Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

no właśnie tak myślalem wiec nie oczerniaj Banku swoimi z *zady* wymysłami nie popartymi dowodami i nie rob z ludzi idiotow

i idź se doczytaj definicje "bana"

;]
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Armin pisze: 1 cze 2025, o 19:22 gifta mozna przypisać juz teraz nie ma na co czekać

i jesli masz kupiony majowy czojs to gift będzie wazny od czerwcowej paczki i konczy sie 30 czerwca 2026
jesli nie masz majowej paczki to ci ją teraz zakupi

i to tyle
przepraszam musze do tego posta wprowadzić poprawkę - mianowicie data 30 czerwca to data kiedy pobiorą następną oplatę po zakonczeniu tego rocznego suba, a sam roczny sub jest wazny do poczatku czerwca 2026 i startu nowej paczki w tymże miesiacu
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Panie Armin, zjedz snickersa.
Kolega napisał, że już drugi raz mu zbanowali kartę(?) a przynajmniej zatrzymali transakcję. I o dziwo w dwóch przypadkach kwota była ta sama (14,88), a zmienił się tytuł transakcji. Skoro wysłał 15,00 i przeszło, to logika podpowiada, że jednak chodziło o kwotę.
P.S. Jeśli jesteś klientem PKO BP to możesz spróbować i potwierdzić tezę kolegi - to będzie najlepszy sposób na jej obalenie. Mogę się przyłączyć do testu i podam Ci na priv mój nr konta bankowego. NIe obiecuję, że odeślę kasę, bo może ING też zablokuje kartę i nie będzie mi się chciało tego odkręcać :gwizdany:
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post (w sumie 3):
Forman08Eljeropst
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Jakieś jajca były chyba w nocy? Choice za darmo, ale pewnie revokują klucze. :trollface:
W każdym razie dziwne, że aż tak wcześnie chcieli rozsyłać kupony, no ale jakiś błędny chyba był :lol:
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post (w sumie 3):
RedEvilxardassempie44
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 29 razy
Kontakt:

Na 100% będzie revoke wszystkich "darmowych" kluczy. A jako, że cała masa ludzi się na to rzuciła, to pewnie zabraknie kluczy w połowie miesiąca i będzie jeszcze większy cyrk
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

Tyle przegrać...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy

Uhh update gier humblowych co nie będzie kluczy:
Terraformers
Stray Gods: The Roleplaying Musical
Jack Move
Dali mi za nie 4.32 euro - 5 dolarów. Napisałem, że to trochę mało. Rozumiem, że po podzieleniu humbla wyjdzie 1,5 euro za sztukę , ale kurde nie mogę tym zapłacić nawet za choice.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

yairobe pisze: 7 cze 2025, o 00:26 Uhh update gier humblowych co nie będzie kluczy:
Terraformers
Jack Move
Dali mi za nie 4.32 euro - 5 dolarów. Napisałem, że to trochę mało. Rozumiem, że po podzieleniu humbla wyjdzie 1,5 euro za sztukę , ale kurde nie mogę tym zapłacić nawet za choice.
Nie wiem w jaki sposób wyliczają wartość zwrotu, ale z wpisów w tym wątku wynika, że kwoty są przeróżne. Na pewno najlepiej każdą grę zgłaszać osobnym ticketem i nie generować wszystkich ticketów w tym samym czasie. Ja np. pół roku temu za brak Terraformers dostałem więcej niż Ty za trzy gry: 4.88 euro.
Załączniki
obraz_2025-06-07_004908087.png
obraz_2025-06-07_004908087.png (29.72 KiB) Przejrzano 2785 razy
Awatar użytkownika
Łowca

kaloryfer pisze: 7 cze 2025, o 01:34
yairobe pisze: 7 cze 2025, o 00:26 Uhh update gier humblowych co nie będzie kluczy:
Terraformers
Jack Move
Janusz level max... Nie ma kluczy z czojsa do 3 gier, chce zwrotu tyle, żeby kupić nowy czojs... ten kraj nie ma przyszłości :(
Czytaj, ze zrozumieniem. Napisałem o to, że za pomocą portfela nie można kupić choica ogólnie, a co do kwoty zdziwiłem się bo też wcześniej czytałem, że ludzie dostawali większe kwoty...
Awatar użytkownika
Predator

pioytyr pisze: 6 cze 2025, o 09:28 Jakieś jajca były chyba w nocy? Choice za darmo, ale pewnie revokują klucze. :trollface:
W każdym razie dziwne, że aż tak wcześnie chcieli rozsyłać kupony, no ale jakiś błędny chyba był :lol:
Taka ciekawostka odnośnie tej sytuacji:
Obrazek
Miło z ich strony. :tak:
Aha, to nie miały być kupony tak jak wstępnie myślałem, po prostu mieli za darmo dorzucić miesiąc Choice do nowego bundla IGN.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Jak tacy hojni to by mogli dorzucić darmowy miesiąc dla tych co kupili rocznego suba i nie mieli okazji odebrać tego darmowego miesiąca :?
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post (w sumie 7):
szymon257GreedKipingsempie44bolesna prawdaMDARedEvil
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Z punktu widzenia tych co kupili to nie jest fajne.
Ci użytkownicy podziękowali vattax za ten post:
RoyKeane
Awatar użytkownika
Predator

Nie przejmujcie się, jeszcze będą pricebugi :D :tak:
A co do tego, że fajne zachowanie ze strony Humble, to weźcie pod uwagę, jak zazwyczaj zachowują się inne sklepy. Usuwają gry z błędów cenowych. Wtedy też jest źle, więc nie ma co narzekać przy takim rozwiązaniu sprawy.
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
pawelt
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Tzn nie rozumiem co nie jest fajne? Sam się nie załapałem ale to nie była planowana akcja, dali ciała i teraz PRowo z tego ładnie wyszli. Nie rozumiem oczekiwania, że Ci co kupili to też powinni dostać albo Ci co nie mają to też by chcieli. Na SG widziałem całą ścianę żalu, a to przecież był pricebug..
Ci użytkownicy podziękowali pawelt za ten post:
pioytyr
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

pawelt pisze: 8 cze 2025, o 17:30 dali ciała i teraz PRowo z tego ładnie wyszli
Szkoda, że tak ładnie pijarowo nie potrafią wyjść i dostarczyć ludziom kluczy w bundlach za które ludzie zapłacili, szczególnie gdy w momencie kupna bundla kluczy już nie było... Kto by się przejmował informowaniem klienta, że płaci za coś czego nie ma i być może nie będzie?
Ci użytkownicy podziękowali Niriles za ten post (w sumie 7):
oLiardiRapisherbolesna prawdaRoyKeaneMerlinPLXsawbanaroo
Awatar użytkownika
Predator

pawelt pisze: 8 cze 2025, o 17:30 Tzn nie rozumiem co nie jest fajne? Sam się nie załapałem ale to nie była planowana akcja, dali ciała i teraz PRowo z tego ładnie wyszli. Nie rozumiem oczekiwania, że Ci co kupili to też powinni dostać albo Ci co nie mają to też by chcieli. Na SG widziałem całą ścianę żalu, a to przecież był pricebug..
Powinni revokować klucze, wtedy wszyscy mieliby darmowy choice po równo i wszyscy byliby szczęśl... Nieważne, byłoby po równo i sprawiedliwie :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post (w sumie 2):
paweltEljero
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Niriles pisze: 8 cze 2025, o 17:47
pawelt pisze: 8 cze 2025, o 17:30 dali ciała i teraz PRowo z tego ładnie wyszli
Szkoda, że tak ładnie pijarowo nie potrafią wyjść i dostarczyć ludziom kluczy w bundlach za które ludzie zapłacili, szczególnie gdy w momencie kupna bundla kluczy już nie było... Kto by się przejmował informowaniem klienta, że płaci za coś czego nie ma i być może nie będzie?
A czy ja ich chwale za to, że kluczy nie potrafią dostarczyć? Mówimy o dwóch różnych sytuacjach. I tu się zgadzam, że jest to bardzo słabe i nieprofesjonalne, że tyle się na klucz czeka, ba, że ich nie ma, a oni tego nie ogarniają.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Ech, a wszedłem wtedy na Reddita i widziałem wspomnianego posta, który został dodany zaledwie minutę wcześniej... :D No nic, jeden pricebug w tę czy we w tę :)

EDIT: Okazało się, że zrobiłem nawet screena i zapisałem go sobie na pulpicie, żeby wrócić do tematu później :D

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 cze 2025, o 00:49 przez Haazheel, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post:
pawelt
Awatar użytkownika
Łowca

Desolator pisze: 7 cze 2025, o 00:47
Terraformers
Jack Move
Nie wiem w jaki sposób wyliczają wartość zwrotu, ale z wpisów w tym wątku wynika, że kwoty są przeróżne. Na pewno najlepiej każdą grę zgłaszać osobnym ticketem i nie generować wszystkich ticketów w tym samym czasie. Ja np. pół roku temu za brak Terraformers dostałem więcej niż Ty za trzy gry: 4.88 euro.
Dostałem odpowiedź:
"Hi Lukas,

We understand your frustration, however, that is the maximum compensation we can provide for the keys that were no longer restocking.

Your understanding is much appreciated.

Regards,
-Leigh
Humble Bundle"
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 17 razy

yairobe pisze: 9 cze 2025, o 21:13
Desolator pisze: 7 cze 2025, o 00:47
Terraformers
Jack Move
Dostałem odpowiedź:
"Hi Lukas,

We understand your frustration, however, that is the maximum compensation we can provide for the keys that were no longer restocking.

Your understanding is much appreciated.

Regards,
-Leigh
Humble Bundle"
a jesli klucz byl odkryty ale nie uzyty to jest ok? wymieniałem sie grami na lestrtades i gosc mi przyslal uzyty klucz ale wciska mi ze to wina HB
ODPOWIEDZ