Bugi i błędy w Bazarze

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

elvis_ef pisze: 12 mar 2024, o 15:38 Jeśli odznaczę te dwa filtry, na które wskazują strzałeczki, tj. wishlista i posiadane gry, to magicznie pojawia się ta gra której.. no nie mam na liście gier które posiadam.
No to chyba tak to właśnie powinno działać. Skoro nie masz jej w posiadanych. Generalnie gra powinna się pojawić niezależnie od tego, czy ją masz, czy nie, jak odznaczysz te dwie opcje.
Gra zniknie jeśli zaznaczysz 1 kwadrat i jednocześnie na gg deals NIE MASZ gry na liście życzeń.
Gra zniknie jeśli zaznaczysz 2 kwadrat i jednocześnie na gg deals MASZ grę zaznaczoną, jako posiadaną (own).

EDIT: Mówiłeś w cytacie o ODZNACZENIU opcji, czyli przeciwieństwie zaznaczenia. W sensie checkboxy są nieaktywne. Żeby nie było, że się nie rozumiemy ;-)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Tak tak, jak wiem jak to ma działać, rozumiem.
Gdzieś po drodze coś nie śmigło : )

Sprawdziłem sobie i w sumie mogą być dwa powody po mojej stronie:

1) Brak synchronizacji ze Steam/GOG (chyba mam profil niepubliczny, nawet nie sprawdzałem)
2) Na jednym z serwisów nie było tej gry na wishliście

W sumie to nie miałem podpiętego nic poza STEAM, a zaglądnąłem sobie do instrukcji, którą teraz dopiero zauważyłem, i tam jest coś o gg.deals - pytanie czy pobiera się z gg.deals, czy ze steam bezpośrednio - jak się domyślam, wszystko idzie przez gg.deals.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Maile bazarowe lądują mi w spamie od wczoraj (?) na GMailu. Ktoś potwierdzi? Wiem, że już kiedyś interweniowaliście w tej sprawie i podziałało. Z góry dzięki!
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: 23 maja 2024, o 14:00 Maile bazarowe lądują mi w spamie od wczoraj (?) na GMailu. Ktoś potwierdzi? Wiem, że już kiedyś interweniowaliście w tej sprawie i podziałało. Z góry dzięki!
Dzięki za info. Webmaster namierzył potencjalne źródło problemu i je wyeliminował, ale nie jesteśmy pewni, czy to pomoże. Jeśli jutro bądź w kolejnych dniach dalej będziesz borykał się z taką sytuacją, bądź ktoś inny, to dawajcie znać.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Pomogło! Już nie ląduje w spamie. Wielkie dzięki - reakcja błyskawiczna! Tak trzymać :piwo:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Nie chce mi się rzeźbić nowego Windowsa na obraz i podobieństwo swoje. Nie mam czasu. Dlatego używam wciąż starej, 64-bitowej siódemki. Może to i moja wina, bo korzystam z nieaktualnych przeglądarek. Faktem jednak jest, że od paru dni, Firefox dostaje *klikklak* na stronie Bazaru. Wcześniej miałem podobny problem na tłumaczu Google, albo na ichniej poczcie. Teraz mam problem z Bazarem...

Ni stąd, ni zowąd Bazar zaczyna zajmować mi kilka gigabajtów pamięci, zawieszając praktycznie kompa. Wygląda to na jakiś skrypt do kopania kryptowalut, choć mam skuteczne blokery, które powinny coś takiego likwidować. Ba, sam Firefox oferuje takie zabezpieczenia. Niemniej strona praktycznie codziennie, odwala mi taki numer...

Być może wina tkwi po mojej stronie, ale coś prowokuje przeglądarkę do takiego zachowania się akurat na waszej stronie. Sprawdźcie to, jeśli łaska! Z góry dziękuję...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 73 razy

yama3a pisze: 7 lip 2024, o 18:03 Nie chce mi się rzeźbić nowego Windowsa na obraz i podobieństwo swoje. Nie mam czasu. Dlatego używam wciąż starej, 64-bitowej siódemki. Może to i moja wina, bo korzystam z nieaktualnych przeglądarek. Faktem jednak jest, że od paru dni, Firefox dostaje *klikklak* na stronie Bazaru. Wcześniej miałem podobny problem na tłumaczu Google, albo na ichniej poczcie. Teraz mam problem z Bazarem...

Ni stąd, ni zowąd Bazar zaczyna zajmować mi kilka gigabajtów pamięci, zawieszając praktycznie kompa. Wygląda to na jakiś skrypt do kopania kryptowalut, choć mam skuteczne blokery, które powinny coś takiego likwidować. Ba, sam Firefox oferuje takie zabezpieczenia. Niemniej strona praktycznie codziennie, odwala mi taki numer...

Być może wina tkwi po mojej stronie, ale coś prowokuje przeglądarkę do takiego zachowania się akurat na waszej stronie. Sprawdźcie to, jeśli łaska! Z góry dziękuję...
Może komputer przeskanuj ,malwarebytes czy czymś ? a skoro masz 7 i nie lubisz aktualizacji to na pewno fireoxa chociaż zaktualizuj,no i może jave
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

yama3a pisze: 7 lip 2024, o 18:03 Nie chce mi się rzeźbić nowego Windowsa na obraz i podobieństwo swoje. Nie mam czasu. Dlatego używam wciąż starej, 64-bitowej siódemki. Może to i moja wina, bo korzystam z nieaktualnych przeglądarek. Faktem jednak jest, że od paru dni, Firefox dostaje *klikklak* na stronie Bazaru. Wcześniej miałem podobny problem na tłumaczu Google, albo na ichniej poczcie. Teraz mam problem z Bazarem...

Takie problemy niestety mogą być coraz częstsze, bo jakoś na początku czerwca Firefox dla Win 7/8/8.1 zatrzymał się na wersji 115.12.0 i wjechał na kanał ESR (Extended Support Release), a we wrześniu Mozilla kończy wsparcie dla tego ESR-a.
Sam korzystam z 7-ki i planuję przejście na 10, żeby wyeliminować ewentualne problemy z korzystaniem z internetu. Aktualnie wszystko śmiga wzorowo, ale coraz częściej nachodzą mnie myśli, żeby w końcu zmienić W7 na coś nowszego - a 7-ka będzie na starym kompie do grania offline :D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Sorry! W ogóle zapomniałem, że popełniłem tego posta... :E
Nie no, nie róbmy sobie jej. Informatykę i komputery mam w jednym palcu. Tym najmniejszym... ;)
Nie mam żadnych robaków, wirusów czy innych głupot, o które trzeba się specjalnie starać. Przy poziomie moich zabezpieczeń może jakieś agencje rządowe mają szanse, ale z pewnością tylko te najlepsze. Kingsman czy inny 007... :lol:
To, co daje się zaktualizować na tym systemie, mam oczywiście zaktualizowane. Java szczęściem należy do tych programów i mam najnowszą.

Problemem są niektóre strony. Miałem kiedyś taki problem jak uruchomiono bitcoin mining na ruskim joyreactor. Musiałem zakładka po zakładce dochodzić winnego, ale potem wystarczyło zablokować skrypt na stronie i nawet nie musiałem jej wywalać do śmieci.

Tu jest podobnie, acz problem chyba się rozwiązał. Pamięć zatykał mi Bazar i Tłumacz Google albo jego poczta. Czemu akurat te strony, pojęcia bladego nie mam...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Fakt. Dzięki za odpowiedź zapomniałem, że w ogóle pytałem... ;)

Na wszystkich kompach swoich, rodziny i znajomych dawno zainstalowałem 10 i 11. Nawet na tych, które ich niby nie obsługują. Ale ze swoją stacją roboczą mam problem, bo system jest solidnie stuningowany i poczynając od zmian w rejestrze przez zestawy narzędzi i podręcznych menu po programy, których odpowiedników w nowszych systemach nie ma, a są mi niezbędne.

Oczywiście można znaleźć jakieś zamienniki, ale wiesz, jak to jest, jak się szuka odpowiednio ergonomicznego programu lub wtyczki do przeglądarki, która robi dokładnie to, czego potrzebujesz. Jest ich pięćset, z czego do użycia nadają się tak naprawdę dwie, może cztery. Ale przetestować wypada chociaż te najlepsze i najwyżej oceniane. Znalezienie głupiego programu do przeglądania schowka Windows czy zastępstwa dla żółtych karteczek tegoż, zajęło mi sporo czasu. Co dopiero czegoś poważnego...

Rzeźbienie nowego systemu będzie długotrwałą katorgą, bo Win11 wszystko ma tam, gdzie nie trzeba... ;)
Ale kiedyś się zmuszę. Może zimą?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Wiem, że nikt z tym nic nie zrobi, więc piszę dla atencji i dla +1... postów na forum :geek:

Regulamin bazaru:
§12 SYSTEM REPUTACJI
6. Użytkownik może uzyskać maksymalnie +1 pkt reputacji w ciągu 24 godzin.

Nieprawda. Może tyle uzyskać z jednym użytkownikiem w ciągu 24 godzin... A nie, czekaj. Ten system 24 godzinny nie działa. To znaczy działa, ale... nie działa. I dlatego piszę.

Przeprowadzam transakcję z użytkownikiem i wystawiam komentarz np. o 18:00 w środę. Normalnym jest, że kolejne +1 będę mógł dostać po 24h, czyli w czwartek o 18:01 załóżmy. No okej. Ale w międzyczasie w czwartek przeprowadzam z tym użytkownikiem transakcję i kończymy ją pozytywnymi komentarzami dającymy +0 do reputacji o godzinie 17:40. Zagadka:
O której godzinie i w który dzień mogę wystawić kolejny komentarz tej osobie, w pozostałych transakcjach, który będzie dawał +1. O 18:01 w czwartek? No nie bardzo. O 17:41 pojutrze. Pomimo tego, że od transakcji dającej +1 minie wtedy już prawie 48h. Imho błąd, ale dilujcie sobie z tym sami :gwizdany:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

wystawiłem The Evil Within 2, ktoś kupił ale dwa tygodnie się nie odzywa. Anuluje i próbuje wystawić ponownie. Info ze nie mogę wystawić dwóch sztuk tej samej gry, czy cos takiego? a co kaman? to jakiś bug, trzeba odczekać?
snk
Awatar użytkownika
snk
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 9 razy

A to nie jest tak, że poprzednie ogłoszenie dostaje status nieaktywne i wystarczy je ponownie aktywować?
Ci użytkownicy podziękowali snk za ten post:
kamil_999666
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Tak jak napisał kolega wyżej. Trzeba dać wystaw ponownie na tej samej ofercie, a nie jako 'nowa oferta' z pozycji 'Dodaj ogłoszenie'.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Dzięki, rzeczywiście zadziałało. Miałem wrażenie że próbowałem tego po anulowaniu i wywalało błąd, ale znając siebie może wcale nie. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 56 razy

Nie mogę podbić oferty w tytułach w których moja oferta jest jedyna, zawsze tak było?
snk
Awatar użytkownika
snk
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 9 razy

Tak, zawsze. Jeśli masz jeszcze wolny slot na tę grę to wystaw ją drugi raz drożej, podbij pierwsza ofertę, a potem drugą ustaw jako nieaktywną. Powinno zadziałać.
Ci użytkownicy podziękowali snk za ten post:
Robert202
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

nie da się zalogować do bazaru wywala komunikat Logowanie się nie powiodło spróbuj ponownie później
EDIT: naprawiło się.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2025, o 18:19 przez tabs_12, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 182 razy
Podziękowania: 179 razy
Kontakt:

Nie moge sie zalogowac na bazar, czy to jest jakis grubszy issue? Ktos tez tak ma?
Generalnie wyskakuje mi blad, ze logowaine sie nie powiodlo i zebym sprobowal pozniej. Probowalem na dwoch roznych komputerach w przeciagu kilkunastu minut i mam tak samo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 91 razy

alesorius pisze: 12 lut 2025, o 14:21 Nie moge sie zalogowac na bazar, czy to jest jakis grubszy issue? Ktos tez tak ma?
Generalnie wyskakuje mi blad, ze logowaine sie nie powiodlo i zebym sprobowal pozniej. Probowalem na dwoch roznych komputerach w przeciagu kilkunastu minut i mam tak samo.
Podobno Steam ma jakieś problemy:
https://gg.deals/announcement/steam-ope ... als-users/
Ci użytkownicy podziękowali DywanPerski za ten post:
alesorius
ODPOWIEDZ