Extra Klasyka CDP

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy

W ogóle to mam pytanie. Jest jakiś dowód na istnienie wydania Saga Settlers I-IV z eXtra Klasyka Gold G2? Bo nigdzie nie widziałem żadnych screenów pudełka tego wydania, jedynie widziałem wydania z eXtra Klasyka Gold (tej pierwszej) i Platynowej Kolekcji
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 4 razy

Chodzi o takie wydanie?
https://www.ceneo.pl/23743222
Bo wiem, że wydali także Sagę Gothic 1-2 NK
Ostatnio zmieniony 21 lut 2023, o 23:01 przez michałedek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

To jest wydanie z tej pierwszej Extra Klasyki Gold (XK Gold), a Saga Settlers I-IV jest wpisana też w katalogu eXtra Klasyki Gold G2 (to były takie małe złote pudełka jak np. to) - Obrazek
No i niby wszystko fajnie z tym, że widziałem Sagę Settlers I-IV jedynie w edycjach eXtra Klasyka XK Gold (to co kolega wyżej podlinkował) i w Platynowej Kolekcji, ale w eXtra Klasyce Gold G2 (tej właśnie mniejszej) nie widziałem w ogóle i wydaje mi się, że Saga Settlers była tylko w 2 edycjach (a może się mylę?)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy

Cześć, co do listy z pierwszego postu - Nowej eXtra Klasyki...
Mogę ja potwierdzić prawie w całości - moja skromna kolekcja jest prawie kompletna ale pozostają mi dwie gry co nie wiem jak z nimi jest:
- Fallout (jedynka) w tej serii. Nigdy jej nie widziałem a jest na liście, czy możecie potwierdzić że faktycznie ktoś ją ma, była wydana ?
- Dracula 2 (nie ma jej na liście) przewijała się w katalogach z tego okresu ale też jej nigdy nie widziałem w tym wydaniu - może jest jak z Darkened Skye z pierwszej Extra klasyki ?
Takie mam rozterki zbieracza, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 19 razy
Podziękowania: 35 razy
Kontakt:

MrPepka pisze: 14 lut 2023, o 14:52 MAM! Odkopałem. Unikat nad unikaty :mrgreen:
730763a244ea83a81a973da4d4c8.jpg
Wiem, żę ta saga jest z extra klasyki gold i to trochę wygląda i raczej tak było, że ktoś włożył zawartość oraz okładkę z golda do extra klasyki tej niebieskiej xDD
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Urszizu pisze: 17 paź 2023, o 17:12 Cześć, co do listy z pierwszego postu - Nowej eXtra Klasyki...
Mogę ja potwierdzić prawie w całości - moja skromna kolekcja jest prawie kompletna ale pozostają mi dwie gry co nie wiem jak z nimi jest:
- Fallout (jedynka) w tej serii. Nigdy jej nie widziałem a jest na liście, czy możecie potwierdzić że faktycznie ktoś ją ma, była wydana ?
- Dracula 2 (nie ma jej na liście) przewijała się w katalogach z tego okresu ale też jej nigdy nie widziałem w tym wydaniu - może jest jak z Darkened Skye z pierwszej Extra klasyki ?
Takie mam rozterki zbieracza, pozdrawiam
Również śledzę często portale aukcyjne i ani razu nie spotkałem się z Falloutem z nowa extra klasyka (z czarnym paskiem).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Podobnie, jest duża szansa, że te gazetki wychodziły dużo wprzód. Przykładowo już z czasów internetowych CD Projekt wycofał się z publikacji Worms 4 do XK Next i nigdy później nie zapowiedział w kolejnych komunikatach.

https://www.gram.pl/news/2008/04/09/uja ... -hit.shtml

Prawdopodobnie przeniesie do tańszych serii ("Tanie granie") spowodowało, że wydanie gier Darkened Skye czy Dracula nie miało sensu w Nowej Extra Klasyce po wyższej cenie.
Awatar użytkownika
Łowca

Zastanawia mnie czy do listy gier z Extra Klasyki można zaliczyć 6 płyt z pakietu Kultowe Gry Komputerowe (dołączane do Gazety Wyborczej). One były promocją edycji eXtra Klasyka gier komputerowych neXt więc chyba się zaliczają co nie?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

MrPepka pisze: 12 sty 2024, o 18:34 Zastanawia mnie czy do listy gier z Extra Klasyki można zaliczyć 6 płyt z pakietu Kultowe Gry Komputerowe (dołączane do Gazety Wyborczej). One były promocją edycji eXtra Klasyka gier komputerowych neXt więc chyba się zaliczają co nie?
Ja je zaliczyłem, kupiłem żeby mieć całą neXt. Widać na dole pudełek logo i dopisek neXt także raczej tak :dziadek:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Do Extra Klasyki Nowej (z czarnym paskiem) trzeba dołożyć Toca 2. Kolejna powtórka btw. bo pojawiła się również w ek z czerwonym eh.. Ale co zrobić jak się chce mieć całość. :shock:
Toca.png
Toca.png (402.68 KiB) Przejrzano 15020 razy
Awatar użytkownika
Łowca

IMG_20240316_230027226~2.jpg
IMG_20240316_230027226~2.jpg (1.38 MiB) Przejrzano 13215 razy
Większość edycji jak nie cała Nowa Extra Klasyka może komuś sie przyda.
Brakuje Fallout 1 i Dracula 2 które były w materiałach promocyjnych ale fizycznie brak i pewnie ich nie było oraz Scarface the world is yours które kiedyś widziałem na olx ale zdjęcie zrobione w bardzo bardzo słabej jakości oraz brak jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedającym, nie wiem co mam o tym myśleć... może "kawał" :].
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Urszizu pisze: 16 mar 2024, o 23:05 IMG_20240316_230027226~2.jpg
Scarface the world is yours które kiedyś widziałem na olx ale zdjęcie zrobione w bardzo bardzo słabej jakości oraz brak jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedającym, nie wiem co mam o tym myśleć... może "kawał" :].
Mogło też tak być, że to było np. czeskie wydanie. Na Vinted sporo się tego pojawia czasami, są gry które zostały wydane w ek z czarnym paskiem w Czechach, a u nas nie.
Mam wszystko co Ty. Także raczej to 100% kolekcji. Na Fallouta 1 również nie trafiłem.
Awatar użytkownika
Łowca

Scarface w Extra Klasyce widziałem na allegro, tam płyta tak samo wyglądała jak w premierowej edycji z tego co pamiętam
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Stawiam +1 na czeskie wydanie:

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali ShFil za ten post:
Drzazga
Awatar użytkownika
Łowca

Macie racje, to pewnie te czeskie wydania, których osobiście nie zbieram, dzięki za przypomnienie o ich istnieniu.
Szukam jeszcze Heroes 3 dodatek Shadow of Death z pierwszego wydania extra klasyki, ktoś ma może dubla ?
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6
Podziękowania: 0

:mrgreen:
Załączniki
soldier2.JPG
soldier2.JPG (1.73 MiB) Przejrzano 4201 razy
bioniccommandos.JPG
bioniccommandos.JPG (1.6 MiB) Przejrzano 4201 razy
dirt 2.JPG
dirt 2.JPG (1.95 MiB) Przejrzano 4201 razy
titanquest.JPG
titanquest.JPG (1.66 MiB) Przejrzano 4201 razy
postal.JPG
postal.JPG (1.74 MiB) Przejrzano 4201 razy
area.JPG
area.JPG (1.7 MiB) Przejrzano 4201 razy
moto gp08.JPG
moto gp08.JPG (1.63 MiB) Przejrzano 4201 razy
TUROK 2008
TUROK 2008
TUROK 2008.JPG (1.4 MiB) Przejrzano 4448 razy
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

:mrgreen: mam pytanie, bo to też ważne, czy z białej EXtra Klasyki XKHIT F.E.A.R I F.E.A.R Extraction Point, mają dziadoskiego STAR-FORC'A CO psuje windowsy 10, ?, bo planowałem kupić a unikam tego szajsu i nie chce sobie zepsuć systemu, co już przez Knights of the Temple II: Czas Demonów sie nie chciał włączyć, i musiałem reinstalować system, żal, jeśli można wypisać gry które mają to dziadostwo by unikać jak ognia, omijać szerokim łukiem, dobry temat od nowa na to xd
Ostatnio zmieniony 19 cze 2024, o 16:06 przez LOTUS_ESPRIT_V6, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Sprawdziłem moje kopie, mają SecuROM 7.11. Czyli powinno działać i nie śmiecić w systemie.
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

ShFil pisze: 20 cze 2024, o 15:51 Sprawdziłem moje kopie, mają SecuROM 7.11. Czyli powinno działać i nie śmiecić w systemie.
oks cenne info GRAL, dzięks :)
Ostatnio zmieniony 20 cze 2024, o 22:41 przez LOTUS_ESPRIT_V6, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

Zbieractwa ciąg dalszy - xk hit myślę, że w komplecie.
xk.jpg
xk.jpg (1.63 MiB) Przejrzano 3032 razy
Brakuje Worms 4 Totalna rozwałka z listy z pierwszej strony, który to tytuł jak rozumiem finalnie się nie pojawił.

Są natomiast dwie wersje Settlers 10-lecie "zwykłe" i "złota edycja".
xk1.jpg
xk1.jpg (1.43 MiB) Przejrzano 3032 razy
P.S. czemu te pudełka nie mogą być w pełni jednolite tylko tak się różnić odcieniami :]
Ci użytkownicy podziękowali Urszizu za ten post:
Haazheel
ODPOWIEDZ