uplay'a do niej nie angażowali - żadnego logowania do uplay, żadnego aktywowania na uplay. Owszem, można mieć takie wrażenie jak trzeba przy niektórych produktach w innym miejscu aktywować, a w innym instalować. Support UBI przyznał sam, podczas kontaktu z nimi, że krążą różne wersje tej samej gry (w szczególności dotyczy to produkcji starszych). Natomiast twierdzą, że regułą jest, że każdy produkt Ubisoftu, kupiony przez ich sklep będzie aktywowany przez Uplay. Z doświadczenia jednak wyszło, że i to jest nie prawda, ponieważ Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 kupiony w sklepie Ubisoftu nie podpinał się pod Uplay i też nie aktywuje się przez Uplay. Choć wiem, że on nie jest w indeksie gier które są dostępne na Uplay - ale wspomnianą regułę łamie.

Podsumowując. Można przyjąć, że nowe produkcje ubisoftu wymagają uplay... o ile zostały kupione w Ubishopie, a stare produkcje aktywują się na wiele sposobów. Cytując klasyk ze stajni Ubisoftu "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

upperi pisze: Pudełko z kodem leży na magazynie i nie ma możliwości, żeby ktoś tam siedział i na życzenie kupującego rozpakowywał pudełka, żeby wysłać kod - to chyba oczywiste :E
W cdp.pl tak robią :P Nawet skanują klucze :D (np: ACM) Pewnie ekipa świstaków od Milki.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Widzę, że nie ma już wersji digital najnowszego DMC pomimo, że chyba promocja na wiosnobraniu była. Czyli co nie ma co liczyć że będzie na zimobraniu ?
Ostatnio zmieniony 6 gru 2013, o 10:32 przez kuqi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

neoond pisze:
muve.pl pisze: Z tego co wiem - każdy FC wymaga uplaya. Nawet te steamowe wersje.
Cieszę się, że mam przyjemność tą wiedzę uzupełnić. Kupiłem FC2 w wersji Steam i Uplay'a do niej nie angażowali - żadnego logowania do uplay, żadnego aktywowania na uplay. Owszem, można mieć takie wrażenie jak trzeba przy niektórych produktach w innym miejscu aktywować, a w innym instalować. Support UBI przyznał sam, podczas kontaktu z nimi, że krążą różne wersje tej samej gry (w szczególności dotyczy to produkcji starszych). Natomiast twierdzą, że regułą jest, że każdy produkt Ubisoftu, kupiony przez ich sklep będzie aktywowany przez Uplay. Z doświadczenia jednak wyszło, że i to jest nie prawda, ponieważ Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 kupiony w sklepie Ubisoftu nie podpinał się pod Uplay i też nie aktywuje się przez Uplay. Choć wiem, że on nie jest w indeksie gier które są dostępne na Uplay - ale wspomnianą regułę łamie.

Podsumowując. Można przyjąć, że nowe produkcje ubisoftu wymagają uplay... o ile zostały kupione w Ubishopie, a stare produkcje aktywują się na wiele sposobów. Cytując klasyk ze stajni Ubisoftu "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"

Pozdrawiam
Myślę, że źle to zrozumiałeś. Przedstawiciel miał na myśli wszystkie nowe części Far Cry, czyli 3 i dodatek Blood Dragon. Chyba.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

mightydong pisze:
neoond pisze:

Pozdrawiam
Myślę, że źle to zrozumiałeś. Przedstawiciel miał na myśli wszystkie nowe części Far Cry, czyli 3 i dodatek Blood Dragon. Chyba.
Ciężko mi powiedzieć, co dokładnie miał na myśli przedstawiciel Muve, być może chodziło mu o wszystkie dostępne w katalogu sklepu, ale faktem jest, że dwie pierwsze części Far Cry nie aktywują się na Uplay. Z kolei "trójka" i Blood Dragon (podobnie jak i wszystkie inne gry wymagające aktywacji na platformie Ubi) nawet w wersjach steamowych korzystają także z tej platformy.

neoond, też niestety się trochę mylisz. Wszystkie gry aktywujące się na Uplay można znaleźć w kliencie w zakładce Win w sekcji Wszystkie gry, w dodatku należy mieć na uwadze, ŻE niektóre wyniki dotyczą wydań tylko na inne platformy (np. Clash of Heroes na iPhone). I te produkcje będą się podpinały niezależnie od wersji czy miejsca gdzie je kupisz, czy to będzie pudełko, Ubishop, Muve, GMG, Amazon, Steam czy nawet Origin i tak będą odpalać klienta Ubi. Pozostałe niewymienione na liście produkcje generalnie się nie podpinają. Istnieją co prawda w rejestrze i, przed wersją 3.0 klienta, gdy jeszcze nie było możliwości wprowadzenia kodu przed instalacją samej gry, krążył nawet taki hack po necie, jak można te starsze tytuły aktywować, ale osobiście próbowałem paru i z żadnym mi się nie udało. Ich obecność może jednak znaczyć, iż w przyszłości będzie istnieć taka możliwość.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Hemiq pisze: Z innej beczki. Cenega jak i Kompania Graczy też potrafi numery ładne "wykręcać". Tu nie jest żaden "pocisk" czy coś tego rodzaju, ale sądzę że ten punkt:
Regulamin KG pisze:Cenega zobowiązuje się wysłać ze swojego magazynu zamówioną nagrodę w ciągu 30-dni licząc od daty złożenia zamówienia. Cenega nie ponosi odpowiedzialności za opóźnienia w dostawie wynikające z przyczyn od niej niezależnych.
to moim skromnym zdaniem (i nie tylko) jakaś wielka kpina, "świetny" trolling i śmiech w oczy userom, którzy zawsze Was wspierali.
My to wszytko wiemy. Niestety przez ostatnie kilka miesięcy zwyczajnie nie wyrabialiśmy się z pracą. Teraz już powinno być dobrze, że przesyłki będą szły bezpośrednio z magazynu. A docelowo - wszystko będzie zautomatyzowane.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Dzień drugi,

czyli dodajemy takie gry, jak:
Assassins Creed (1,2 Brotherhood, Revelations),
Batman (wszystkie trzy),
Call of Juarez,
Legacy of Kain,
Ufo: Trylogia,
Remember Me,
Sleeping Dogs (wraz z DLC)
Residen Evil (6-tka i Revelations).

Przeceny do -75%.

Obrazek
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Na pewno będą chętni, ale mam wrażenie, że większość z tych rzeczy widziałem w lepszych cenach. Chyba wczorajszy dzień był jednak ciekawszy.

Za to Gunslinger w bardzo dobrej cenie!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Fajnie, fajnie tylko moglibyście załatwić sprawę z zamówieniami przez paypal. Użytkownik Baranica napisał że jego kluczyki doszły, ale w moim przypadku (oraz osób których wpisy znalazłem u was na facebooku) nadal mam czekać cyt. "sprawę musimy zbadać, bardzo prosimy o cierpliwość". Kasa poszła, potwierdzenie z paypala jest, kluczy nie ma i jak tu zamawiać kolejne gry? Zwłaszcza ze RE Revelations kusi
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Keyser pisze: Fajnie, fajnie tylko moglibyście załatwić sprawę z zamówieniami przez paypal. Użytkownik Baranica napisał że jego kluczyki doszły, ale w moim przypadku (oraz osób których wpisy znalazłem u was na facebooku) nadal mam czekać cyt. "sprawę musimy zbadać, bardzo prosimy o cierpliwość". Kasa poszła, potwierdzenie z paypala jest, kluczy nie ma i jak tu zamawiać kolejne gry? Zwłaszcza ze RE Revelations kusi
Hmm. Nie siedzę w Obsłudze Klienta, to ciężko mi powiedzieć, co i jak. Natomiast - macie zagwarantowane te gry. Także za opóźnienia przepraszam (piszcie na pomoc@muve.pl), obiecuję, że gry do Was i tak trafią.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

I macie złą okładkę wstawioną dla Legacy of Kain: Soul Reaver. Jest przy nim okładka z Defiance.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Szkoda, że AC1 nie aktywuje się na uPlay, bo chętnie bym kupił. Dziś nie widzę nic ciekawego, no może poza CoJ Gunslinger, które pewnie trafi kiedyś do CDA :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

To teraz pytanie z innej beczki.
Konsole ps3 maja u Was 12mc. gwarancji. Co to znaczy? Po roku udacie, ze mnie nie znacie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Mam pytanie czy pojawi się u was Shadow Warrior bo nie ma w ofercie a druga sprawa czy gry z Blizzarda mogą się pojawić w zimobraniu bo są w digital?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

buck pisze: To teraz pytanie z innej beczki.
Konsole ps3 maja u Was 12mc. gwarancji. Co to znaczy? Po roku udacie, ze mnie nie znacie?
Buck, bazujemy na rocznej gwarancji producenta. Czyli u nas jest taka sama gwarancja, jaką gwarantuje fabryka.
cogielusz pisze: Mam pytanie czy pojawi się u was Shadow Warrior bo nie ma w ofercie a druga sprawa czy gry z Blizzarda mogą się pojawić w zimobraniu bo są w digital?
Co do SW sprawdzę, co do oferty w kolejne dni zimobrania - mówić nie mogę.
ODPOWIEDZ