Ostatnio wywaliłem sprawny skaner, drukarkę, i urządzenie wielofunkcyjne jak brali u mnie gabaryty bo się nie chciałem szarpać za te 20 zł z idiotami na tym portalu.
Wyjaśnisz nam w jaki sposób działa w "dwie strony"?
Sprzedaję telefon za 500 zł. Kupujący odbiera telefon i informuje olx że dostał ziemniaka. Olx oddaje mu pieniądze. Nie mam ani telefonu, ani pieniędzy, ani danych osobowych oszusta aby iść z nimi na policję.
Naprawdę myślisz że będę się z każdą rzeczą nawet za 5 zł pier. tak jak:
Paczkę nadal można podmienić od momentu zapakowania do momentu włożenia do paczkomatu więc byś musiał za każdym razem nagrywać całą drogę z domu / mieszkania do paczkomatu.Kuwejt pisze: 18 kwie 2025, o 09:09 Często w sieci znaleźć można filmy typu unboxing. Ja natomiast kręcę filmy inboxing, za każdym razem, jak coś wysyłam. Na koniec oznaczam paczkę flamastrem rysując charakterystyczne znaki. Także rejestruję telefonem całe zdarzenie przy paczkomacie jak wkładam paczkę i zamykam drzwiczki paczkomatu. Trochę upierdliwe i ludzie gapią się na mnie ale wolę mieć zarejestrowane całe zdarzenie niż nie mieć.
PS. Jeżeli wysyłam elektronikę to uruchamiam taki sprzęt - testuję - cały czas rejestrując całą operację, aż do zamknięcia paczki.
Fakty są takie że to zazwyczaj kupujący jest tym złym. Jak czyściłem portfel steam i sprzedawałem klucze tf2 i csgo to CODZIENNIE miałem po 2-3 próby oszustwa ze strony kupujących.