Jak usunąć ikonę z telefonu Oppo A54 5G
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Pojawiła mi się ikona (zielony kwadrat z trzema kropkami), której nie mogę zlikwidować. Wydaje mi się, że ikona jest związana z paskiem bocznym, który znikł, gdy pojawiła się ta ikona. Pasek boczny wyłączyłem w ustawieniach telefonu, lecz ikona nie znikła. Przejrzałem strony internetowe jak instrukcje obsługi telefonu oraz poradnik do ColorOS 13.0 żadnego rozwiązania. Gdy naciskam na tę ikonę, to przenosi mnie do różnych ikon ustawień telefonu.
- Kontakt:
Ikonę mogę ustawiać z prawej i lewej strony na różnej wysokości, gdy ustawie na środku ekranu to ucieka do prawej lub lewej strony. Nawet jak uruchomię film na YT, czy z karty pamięci to ikona jest widoczna. Masz rację zrobię zrzut ekranu z telefonu, ale w poniedziałek teraz mam urwanie głowy.
- Podziękował: 171 razy
- Podziękowania: 186 razy
- Kontakt:
No, screenshot to nie byle jakie przedsięwzięcie, to trzeba usiąść na spokojnie xDD
No ale czekając na screena, co do samej ikonki, to brzmi to jak jakiś overlay, skoro nie znika gdy odpalasz apki.
Jak trzymasz i przesuwasz tę ikonkę to nie pojawia się jakiś X w którejś części ekranu, który pozwoliłby ci ją usunąć, przesuwając ikonkę w X i puszczając ją? (coś jak dymki od messengera)
Jak naciśniesz i przytrzymasz ikonkę, to nie pojawia się jakieś menu kontekstowe z opcją usunięcia jej?
I rozumiem, że próbowałeś restartu telefonu, żeby zobaczyć czy przypadkiem coś się nie przyblokowało i żeby zobaczyć, czy nie zniknie ikonka w ten sposób?
No ale czekając na screena, co do samej ikonki, to brzmi to jak jakiś overlay, skoro nie znika gdy odpalasz apki.
Jak trzymasz i przesuwasz tę ikonkę to nie pojawia się jakiś X w którejś części ekranu, który pozwoliłby ci ją usunąć, przesuwając ikonkę w X i puszczając ją? (coś jak dymki od messengera)
Jak naciśniesz i przytrzymasz ikonkę, to nie pojawia się jakieś menu kontekstowe z opcją usunięcia jej?
I rozumiem, że próbowałeś restartu telefonu, żeby zobaczyć czy przypadkiem coś się nie przyblokowało i żeby zobaczyć, czy nie zniknie ikonka w ten sposób?
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za rozwiązanie mojego problemu.Natan pisze: 12 maja 2025, o 12:45 To jest ikonka od menu ułatwienia dostępu.
Wejdz w Ustawienia ułatwień dostępu (druga ikonka na drugim screenie) i wyłącz menu dostępu.
PS. Myślę, dlaczego ktoś tak głupio wymyślił, że ikona się nie znika, gdy telefon odtwarza filmy.