Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 303 razy

DamianosPL pisze: 17 lut 2025, o 19:38 Bo nie po to sie kupuje bundla by chomikować sami sobie jesteście sobie winni.
Zgadzam się. Jeśli ktoś kupuje kawałek tekstu ( kodu aktywacyjnego), który ma za zadanie przypisać do naszego konta konkretny produkt i nie robi tego po zakupie przez najbliższe 3 lata i jest zdziwiony, że nagle kodu nie ma, no to jego problem. Nie czytałem regulaminów HB, ale domyślam się że nie ma tam zawartego zapisu, że kod aktywacyjny jest ważny bezterminowo po zakupie. :dziadek: I to bez względu na sytuacje związane z ingerencją twórców/wydawców na przestrzeni czasu. ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

patrykem17 pisze: 17 lut 2025, o 21:07 Jeśli ktoś kupuje kawałek tekstu ( kodu aktywacyjnego), który ma za zadanie przypisać do naszego konta konkretny produkt i nie robi tego po zakupie przez najbliższe 3 lata i jest zdziwiony, że nagle kodu nie ma, no to jego problem.
Że k... co? Czy to jest jakiś wyrafinowany troling? Jeśli tak to przepraszam ale nie wyczuwam jego finezji
Nie czytałem regulaminów HB, ale domyślam się że nie ma tam zawartego zapisu, że kod aktywacyjny jest ważny bezterminowo po zakupie. :dziadek:
... i tylko ten głupi HB dopiero teraz od jakiegoś roku się skapnął i zaczął dodawać do NIEKTÓRYCH poszczególnych kluczy daty z terminami ważności :macha:
Jaki z tego potrafimy wyciągnąć wniosek, mój drogi Watsonie?
Czy może nie przypadkiem taki, iż kod aktywacyjny domyślnie jednak ma psi obowiązek działać bezterminowo do końca świata i jeden dzień dłużej (no dobra: do końca istnienia firmy Valve i Steama)?

Akt kupna klucza jest równoznaczny z aktem kupna licencji na granie w grę, ja - konsument - zawieram UMOWĘ ze sprzedawcą i jeżeli - w momencie sprzedaży w tejże umowie - nie ma przy nim dopisanego żadnego terminu ważności to ten klucz ma działać bezterminowo. To nie jest kupno worka ziemniaków w sklepie Biedronka, które to po kilku dniach mogą a wręcz mają prawo zgnić.

A dlaczego trzymam tego klucza zamiast go od razu użyć - to już nikomu nic do tego. Kupiłem, moje, mam prawo robić co mi się podoba. Nawet w przypadku zakupu pojedynczego klucza. A co dopiero w przypadku bundla, który z definicji jest z tymi kluczami cokolwiek nadmiarowy i z całego bundla może mnie interesować raptem jedna pozycja.

Prawnikiem nie jestem, ale Humble Bundle wprowadzając retroaktywnie te zmiany ważności klucza prosi się o guza i jeśli jeszcze nie miał wytoczonego procesu to tylko dlatego, że nie nadział się na kogoś kto by się wystarczająco wk***ił
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post (w sumie 3):
KingsajzMerlinPLoLiardi
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Na ostatnich pięciu stronach tematu znajduje się co najmniej jeden post dotyczący wygasania kluczy z bundli. Nie zdziwię się, jeśli na kolejnych pięciu też będzie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood

lewriczin pisze: 17 lut 2025, o 23:45 Że k... co? Czy to jest jakiś wyrafinowany troling? Jeśli tak to przepraszam ale nie wyczuwam jego finezji
Nie - to moja opinia, a każdy ma prawo mieć swoją, tudzież Twoja opinia nie musi być jedyna słuszna, tak Ty nie musisz się zgadzać z moją i na forum publicznym możemy sobie o tym porozmawiać.. ;)
A dlaczego trzymam tego klucza zamiast go od razu użyć - to już nikomu nic do tego. Kupiłem, moje, mam prawo robić co mi się podoba. [...]
Kto pytał?
Prawnikiem nie jestem, ale Humble Bundle wprowadzając retroaktywnie te zmiany ważności klucza prosi się o guza i jeśli jeszcze nie miał wytoczonego procesu to tylko dlatego, że nie nadział się na kogoś kto by się wystarczająco wk***ił
No to wytaczaj ten proces, bo akurat Ty się chyba dość mocno *bimbom*, wnioskując po Twojej wypowiedzi. ;)

Dla mnie EOT - nie interesują mnie przepychanki na forum z promocjami na gierki, a potem jeszcze taki strimer mnie wrzuci do jednego wora z takimi użytkownikami. :P Pozdro Kiszak, widzimy się na strimie. :piwo:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy

Okej, każdy może mieć swoje zdanie i nic mi do tego. Dla części ludzi takich jak ja: który ma ponad 2000 gier, część tytułów nawet nie zagram. Rozdaje je znajomych, albo sprzedaje na bazarku - mój wybór. Ale problemem jest to, że od ostatnich 5 humbli zawsze brakuje jakiś kodów tydzień po jego ujawnieniu. Teraz jest problem taki, że mam wszystkie humble od 3 lat claimed, chociaż część kodów nie została odkryta. Znajdę chwilę to stworzę post, jeżeli administracji forum nie przeszkadza taki wątek.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz

humbel chyba ma problemy. Napisałem do nich 2 tyg temu (by się dowiedzieć kiedy kluczyki będą do Beneath Oresa i czy wydłużą czas na ich aktywację skoro ich nie dostarczyli na czas) i dostałem dopiero wiadomość od automatu; że "We're experiencing a much higher volume of tickets than normal and all of our agents are working as quickly as possible to get to your request. Please hang tight and you should receive a reply soon." Pierwszy raz taka sytuacja zwykle odpisywali w góra 2 dni nie tygodnie xd
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Mis776 pisze: 19 lut 2025, o 19:24 "We're experiencing a much higher volume of tickets than normal and all of our agents are working as quickly as possible to get to your request. Please hang tight and you should receive a reply soon." Pierwszy raz taka sytuacja zwykle odpisywali w góra 2 dni nie tygodnie xd
Żadna nowość, miałem tak już nieraz.
Korpo oszczędzające na etatach (i zapewne płacach) od najgorszej i najmniej wdzięcznej roboty, żelazna klasyka.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz

Odpisali w końcu, jak kogoś jeszcze interesuje Beneath Oresa będzie, ale nie wiedzą kiedy i nie wiedzą czy wydłużą ważność kluczyków co wyślą z opóźnieniem czyli nic nie wiedzą i trzeba czekać.
W każdym razie jak macie jakieś kluczyki z darmorozdawnictw co się skończyły i kilka lat nie uzupełnili to polecam pisać bo ja za meadow dostałem 5$ do ich sklepu, więc deal życia bo i tak nigdy bym w to nie zagrał
Awatar użytkownika
Łowca

Wczoraj o 16 maila dostałem od humbla:
"Keys are now in stock for Humble Heroines: Action, Adventure, & Intrigue:"
Po czym odebrałem Metal: Hellsinger, a dalej brakuje Chorus i A Plague Tale: Innocence...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Mail przychodzi tylko wtedy, jeśli masz jakieś nieodsłonięte gry. Ja np. nie dostałem tego maila, a też czekam na przydział Chorusa.
Generalnie czekam na tę listę, którą obiecaliście stworzyć - mogę też coś od siebie zapodać:

The Ship - Complete Pack z pakietu(?) The Ship: Murder Party - było to kiedyś rozdawane za darmo i gdzieś pisali, że jak się nie załapałeś to trudno - nie uzupełnią kluczy. Mimo wszystko dalej mam opcję, by odsłonić klucze, których nie ma. Pisałem kiedyś z supportem na ten temat i jedyne, co zaproponowali, to odpięcie tego od mojego konta, żeby się nie wyświetlało. Ale co z tego, kiedy potem po każdym zaglądnięciu w zakładkę Keys miałem informację, że mogę claimować coś odpiętego. :E

A Plague Tale: Innocence To udało się kiedyś tam odkryć, ale teraz nie ma + Scars Above + Chorus z bundla Humble Heroines: Action, Adventure, & Intrigue

Tyle nie mam - nie będę przelatywał wszystkich bundli i szukał, co jest dostępne, co nie :macha:
Awatar użytkownika
Łowca

Jak znajdę chwilkę czasu to stworze, niestety roboty dużo ostatnio, że nawet czasu na granie nie mam :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

Ok oto moja lista, może komuś się przyda:

The coma 2 - august 2020
God's Trigger - September 2019 Humble Monthly
Smile For Me - November 2020
Tabletop Playground december 2020
Werewolf: The Apocalypse Heart of the Forest
Lovecraft's Untold Stories
Boomerang Fu
Just Die Already
Calico - February 2022
Star Wars Squadrons - June 2022
Calico - stand with ukraine
Lawn Mowing Simulator - July 2022
Banners of Ruin - July 2022
Descenders - September 2022
Morbid: The Seven Acolytes - November 2022
Pathfinder: Wrath of the Righteous - February 2023
Hero's Hour - March 2023
Golden Light - March 2023
Ghostwire Tokyo - June 2023
Temtem - July 2023
Ozymandias: Bronze Age Empire Sim July 2023
Friends vs Friends - November 2023
Prodeus - November 2023
Expeditions: Rome - December 2023
Hi-Fi Rush - May 2024
Loddlenaut - May 2024
Bravery and Greed - May 2024
Mediterranea Inferno - May 2024
Stray Gods: The Roleplaying Musical - June 2024
A Plague Tale: Requiem - July 2024 (dziś dostałem info na maila o uzupełnieniu kluczy i udało się odebrać)
Astral Ascent - August 2024
Diluvian Ultra - August 2024
Universe For Sale - August 2024
Jack Move October 2024
Garden Life - November 2024
Old World - December 2024
Atlas Fallen: Reign of Sand - December 2024
Moonstone Island - December 2024
Beneath Oresa - January 2025

Niektóre z kluczy są dokładane co jakiś czas jak np. Plague, ale to pewnie tylko w tych nowszych bundlach.
Niektórych pozycji nie da się już w ogóle wygenerować, bo czas na aktywację minął jak np. Ghostwire Tokyo.
Przy Lovecraft's Untold Stories z February 2021 Choice mam komunikat "Oops! This game key is no longer available."

Co ciekawe Prodeusa mogłem aktywować 2x z Humble Back with a Vengeance: The Best of Boomer Shooters Encore Bundle, a tego z November 2023 Choice już nie.

W sumie o dziwo im nowszy bundle tym mniej kluczy.
Ci użytkownicy podziękowali Cypek za ten post (w sumie 4):
DywanPerskiyairobeXsawTheLastJedi
Awatar użytkownika
Łowca

Tak jak mówiłem loteria, a co do klucza Lovecrafta napisz do nich, może Ci dadzą osobno, bo może będzie sytuacja taka jak z roboquest i mi dali nowy kod, bo stare zostały zdezaktywowane.
Cypek pisze: 24 lut 2025, o 17:16 Ok oto moja lista, może komuś się przyda:

The coma 2 - august 2020
God's Trigger - September 2019 Humble Monthly
Smile For Me - November 2020
Tabletop Playground december 2020
Werewolf: The Apocalypse Heart of the Forest
Lovecraft's Untold Stories
Boomerang Fu
Just Die Already
Calico - February 2022
Star Wars Squadrons - June 2022
Calico - stand with ukraine
Lawn Mowing Simulator - July 2022
Banners of Ruin - July 2022
Descenders - September 2022
Morbid: The Seven Acolytes - November 2022
Pathfinder: Wrath of the Righteous - February 2023
Hero's Hour - March 2023
Golden Light - March 2023
Ghostwire Tokyo - June 2023
Temtem - July 2023
Ozymandias: Bronze Age Empire Sim July 2023
Friends vs Friends - November 2023
Prodeus - November 2023
Expeditions: Rome - December 2023
Hi-Fi Rush - May 2024
Loddlenaut - May 2024
Bravery and Greed - May 2024
Mediterranea Inferno - May 2024
Stray Gods: The Roleplaying Musical - June 2024
A Plague Tale: Requiem - July 2024 (dziś dostałem info na maila o uzupełnieniu kluczy i udało się odebrać)
Astral Ascent - August 2024
Diluvian Ultra - August 2024
Universe For Sale - August 2024
Jack Move October 2024
Garden Life - November 2024
Old World - December 2024
Atlas Fallen: Reign of Sand - December 2024
Moonstone Island - December 2024
Beneath Oresa - January 2025

Niektóre z kluczy są dokładane co jakiś czas jak np. Plague, ale to pewnie tylko w tych nowszych bundlach.
Niektórych pozycji nie da się już w ogóle wygenerować, bo czas na aktywację minął jak np. Ghostwire Tokyo.
Przy Lovecraft's Untold Stories z February 2021 Choice mam komunikat "Oops! This game key is no longer available."

Co ciekawe Prodeusa mogłem aktywować 2x z Humble Back with a Vengeance: The Best of Boomer Shooters Encore Bundle, a tego z November 2023 Choice już nie.

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 20 razy

[...]

Do listy można dodać :
Family Man - May 2021 Humble Choice
Railroad Corporation - October 2022 Humble Choice
First Class Trouble - December 2022 Humble Choice
Autonauts vs PirateBots - September 2023 Humble Choice
Fashion Police Squad - April 2024 Humble Choice
Coromon - April 2024 Humble Choice
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

Xsaw pisze: 24 lut 2025, o 22:25

[...]

Do listy można dodać :
Family Man - May 2021 Humble Choice
Railroad Corporation - October 2022 Humble Choice
First Class Trouble - December 2022 Humble Choice
Autonauts vs PirateBots - September 2023 Humble Choice
Fashion Police Squad - April 2024 Humble Choice
Coromon - April 2024 Humble Choice
Wygenerowałem klucz do Autonauts vs PirateBots w tą sobotę jak generowałem klucze w całej bibliotece, więc ciekawe, czy już się ponownie skończyły. Przy wygenerowanym kluczu mam komunikat "ATTENTION: Partial restock. Please redeem to Steam account immediately or kindly wait until next batch arrives."
Awatar użytkownika
Łowca

A ja ciągle nie dostałem info o Autonauts vs PirateBots. Wysłałem Ci na priv to co napisałem humblowi w sprawie roboquesta.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

Gdzieś tam ktoś tam pisał, że w Marcu:
Pacific Drive
Homeworld 3
Cavern of Dreams

Ale nie brałbym tego na poważnie bez potwierdzenia. Nie mniej jak ktoś planuje zakupy to hold :)
Ci użytkownicy podziękowali pawelt za ten post (w sumie 2):
pioytyrMDA
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

pawelt pisze: 1 mar 2025, o 17:32 Gdzieś tam ktoś tam pisał, że w Marcu:
Pacific Drive
Homeworld 3
Cavern of Dreams

Ale nie brałbym tego na poważnie bez potwierdzenia. Nie mniej jak ktoś planuje zakupy to hold :)
Niespecjalnie dobrze to brzmi, Pacific Drive był kiedyś na pricebugu po 20-30zł, więc sporo osób tutaj może mieć, gra niby spoko, ale nie wiem czy jako główny tytuł. Homeworld 3 - według recek to chyba porażka? Chyba że coś naprawili?
To Caverns of Dreams co zabawne brzmi najciekawiej, ale normalnie to byłby dodatkowy tytuł, który potem spada na bazarku do 2zł, a oni chcą to dać jako główne danie? No średnio to widzę
Awatar użytkownika
Robin Hood

No w sumie to z kuponem te Pacific Drive wychodzi jak z czasów tego pricebuga, więc nadal jest to opłacalny zakup a resztę dostajemy przy okazji "za darmo". Gierka wygląda fajnie i chętnie ogram, bo nie mam, a tymi strategiami to akurat sra... a szkoda gadać. :D
Ci użytkownicy podziękowali patrykem17 za ten post:
pioytyr
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

pawelt pisze: 1 mar 2025, o 17:32 Gdzieś tam ktoś tam pisał, że w Marcu:
Pacific Drive
Homeworld 3
Cavern of Dreams

Not great, not terrible.
ODPOWIEDZ