alesorius pisze: 15 paź 2024, o 09:14 Mi udalo sie pare razy kupic jakis kluczyk po zanizonej cenie, tylko dlatego, ze ktos nie mial wbitej repy i musial sila rzeczy wystawic taniej.
Sa tacy, ktorzy chca zarobic na bazarku, i sa tez tacy, ktory chca jak najwiecej wycisnac z kluczykow, no ale sa tez takie osoby, ktore po prostu chca jak najszybciej sprzedac i maja serio gdzies to, ze mogliby jakis kluczyk sprzedac drozej jakby dluzej polezal.
Po prostu jak widzi sie jakies konto, ktore ma 0 repy albo juz ma jakiegos negatywa, a wystawia sporo i to bardzo "okazjonalnych" ofert, to gdzies juz powinna sie lampka zapalic, ze cos jest nie halo. Na takich oszustow trzeba sie wyczulic niestety. Najlepiej kupowac od ziomkow, ktorzy maja juz troche transakcji za soba i to same pozytywne komentarze. Wydaje mi sie, ze kazdy dba o to, zeby miec dobra reputacje i przewaznie prawie azdy ma 100% pozytywow. Przed zakupem najlepiej spojrzec na profil sprzedajacego i ocenic ryzyko. Ja czasem nawet kupowalem nie te najtansza oferte, ale o pare, parenascie groszy drozsza z listy, bo wolalem od innego sprzedawcy, o.
Jednak jest różnica, jak widzisz osobę, która ma 0 reputacji, wystawia wiele gier i wszystkie po 10 zł (zauważalnie niżej niż inni.)
Sam się na to niestety dałem nabrać niedawno i jak zacząłem obserwować, to niedawno się pojawiają jakiś agent, który próbuje scamować zakładając ciągle nowe konta na bazarze z tą samą taktyką na 10zł.
Jego najnowsze konto:
https://bazar.lowcygier.pl/user/hoodblender