Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

RedEvil pisze: 7 maja 2025, o 20:00 Pobrało mi 1$ gdybym wiedział, to bym nie zakładał tam konta, i widzę, że nie można usunąć przypisanej opcji płatności, tylko anulować sub. Trochu lipa, chyba trzeba usunąć konto.
To jest tylko opłata weryfikacyjna dla sposobu płatności. Ona nie jest w ogóle pobierana bo odbiorca ją odrzuca, a nawet jak ci pobierze to po chwili jest zwracana.
Ci użytkownicy podziękowali Noir za ten post:
RedEvil
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

yairobe pisze: 7 maja 2025, o 19:34 Niby wraz z nowa cena abonamentu, kazdy ma miec IGN plusa w tej cenie - czyli kody wrócą... ja bym tam się tym nie martwił. Jak nie wrócą to zawsze możesz napisać by ci oddali za ten "benefit"
A niby skąd ta pewność? :)
Właśnie na tym polega piękno tegoż "upgrejdu" że jedyne co ci gwarantują to abonament IGN plus. No i ten abonament będziesz miał.
Ale kody do gier to są tylko dodatkowe "rewards" czyli nagrody. Które są w ograniczonych ilościach i wyczerpują się z definicji. Potem... może wrócą, może nie a nawet jeśli to znów w ograniczonych ilościach i bozia wie kiedy.
Mówię z doświadczenia, jak już raz kiedyś rozdawali te nagrody w czojsie. Ale ponieważ był to tylko jednorazowy wyskok, więc akurat udało mi się coś zwędzić bo przetrzymałem kodzik przez 2 czy trzy miesiące do aktywacji i ludzi wtedy na tym IGN plusie nie wisiało już tyle co zaraz po.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Noir pisze: 7 maja 2025, o 20:54
RedEvil pisze: 7 maja 2025, o 20:00 Pobrało mi 1$ gdybym wiedział, to bym nie zakładał tam konta, i widzę, że nie można usunąć przypisanej opcji płatności, tylko anulować sub. Trochu lipa, chyba trzeba usunąć konto.
To jest tylko opłata weryfikacyjna dla sposobu płatności. Ona nie jest w ogóle pobierana bo odbiorca ją odrzuca, a nawet jak ci pobierze to po chwili jest zwracana.
Mi pobrało wczoraj i póki co nie wróciło.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

Noir pisze: 6 maja 2025, o 20:40
Angrenbor pisze: 6 maja 2025, o 20:34 Czy jak miałem tę poprzednią obniżkę wakacyjną na pół roku i w grudniu już po odebraniu paczki wykupiłem kolejną subskrypcję z kodem (DEC24 bodajże, pobrało mi kasę już za styczeń) to przecena skończy mi się teraz w maju czy czerwcowy zestaw też będzie taniej?
Obecna, majowa paczka jest ostatnia z tym kuponem.
no niestety czyli trzeba bedzie znowu pauzowac i czekac na kupon zmizkowy a w uzasadnieniu pisac ze ta subskrypcja ign plus jest zbedna, moze jak duzo ludzi im to napisze to sie opamietaja i wroca do dawnej ceny ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Mis776 pisze: 5 maja 2025, o 21:01
ravanlike pisze: 5 maja 2025, o 20:30 nie żebym was straszył czy coś, ale na takiego meadow czekam od września 2018, family man od maja 2021 a prodeusa od listopada 2023.
Jak coś meadow jest ale tylko dla tych co kupili. Dla tych co mają z darmorozdawnictwa to jak się pomarudzi dają 5$
oby to było prawdą, bo wole 5$ niż gierkę z rozdawnictwa, którą pewnie nigdy nie uruchomię :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 48 razy
Podziękowania: 40 razy

Posiadam plan z Stycznia 2018, aktualnie z kuponem. Chciałbym kupić na rok w promo "MAY2025". Muszę wyłączyć całkowicie plan i kupić na nowo z kodem, tak? Stracę wtedy cokolwiek?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Bury Zenek pisze: 30 maja 2025, o 19:36 Posiadam plan z Stycznia 2018, aktualnie z kuponem. Chciałbym kupić na rok w promo "MAY2025". Muszę wyłączyć całkowicie plan i kupić na nowo z kodem, tak? Stracę wtedy cokolwiek?
https://www.humblebundle.com/membership ... ?gift=true
Plan roczny -> wpisać kod MAY2025 -> zakupić jako gift -> kliknąć w link z maila -> przypisać do swojego konta.
Sposób z anulowaniem nie wiem czy tutaj też działa, ale ten z giftem na pewno.
Ci użytkownicy podziękowali Povi^ za ten post:
Bury Zenek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 158 razy

Czerwcowa paczka - https://old.reddit.com/r/humblebundles/ ... oice_leak/
Spoiler:pokaż
Ci użytkownicy podziękowali stfns za ten post (w sumie 2):
sempie44wodny
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

oby się nic nie sprawdziło bo same śmieciowe gierki no i jeszcze podnieśli cene żeby dawać takie śmieci beka xDDDDDDD
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 3):
pioytyrEljeroMerlinPL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 35 razy
Kontakt:

czyli jednak nie biorę rocznego :v
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Gierki super, może nie AAA, ale wszystkie znam z podcastów o grach więc fajna dawka jakościowych produkcji. Pytanie mam jedno. Mam półroczny kupon zbijający cenę do 6,5€ i w sumie nie wiem kiedy się kończy. jeśli kupię roczniaka teraz, nie będę miał zdublowanego miesiąca?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Kup jako gift i wtedy dostaniesz link na maila i aktywujesz go sobie później.
kamil_999666 pisze: 1 cze 2025, o 12:17 Gierki super, może nie AAA, ale wszystkie znam z podcastów o grach więc fajna dawka jakościowych produkcji. Pytanie mam jedno. Mam półroczny kupon zbijający cenę do 6,5€ i w sumie nie wiem kiedy się kończy. jeśli kupię roczniaka teraz, nie będę miał zdublowanego miesiąca?
Ci użytkownicy podziękowali joshep666 za ten post (w sumie 2):
kamil_999666szymon257
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

joshep666 pisze: 1 cze 2025, o 12:45 Kup jako gift i wtedy dostaniesz link na maila i aktywujesz go sobie później.
Chyba będzie trzeba tak zrobić. mógłby wejść na konto liczyć miesiące, sprawdzać kiedy się kończy, w tym, następnym, czy się zazębia na styk, czy dubluje miesiąc. Ale jestem leniwy i zrobię tak jak piszesz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

Ten plan roczny normalnie można pauzować? Ktoś o tym pisał wcześniej ale nie podał źródła
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

kamil_999666 pisze: 1 cze 2025, o 12:49
joshep666 pisze: 1 cze 2025, o 12:45 Kup jako gift i wtedy dostaniesz link na maila i aktywujesz go sobie później.
Chyba będzie trzeba tak zrobić. mógłby wejść na konto liczyć miesiące, sprawdzać kiedy się kończy, w tym, następnym, czy się zazębia na styk, czy dubluje miesiąc. Ale jestem leniwy i zrobię tak jak piszesz.
Można sobie samemu wysłać gifta, czy trzeba z innego konta?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

Fantos pisze: 1 cze 2025, o 14:19
kamil_999666 pisze: 1 cze 2025, o 12:49
Można sobie samemu wysłać gifta, czy trzeba z innego konta?
Można samemu sobie
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

A ten kupiony gift, to ma jakiś termin ważności realizacji? Znaczy się, czy mogę kupić gifta a potem przypisać go np. miesiąc albo dwa później i nic się nie stanie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 1 cze 2025, o 15:40 A ten kupiony gift, to ma jakiś termin ważności realizacji? Znaczy się, czy mogę kupić gifta a potem przypisać go np. miesiąc albo dwa później i nic się nie stanie?
FAQ mówi, że nie ma terminu ważności, ale wszyscy wiemy jak to u Humbla bywa z giftlinkami ;)
Tylko po co kombinować i przypisać za miesiąc czy rok? Przecież można skipować, te przypisane miesiące nie przepadają.
Jedyny powód jaki widzę, to gdy ktoś nie chce obecnego miesiąca, a nie miał spauzowanej albo aktywnej subskrybcji - bo wtedy chyba mu przypisze obecny. Więc lepiej poczekać.
W każdym innym przypadku aktywujesz, dostajesz 12 "creditów" i z nimi skipujesz kolejne miechy.
Ci użytkownicy podziękowali Niriles za ten post:
lewriczin
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

gifta mozna przypisać juz teraz nie ma na co czekać

i jesli masz kupiony majowy czojs to gift będzie wazny od czerwcowej paczki i konczy sie 30 czerwca 2026
jesli nie masz majowej paczki to ci ją teraz zakupi

i to tyle
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
lewriczin
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Jak tam nastroje wśród subskrybentów, planujecie zakupić roczny plan? :) Sam od lat lecę na kuponach, ale obecnie mocno rozważam zakup rocznego planu za 99 euro. Średnio wychodzi po 8,25 euro na miesiąc, bardzo wątpię, żeby udało się zbić cenę ewentualnymi kuponami do podobnej wartości. A nawet jeśli, to według wątku na Reddicie support potwierdził, że roczny plan będzie można normalnie pauzować, więc w razie potrzeby będzie można wrzucić pauzę i kupić bardziej opłacalny zestaw na drugim koncie.
ODPOWIEDZ