Jeżeli potrafiłbyś w minimalnym stopniu władać językiem polskim i umiejętnością czytania ze zrozumieniem to wiedziałbyś, że na PP nie trzeba czekać w ogóle na doładowanie konta czy też wysłanie płatności.alistair80 pisze: 13 sie 2025, o 23:52Co wy macie z tymi foliowymi czapeczkami? Co to ma do mojej wypowiedzi? Co znaczy, że nie musiałem czekać? Uświadom mnie, jeśli oczywiście nie stwierdzisz, że to dla ciebie za duży problem. To, że nie miałeś żadnych problemów z PP nie oznacza, że inni ich nie mają.Niriles pisze: 13 sie 2025, o 15:35Dokładnie, tylko ty tak miałeś. Nie musiałeś czekać, ale chciałeś, twoja sprawa. Widać moda na foliowe czapeczki nigdy nie przeminie. To nie wina PP.alistair80 pisze: 13 sie 2025, o 13:01 Doładowanie konta 3 dni, zapłata za coś - kolejne 3 dni. Może tylko ja tak miałem i inni wpłacali tego samego dnia i stamtąd tego samego dnia płacili, ja musiałem czekać dniami na całość.
PP to mimo wszystko ciągle niezła ochrona konsumenta, która działa (sprawdzone na sobie). Blik nie daje nic, strach tym płacić za cokolwiek droższego niż "pisiont" groszy.
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
- Ci użytkownicy podziękowali RoyKeane za ten post (w sumie 2):
- muniek1555 • Gaberus
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 30 razy
Trudno, karty nie podpinałem dla szybkich płatności, bo zresztą zwykłej karty chyba się nie da dodać, wirtualnej też nie zakładałem. Błyskawiczny przelew też nie pomagał. Nie mam PP, zakładać ponownie nie będę. Z Blikiem nie mam problemów, a płacę tym trochę. Każdy wybiera to, co mu pasuje. Ja wybrałem tak, mój problem jak coś.
- Podziękował: 280 razy
- Podziękowania: 288 razy
- Kontakt:
Jak to nie da się? Pewnie, że się da.alistair80 pisze: 14 sie 2025, o 01:00 Trudno, karty nie podpinałem dla szybkich płatności, bo zresztą zwykłej karty chyba się nie da dodać, wirtualnej też nie zakładałem. Błyskawiczny przelew też nie pomagał. Nie mam PP, zakładać ponownie nie będę. Z Blikiem nie mam problemów, a płacę tym trochę. Każdy wybiera to, co mu pasuje. Ja wybrałem tak, mój problem jak coś.
Mam wrażenie że mylisz PayPala z PaySafeCard albo czymś podobnym.
- Podziękował: 380 razy
- Podziękowania: 518 razy
- Kontakt:
PP kiedyś wywaliłem potem wróciłem by mieć czym płacić na CDKeys i bazarku.
Może kiedyś coś z tym zmienię... albo sami mi usuną zabierając majątek na nim („12 groszy w zębach ci przynoszę...")
Może kiedyś coś z tym zmienię... albo sami mi usuną zabierając majątek na nim („12 groszy w zębach ci przynoszę...")

- Discord: povi
- Podziękował: 157 razy
- Podziękowania: 110 razy
- Kontakt:
Trochę dziwna dyskusja, jakby się porównywało kogoś korzystającego 20 lat temu z PP do osób, które go używają choćby od 5-10 lat (na łowcach właśnie tacy są - splity bundli, groupbuys, bazar).
I przed napisaniem posta warto wklepać zdanie w wyszukiwarkę i chociaż AI szybko podrzuci info, że "zwykłe" karty można podpinać. No chyba, że ktoś spróbuje zrobić to z revolutową jednorazówką. Jedno zdanie do kosza i mniej czytania, kolejna osoba by się do tego nie odnosiła, same plusy.
Raz na jakiś czas wyrzuci mi błąd w apce banku przy płaceniu zapisanym BLIK-iem na danej stronie albo bywa że jest awaria i teraz nie zapłacę - zdarza się. Wpłata BLIK? Zazwyczaj trwa kilkanaście sekund a niekiedy godzinę, dwie. PayPal któregoś razu pobrał mi płatność a CDKeys wyrzuciło błąd jakby transakcji nie było - napisałem, ogarnęli problem, podrzucili spory kupon i klient zadowolony. Innym razem PayPal naliczał na minus zaległość za Twitch Turbo przez błąd, po czasie naprawili i ta kwota zniknęła. Coś się dzieje, to się wyjaśnia. Inaczej już na dwie usługi musiałbym mieć focha.
I przed napisaniem posta warto wklepać zdanie w wyszukiwarkę i chociaż AI szybko podrzuci info, że "zwykłe" karty można podpinać. No chyba, że ktoś spróbuje zrobić to z revolutową jednorazówką. Jedno zdanie do kosza i mniej czytania, kolejna osoba by się do tego nie odnosiła, same plusy.
Raz na jakiś czas wyrzuci mi błąd w apce banku przy płaceniu zapisanym BLIK-iem na danej stronie albo bywa że jest awaria i teraz nie zapłacę - zdarza się. Wpłata BLIK? Zazwyczaj trwa kilkanaście sekund a niekiedy godzinę, dwie. PayPal któregoś razu pobrał mi płatność a CDKeys wyrzuciło błąd jakby transakcji nie było - napisałem, ogarnęli problem, podrzucili spory kupon i klient zadowolony. Innym razem PayPal naliczał na minus zaległość za Twitch Turbo przez błąd, po czasie naprawili i ta kwota zniknęła. Coś się dzieje, to się wyjaśnia. Inaczej już na dwie usługi musiałbym mieć focha.
- Podziękował: 254 razy
- Podziękowania: 194 razy
- Kontakt:
PP bardzo rzadko doładowuję, mam podpiętą kartą i przez nią robię "transakcje", nawet na bazarku, nie ma żadnych opłat za płatność kartą. Jak płacę w euro(konto mam w ING), to wolę żeby opłacić w euro, bo wychodzi taniej niż przelicznik PP.
- Ci użytkownicy podziękowali RedEvil za ten post (w sumie 2):
- muniek1555 • Gaberus
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Dawn of War Definitive Edition, które kosztuje 30 USD, u nas jest za 81(!) zł, z 10% obniżką z okazji premiery. Ci, co mają Anniversary, to mają cenę 54 zł.
https://store.steampowered.com/app/3556 ... e_Edition/
Widać da się dać znakomitą cenę bez twiterków i zwalać wszystko na valve!
Widać da się dać znakomitą cenę bez twiterków i zwalać wszystko na valve!
Ostatnio zmieniony 14 sie 2025, o 19:07 przez bolesna prawda, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 4):
- Greg • wodny • Gaberus • EdmundBA
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
No i chyba nie daruję i kupię...50 zł to cena idealna za takie remastery, o ile sa grywalnebolesna prawda pisze: 14 sie 2025, o 19:04 Dawn of War Definitive Edition, które kosztuje 30 USD, u nas jest za 81(!) zł, z 10% obniżką z okazji premiery. Ci, co mają Anniversary, to mają cenę 54 zł.
Widać da się dać znakomitą cenę!

- Ci użytkownicy podziękowali Greg za ten post:
- bolesna prawda
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Wziąłem, bo to tyle, co nic za remastery, tym bardziej, że wg sztima są polskie napisy. W końcu nie trzeba płyt odkurzać i się męczyć z odpaleniem gry w wyższej rozdzielczości!Greg pisze: 14 sie 2025, o 19:06 No i chyba nie daruję i kupię...50 zł to cena idealna za takie remastery, o ile sa grywalne![]()

EDIT
Ściągam i jest to wyboru PL.
- Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 2):
- Greg • EdmundBA
- Discord: Boberek00
- Podziękował: 372 razy
- Podziękowania: 157 razy
Valve wprowadziło nową funkcję do wersji beta Steam, zmieniając szerokość stron w sklepie Steam z 940 px na 1200 px (użytkownicy 2k/4k mogą być zadowoleni). Umożliwiło to również twórcom gier przesyłanie wysokiej jakości plików wideo do wyświetlania w opisach gier.
- Ci użytkownicy podziękowali Boberek00 za ten post (w sumie 2):
- TheRedeemer • Gaberus
- Podziękował: 28 razy
- Podziękowania: 239 razy
- Kontakt:
Aktywował może ktoś grę EVERSPACE ze sklepu Humbla? https://www.humblebundle.com/store/everspace
Jak tak, to pytanie czy aktywacja produktu dodaje również DLC 'Encounters'? https://store.steampowered.com/app/7091 ... ncounters/
Nie widzę informacji o tym w opisie, ale w sklepie tego DLC nie ma. Gra z dodatkiem jest zbundlowana w 'Ultimate Edition' (jest tam też mini DLC Deluxe Edition- ost, artbook), ale tej wersji nie ma w sklepie.
Dziwnym by było sprzedawanie gry bez DLC, ale z obecnym HB wszystko możliwe.
Jak tak, to pytanie czy aktywacja produktu dodaje również DLC 'Encounters'? https://store.steampowered.com/app/7091 ... ncounters/
Nie widzę informacji o tym w opisie, ale w sklepie tego DLC nie ma. Gra z dodatkiem jest zbundlowana w 'Ultimate Edition' (jest tam też mini DLC Deluxe Edition- ost, artbook), ale tej wersji nie ma w sklepie.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 29 razy
- Kontakt:
Jeżeli nie ma w opisie nigdzie wzmianki o edycji Ultimate to wydaje mi się, że to goła podstawka. Humble różnie dba o zatowarowanie, regularnie sprzedają na przykład klucze do wycofanej ze sprzedaży Atelier Sophie: The Alchemist of Mysterious Book, w oficjalnej dystrybucji ma ją tylko Humble (nawet kluczykownie zeszły już ze stanów).Gottwald pisze: 15 sie 2025, o 01:30 Aktywował może ktoś grę EVERSPACE ze sklepu Humbla? https://www.humblebundle.com/store/everspace
Ostatnio zmieniony 15 sie 2025, o 16:08 przez IFlame, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
Nie ma w tym nic dziwnego. Od dawna w Humble Storze niektóre edycje gier lub DLCki z niewiadomych przyczy są niedostępne.Gottwald pisze: 15 sie 2025, o 01:30Dziwnym by było sprzedawanie gry bez DLC, ale z obecnym HB wszystko możliwe.
- Podziękował: 28 razy
- Podziękowania: 239 razy
- Kontakt:
OK thx, nie będę się bawił potem z ich supportem w oddawanie, wezmę kluczyk pełnego wydania w CDkeys.
Przy takiej niepewności to pierwsze przypuszczenia to albo coś a la 'pricebug', czyli przeoczenie/niedopowiedzenie i produkt lepszy niż w opisie, albo druga opcja- niedbalstwo i bałagan.
Biorąc pod uwagę narzekania ludzi od jakiegoś czasu na ich asortyment i problemy z dostępem do kupionych kluczy to chyba faktycznie powinno się z automatu zakładać drugą opcję...
Przy takiej niepewności to pierwsze przypuszczenia to albo coś a la 'pricebug', czyli przeoczenie/niedopowiedzenie i produkt lepszy niż w opisie, albo druga opcja- niedbalstwo i bałagan.
Biorąc pod uwagę narzekania ludzi od jakiegoś czasu na ich asortyment i problemy z dostępem do kupionych kluczy to chyba faktycznie powinno się z automatu zakładać drugą opcję...
Heretic + Hexen - dwie nowe kampanie, crossplay, wbudowana obsługa modów, poprawki QoL, tłumaczenia na nowe języki, rozszerzona ścieżka dźwiękowa, obsługa kontrolerów, encyklopedia dokumentująca powstawanie gier, zawierająca concept arty i opisująca pomysły, które ostatecznie nie zostały zawarte w tytułach
Dawn of War Definitive Edition - trochę lepsze tekstury i oświetlenie, wsparcie dla modów, poprawiona praca kamery i wyszukiwanie ścieżek
Różnica w przygotowaniu tych dwóch remasterów widoczna jest gołym okiem, z tym, że pierwszy z nich posiadacze oryginałów dostali za darmo, a za drugi trzeba zapłacić 50 zł. Oczywiście świadomi gracze powiedzą, że oni mają gdzieś taki interes, że trzeba upaść na głowę, żeby płacić 5 dych za poprawki graficzne na poziomie dobrego patcha, że frajerów i jeleni to mogą szukać gdzie indziej, ale społeczność Łowców Gier to świadomi gracze, a nie pierwsi lepsi casuale! Tak będzie, prawda?
Ech, i pomyśleć, że zaczęło się od zbroi dla konia tych 20 lat temu, chociaż przynajmniej wtedy gracze zjechali Bethesdę z góry na dół, a teraz cieszą się, że mogą zapłacić za dużego patcha do gry xD
Dawn of War Definitive Edition - trochę lepsze tekstury i oświetlenie, wsparcie dla modów, poprawiona praca kamery i wyszukiwanie ścieżek
Różnica w przygotowaniu tych dwóch remasterów widoczna jest gołym okiem, z tym, że pierwszy z nich posiadacze oryginałów dostali za darmo, a za drugi trzeba zapłacić 50 zł. Oczywiście świadomi gracze powiedzą, że oni mają gdzieś taki interes, że trzeba upaść na głowę, żeby płacić 5 dych za poprawki graficzne na poziomie dobrego patcha, że frajerów i jeleni to mogą szukać gdzie indziej, ale społeczność Łowców Gier to świadomi gracze, a nie pierwsi lepsi casuale! Tak będzie, prawda?
Greg pisze:50 zł to cena idealna za takie remastery
XDDDbolesna prawda pisze:Wziąłem, bo to tyle, co nic za remastery
Ech, i pomyśleć, że zaczęło się od zbroi dla konia tych 20 lat temu, chociaż przynajmniej wtedy gracze zjechali Bethesdę z góry na dół, a teraz cieszą się, że mogą zapłacić za dużego patcha do gry xD
- Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post (w sumie 14):
- Galove2000 • Forman08 • Niriles • wodny • jobjoxPL • Rapisher • GhostHound • RedEvil • TheRedeemer • BrunoTheLizard i jeszcze 4 użytkowników
- Podziękował: 215 razy
- Podziękowania: 122 razy
- Kontakt:
Od dziś dla posiadaczy Boris and the Dark Survival za darmo gra - Bendy: Lone Wolf
- Ci użytkownicy podziękowali muniek1555 za ten post:
- darkwind
- Podziękował: 380 razy
- Podziękowania: 518 razy
- Kontakt:
seria Bubsy nadciąga na Steama
https://store.steampowered.com/app/3039 ... ollection/
i tak - jest tam niesławny Bubsy 3D autorstwa tego samego studia odpowiedzialnego za Days Gone.
na konsolach dostała ulepszone sterowanie - było ono problemem w oryginale
https://twitter.com/kevsomeone/status/1 ... 5592171829
https://store.steampowered.com/app/3039 ... ollection/
i tak - jest tam niesławny Bubsy 3D autorstwa tego samego studia odpowiedzialnego za Days Gone.
na konsolach dostała ulepszone sterowanie - było ono problemem w oryginale
https://twitter.com/kevsomeone/status/1 ... 5592171829
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
Steam zmodyfikował system ocen/recenzji: https://steamcommunity.com/games/593110 ... 5320904530
Przykładowo:Jeśli liczba recenzji napisana w danym języku będzie wystarczająca, Steam obliczy wynik recenzji dla tego języka. Ocena wyświetlana użytkownikom będzie zależeć od ich języka podstawowego. Oznacza to, że w przypadku tej samej gry w niektórych językach oceny mogą być bardziej pozytywne, a w innych bardziej negatywne.
Zmiana ta dotyczy gier, które mają ponad 2000 publicznie widocznych recenzji i co najmniej 200 recenzji w przynajmniej jednym języku. Celowo ustawiliśmy progi do obliczenia oceny z wszystkich recenzji na więcej niż 10 recenzji. Wynika to z tego, że chcieliśmy być dosyć pewni wyniku danego języka, zanim pokażemy go użytkownikom.
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Widzę, że steam dodał całkiem spoko funkcję łatwej zmiany grafik oraz niestandardowych nazw do wyszukiwania. Coś podobnego dawał do tej pory plugin do decky loadera na steam decku, ale dobrze, że teraz będzie to można zrobić bezpośrednio.