Sugestie i pomysły (Bazar)
- Discord: Jarol2K#1650
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Przecież na bazarku każdy ma wywalone w te komentarze. Wystarczy że jest z 90% plus i już jest pewność że będzie dobrze. Takim pisaniem tutaj można się narazić innym którzy specjalnie to wykorzystają i będzie jeszcze gorzej 

- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Mam kilka gier wystawionych na bazarze, których nie da się w żaden sposób podbić - jako jedyny mam je w ofercie. Nie ma w ogóle takiej opcji. Nie działa również zmiana ceny. One po prostu sobie są i muszę liczyć na to, że ktoś kiedyś akurat ich będzie szukał i wtedy trafi na moje oferty.
Z drugiej strony gry z aktualnych bundli są na okrągło podbijane, nawet bez zmian ceny.
I w sumie to moja jedyna sugestia do bazaru po tych paru latach - czy nie dałoby się dodać możliwości podbicia również wtedy, gdy ma się jedyną ofertę danej gry? Może wtedy komuś wpadłyby w oko.
Z drugiej strony gry z aktualnych bundli są na okrągło podbijane, nawet bez zmian ceny.
I w sumie to moja jedyna sugestia do bazaru po tych paru latach - czy nie dałoby się dodać możliwości podbicia również wtedy, gdy ma się jedyną ofertę danej gry? Może wtedy komuś wpadłyby w oko.
- Podziękował: 45 razy
- Podziękowania: 134 razy
- Kontakt:
A próbowałeś wystawić drugą sztukę drożej i wtedy podbijać tę tańszą? To chyba jedyna opcja, bo Bazar jest przecież "bezpański" i nie ma komu się nim zajmować.
- Ci użytkownicy podziękowali Niriles za ten post (w sumie 2):
- Quoyque • PostScript
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
dodajesz drugą oferte tej gry ktorą chcesz podbic za 55zl podbijasz na pierwszej ofercie i chowasz tą drugą za 55zl (nieaktywna)
- Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 2):
- Quoyque • PostScript
- Podziękował: 1287 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Gorzej, jak nie możesz już wystawić drugiej kopii. Wtedy prosisz o to znajomego na bazarku. Jest tyle ciekawych opcji do wdrożenia... ale jest jak jest.
- Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post:
- PostScript
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Chłopaki, Wy tak na serio? Ja uczciwie chciałem, a tu widzę, że wszyscy sobie jakoś radzą, poza mną hehehe. Zastanowię się, ale w sumie chyba trzeba będzie tak zrobić, pozbyć się resztek z bundli sprzed lat i zamknąć kramik.
- Kontakt:
Oj, nie ma w tym nic nieuczciwego. Ja tak generalnie nie robię, tylko sukcesywnie obniżam ceny pozycji. A jak nie schodzą nawet po 50 groszy to ostatnio rozdawałem na SG. Najbardziej rozwalają mnie od kilku lat wystawione śmieci po 1 zł i 1,50 zł, których ceny nie są obniżane a za 0,50 bym się nad nimi zastanowił... bardziej nieuczciwe jest niewliczanie do limitu jednoczesnych rezerwacji wymian. Ktoś z 0 reputacją może wysłać x zapytań o transakcję. Np. czy pójdzie wymiana gra za żądane pieniążki haha. Żyćko
Co z tym?
viewtopic.php?t=22888
"Jako sprzedawca zawsze czekam, aż kupujący pierwszy wystawi komentarz po otrzymaniu klucza. Jest to dla mnie znak, że wszystko jest ok. Najczęściej kupujący szybko ten komentarz wystawiają, ja wystawiam swój i transakcja jest zamknięta. Czasami jednak kupujący wystawi komentarz po jakimś czasie, a mi trudno jest to zauważyć, bo zarówno transakcja z komentarzem kupującego jak i bez niego ma status: '4/5 WYSŁAŁEM KLUCZ'. Muszę co jakiś czas przeklikiwać wszystkie transakcje z tym statusem sprawdzając, czy nie ma przepadkiem komentarza od kupującego.
Proponuję wprowadzić nowy status, np 'KOMENTARZ WYSTAWIONY' pomiędzy '4/5 WYSŁAŁEM KLUCZ' a 'TRANSAKCJA ZAKOŃCZONA'. Bardzo ułatwiłoby to korzystanie z bazaru."
Wkurza mnie to że przez to że kupujący mi nie wystawił komentarza mam zablokowaną możliwość wystawiania gier, tzn limit
Da się coś z tym zrobić?
viewtopic.php?t=22888
"Jako sprzedawca zawsze czekam, aż kupujący pierwszy wystawi komentarz po otrzymaniu klucza. Jest to dla mnie znak, że wszystko jest ok. Najczęściej kupujący szybko ten komentarz wystawiają, ja wystawiam swój i transakcja jest zamknięta. Czasami jednak kupujący wystawi komentarz po jakimś czasie, a mi trudno jest to zauważyć, bo zarówno transakcja z komentarzem kupującego jak i bez niego ma status: '4/5 WYSŁAŁEM KLUCZ'. Muszę co jakiś czas przeklikiwać wszystkie transakcje z tym statusem sprawdzając, czy nie ma przepadkiem komentarza od kupującego.
Proponuję wprowadzić nowy status, np 'KOMENTARZ WYSTAWIONY' pomiędzy '4/5 WYSŁAŁEM KLUCZ' a 'TRANSAKCJA ZAKOŃCZONA'. Bardzo ułatwiłoby to korzystanie z bazaru."
Wkurza mnie to że przez to że kupujący mi nie wystawił komentarza mam zablokowaną możliwość wystawiania gier, tzn limit
Da się coś z tym zrobić?
Czy jest mozliwosc dodania na bazarze Historical Low z glownej strony zeby na pierwszy rzut oka bylo wiadomo czy oferta jest dobra?
- Podziękował: 98 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Fajna i przydatna byłaby opcja wyświetlania gier, które są dodane do alertów na GGdeals - tam mam więcej dodanych gier niż na wishliście.
Poza tym dobrze by było usprawnić działanie Bazarku na przeglądarce w telefonie - nie da się np. podbijać ceny itp.
Poza tym dobrze by było usprawnić działanie Bazarku na przeglądarce w telefonie - nie da się np. podbijać ceny itp.
- Kontakt:
Łooo panie, ale tak z technicznego punktu widzenia - jak chciałbyś to osiągnąć? Czy strzelanki +18 też ma Ci ukrywać? Czy może konkretnie gry ze specyficznymi tagami? Generalnie moim zdaniem niewykonalne. Pomijając fakt, że nikt do bazaru nawet sekundy czasu już pewnie nie dołoży...
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:
Jeżeli można na gg deals wyszukać po tagach z mature i nudity to można to samo osiągnąć na bazarze z wykluczeniem ichQuoyque pisze: 15 lip 2025, o 23:28 Łooo panie, ale tak z technicznego punktu widzenia - jak chciałbyś to osiągnąć? Czy strzelanki +18 też ma Ci ukrywać? Czy może konkretnie gry ze specyficznymi tagami? Generalnie moim zdaniem niewykonalne. Pomijając fakt, że nikt do bazaru nawet sekundy czasu już pewnie nie dołoży...