Na razie będzie leżeć zapakowana, chciałbym to otworzyć na jakąś specjalną okazję, bo ciekawie MS eksperymentował wtedy z kontrolerami i chciałbym tym pograć.
Pochwal się nowym zakupem
Linus z LTT robił kiedyś przegląd starych kontrolerów, m.in. właśnie SideWinder Dual Strike...DoktorBartas_PL pisze: 21 wrz 2024, o 13:28Na razie będzie leżeć zapakowana, chciałbym to otworzyć na jakąś specjalną okazję, bo ciekawie MS eksperymentował wtedy z kontrolerami i chciałbym tym pograć.
https://www.youtube.com/watch?v=20IHBRkAERE&t=581s
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
kupiłem sobie chińską retro konsolkę za 208 zł. Już jakiś czas temu ale teraz znalazłem czas żeby przysiąść, powywalać oryginalne dane i postawić ja na nowo z wybranymi romami i nieoficjalnym systemem. Ustawiłem tez shadery i nakładki ekranowe według poradnika retrogamincorp i wygląda to teraz tak: https://youtu.be/tYByA8syrzA
- Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post (w sumie 2):
- TheLastJedi • Skywalker1988
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:

Nowe czarnopiątkowe peryferia. Asus TUF Gaming K1 i Logitech G502 Hero zastąpiły mocno już wysłużone Tracer Avenger i G502 Proteus Spectrum

Nowe czytadło
edytka.
W ostatnich miesiącach zaczął mi zdychać wcale nie taki stary dysk HDD służący za magazyn, ostatnio to nawet blokował uruchomienie komputera więc pora była go już zmienić. Z racji braku miejsca na drugie M.2 na płycie myślałem o SSD na SATA chociaż pomimo ograniczeń technologii ceny są praktycznie takie same jak NVME. Aż przypadkiem dowiedziałem się o adapterach umożliwiających podłączenie drugiego dysku do starszych mobo. Wybrany przeze mnie model ma bardzo dobre opinie, posiada własny radiator i ponoć nie spowalnia dysków. WD z promocji Amazona nie jest może demonem prędkości ale moja płyta i tak obsługuje tylko Gen 3 a mimo to przez przejściówkę osiąga wyższe prędkości niż Lexar NM620 siedzący bezpośrednio na płycie. Po tych paru dniach testów jestem zadowolony.

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Wiem, że pudełka na PC już tutaj totalnie #nikogo, ale spełniłem swoją lekką fanaberię i miałem ochotę się pochwalić

W końcu zabrałem się za ogranie remasterów z serii Sam & Max i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby zebrać sobie pudełka z drugiego i trzeciego sezonu. W Polsce trudno dostępne, ale udało się ustrzelić w jednym sklepie w niezłych cenach razem z Tales of Monkey Island na eBayu. Wydania niemieckie, ale nie robi mi to różnicy, patrząc na ceny wydań anglojęzycznych. Wszystkie gry mają na płytach gry w wersji angielskiej i są napakowane dodatkowymi materiałami, w tym filmami z produkcji gier. Razem z trzecim sezonem Sama i Maxa jest też gratisowa płytka z sezonem pierwszym, ale niestety ma na płycie tylko niemiecki język, co jest dość dziwne, bo mam w domu premierowe, również niemieckie wydanie tej gry, i tam jest angielski na płycie. Trzeci sezon ma też fajną obwolutę "na rzepę"
Największa wada - Tales i S&M3 wydawało Daedalic, które z jakiegoś powodu wymyśliło sobie, że z boku pudełka tytuły będą napisane odwrotnie, także na półce będzie się to niestety średnio prezentowało...
A, no i wszystkie gry bez żadnego DRMa, na płytkach są wszystkie odcinki.

W końcu zabrałem się za ogranie remasterów z serii Sam & Max i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby zebrać sobie pudełka z drugiego i trzeciego sezonu. W Polsce trudno dostępne, ale udało się ustrzelić w jednym sklepie w niezłych cenach razem z Tales of Monkey Island na eBayu. Wydania niemieckie, ale nie robi mi to różnicy, patrząc na ceny wydań anglojęzycznych. Wszystkie gry mają na płytach gry w wersji angielskiej i są napakowane dodatkowymi materiałami, w tym filmami z produkcji gier. Razem z trzecim sezonem Sama i Maxa jest też gratisowa płytka z sezonem pierwszym, ale niestety ma na płycie tylko niemiecki język, co jest dość dziwne, bo mam w domu premierowe, również niemieckie wydanie tej gry, i tam jest angielski na płycie. Trzeci sezon ma też fajną obwolutę "na rzepę"

- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Heh, pamiętam, że 10 lat temu ciężko było w ogóle dostać pudełkowe ToMI w Europie. Swoją kopię ściągałem z... Australii. Ale trzeba przyznać, że to była nówka w folii.serafek5 pisze: 28 sty 2025, o 15:48 Wiem, że pudełka na PC już tutaj totalnie #nikogo, ale spełniłem swoją lekką fanaberię i miałem ochotę się pochwalić![]()
W końcu zabrałem się za ogranie remasterów z serii Sam & Max i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby zebrać sobie pudełka z drugiego i trzeciego sezonu. W Polsce trudno dostępne, ale udało się ustrzelić w jednym sklepie w niezłych cenach razem z Tales of Monkey Island na eBayu. Wydania niemieckie, ale nie robi mi to różnicy, patrząc na ceny wydań anglojęzycznych. Wszystkie gry mają na płytach gry w wersji angielskiej i są napakowane dodatkowymi materiałami, w tym filmami z produkcji gier. Razem z trzecim sezonem Sama i Maxa jest też gratisowa płytka z sezonem pierwszym, ale niestety ma na płycie tylko niemiecki język, co jest dość dziwne, bo mam w domu premierowe, również niemieckie wydanie tej gry, i tam jest angielski na płycie. Trzeci sezon ma też fajną obwolutę "na rzepę"Największa wada - Tales i S&M3 wydawało Daedalic, które z jakiegoś powodu wymyśliło sobie, że z boku pudełka tytuły będą napisane odwrotnie, także na półce będzie się to niestety średnio prezentowało...
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Ja pamiętam, że ileś lat temu ta gra była dostępna w muve. Oczywiście wtedy nie interesowałem się jakkolwiek zbieraniem pudełek i wystarczyła mi moja wersja z GOGa, ale pamiętam że coś było. Ciekawe, czy to było oficjalnie wydane przez Cenegę, czy tylko własna inicjatywa na muve.Angrenbor pisze: 28 sty 2025, o 21:18Heh, pamiętam, że 10 lat temu ciężko było w ogóle dostać pudełkowe ToMI w Europie. Swoją kopię ściągałem z... Australii. Ale trzeba przyznać, że to była nówka w folii.serafek5 pisze: 28 sty 2025, o 15:48 Wiem, że pudełka na PC już tutaj totalnie #nikogo, ale spełniłem swoją lekką fanaberię i miałem ochotę się pochwalić![]()
W końcu zabrałem się za ogranie remasterów z serii Sam & Max i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby zebrać sobie pudełka z drugiego i trzeciego sezonu. W Polsce trudno dostępne, ale udało się ustrzelić w jednym sklepie w niezłych cenach razem z Tales of Monkey Island na eBayu. Wydania niemieckie, ale nie robi mi to różnicy, patrząc na ceny wydań anglojęzycznych. Wszystkie gry mają na płytach gry w wersji angielskiej i są napakowane dodatkowymi materiałami, w tym filmami z produkcji gier. Razem z trzecim sezonem Sama i Maxa jest też gratisowa płytka z sezonem pierwszym, ale niestety ma na płycie tylko niemiecki język, co jest dość dziwne, bo mam w domu premierowe, również niemieckie wydanie tej gry, i tam jest angielski na płycie. Trzeci sezon ma też fajną obwolutę "na rzepę"Największa wada - Tales i S&M3 wydawało Daedalic, które z jakiegoś powodu wymyśliło sobie, że z boku pudełka tytuły będą napisane odwrotnie, także na półce będzie się to niestety średnio prezentowało...
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
No to już po komunii, dziedzic zebrał kasę na komputer do Minecrafta: https://www.x-kom.pl/lista/gn7f8ar8j
Może i staremu da pograć w Cyberpunka 2077 w końcu
Może i staremu da pograć w Cyberpunka 2077 w końcu

- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Nie aż takiej słabej jakości. W końcu Max się nie zawiesza jak na każdym możliwym android tv. Teoretycznie Apple TV może by sobie lepiej poradził, ale z kolei do niego nie dokupiłbym napędu, więc też słabo.kaloryfer pisze: 21 maja 2025, o 19:20
Jak za darmo to masz slabej jakosci strimer filmow, lub jak dokupisz za 500zl naped to slaby odtwarzacz blu rej. Jak dałeś za to choc 1 zł to współczuje.
- Podziękował: 280 razy
- Podziękowania: 288 razy
- Kontakt:
Spoiler:pokaż
Jak tak dalej pójdzie, to kolejna zmiana przy serii 7xxx. 1070Ti

Powoli zbliżałem się do 3000 gier na Steamie i postanowiłem uczcić to zakupem jakiegoś wyjątkowego tytułu. Długo nie musiałem się zastanawiać - płynące zewsząd zachwyty i niespodziewany kandydat do Gry Roku 2025 sprawiły, że wybór mógł być tylko jeden. Przez myśl przemknął mi co prawda zakup Red Dead Redemption, ale brak szacunku Rockstara do pecetowych graczy skutecznie mnie do tego zniechęcił.
Tym samym Clair Obscur: Expedition 33 zostaje pierwszym i prawdopodobnie jedynym tytułem, którego kupiłem w premierowej cenie bezpośrednio na Steamie (no, prawie premierowej, bo jednak nie mogłem odmówić sobie 10% zniżki za posiadanie Pacific Drive). Wiem, że na GMG jest taniej, wiem, że za paręnaście dni rozpocznie się letnia wyprzedaż na Steamie, ale wszystkie znaki wskazują na to, że twórcy zasłużyli, żebym kupił grę w pełnej cenie.

Tym samym Clair Obscur: Expedition 33 zostaje pierwszym i prawdopodobnie jedynym tytułem, którego kupiłem w premierowej cenie bezpośrednio na Steamie (no, prawie premierowej, bo jednak nie mogłem odmówić sobie 10% zniżki za posiadanie Pacific Drive). Wiem, że na GMG jest taniej, wiem, że za paręnaście dni rozpocznie się letnia wyprzedaż na Steamie, ale wszystkie znaki wskazują na to, że twórcy zasłużyli, żebym kupił grę w pełnej cenie.

- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
ponieważ zbliżałem się do okrągłej liczby dwudziestu czterech tysięcy osiemset sześćdziesięciu pięciu gier postanowiłem na te okazje kupić sobie jakąś wyjątkową gre i grą numer dwadzieścia cztery tysiące osiemset sześdziesiątą piątą jest gra "Interactive Sex - Naughty Stepsisters" o ktorej od dawna marzyłem i śniłem i ktorą zakupiłem na bazarku za 80gr
- Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 8):
- Quoyque • joshep666 • bolesna prawda • RoyKeane • Natan • eusystem1 • kamil_999666 • herkuli