Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 303 razy

I dobrze, kasa w kieszeni, a gierek nadto i tak już nazbierane. Jakby przestali wrzucać te paczki, to na dobre nam wyjdzie. Niech zostawią miesięczniaka i cześć. :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Mówicie, że Fanatical robi gorsze paki, a jednak wydają je nadal regularnie, więc to oni wygrali tę wojnę ;) :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Żeby potwierdzić że Fanatical wygrał to trzeba by mieć wiedzę ile tego sprzedają. Oczywiście są jeszcze nowi gracze i dla nich czasami są jakieś bundle gdzie taniej wychodzi na Fanatical, ale niestety często u nich są takie bundle że każdą pojedynczą grę idzie taniej kupić gdzie indziej :(
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz

pioytyr pisze: 31 sty 2025, o 10:53 Mówicie, że Fanatical robi gorsze paki, a jednak wydają je nadal regularnie, więc to oni wygrali tę wojnę ;) :trollface:
Nie ma czego porównywać. Humbel opiera się na założeniu, że gracze będą wspierać "czariti", natomiast fanatical na tym, że uzależnieni będą kupować gruz w "misteri" pudełkach. Wg mnie nie ma żadnej wojny bo inny target
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 138 razy
Podziękowania: 290 razy
Kontakt:

"Beneath Oresa" - tymczasowo brakuje kluczy.
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

W zeszłym miesiącu dostałem Choice jeszcze z poprzedniej zniżki, odebrałem gry, później zrezygnowałem, wziąłem jeszcze raz, żeby użyć kolejny kupon, pobrało mi kasę i miała być na poczet tego Choica. Czemu pokazuje mi teraz, że mam jeszcze raz zapłacić?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 110 razy
Podziękowania: 85 razy

Bo kombinujesz jak koń pod górkę.
Ci użytkownicy podziękowali Nile za ten post (w sumie 2):
Boberek00pst
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Ejdrien. pisze: 4 lut 2025, o 21:26 W zeszłym miesiącu dostałem Choice jeszcze z poprzedniej zniżki, odebrałem gry, później zrezygnowałem, wziąłem jeszcze raz, żeby użyć kolejny kupon, pobrało mi kasę i miała być na poczet tego Choica. Czemu pokazuje mi teraz, że mam jeszcze raz zapłacić?
Nie mogłeś kupić w zeszłym miesiącu Choicea z poprzedniej zniżki.
Poprzednia zniżka kończyła się w grudniu, można było co najwyżej zapłacić dwa razy choica w grudniu i potem odebrać "nadwyżkę" w styczniu z nowej zniżki.
A w tym miesiącu już normalnie.
Awatar użytkownika
Predator

Niedługo może być bundel z Mega Manami (pewnie środa lub piątek)
Awatar użytkownika
Predator

https://www.steamgifts.com/discussion/D ... hree-years
https://lestrades.com/trading/319/humbl ... y-go-poof/
Nie wiem czy ktoś tu to wklejał, ale jak ktoś trzyma latami kluczyki na Humble to niech lepiej sobie je szybko wklei do notatnika :trollface:
Btw, jeśli dobrze rozumiem, to humble umywa sobie ręce w razie gdyby nie dostarczyli kluczy out of stock (co się im przecież nagminnie zdarza)? Na Fanatical może bieda, ale jak im się kończy gra, to usuwają bundel/grę z bundla i po problemie ;)
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
Quoyque
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Oni z tymi trzema latami już dawno mieli taki wewnętrzny system, tyle że nieoficjalnie.
Jak raz mi się "zepsuł" klucz to mi właśnie wyskoczyli z takim tekstem że starszy niż trzy lata więc bye-bye
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post (w sumie 2):
pioytyrpawelt
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

No, ja właśnie sobie odkryłem większość kluczy. Trochę jeszcze brakuje ale zaczynają dosyłać. Teraz trzeba będzie wszystko odkrywać od razu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tak, ale jak odkryjesz od razu to ten trzyletni okres gwarancji ze strony HB na to że klucz działa tak samo obowiązuje.
Choć tyle lepiej że przynajmniej masz go w ręce a sytuacje dezaktywacji zdarzają się mimo wszystko wciąż rzadko
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
joshep666
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

kaloryfer pisze: 16 lut 2025, o 14:19 Parszywy ściek to humble bundle... od 2013r żadnego kodu na czojsa nie dostałem do tego 2/3 kluczy teraz jest, że brakuje ich tymczasowo... Mam nadzieje, że zbankrutują oszuści.
newsletter masz włączony ? :trollface:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

kaloryfer pisze: 16 lut 2025, o 16:58
Monek22 pisze: 16 lut 2025, o 15:10
kaloryfer pisze: 16 lut 2025, o 14:19 Parszywy ściek to humble bundle... od 2013r żadnego kodu na czojsa nie dostałem do tego 2/3 kluczy teraz jest, że brakuje ich tymczasowo... Mam nadzieje, że zbankrutują oszuści.
newsletter masz włączony ? :trollface:
Nie wiem, ale mam pełno spamu na mailu od humbla ale nigdy zadnego kodu nie dostałem...
musisz miec specyficzny newsletter na choica wlaczony , najlepiej wlacz wszystkie
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy

lewriczin pisze: 15 lut 2025, o 22:57 Tak, ale jak odkryjesz od razu to ten trzyletni okres gwarancji ze strony HB na to że klucz działa tak samo obowiązuje.
Choć tyle lepiej że przynajmniej masz go w ręce a sytuacje dezaktywacji zdarzają się mimo wszystko wciąż rzadko
Miałem tak z Roboquest, napisałem do steama i powiedziali, że kod został zdeaktywowany (miałem go odkrytego kiedyś), poszedł na bazarku. Po napisaniu do humbla, wysłali nowy kod.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

yairobe pisze: 17 lut 2025, o 10:09 Miałem tak z Roboquest, napisałem do steama i powiedziali, że kod został zdeaktywowany (miałem go odkrytego kiedyś), poszedł na bazarku. Po napisaniu do humbla, wysłali nowy kod.
No to miałeś szczęście (wróć: kiedyś to była norma), zresztą podejrzewam że tak naprawdę wszystko zwyczajnie zależy od tego czy
1. HB ma potwierdzone informacje o tym że jest smród (ktoś coś zdezaktywował) a jeśli tak to czy
2. HB dostalł/wciąż ma pulę dobrych kluczy na ewentualną wymianę

Jeśli tak to nie robią problemów, jeśli nie to zaczynają się fikołki z dużą szansą pozostania z niczym.
Prywatnie jako człowiek jestem w stanie to zrozumieć (bo niby skąd mają wziąć nowe klucze jak publiszer ich olewa albo np. zbankrutował), ale jako konsumenta wielkie g mnie to obchodzi kto to sp****lił że teraz nie mam należnego klucza a jeśli nie mogą dać od niego to niech fundują mi gierkę w zamian z własnych środków, może być nawet gift na steamie whatever
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy

Właśnie zacząłem odkrywać kody wszystkich gier, zaraz się okaże jak z humblem jest, póki co widzę, że: Railroad Corporation (October 2022) i Friends vs Friends (November 2023) trzeba było odebrać do grudnia - żadnego maila od humbla nie dostałem o tym...

//////////
Sprawdziałem ostatnie 3 lata humbla, z 20 kodów brakuje... Chyba stworzę osobny post, w którym będzie można to zgłosić, żeby znów się nie powtarzała sytuacja na bazarku, gdzie kodu nie ma, bu humbel w kulki poleciał...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Aha, żeby nie było za dobrze to ZDAJE SIĘ że jeśli odkryjesz kluczyk ale nie zużyjesz go do notatnika...
...to jeśli potem, gdy sobie on tylko w tym notatniczku leży a HB dołoży mu - retroaktywnie! - dopisek że trzeba zużyć przed jakąś tam datą to nie zostaniemy o tym nijak mailem powiadomieni i możemy żyć w błogiej nieświadomości...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy

Bo nie po to sie kupuje bundla by chomikować sami sobie jesteście sobie winni.
ODPOWIEDZ