Modercja postów na Disqus

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Boberek00 pisze: 11 wrz 2024, o 16:45 niestety moje komentarze dalej są oznaczone jako spam
Zaakceptowałem je ręcznie. Zapewne Disqus nałożył na Ciebie "ochronkę". Po kilku akceptacjach powinna zejść.
Ci użytkownicy podziękowali spooklevski za ten post:
Boberek00
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Co jest nie tak w tym co napisałem, nie chodzi o treść, że wyłapał to disqus i oczekuję na weryfikacje?
Jak to połączyłeś, że jak są gry drogie to firmy zwalniają developerów? To znaczy jakby taniały to by nie było zwolnień? Chyba jakiś skrót myślowy został użyty. A jak chciałeś powiedzieć, że przez gry używane są zwalniani developerzy to robi się jeszcze dziwniej, tym bardziej, że gier cyfrowych więcej się sprzedaję niż pudełkowych. A na PC już w ogóle fizycznych wydań nie ma. I jak rynek używanych gier wpływa na rynek cen cyfrowych gier? Co powiesz na keyshopy czy na zakup pozaregionalną przez VPN?
I kolejny wpis poszedł do moderacji:
Cyfrowe wydania są tańsze na PC, ale to wynika z dużej konkurencji. Raz masz 3 duże sklepy, które sprzedają u siebie gry i mnóstwo sklepów, które sprzedają klucze na ich platformy. Nie wspominając o keyshopach. A jeszcze jest kwestia używania VPN-ów to już w ogóle. Gry używane jak generują stratę, to nie taką jak keyshopy, albo kupowanie gier z tańszych regionów.
Nie rozumiem. Słowo "VPN" jest problematyczny?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 37 razy

Z wątku odnośnie nintendo music:
bo raczej niewiele osób chce tylko słuchać muzyczki od nintendo, a ich katalogu nie ma na spotify a na youtubie copyright strikują. Jest to najbardziej bezużyteczna aplikacja jaką widziałem, i chyba te youtuberowe tapetki od mkbhd miały więcej sensu
czy ktoś powie mi co ja źle napisałem, nieważne co edytowałem, nic nie chce przejść. nawet finalna forma:
bo raczej niewiele osób chce tylko słuchać muzyki od nintendo, a ich katalogu nie ma na spoti a na yt ją ściągają. Jest to kompletnie bezsensowna aplikacja i chyba te ytberowe tapetki miały więcej sensu
nie przeszła, i nie mam pojęcia co piszę źle
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Nie mam pojęcia. Wszystkie Twoje komentarze wskoczyły mi po prostu do akceptacji. Zaraz przyjmę jeden z nich ;D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Czy tylko ja mam od jakiegoś tygodnia taki problem z Disqusem, że nie jestem w stanie odczytać żadnych powiadomień? Jak sobie kliknę w przycisk z liczbą powiadomień, to zamiast rozwinąć mi menu z nimi po prawej stronie, jestem przenoszony na stronę Disqusa, gdzie otrzymuję coś takiego:

Obrazek

Najdziwniejsze jest to, że problem występuje na dwóch różnych komputerach, każdym posiadającym inną przeglądarkę, a także na telefonie (ponownie inna od pozostałych przeglądarka).

Gdy kliknę w swoją nazwę użytkownika, to z kolei normalnie otwiera mi się mój profil, gdzie widoczne są wszystkie komentarze, no ale średnio wygodne jest wchodzenie w kilkanaście ostatnich komentarzy celem odnalezienia tych, na które ktoś mi odpowiedział.

EDIT: Hmm, chyba udało się rozwiązać problem. Po kliknięciu na nazwę użytkownika jedną z opcji do wyboru był "Klasyczny Disqus". Kliknąłem, od strony wyglądu zaszły niewielkie zmiany, ale za to powiadomienia ładują się normalnie. No cóż, w takim razie post oraz ewentualne rozwiązanie zostawiam dla potomnych (choć nadal fajnie byłoby korzystać z "nowego" Disqusa i nie mieć problemu z powiadomieniami) :)

EDIT 2: Chyba za bardzo się pospieszyłem. Obecnie zarówno na klasycznym, jak i nowym Disqusie mam jedno powiadomienie, które co prawda już nie przenosi mnie na stronę Disqusa, ale za to ładuje się w nieskończoność.

EDIT 3: A teraz na obu Disqusach przenosi mnie z powrotem na ich stronkę. Tak więc problem nadal aktualny, rozwiązanie nadal mile widziane :)
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Nie ma chyba rozwiązania, przynajmniej ja nie znalazłem, a też mnie to irytuje...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

U mnie również od mniej więcej tygodnia występuje ten problem. Póki co tylko raz w tym czasie powiadomienia załadowały mi się poprawnie.
Awatar użytkownika
Predator
Discord: Boberek00
Podziękował: 372 razy
Podziękowania: 157 razy

Mi codziennie ten błąd występuje
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Haazheel pisze: 23 sty 2025, o 14:10 Czy tylko ja mam od jakiegoś tygodnia taki problem z Disqusem, że nie jestem w stanie odczytać żadnych powiadomień? Jak sobie kliknę w przycisk z liczbą powiadomień, to zamiast rozwinąć mi menu z nimi po prawej stronie, jestem przenoszony na stronę Disqusa, gdzie otrzymuję coś takiego:

Obrazek

Najdziwniejsze jest to, że problem występuje na dwóch różnych komputerach, każdym posiadającym inną przeglądarkę, a także na telefonie (ponownie inna od pozostałych przeglądarka).

Gdy kliknę w swoją nazwę użytkownika, to z kolei normalnie otwiera mi się mój profil, gdzie widoczne są wszystkie komentarze, no ale średnio wygodne jest wchodzenie w kilkanaście ostatnich komentarzy celem odnalezienia tych, na które ktoś mi odpowiedział.

EDIT: Hmm, chyba udało się rozwiązać problem. Po kliknięciu na nazwę użytkownika jedną z opcji do wyboru był "Klasyczny Disqus". Kliknąłem, od strony wyglądu zaszły niewielkie zmiany, ale za to powiadomienia ładują się normalnie. No cóż, w takim razie post oraz ewentualne rozwiązanie zostawiam dla potomnych (choć nadal fajnie byłoby korzystać z "nowego" Disqusa i nie mieć problemu z powiadomieniami) :)

EDIT 2: Chyba za bardzo się pospieszyłem. Obecnie zarówno na klasycznym, jak i nowym Disqusie mam jedno powiadomienie, które co prawda już nie przenosi mnie na stronę Disqusa, ale za to ładuje się w nieskończoność.

EDIT 3: A teraz na obu Disqusach przenosi mnie z powrotem na ich stronkę. Tak więc problem nadal aktualny, rozwiązanie nadal mile widziane :)
Mam to od kilku dni stale i w ogóle nic nie pomaga. Disqus przestał być dla mnie używalny.
Ci użytkownicy podziękowali MDA za ten post (w sumie 3):
darkwindRedEvilRefty
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

po co w ogole jest ten disqus? nie można zrobić zwykłych komentarzy?
Ci użytkownicy podziękowali marion695 za ten post:
darkwind
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

marion695 pisze: 23 sty 2025, o 19:51 po co w ogole jest ten disqus? nie można zrobić zwykłych komentarzy?
Po to, by irytować ludzi.

Przed sekundą napisałem komentarz i został on zablokowany do przeglądu moderacji, ponieważ do skrótu językowego został automatycznie dodany 'link', mimo że przed publikacją go ręcznie usunąłem.
Chodzi o m. in. - https://sjp.pwn.pl/slowniki/mi%C4%99dzy%20innymi.html

Nie problem- kopiuj wklej do nowego bez błędnie interpretowanego skrótu , ale to wciąż stracony czas.

A chwilę wcześniej- zwykły link do YouTube też został zablokowany do moderacji. Po cholerę jest opcja wstawiania YT, skoro wszystko jest blokowane? Cenzura i moderacja na YouTube nie wystarczają? Trzeba trzeci raz sprawdzić czy przesiewanie AI i Hindusi w data center Google się nie pomylili? :roll:
Ci użytkownicy podziękowali Gottwald za ten post (w sumie 4):
KingsajzHaazheelmarion695xardas
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Gottwald pisze: 23 sty 2025, o 20:52 Przed sekundą napisałem komentarz i został on zablokowany do przeglądu moderacji, ponieważ do skrótu językowego został automatycznie dodany 'link', mimo że przed publikacją go ręcznie usunąłem.
Chodzi o m. in.
Ten problem występuje od roku albo i dłużej na wszystkich stronach które wykorzystują komentarze oparte na tym samym środowisku. Stawiam że nigdy nie zostanie naprawiony.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

administratorzy wolą dawać posty sponsorowane niż zrobić zwykłe komentarze. Bardzo ciężka funkcja
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

U mnie też discuss zaczął się wywalać w ten sposób, normalnie miał tylko problemy z załadowaniem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

To wy macie ten problem od tygodnia zaledwie? Mnie Disqus wywala się tak co jakiś czas od lat.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

U mnie ta sama sytuacja:
disqus.jpg
disqus.jpg (76.96 KiB) Przejrzano 1554 razy
A to się od 2-3 tygodni zaczęło dziać. Wcześniej wszystko ładnie śmigało. Nie można się zalogować na konto, bo tego disqusa tworzyłem przez Łowców. I nie widzę opcji jakby można było to zrobić.
Ci użytkownicy podziękowali Refty za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Chciałem się pytać o tego disquss ale widze, że nie ja jedyny mam problem.

. . . .
Jak rozumiem dalej nie ma fixa i nie wiadomo co się dzieje?
Ci użytkownicy podziękowali DreamerDream za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

No właśnie odpowie ktoś z ekipy, coś robicie, czekacie aż discuss coś zrobi, co się dzieje?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Kontakt z Disqusem jest "problematyczny", szczególnie jeśli nie ma się wykupionego jednego z abonamentów, które są dość drogie i w sumie niewiele oferują.

Support Disqusa zdaje sobie sprawę z tego, że niektórzy z użytkowników mają problemy z jego działaniem i według niego jest to wina ciastek przeglądarki lub też wtyczek blokujących reklamy.

W poniedziałek jeszcze raz ponowię kontakt.
Ci użytkownicy podziękowali spooklevski za ten post:
darkwind
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

spooklevski pisze: 31 sty 2025, o 20:17 Kontakt z Disqusem jest "problematyczny", szczególnie jeśli nie ma się wykupionego jednego z abonamentów, które są dość drogie i w sumie niewiele oferują.

Support Disqusa zdaje sobie sprawę z tego, że niektórzy z użytkowników mają problemy z jego działaniem i według niego jest to wina ciastek przeglądarki lub też wtyczek blokujących reklamy.

W poniedziałek jeszcze raz ponowię kontakt.
Chyba Cię zbyli po prostu.

Próbowałem na chromie i firefoksie. Czyściłem nawet ciasteczka i mam dalej to samo. Chyba, że ja mam wielkiego pecha po prostu.
ODPOWIEDZ