lewriczin pisze: 14 paź 2024, o 17:19
Tak jakoś od wczoraj migają mi na bazarze wyjątkowo smaczne oferty dość hurtowo wystawiane przez nowych uczestników bez jakiejkolwiek karmy...
Ujmę to tak: jeśli uważasz, że ktoś przychodzi tutaj z workiem pełnym prezentów i chce sprzedawać po 10zeta kluczyki które zazwyczaj kosztują 30 tylko po to, aby sobie nimi nabić punktów do rankingu to radzę wziąć głęboki oddech a może i nawet lepiej coś na przeczyszczenie

A moderatorzy bazaru mogą takich zbanować (i to robią) ale ewentualne odzyskanie straconych pieniędzy to zupełnie inna para kaloszy.
Aaaale, jeśli te wystawiające osoby robią to naprawdę uczciwie i z czystym sumieniem dostarczają potem te klucze to oczywiście je z góry przepraszam. Ba! Przepraszam, i nawet zapraszam na priva - chętnie przytulę trochę takich kluczy... choć jedynie pod warunkiem ze one będą je wysyłać wcześniej niż ja im zapłatę
Mi udalo sie pare razy kupic jakis kluczyk po zanizonej cenie, tylko dlatego, ze ktos nie mial wbitej repy i musial sila rzeczy wystawic taniej.
Sa tacy, ktorzy chca zarobic na bazarku, i sa tez tacy, ktory chca jak najwiecej wycisnac z kluczykow, no ale sa tez takie osoby, ktore po prostu chca jak najszybciej sprzedac i maja serio gdzies to, ze mogliby jakis kluczyk sprzedac drozej jakby dluzej polezal.
Po prostu jak widzi sie jakies konto, ktore ma 0 repy albo juz ma jakiegos negatywa, a wystawia sporo i to bardzo "okazjonalnych" ofert, to gdzies juz powinna sie lampka zapalic, ze cos jest nie halo. Na takich oszustow trzeba sie wyczulic niestety. Najlepiej kupowac od ziomkow, ktorzy maja juz troche transakcji za soba i to same pozytywne komentarze. Wydaje mi sie, ze kazdy dba o to, zeby miec dobra reputacje i przewaznie prawie azdy ma 100% pozytywow. Przed zakupem najlepiej spojrzec na profil sprzedajacego i ocenic ryzyko. Ja czasem nawet kupowalem nie te najtansza oferte, ale o pare, parenascie groszy drozsza z listy, bo wolalem od innego sprzedawcy, o.