Dyskusje na temat zdobywania 100% osiągnięć w grach

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 110 razy

Kłócicie się o to samo od miesięcy, a sprawa jest prosta:
  • Wbijanie osiągnięć na ślepo jest okej
  • Wbijanie osiągnięć z trophy guidem jest okej
  • Ignorowanie i niewbijanie osiągnięć jest okej
Bardziej indywidualnej kwestii już chyba nie mogliście sobie wybrać do sporów.
Ci użytkownicy podziękowali PenePequeno za ten post (w sumie 19):
xardasHaazheelTakelotBrossasempie44rob006NatanDesolatorKadajSkywalker1988 i jeszcze 9 użytkowników
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

VenomSNK pisze: 3 cze 2024, o 12:58 Kłócicie się o to samo od miesięcy, a sprawa jest prosta:
Bardziej indywidualnej kwestii już chyba nie mogliście sobie wybrać do sporów.
To zamknij temat jak tak bardzo przeszkadza i nie będzie dyskusji.

EDIT: I w ostatnich postach nie chodzi głównie o wbijanie acziwków, tylko o kolesia, który nawet w kwestii tak błahej jak przechodzenie gier nie potrafi słowa prawdy powiedzieć.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Masz się bawić tak samo jak ja albo powiem mamie!
Ci użytkownicy podziękowali Natan za ten post (w sumie 2):
xardasBoberek00
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 12:00 "Tych dotyczących osiągnięć"? To nie jest prawda, bo te z których korzystasz (np. poradniki z True Achievements) to przy okazji też solucje do całej gry. I nie porównuj się z innymi osobami, bo inne osoby (o czym świadczy kolejność wbijania trofek) najpierw przechodzą grę a potem wracają do rozdziałów (albo przechodzą grę drugi raz) i oczyszczają z brakujących cziwków. ty tego nie robisz, ty od razu bierzesz poradnik i bez własnej inwencji zrzynasz co masz w nim napisane.
To mnie rozbawiłeś. Skąd możesz wiedzieć, z których poradników korzystam? W pierwszej kolejności używam steamowych poradników dotyczących osiągnięć, zazwyczaj ktoś taki przygotował i w zupełności mi to wystarcza. W przeciwieństwie do ciebie nie muszą czytać całych solucji na jakimś True Achievements. Zresztą to jest dla mnie HIT. Atakujesz mnie za korzystanie z poradników, a sam wertujesz je od deski do deski, żeby udowodnić mi, że z nich korzystam :lol:
StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 12:00 Nie widzę, żebyś tutaj napisał, że korzystałeś z poradników. I przypominam - to jest twoja odpowiedź na mój zarzut, że korzystałeś z poradnika przy ogrywaniu The Ascent. To odpowiedziałeś, że ogarniałeś po Game Passie. Zero słowa o poradniku. Ergo wedle twoich słów, nie korzystałeś z poradnika, bo jakbyś korzystał, to byś napisał i przyznał mi rację.Teraz pozostało tobie samemu sobie zaprzeczać, jak to tylko non stop robisz.
W jakim celu miałem się powtarzać? Informację o korzystaniu z poradników umieściłem w kolejnym punkcie pierwszej wypowiedzi z tego tematu. Nic na to nie poradzę, że nie potrafisz zrozumieć większej porcji tekstu i "połączyć kropek".
StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 12:00 1. The Ascent - osiągnięcia wbite jak w solucji z True Achievements, nawet głupie osiągnięcie "wejdź do toalety i umyj ręce" dokładnie wbiłeś w tym samym momencie co walkthrough w TA mimo, że to jest Open World i mogłeś to zrobić na dowolnym etapie gry, Nie, ty musiałeś wbić w tym samym momencie co w solucji. Ciekawe dlaczego? Pewnie dlatego, że korzystałeś z solucji i nie przyszło tobie do głowy, że można je wbić później.
Udowodnij, że są wbite w kolejności jak w solucji TA. Nie musiałem z niej korzystać, steamowy poradnik w zupełności wystarczył. Poza tym TA nie jest typowym Open Worldem, obszar który możemy zwiedzać otwiera się wraz z postępami w głównym wątku fabularnym. W świecie gry nie ma zbyt wiele interaktywnych obiektów, więc spokojnie to osiągnie można nawet wbić przez przypadek, albo po prostu przeczytać opis osiągnięcia. No ale skąd ty to możesz wiedzieć skoro zamiast zagrać wolisz wertować poradniki?
StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 12:00 2. Tak jak i w A plague Tale gdzie też wbijałeś osiągnięcia jak w solucji z TA.
Jak wyżej, udowodnij, że są wbite w kolejności jak w solucji TA. W zupełności wystarczył mi steamowy poradnik. Poza tym tę grę również kiedyś zaliczyłem w Game Passie. Miałem świadomość, że jest pełna "pułapek", w których udanie się w złym kierunku powoduje aktywację skryptu i uniemożliwia powrót.
StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 12:00 3. W The Turing Test znowu to samo - dokładna kolejność jak z poradnika z True Achievements, nawet rozwiązałeś zagadkę w 1 rozdziale, do której odpowiedź jest dopiero w 5 chapterze i normalnie trzeba się cofnąć. Ty się nie musiałeś cofać, bo rozwiązanie jest w walkthrough na True Achievements. Po co się przemęczać co nie?
Masz amnezję? Już dawno temu przyznałem, że w przygodówki gram z poradnikami:
StonRoc pisze: 12 lis 2023, o 22:33 1. The Turing Test - jak niby zrobiłeś sekretną zagadkę, której rozwiązanie jest w 5 rozdziale (zagadka ze zdjęcia) w momencie gdy tylko ukończyłeś 1 rozdział? SAM czy poradnik?
Desolator pisze: 12 lis 2023, o 23:26 Akurat podałeś gry przygodowe i w nie na pewno grałem z poradnikiem.
StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 12:00 4. W Unpacking masz taką samą kolejność wbijania co poradnik na Steamie.
Łatwe do obalenia, udowodnij.
StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 12:00 5. W Road 96 acziwki wbite jak w solucji z True Achievements.
To też łatwe do obalenia, udowodnij.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

VenomSNK pisze: 3 cze 2024, o 12:58 Kłócicie się o to samo od miesięcy, a sprawa jest prosta:
W pełni się z Tobą zgadzam. Jednak problem leży gdzieś indziej. Koleś poniżej ubzdurał sobie, że w wątku "Gry, w których macie 100% osiągnięć" obowiązują jakieś minimalne standardy, które trzeba spełnić, żeby móc się tam wpisać. W pierwszym poście autor tematu nie spisał żadnego regulaminu - więc dla mnie sprawa jest prosta. Każdy kto zdobył 100% ma prawo popełnić tam wpis bez względu na to w jaki sposób je zdobył. Proponowałem mu, żeby założył sobie własny temat z regulaminem, ale odmówił.

Jednak najzabawniejsze jest to, że on stalkuje forumowiczów. Przegląda profile, analizuje osiągnięcia i ocenia czy 100% zostało zdobyte "uczciwie". Z kolei sam siedzi w ukryciu i boi się pokazać steamowy profil xD
StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 13:03 EDIT: I w ostatnich postach nie chodzi głównie o wbijanie acziwków, tylko o kolesia, który nawet w kwestii tak błahej jak przechodzenie gier nie potrafi słowa prawdy powiedzieć.
No właśnie. To pokażesz kolesiu nareszcie swój profil steamowy, żebyśmy mogli zweryfikować jakim to "uczciwym" graczem jesteś? Czy dalej tchórzysz?
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 3):
Ejdrien.oLiardixardas
Awatar użytkownika
Predator

Desolator pisze: 3 cze 2024, o 18:01
Jednak najzabawniejsze jest to, że on stalkuje forumowiczów. Przegląda profile, analizuje osiągnięcia i ocenia czy 100% zostało zdobyte "uczciwie". Z kolei sam siedzi w ukryciu i boi się pokazać steamowy profil xD
Stalkuję? Przecież to ty sam mnie prowokowałeś żebym sprawdził twoje gry. I sprawdziłem na twoje własne życzenie. Czemu znowu kłamiesz? Nawet słowa prawdy nie powiedziałeś jeszcze w tym wątku i z każdym kolejnym postem zmieniasz zdanie.
To mnie rozbawiłeś. Skąd możesz wiedzieć, z których poradników korzystam?
A niby ile jest tych stron z poradnikami? Myślisz, że te strony nie pojawiały się chociażby tutaj na forum? Nie rób z siebie głupszego niż jesteś.
Atakujesz mnie za korzystanie z poradników, a sam wertujesz je od deski do deski, żeby udowodnić mi, że z nich korzystam
Sam mnie o to poprosiłeś. To czemu teraz jęczysz?
Nic na to nie poradzę, że nie potrafisz zrozumieć większej porcji tekstu i "połączyć kropek".
Połączyć kropek? Żarty sobie robisz znowu albo słabo kłamiesz. Na samym początku zapytałem ciebie dlaczego zrobiłeś acziwki w The Ascent, A Plague Tale zżynając solucję z TA. To odpowiedziałeś, że robiłeś to z pamięci, bo "ogarnąłeś po przejściu w GP". Jeszcze raz powtórzę bo nie pamiętasz co sam pisałeś. Zaprzeczyłeś żebyś robił acziwki w The Ascent i A Plague Tale przy użyciu poradnika. Teraz zaprzeczasz, że nie korzystałeś. Każdy kolejny post to zmiana zdania. W ciąży jesteś, że masz takie zmiany humorów?
Udowodnij, że są wbite w kolejności jak w solucji TA
Już to kiedyś udowodniłem, nie moja wina, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
udowodnij
Jak wyżej. Już udowodniłem kilka miesięcy temu. A ty nadal ściemniasz. Czy to moja wina, że kłamiesz i nie umiesz przyznać się do błędu?
Desolator pisze: 3 cze 2024, o 18:01 W pełni się z Tobą zgadzam. Jednak problem leży gdzieś indziej. Koleś poniżej ubzdurał sobie, że w wątku "Gry, w których macie 100% osiągnięć" obowiązują jakieś minimalne standardy, które trzeba spełnić, żeby móc się tam wpisać. W pierwszym poście autor tematu nie spisał żadnego regulaminu - więc dla mnie sprawa jest prosta. Każdy kto zdobył 100% ma prawo popełnić tam wpis bez względu na to w jaki sposób je zdobył. Proponowałem mu, żeby założył sobie własny temat z regulaminem, ale odmówił.
Myślisz, że jesteś sprytny. To odpowiem tobie, nie jesteś. To nie jest pierwsza wymiana zdań o to kto robi tutaj acziwki zżynając z poradnika. Gdybyś tak dobrze znał ten temat jak twierdzisz, to byś wiedział, że już kilku takich jak ty wyleciało. ty jesteś taki bezczelny, że kłamiesz i robisz z siebie ofiarę.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 219 razy
Podziękowania: 123 razy

Bo widzisz Desolator ... jest coś o czym nie wiesz, taka niepisana zasada ... istnieje Komisja, która posiada ultramoce by uznać czy "setka", którą się pochwaliłeś ma w ogóle prawo być uznana za legitną czy nie ... "bo za krótko grałeś" "bo za długo grałeś" "bo nieprawidłowa kolejność". Aby być członkiem wyżej wspomnianej Komisji wystarczy, że potencjalny kandydat jest absolutnie największym życiowym przegrywem i tylko tyle :)

StonRoc napisał "osiągnięcia wbite jak w solucji z True Achievements" ... czyli jeżeli powiedzmy, że 95% osiągnięć wbije zgodnie z poradnikiem ... a kilka brakujących odblokuje losowo SAMem twój umysł eksploduje i zaakceptuje taki wynik jako "legitny" ? :D
Ci użytkownicy podziękowali LeniwyJohn za ten post (w sumie 2):
xardasDesolator
Awatar użytkownika
Predator

Desolator pisze: 3 lis 2023, o 16:53 WIELKI DETEKTYW nie potrafi znaleźć mojego profilu? Proszę, specjalnie dla ciebie napisałem poradnik w jaki sposób znaleźć mój profil na Steam:

1. Klikasz na mojego nicka:
obraz_2023-11-03_162326839.png

2. Następnie obok Steam:
obraz_2023-11-03_162704735.png
Desolator pisze: 3 cze 2024, o 18:01 Jednak najzabawniejsze jest to, że on stalkuje forumowiczów. Przegląda profile, analizuje osiągnięcia i ocenia czy 100% zostało zdobyte "uczciwie".
Najbardziej zabawne to jest to, że ty prezentujesz wzorcową hipokryzję. Najpierw zachęcasz, żeby wchodzić na twój profil, żeby przeglądać te twoje setki z poradnika a potem żalisz się, że ktoś tak zrobił jak sam chciałeś. Tak nie zachowuje się poważny człowiek. Tak zachowuje się siusiumajtek z piaskownicy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Nie oszukujmy się, nie licząc jakiś asset flipów i gier które dają 100% za przejście to naprawdę jest mało gier w których naturalnie w pierwszym przejściu wpadnie 100% chociaż nie wiem jak bardzo byście się pocili. Nie trzeba niczego analizować, przy tak wielu setkach wbijanych szybko i systematycznie jest to całkowicie ewidentne, że było grane od początku do końca z poradnikiem a na pewno spora część osób też w jakiś sposób oszukuje (dużo osób przyznaje się do manipulacji sejvami). Za łatwo jest oszukiwać osiągnięcia na PC aby w ogóle się bawić w analizowanie.
Ci użytkownicy podziękowali exoixonar za ten post (w sumie 4):
xardasGreedEjdrien.Desolator
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Ta cała dyskusja nad legitnością zdobywania 100% w grach to jedna z najgłupszych konwersacji, jakie widziałem w Sieci, a każdy użytkownik Internetu wie, że konkurencja jest ogromna. Co w ogóle komu do tego, w jaki sposób inni zdobywają acziki w grach? Kwiii, jak śmiesz grać po swojemu, jak śmiesz dobrze się bawić, do you even lift?

Funkcjonariusz StonRoc usprawiedliwia się tym, że teraz to on tylko wyjaśnia pokrętne tłumaczenie Desolatora dot. korzystania z poradników, ale zapomina przy tym, że to on jest prowodyrem całego zamieszania, bo przypieprzył się całkowicie bez powodu do kolejności wbitych osiągnięć. Tylko co z tego? Jeśli czytasz ten post, to odpowiedz mi na proste pytanie: co z tego, że ktoś przeszedł sobie grę z poradnikiem? Jedni przechodzą grę bez korzystania z żadnej pomocy i, jeśli zależy im na osiągnięciach, wbijają je sobie już po przejściu gry, a innym widocznie tak bardzo zależy na calaku na profilu, że od początku lecą sobie z poradnikiem. Kim jesteś, żeby mówić komuś, jak ma grać albo decydować, czy zdobył achievementy zgodnie z wyimaginowaną sztuką?

Nie widziałem zresztą, żeby funkcjonariusz StonRoc przypieprzał się do osób postujących gównogierki, które można ukończyć w mniej niż godzinę, a w których wpada po kilkaset osiągnięć. To ci dopiero sposób na podbicie statystyk na Steamie, ciekawe, czy dostępna jest gdzieś czarna lista niegodziwców, którzy śmią z niego korzystać.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post (w sumie 13):
BrossaTheLastJediTyranneiArdasilsempie44Skywalker1988LeniwyJohnxardaskrruk1Desolator i jeszcze 3 użytkowników
Awatar użytkownika
Predator

Desolator pisze: 7 cze 2023, o 16:29
Takelot pisze: 6 cze 2023, o 21:09 Reszta jest banalnie prosta
Proste są tylko jak korzystasz z poradników i wiesz co masz zrobić. Raczej mało kto sam zdobyłby osiągnięcie za przywołanie ducha z obrazu albo rodeo na pralce.
Och proszę, proszę a co my tu mamy. Przecież to sam Szeryf Desolator rozlicza forumowiczów czy grają z poradnikiem czy nie. Jak widać zapomniał wół jak cielęciem był.

I to jest dowód na twoją obłudę, na to jak wyznajesz moralność Kalego - jak ty przechodzisz gry od początku do końca z poradnikiem, to jest dla ciebie okej. Jak ktoś inny sobie skorzysta z poradnika to nagle wypisujesz jakieś ironiczne komentarze. I tak samo jest przy sprawdzaniu acziwków - w twoim mniemaniu jak ty komuś sprawdzasz to jest w porządku, jak ktoś inny skomentuje twoje, to nagle obraza majestatu.

Przez ileś miesięcy udawałeś świętszego od Papieża a okazało się, że przechodzisz gry od początku do końca z solucją, to jeszcze sam się plujesz jak ktoś z niej skorzysta. Hipokryzja do kwadratu. Tak jak Armin powiedział - te twoje setki to by tresowana małpa w cyrku wbiła, więc rzeczywiście jest czym się chwalić.

A już absolutnie najbardziej śmierdzącym zagraniem było jak najpierw pisałeś do mnie żebym tobie przeleciał przez profil a potem darłeś się, że ciebie stalkuję. Jakim małostkowym człowiekiem trzeba być, żeby porównywać wejście na publiczny profil na steamie (co robią miliony osób dziennie) do prawdziwej tragedii zastraszanych ofiar przestępstw. Żeby takie brednie wypisywać, to trzeba nie mieć wstydu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 220 razy
Podziękowania: 63 razy
Kontakt:

Haazheel pisze: 4 cze 2024, o 10:56 Ta cała dyskusja nad legitnością zdobywania 100% w grach to jedna z najgłupszych konwersacji, jakie widziałem w Sieci, a każdy użytkownik Internetu wie, że konkurencja jest ogromna. Co w ogóle komu do tego, w jaki sposób inni zdobywają acziki w grach? Kwiii, jak śmiesz grać po swojemu, jak śmiesz dobrze się bawić, do you even lift?

Funkcjonariusz StonRoc usprawiedliwia się tym, że teraz to on tylko wyjaśnia pokrętne tłumaczenie Desolatora dot. korzystania z poradników, ale zapomina przy tym, że to on jest prowodyrem całego zamieszania, bo przypieprzył się całkowicie bez powodu do kolejności wbitych osiągnięć. Tylko co z tego? Jeśli czytasz ten post, to odpowiedz mi na proste pytanie: co z tego, że ktoś przeszedł sobie grę z poradnikiem? Jedni przechodzą grę bez korzystania z żadnej pomocy i, jeśli zależy im na osiągnięciach, wbijają je sobie już po przejściu gry, a innym widocznie tak bardzo zależy na calaku na profilu, że od początku lecą sobie z poradnikiem. Kim jesteś, żeby mówić komuś, jak ma grać albo decydować, czy zdobył achievementy zgodnie z wyimaginowaną sztuką?

Nie widziałem zresztą, żeby funkcjonariusz StonRoc przypieprzał się do osób postujących gównogierki, które można ukończyć w mniej niż godzinę, a w których wpada po kilkaset osiągnięć. To ci dopiero sposób na podbicie statystyk na Steamie, ciekawe, czy dostępna jest gdzieś czarna lista niegodziwców, którzy śmią z niego korzystać.

Obrazek
Panie, tu już nie chodzi o poradniki i acziwmenty tylko o obłudę, prawdę i to kto kogo oszukuje. :D
Ci użytkownicy podziękowali xardas za ten post:
Desolator
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

StonRoc pisze: 3 cze 2024, o 21:20 Stalkuję? Przecież to ty sam mnie prowokowałeś żebym sprawdził twoje gry. I sprawdziłem na twoje własne życzenie. Czemu znowu kłamiesz? Nawet słowa prawdy nie powiedziałeś jeszcze w tym wątku i z każdym kolejnym postem zmieniasz zdanie.
W kolejnym poście wrzuciłeś cytat mojego poradnika, ale dziwnym trafem pominąłeś to co napisałeś wcześniej. Ciekawe dlaczego? ;) Pokazałem ci jak dostać się do mojego profilu zgodnie z twoim życzeniem. To, że zacząłeś go później obsesyjnie przeglądać, analizować itp. to już twój problem. Cytat:
StonRoc pisze: 2 lis 2023, o 23:17 Jak jesteś taki kozak i tak bardzo chcesz oglądać profile na steamie, to pokaż swój. Na pewno kolejność wbicia acziwków będzie taka sama jak w poradnikach.
Sam mnie o to poprosiłeś. To czemu teraz jęczysz?
Nie jęczę, po prostu jestem rozczarowany, że nawet z pomocą poradników nie potrafisz przygotować materiałów, które cokolwiek udowodnią. Liczyłem na jakieś porównania, schematy, tabelki, grafy itp., a tymczasem jedyne co potrafisz napisać to coś w stylu: kolejność osiągnięć zgodna z poradnikiem (co oczywiście często nie jest zgodne z prawdą i zaraz to udowodnię).
Zaprzeczyłeś żebyś robił acziwki w The Ascent i A Plague Tale przy użyciu poradnika
Wklej cytaty, w których napisałem, że nie korzystałem z poradników podczas grania w te gry.
Jak wyżej. Już udowodniłem kilka miesięcy temu. A ty nadal ściemniasz. Czy to moja wina, że kłamiesz i nie umiesz przyznać się do błędu?
Teraz przejdźmy do meritum. Już dawno zweryfikowałem bzdury, w których twierdzisz, że wybranych grach zdobywam osiągnięcia w poradnikowej kolejności. Postanowiłem jeszcze kilkukrotnie dać ci szansę na zaprezentowanie dowodów, które to potwierdzą, ale bezowocnie. Więc chyba nastała nareszcie dobra pora na zadanie ciosów nokautujących i obalenie twoich kłamstw:
1. A Plague Tale: Innocence - ostatnie osiągnięcie jakie zdobyłem to: 'Resource Sharing' - zgodnie z poradnikiem TA powinien je zdobyć w przedostatnim rozdziale gry: https://www.trueachievements.com/game/A ... through/18
2. The Ascent - na końcu zdobyłem osiągnięcia dotyczące coopa, grindu 100 zgonów, DLC. Myślę, że można je pominąć, skupmy się na podstawce. Jako jedno z ostatnich osiągnięć podstawki zdobyłem 'Snooze or Lose'. Zgodnie z poradnikiem, powinien je zdobyć o wiele wcześniej: https://www.trueachievements.com/game/T ... kthrough/9
3. Road 96 - na końcu zdobyłem osiągnięcie 'A Light in the Darkness'. Zgodnie z poradnikiem powinienem je otrzymać na samym początku gry: https://www.trueachievements.com/game/R ... kthrough/3
4. Unpacking - na początku zdobyłem osiągnięcia za ukończenie pierwszego i drugiego poziomu. Wszystkie opcjonalne osiągnięcia z pierwszego poziomu zdobyłem dopiero później: https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 2653404711

No to teraz z niecierpliwością czekam na ripostę! :D
Myślisz, że jesteś sprytny. To odpowiem tobie, nie jesteś. To nie jest pierwsza wymiana zdań o to kto robi tutaj acziwki zżynając z poradnika. Gdybyś tak dobrze znał ten temat jak twierdzisz, to byś wiedział, że już kilku takich jak ty wyleciało. ty jesteś taki bezczelny, że kłamiesz i robisz z siebie ofiarę.
To ma być groźba? Doskonale widać, że strasznie się spinasz i irytujesz, bo nie jesteś w stanie mnie pokonać. Od naszej ostatniej dyskusji minęło z pół roku. Dziwnym trafem od tego czasu mocno ucichłeś w wątku dotyczącym 100% osiągnięć. Ciekawe dlaczego? ;)
Najbardziej zabawne to jest to, że ty prezentujesz wzorcową hipokryzję. Najpierw zachęcasz, żeby wchodzić na twój profil, żeby przeglądać te twoje setki z poradnika a potem żalisz się, że ktoś tak zrobił jak sam chciałeś. Tak nie zachowuje się poważny człowiek. Tak zachowuje się siusiumajtek z piaskownicy.
To jest tak zabawne, że śmieje się z tego tylko jedna osoba - ty.
StonRoc pisze: 4 cze 2024, o 14:54 Och proszę, proszę a co my tu mamy. Przecież to sam Szeryf Desolator rozlicza forumowiczów czy grają z poradnikiem czy nie. Jak widać zapomniał wół jak cielęciem był.

I to jest dowód na twoją obłudę, na to jak wyznajesz moralność Kalego - jak ty przechodzisz gry od początku do końca z poradnikiem, to jest dla ciebie okej. Jak ktoś inny sobie skorzysta z poradnika to nagle wypisujesz jakieś ironiczne komentarze. I tak samo jest przy sprawdzaniu acziwków - w twoim mniemaniu jak ty komuś sprawdzasz to jest w porządku, jak ktoś inny skomentuje twoje, to nagle obraza majestatu.

Przez ileś miesięcy udawałeś świętszego od Papieża a okazało się, że przechodzisz gry od początku do końca z solucją, to jeszcze sam się plujesz jak ktoś z niej skorzysta. Hipokryzja do kwadratu. Tak jak Armin powiedział - te twoje setki to by tresowana małpa w cyrku wbiła, więc rzeczywiście jest czym się chwalić.
:lol: Nie dość, że ten cytat skróciłeś to jeszcze wyciąłeś go z kontekstu, żeby dopasować go do swojej zakłamanej narracji. Dotyczyło to osiągnięć z gry HROT. Poniżej całość, chyba nie muszę tego komentować, oceńcie sami ;)
Takelot pisze: 6 cze 2023, o 21:09 Mój ulubiony boomer shooter obok DUSKa, no zjada takiego nudnego wtórnego Prodeusa albo uhh... Forgive me Father, chociaż po gameplayach to właśnie HROTa określiłbym wtórnym patrząc na te kolorystykę, no ale tu jest klimacik i masa smaczków to się broni. Z grindowych aczików to nie trzeba maksować wszystkich sekretów ani kończyć wszystkich leveli na najwyższym poziomie, wystarczy 6 leveli i 30 sekretów. Reszta jest banalnie prosta, no może poza gierką z łapaniem jajek.
Takelot pisze: 7 cze 2023, o 16:38
Desolator pisze: 7 cze 2023, o 16:29 Proste są tylko jak korzystasz z poradników i wiesz co masz zrobić. Raczej mało kto sam zdobyłby osiągnięcie za przywołanie ducha z obrazu albo rodeo na pralce. No właśnie gierka z łapaniem jajek jest przegięta. Próg punktowy, który trzeba osiągnąć jest zbyt wysoki, odpuściłem sobie po kilkunastu próbach ;)
Jasne, że poradnik był cały czas pod ręką :D Z tymi jajkami z początku myślałem, że będę nad tym siedział z dwie godziny patrząc na komentarze innych, ale zajęło mi to z 20 minut, taka trochę dźwiękogra z tego wyszła, zsynchronizować przełączanie się z pipczeniem i całkiem gładko poszło, miałem 3 życia podbijając do 200 punktów ale wzięło mnie na screena i rekord to 210, bez kolejnego aczika to już nie miałem motywacji w to dłużej grać :trollface:
Awatar użytkownika
Predator

Desolator pisze: 4 cze 2024, o 17:41 Nie jęczę, po prostu jestem rozczarowany, że nawet z pomocą poradników nie potrafisz przygotować materiałów, które cokolwiek udowodnią. Liczyłem na jakieś porównania, schematy, tabelki, grafy itp., a tymczasem jedyne co potrafisz napisać to coś w stylu: kolejność osiągnięć zgodna z poradnikiem.
Ale po co robić jakie tabelki i marnować czas na oszusta. Przecież exoixonar już wytłumaczył jak to się robi. I nawet podlajkowałeś jego post. On ciebie wyjaśnił a ty się z tego cieszysz, że on przejrzał te twoje ściemy.

Wklej cytaty, w których napisałem, że nie korzystałem z poradników podczas grania w te gry.
Sam napisałeś, że "ogarniałeś te gry po Gamepassie". Ani słowa nic nie mówiłeś o poradnikach a teraz się wykręcasz.
2. The Ascent - na końcu zdobyłem osiągnięcia dotyczące coopa, grindu 100 zgonów, DLC. Myślę, że można je pominąć, skupmy się na podstawce. Jako jedno z ostatnich osiągnięć podstawki zdobyłem 'Snooze or Lose'. Zgodnie z poradnikiem, powinien je zdobyć o wiele wcześniej: https://www.trueachievements.com/game/T ... kthrough/9
Już kiedyś o tym pisałem - w The Ascent masz jakieś 5 acziwmentów, których nie wbiłeś w tych miejscach co poradnik. Reszta wbita jak w poradniku. Więc znowu chcesz udowodnić, że grałeś fair bo jeden zdobyłeś później? Za to cała reszta jak z poradnika.

Tak samo i z A Plague Tale.
3. Road 96 - na końcu zdobyłem osiągnięcie 'A Light in the Darkness'. Zgodnie z poradnikiem powinienem je otrzymać na samym początku gry: https://www.trueachievements.com/game/R ... kthrough/3
To mnie zawsze najbardziej śmieszy. Tłumaczysz, się że przeszedłeś grę bez poradnika, bo masz 1 acziwment z prologu (j z pierwszych 10 minut gry) wbity w nowej grze. Wszystkie inne związane z wyborami w grze wbiłeś w pierwszym podejściuciu. Tak jak napisał exoixonar trudno uwierzyć, żebyś uzyskał idealne zakończenie i zdobył acziwki missable już w pierwszym podejściu.
4. Unpacking - na początku zdobyłem osiągnięcia za ukończenie pierwszego i drugiego poziomu.
Przed pierwszym ukończeniem gry miałeś już wbite wszystkie opcjonalne acziwki. A ostatnie rozdziały to już leciałeś acziwek po acziwku jak w poradniku. Więc co ty niby chcesz udowodnić? Że powtórzyłeś pierwszy i drugi rozdział? Okej tylko 3,4,5,6,7 i 8 wbijałeś już z poradnika. To jest wielkie twoje zwycięstwo, bo dwa najprostsze rozdziały prawie przeszedłeś bez poradnika. Moje gratulacje.
Doskonale widać, że strasznie się spinasz i irytujesz, bo nie jesteś w stanie mnie pokonać.
Pokonać?Co trzeba być za dzieciuchem, który myśli, że jak bardziej naściemniasz to kogoś "pokonasz".
To jest tak zabawne, że śmieje się z tego tylko jedna osoba - ty.
No lubię się śmiać a ty dostarczasz mi tony rozrywki.

:lol: Nie dość, że ten cytat skróciłeś to jeszcze wyciąłeś go z kontekstu, żeby dopasować go do swojej zakłamanej narracji. Dotyczyło to osiągnięć z gry HROT. Poniżej całość, chyba nie muszę tego komentować, oceńcie sami ;)
Nie wyciąłem z kontekstu tylko odniosłem się do dwóch acziwków Rodeo i Fidas vide i o twojej hipokryzji, jak to ty innym wypominasz, że korzystają z poradników. W ogóle nie chodziło o grę w jajka, bo niby jak miałeś pobić ten rekord skoro nie wytłumaczy tego solucja xD

I o to chodzi, że ściemnasz i każdą grę przechodzisz z solucją w ręku. A teraz robisz z siebie ofiarę, co broni tych acziwków jak niepodległości i coś nawija o stalkingu.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

StonRoc pisze: 4 cze 2024, o 18:16 Ale po co robić jakie tabelki i marnować czas na oszusta. Przecież exoixonar już wytłumaczył jak to się robi. I nawet podlajkowałeś jego post. On ciebie wyjaśnił a ty się z tego cieszysz, że on przejrzał te twoje ściemy.
W takim razie jest to bardzo dziwne, że tyle czasu zmarnowałeś na tę dyskusję.
Sam napisałeś, że "ogarniałeś te gry po Gamepassie". Ani słowa nic nie mówiłeś o poradnikach a teraz się wykręcasz.
Oczywiście jak coś nie zostało napisane wprost to od razu doklejasz do tego swoją narrację.
Już kiedyś o tym pisałem - w The Ascent masz jakieś 5 acziwmentów, których nie wbiłeś w tych miejscach co poradnik. Reszta wbita jak w poradniku. Więc znowu chcesz udowodnić, że grałeś fair bo jeden zdobyłeś później. Za to cała reszta jak z poradnika.

Tak samo i z A Plague Tale.

To mnie zawsze najbardziej śmieszy. Tłumaczysz, się że przeszedłeś grę bez poradnika, bo masz 1 acziwment z prologu (j z pierwszych 10 minut gry) wbity w nowej grze. Wszystkie inne związane z wyborami w grze wbiłeś w pierwszym pojęciu. Tak jak napisał exoixonar trudno uwierzyć, żebyś uzyskał idealne zakończenie i zdobył acziwki missable już w pierwszym podejściu.

Przed pierwszym ukończeniem gry miałeś już wbite wszystkie opcjonalne acziwki. A ostatnie rozdziały to już leciałeś acziwek po acziwku jak w poradniku. Więc co ty niby chcesz udowodnić? Że powtórzyłeś pierwszy i drugi rozdział? Okej tylko 3,4,5,6,7 i 8 wbijałeś już z poradnika. To jest wielkie twoje zwycięstwo, bo dwa najprostsze rozdziały prawie przeszedłeś bez poradnika. Moje gratulacje.
1. Nadal nie dostarczyłeś żadnych wiarygodnych dowodów na potwierdzenie tego co napisałeś.
2. Poradnikowa kolejność osiągnięć się nie zgadza - kłamstwo zostało obalone. Najlepiej wyznacz jeszcze jakieś minimalne progi procentowe zgodności z poradnikiem, od których możesz uznać, że osiągnięcia zostały zdobyte w sposób "uczciwy".
Pokonać?Co trzeba być za dzieciuchem, który myśli, że jak bardziej naściemniasz to kogoś "pokonasz".
Napisałeś, że kilka osób wyleciało z tamtego tematu. Mnie nadal nie potrafisz się pozbyć i mocno cię to uwiera.
Nie wyciąłem z kontekstu tylko odniosłem się do dwóch acziwków Rodeo i Fidas vide i o twojej hipokryzji, jak to ty innym wypominasz, że korzystają z poradników. W ogóle nie chodziło o grę w jajka, bo niby jak miałeś pobić ten rekord skoro nie wytłumaczy tego solucja xD

I o to chodzi, że ściemnasz i każdą grę przechodzisz z solucją w ręku. A teraz robisz z siebie ofiarę, co broni tych acziwków jak niepodległości i coś nawija o stalkingu.
Jest tak jak wcześniej napisałem i usilnie próbujesz dokleić do tego swoją narrację. Normalnie skomentowałem jego post, bo grałem ostatnio w tę grę. Nigdzie mu nie wypomniałem, że korzystanie z poradników jest nieuczciwe i innych głupot, które tutaj propagujesz. Jednak jest to dla mnie pełni zrozumiałe, że jak zwykle interpretujesz to na swój sposób. Powinienem w tamtej wypowiedzi jeszcze napisać coś w stylu: "Fajnie, że skorzystałeś z poradnika. Nie widzę w tym nic złego, sam z nich korzystam". Wtedy wszystko byłoby dla ciebie jasne.

Właśnie widzę, że uderzyłem w czuły punkt. Czwarty post z rzędu nawijasz o tym stalkingu xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 220 razy
Podziękowania: 63 razy
Kontakt:

Panowie, weźcie się na jakimś discordzie skrzyknijcie na debatę, względnie spotkajcie się za szkołą na pszyrce, by profesor nie widziała.
A jak dalej ta dyskusja będzie polegała na wypunktowywania, kto ma rację w tej bezproduktywnej kłótni to może jednak admin może Wam pomóc rozstrzygnąć spór na zasadzie "nie ważne, kto zaczął, macie się pogodzić"?
Ci użytkownicy podziękowali xardas za ten post (w sumie 5):
sol071DesolatorEjdrien.LeniwyJohnQuoyque
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Zgadzam się, zaczynamy kręcić się w kółko. Z mojej strony nie ma problemu, jeżeli druga strona wyrazi zgodę to możemy dyskusję zamrozić w obecnym kształcie. Do zgody/porozumienia i tak nigdy nie dojdziemy, bo:
obraz_2024-06-04_211252321.png
obraz_2024-06-04_211252321.png (20.44 KiB) Przejrzano 1773 razy
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post:
LeniwyJohn
ODPOWIEDZ