Pochwal się nowym zakupem

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Black Seraph pisze: 20 wrz 2024, o 18:43
DoktorBartas_PL pisze: 20 wrz 2024, o 18:31 New old stock, z 1998, w folii.
do użytku, czy jako kolekcjonerka...?
Na razie będzie leżeć zapakowana, chciałbym to otworzyć na jakąś specjalną okazję, bo ciekawie MS eksperymentował wtedy z kontrolerami i chciałbym tym pograć.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 83 razy
Podziękowania: 56 razy

DoktorBartas_PL pisze: 21 wrz 2024, o 13:28
Black Seraph pisze: 20 wrz 2024, o 18:43
DoktorBartas_PL pisze: 20 wrz 2024, o 18:31 New old stock, z 1998, w folii.
do użytku, czy jako kolekcjonerka...?
Na razie będzie leżeć zapakowana, chciałbym to otworzyć na jakąś specjalną okazję, bo ciekawie MS eksperymentował wtedy z kontrolerami i chciałbym tym pograć.
Linus z LTT robił kiedyś przegląd starych kontrolerów, m.in. właśnie SideWinder Dual Strike...
https://www.youtube.com/watch?v=20IHBRkAERE&t=581s
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

kupiłem sobie chińską retro konsolkę za 208 zł. Już jakiś czas temu ale teraz znalazłem czas żeby przysiąść, powywalać oryginalne dane i postawić ja na nowo z wybranymi romami i nieoficjalnym systemem. Ustawiłem tez shadery i nakładki ekranowe według poradnika retrogamincorp i wygląda to teraz tak: https://youtu.be/tYByA8syrzA
Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post (w sumie 2):
TheLastJediSkywalker1988
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Dobra promka na zakup :macha:
Załączniki
IMG_20241016_095331.jpg
IMG_20241016_095331.jpg (91.56 KiB) Przejrzano 3722 razy
Ci użytkownicy podziękowali Yobi za ten post (w sumie 2):
RedEvilmario0480
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Obrazek
Nowe czarnopiątkowe peryferia. Asus TUF Gaming K1 i Logitech G502 Hero zastąpiły mocno już wysłużone Tracer Avenger i G502 Proteus Spectrum :)

Obrazek
Nowe czytadło

edytka.
W ostatnich miesiącach zaczął mi zdychać wcale nie taki stary dysk HDD służący za magazyn, ostatnio to nawet blokował uruchomienie komputera więc pora była go już zmienić. Z racji braku miejsca na drugie M.2 na płycie myślałem o SSD na SATA chociaż pomimo ograniczeń technologii ceny są praktycznie takie same jak NVME. Aż przypadkiem dowiedziałem się o adapterach umożliwiających podłączenie drugiego dysku do starszych mobo. Wybrany przeze mnie model ma bardzo dobre opinie, posiada własny radiator i ponoć nie spowalnia dysków. WD z promocji Amazona nie jest może demonem prędkości ale moja płyta i tak obsługuje tylko Gen 3 a mimo to przez przejściówkę osiąga wyższe prędkości niż Lexar NM620 siedzący bezpośrednio na płycie. Po tych paru dniach testów jestem zadowolony.
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Angrenbor za ten post (w sumie 4):
John DoeQuoyquedarkwindkon315
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Wiem, że pudełka na PC już tutaj totalnie #nikogo, ale spełniłem swoją lekką fanaberię i miałem ochotę się pochwalić :D
Obrazek
W końcu zabrałem się za ogranie remasterów z serii Sam & Max i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby zebrać sobie pudełka z drugiego i trzeciego sezonu. W Polsce trudno dostępne, ale udało się ustrzelić w jednym sklepie w niezłych cenach razem z Tales of Monkey Island na eBayu. Wydania niemieckie, ale nie robi mi to różnicy, patrząc na ceny wydań anglojęzycznych. Wszystkie gry mają na płytach gry w wersji angielskiej i są napakowane dodatkowymi materiałami, w tym filmami z produkcji gier. Razem z trzecim sezonem Sama i Maxa jest też gratisowa płytka z sezonem pierwszym, ale niestety ma na płycie tylko niemiecki język, co jest dość dziwne, bo mam w domu premierowe, również niemieckie wydanie tej gry, i tam jest angielski na płycie. Trzeci sezon ma też fajną obwolutę "na rzepę" :D Największa wada - Tales i S&M3 wydawało Daedalic, które z jakiegoś powodu wymyśliło sobie, że z boku pudełka tytuły będą napisane odwrotnie, także na półce będzie się to niestety średnio prezentowało...
A, no i wszystkie gry bez żadnego DRMa, na płytkach są wszystkie odcinki.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 7):
FotelSkrzypiHaazheeldarkwindpaweltjoshep666Reftykon315
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

serafek5 pisze: 28 sty 2025, o 15:48 Wiem, że pudełka na PC już tutaj totalnie #nikogo, ale spełniłem swoją lekką fanaberię i miałem ochotę się pochwalić :D
Obrazek
W końcu zabrałem się za ogranie remasterów z serii Sam & Max i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby zebrać sobie pudełka z drugiego i trzeciego sezonu. W Polsce trudno dostępne, ale udało się ustrzelić w jednym sklepie w niezłych cenach razem z Tales of Monkey Island na eBayu. Wydania niemieckie, ale nie robi mi to różnicy, patrząc na ceny wydań anglojęzycznych. Wszystkie gry mają na płytach gry w wersji angielskiej i są napakowane dodatkowymi materiałami, w tym filmami z produkcji gier. Razem z trzecim sezonem Sama i Maxa jest też gratisowa płytka z sezonem pierwszym, ale niestety ma na płycie tylko niemiecki język, co jest dość dziwne, bo mam w domu premierowe, również niemieckie wydanie tej gry, i tam jest angielski na płycie. Trzeci sezon ma też fajną obwolutę "na rzepę" :D Największa wada - Tales i S&M3 wydawało Daedalic, które z jakiegoś powodu wymyśliło sobie, że z boku pudełka tytuły będą napisane odwrotnie, także na półce będzie się to niestety średnio prezentowało...
Heh, pamiętam, że 10 lat temu ciężko było w ogóle dostać pudełkowe ToMI w Europie. Swoją kopię ściągałem z... Australii. Ale trzeba przyznać, że to była nówka w folii.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Angrenbor pisze: 28 sty 2025, o 21:18
serafek5 pisze: 28 sty 2025, o 15:48 Wiem, że pudełka na PC już tutaj totalnie #nikogo, ale spełniłem swoją lekką fanaberię i miałem ochotę się pochwalić :D
Obrazek
Heh, pamiętam, że 10 lat temu ciężko było w ogóle dostać pudełkowe ToMI w Europie. Swoją kopię ściągałem z... Australii. Ale trzeba przyznać, że to była nówka w folii.
Ja pamiętam, że ileś lat temu ta gra była dostępna w muve. Oczywiście wtedy nie interesowałem się jakkolwiek zbieraniem pudełek i wystarczyła mi moja wersja z GOGa, ale pamiętam że coś było. Ciekawe, czy to było oficjalnie wydane przez Cenegę, czy tylko własna inicjatywa na muve.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Była ale miała chorą cenę. A jak raz zrobili przecenę na pudło to akurat byłem w robocie i gdy wróciłem to było po wszystkiemu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

Wzięło mnie na pokuszenie i zamówiłem. Dzisiaj przyszedł.
Załączniki
xda1.jpg
xda1.jpg (472.03 KiB) Przejrzano 1793 razy
xda2.jpg
xda2.jpg (349.62 KiB) Przejrzano 1793 razy
Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 12):
RedEvilFotelSkrzypiQuoyqueFrytqMerquedarkwinddeexeefmEljerojobjoxPLkon315 i jeszcze 2 użytkowników
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

No to już po komunii, dziedzic zebrał kasę na komputer do Minecrafta: https://www.x-kom.pl/lista/gn7f8ar8j
Może i staremu da pograć w Cyberpunka 2077 w końcu :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Kurde. X-kom to jednak ma drogo.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Stałem się kąsoluhem. Teraz jeszcze tylko szpinak.
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali sergeron za ten post (w sumie 2):
FotelSkrzypiMDA
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

kaloryfer pisze: 21 maja 2025, o 19:20 Jak za darmo to masz slabej jakosci strimer filmow, lub jak dokupisz za 500zl naped to slaby odtwarzacz blu rej. Jak dałeś za to choc 1 zł to współczuje.
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali GoodLuke za ten post (w sumie 4):
Quoyquekrruk1MDAoLiardi
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

kaloryfer pisze: 21 maja 2025, o 19:20
Jak za darmo to masz slabej jakosci strimer filmow, lub jak dokupisz za 500zl naped to slaby odtwarzacz blu rej. Jak dałeś za to choc 1 zł to współczuje.
Nie aż takiej słabej jakości. W końcu Max się nie zawiesza jak na każdym możliwym android tv. Teoretycznie Apple TV może by sobie lepiej poradził, ale z kolei do niego nie dokupiłbym napędu, więc też słabo.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Spoiler:pokaż
Kupiona już jakiś czas temu, w maju, ale dopiero teraz mnie naszło wrzucić. Wymienia 3070, której już wybitnie w wielu grach zaczynało brakować VRAMu. Sama 3070 sprzedana jak tylko 5070Ti przyszła, plus cashback, i finalnie 5070Ti mnie wyszła w okolicach 2300-2400PLN, co już nie wygląda tak zle.

Jak tak dalej pójdzie, to kolejna zmiana przy serii 7xxx. 1070Ti -> 3070 -> 5070Ti.
Ci użytkownicy podziękowali Natan za ten post (w sumie 5):
RedEvilpioytyrartur9876543bikkittaArmin
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Powoli zbliżałem się do 3000 gier na Steamie i postanowiłem uczcić to zakupem jakiegoś wyjątkowego tytułu. Długo nie musiałem się zastanawiać - płynące zewsząd zachwyty i niespodziewany kandydat do Gry Roku 2025 sprawiły, że wybór mógł być tylko jeden. Przez myśl przemknął mi co prawda zakup Red Dead Redemption, ale brak szacunku Rockstara do pecetowych graczy skutecznie mnie do tego zniechęcił.

Tym samym Clair Obscur: Expedition 33 zostaje pierwszym i prawdopodobnie jedynym tytułem, którego kupiłem w premierowej cenie bezpośrednio na Steamie (no, prawie premierowej, bo jednak nie mogłem odmówić sobie 10% zniżki za posiadanie Pacific Drive). Wiem, że na GMG jest taniej, wiem, że za paręnaście dni rozpocznie się letnia wyprzedaż na Steamie, ale wszystkie znaki wskazują na to, że twórcy zasłużyli, żebym kupił grę w pełnej cenie.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post (w sumie 7):
darkwindwarhameronpioytyroptimo022bikkittaQuoyqueherkuli
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

ponieważ zbliżałem się do okrągłej liczby dwudziestu czterech tysięcy osiemset sześćdziesięciu pięciu gier postanowiłem na te okazje kupić sobie jakąś wyjątkową gre i grą numer dwadzieścia cztery tysiące osiemset sześdziesiątą piątą jest gra "Interactive Sex - Naughty Stepsisters" o ktorej od dawna marzyłem i śniłem i ktorą zakupiłem na bazarku za 80gr

GRAZrzut ekranu 2025-06-20 114149.png
GRAZrzut ekranu 2025-06-20 114149.png (38.08 KiB) Przejrzano 956 razy
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 8):
Quoyquejoshep666bolesna prawdaRoyKeaneNataneusystem1kamil_999666herkuli
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Szarpnąłem carta do Commodore 64 + stację dokującą + pilota.
Turbo Chameleon V2
cameleon.jpg
cameleon.jpg (151.35 KiB) Przejrzano 650 razy
Ci użytkownicy podziękowali Kuwejt za ten post:
jobjoxPL
ODPOWIEDZ