Extra Klasyka CDP
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
W ogóle to mam pytanie. Jest jakiś dowód na istnienie wydania Saga Settlers I-IV z eXtra Klasyka Gold G2? Bo nigdzie nie widziałem żadnych screenów pudełka tego wydania, jedynie widziałem wydania z eXtra Klasyka Gold (tej pierwszej) i Platynowej Kolekcji
Ostatnio zmieniony 21 lut 2023, o 23:01 przez michałedek, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest wydanie z tej pierwszej Extra Klasyki Gold (XK Gold), a Saga Settlers I-IV jest wpisana też w katalogu eXtra Klasyki Gold G2 (to były takie małe złote pudełka jak np. to) - 
No i niby wszystko fajnie z tym, że widziałem Sagę Settlers I-IV jedynie w edycjach eXtra Klasyka XK Gold (to co kolega wyżej podlinkował) i w Platynowej Kolekcji, ale w eXtra Klasyce Gold G2 (tej właśnie mniejszej) nie widziałem w ogóle i wydaje mi się, że Saga Settlers była tylko w 2 edycjach (a może się mylę?)
No i niby wszystko fajnie z tym, że widziałem Sagę Settlers I-IV jedynie w edycjach eXtra Klasyka XK Gold (to co kolega wyżej podlinkował) i w Platynowej Kolekcji, ale w eXtra Klasyce Gold G2 (tej właśnie mniejszej) nie widziałem w ogóle i wydaje mi się, że Saga Settlers była tylko w 2 edycjach (a może się mylę?)
Cześć, co do listy z pierwszego postu - Nowej eXtra Klasyki...
Mogę ja potwierdzić prawie w całości - moja skromna kolekcja jest prawie kompletna ale pozostają mi dwie gry co nie wiem jak z nimi jest:
- Fallout (jedynka) w tej serii. Nigdy jej nie widziałem a jest na liście, czy możecie potwierdzić że faktycznie ktoś ją ma, była wydana ?
- Dracula 2 (nie ma jej na liście) przewijała się w katalogach z tego okresu ale też jej nigdy nie widziałem w tym wydaniu - może jest jak z Darkened Skye z pierwszej Extra klasyki ?
Takie mam rozterki zbieracza, pozdrawiam
Mogę ja potwierdzić prawie w całości - moja skromna kolekcja jest prawie kompletna ale pozostają mi dwie gry co nie wiem jak z nimi jest:
- Fallout (jedynka) w tej serii. Nigdy jej nie widziałem a jest na liście, czy możecie potwierdzić że faktycznie ktoś ją ma, była wydana ?
- Dracula 2 (nie ma jej na liście) przewijała się w katalogach z tego okresu ale też jej nigdy nie widziałem w tym wydaniu - może jest jak z Darkened Skye z pierwszej Extra klasyki ?
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowania: 35 razy
- Kontakt:
Wiem, żę ta saga jest z extra klasyki gold i to trochę wygląda i raczej tak było, że ktoś włożył zawartość oraz okładkę z golda do extra klasyki tej niebieskiej xDDMrPepka pisze: 14 lut 2023, o 14:52 MAM! Odkopałem. Unikat nad unikaty![]()
730763a244ea83a81a973da4d4c8.jpg
- Kontakt:
Również śledzę często portale aukcyjne i ani razu nie spotkałem się z Falloutem z nowa extra klasyka (z czarnym paskiem).Urszizu pisze: 17 paź 2023, o 17:12 Cześć, co do listy z pierwszego postu - Nowej eXtra Klasyki...
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
Podobnie, jest duża szansa, że te gazetki wychodziły dużo wprzód. Przykładowo już z czasów internetowych CD Projekt wycofał się z publikacji Worms 4 do XK Next i nigdy później nie zapowiedział w kolejnych komunikatach.
https://www.gram.pl/news/2008/04/09/uja ... -hit.shtml
Prawdopodobnie przeniesie do tańszych serii ("Tanie granie") spowodowało, że wydanie gier Darkened Skye czy Dracula nie miało sensu w Nowej Extra Klasyce po wyższej cenie.
https://www.gram.pl/news/2008/04/09/uja ... -hit.shtml
Prawdopodobnie przeniesie do tańszych serii ("Tanie granie") spowodowało, że wydanie gier Darkened Skye czy Dracula nie miało sensu w Nowej Extra Klasyce po wyższej cenie.
Zastanawia mnie czy do listy gier z Extra Klasyki można zaliczyć 6 płyt z pakietu Kultowe Gry Komputerowe (dołączane do Gazety Wyborczej). One były promocją edycji eXtra Klasyka gier komputerowych neXt więc chyba się zaliczają co nie?
- Kontakt:
Ja je zaliczyłem, kupiłem żeby mieć całą neXt. Widać na dole pudełek logo i dopisek neXt także raczej takMrPepka pisze: 12 sty 2024, o 18:34 Zastanawia mnie czy do listy gier z Extra Klasyki można zaliczyć 6 płyt z pakietu Kultowe Gry Komputerowe (dołączane do Gazety Wyborczej). One były promocją edycji eXtra Klasyka gier komputerowych neXt więc chyba się zaliczają co nie?

- Kontakt:
Do Extra Klasyki Nowej (z czarnym paskiem) trzeba dołożyć Toca 2. Kolejna powtórka btw. bo pojawiła się również w ek z czerwonym eh.. Ale co zrobić jak się chce mieć całość.

Brakuje Fallout 1 i Dracula 2 które były w materiałach promocyjnych ale fizycznie brak i pewnie ich nie było oraz Scarface the world is yours które kiedyś widziałem na olx ale zdjęcie zrobione w bardzo bardzo słabej jakości oraz brak jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedającym, nie wiem co mam o tym myśleć... może "kawał" :].
- Kontakt:
Mogło też tak być, że to było np. czeskie wydanie. Na Vinted sporo się tego pojawia czasami, są gry które zostały wydane w ek z czarnym paskiem w Czechach, a u nas nie.Urszizu pisze: 16 mar 2024, o 23:05 IMG_20240316_230027226~2.jpg
Scarface the world is yours które kiedyś widziałem na olx ale zdjęcie zrobione w bardzo bardzo słabej jakości oraz brak jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedającym, nie wiem co mam o tym myśleć... może "kawał" :].
Mam wszystko co Ty. Także raczej to 100% kolekcji. Na Fallouta 1 również nie trafiłem.
Macie racje, to pewnie te czeskie wydania, których osobiście nie zbieram, dzięki za przypomnienie o ich istnieniu.
Szukam jeszcze Heroes 3 dodatek Shadow of Death z pierwszego wydania extra klasyki, ktoś ma może dubla ?
Szukam jeszcze Heroes 3 dodatek Shadow of Death z pierwszego wydania extra klasyki, ktoś ma może dubla ?

- Załączniki
-
- soldier2.JPG (1.73 MiB) Przejrzano 4198 razy
-
- bioniccommandos.JPG (1.6 MiB) Przejrzano 4198 razy
-
- dirt 2.JPG (1.95 MiB) Przejrzano 4198 razy
-
- titanquest.JPG (1.66 MiB) Przejrzano 4198 razy
-
- postal.JPG (1.74 MiB) Przejrzano 4198 razy
-
- area.JPG (1.7 MiB) Przejrzano 4198 razy
-
- moto gp08.JPG (1.63 MiB) Przejrzano 4198 razy
-
- TUROK 2008
- TUROK 2008.JPG (1.4 MiB) Przejrzano 4445 razy

Ostatnio zmieniony 19 cze 2024, o 16:06 przez LOTUS_ESPRIT_V6, łącznie zmieniany 2 razy.
Zbieractwa ciąg dalszy - xk hit myślę, że w komplecie.
Brakuje Worms 4 Totalna rozwałka z listy z pierwszej strony, który to tytuł jak rozumiem finalnie się nie pojawił.
Są natomiast dwie wersje Settlers 10-lecie "zwykłe" i "złota edycja". P.S. czemu te pudełka nie mogą być w pełni jednolite tylko tak się różnić odcieniami :]
Brakuje Worms 4 Totalna rozwałka z listy z pierwszej strony, który to tytuł jak rozumiem finalnie się nie pojawił.
Są natomiast dwie wersje Settlers 10-lecie "zwykłe" i "złota edycja". P.S. czemu te pudełka nie mogą być w pełni jednolite tylko tak się różnić odcieniami :]