Bugi i błędy w Bazarze

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

nevah
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Nie jestem pewien czy to błąd, ale niektóre oferty wyświetlają się "wyszarzone", tak jakby były nieaktywne, mimo że mają cenę minimum i sporą liczbę wystawionych kluczy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 110 razy

Vithar pisze: 15 lis 2023, o 12:35 Nie jestem pewien czy to błąd, ale niektóre oferty wyświetlają się "wyszarzone", tak jakby były nieaktywne, mimo że mają cenę minimum i sporą liczbę wystawionych kluczy.
To nie bug. Bazar pokazuje na szaro gry, które masz już w swojej bibliotece Steam. :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

jeśli masz kogoś na czarnej liscie albo ktoś ma ciebie to też na szaro się wyswietlają
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

VenomSNK pisze: 15 lis 2023, o 14:21
Vithar pisze: 15 lis 2023, o 12:35 Nie jestem pewien czy to błąd, ale niektóre oferty wyświetlają się "wyszarzone", tak jakby były nieaktywne, mimo że mają cenę minimum i sporą liczbę wystawionych kluczy.
To nie bug. Bazar pokazuje na szaro gry, które masz już w swojej bibliotece Steam. :)
Serio? Wszedłem i sprawdziłem i SUPERHOT: MIND CONTROL DELETE nie ma innego koloru, a tutaj ze starych wyjadaczy to ma raczej każdy, spora część z paczki g2a albo darmowych rozdawnictw z powodu terminu ważności deala.
Może chodzi o to, że potrzeba też to łączyć z gg?

Prędzej przychylam się do tego, co powiedział Armin
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 110 razy

bolesna prawda pisze: 15 lis 2023, o 14:58 Serio? Wszedłem i sprawdziłem i SUPERHOT: MIND CONTROL DELETE nie ma innego koloru, a tutaj ze starych wyjadaczy to ma raczej każdy, spora część z paczki g2a albo darmowych rozdawnictw z powodu terminu ważności deala.

Serio. To co Armin napisał też może być prawidłowe, nie znam dokładnych warunków wyszarzania ofert, ale podstawową funkcją jest odsianie gier, które już posiadamy w bibliotece. Tylko oczywiście trzeba się zalogować na Bazar swoim Steamem. Sprawdziłem Superhota: MCD, bo też go mam i po zalogowaniu wygląda to tak (na incognito jest kolorowy):

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali PenePequeno za ten post:
spamslovic
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

VenomSNK pisze: 15 lis 2023, o 15:10
bolesna prawda pisze: 15 lis 2023, o 14:58 Serio? Wszedłem i sprawdziłem i SUPERHOT: MIND CONTROL DELETE nie ma innego koloru, a tutaj ze starych wyjadaczy to ma raczej każdy, spora część z paczki g2a albo darmowych rozdawnictw z powodu terminu ważności deala.

Serio. To co Armin napisał też może być prawidłowe, nie znam dokładnych warunków wyszarzania ofert, ale podstawową funkcją jest odsianie gier, które już posiadamy w bibliotece. Tylko oczywiście trzeba się zalogować na Bazar swoim Steamem. Sprawdziłem Superhota: MCD, bo też go mam i po zalogowaniu wygląda to tak (na incognito jest kolorowy):

Obrazek
A dobra, już skumałem, nie jest to funkcja domyślna z tego, co widzę, tylko w filtrach trzeba to zaznaczyć.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 25 razy

Z̶a̶ł̶o̶ż̶y̶ł̶e̶m̶ ̶k̶o̶n̶t̶o̶ ̶n̶a̶ ̶b̶a̶z̶a̶r̶k̶u̶ ̶p̶r̶z̶e̶z̶ ̶S̶t̶e̶a̶m̶(̶j̶e̶d̶y̶n̶a̶ ̶o̶p̶c̶j̶a̶)̶,̶ ̶z̶a̶l̶o̶g̶o̶w̶a̶ł̶e̶m̶ ̶s̶i̶ę̶ ̶p̶r̶z̶e̶z̶ ̶S̶t̶e̶a̶m̶a̶,̶ ̶p̶o̶d̶a̶ł̶e̶m̶ ̶s̶w̶ó̶j̶ ̶n̶i̶c̶k̶ ̶z̶ ̶Ł̶ó̶w̶c̶ó̶w̶ ̶i̶ ̶m̶a̶i̶l̶ ̶a̶k̶t̶y̶w̶a̶c̶y̶j̶n̶y̶ ̶d̶o̶ ̶b̶a̶z̶a̶r̶u̶ ̶n̶i̶e̶ ̶p̶r̶z̶y̶c̶h̶o̶d̶z̶i̶.̶ ̶D̶a̶ ̶r̶a̶d̶ę̶ ̶j̶a̶k̶o̶ś̶ ̶m̶a̶n̶u̶a̶l̶n̶e̶ ̶p̶o̶n̶o̶w̶n̶i̶e̶ ̶t̶e̶g̶o̶ ̶m̶a̶i̶l̶a̶ ̶w̶y̶s̶ł̶a̶ć̶?̶ ̶W̶ ̶s̶p̶a̶m̶i̶e̶ ̶n̶i̶e̶ ̶m̶a̶ ̶j̶a̶k̶b̶y̶ ̶c̶o̶ś̶.̶

Dobra przyszło już :macha:
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Jarol2K#1650
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Można dorzucić SOUND FORGE Pro 15 oraz MAGIX MUSIC MAKER 2022 PREMIUM? Z humble mi zostało i nie wiem gdzie to rozdać za grosze a widzę że są inne starsze wersje :)
Awatar użytkownika
Łowca

Cześć.

Przy próbie wystawienia gry na bazarze, system blokuje mnie twierdząc, że nie posiadam minimalnej liczby gier na koncie.

Minimalna to niby: 50 - jak twierdzi system.
Jak twierdzi Steam, mam ich: 76.

W czym tu jest problem ?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

nie liczy się ilosc gier w bibliotece tylko z tego licznika na profilu, ile masz na profilu gierek?

w bibliotece se mozesz mieć nawet 15tys darmowek ;]
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
Forman08
Awatar użytkownika
Łowca

Armin pisze: 19 lut 2024, o 10:04 nie liczy się ilosc gier w bibliotece tylko z tego licznika na profilu, ile masz na profilu gierek?

O to chodzi ?
Obrazek

Na moje oko... to chyba liczba: 51.

No możliwe że tam jest kilka(naście) darmówek, nie wiem nawet. Nie wzbogacam konta specjalnie o darmowe gry, ale mogły się zdarzyć. Część nawet chyba "usunąłem"/ukryłem czy jakoś tak..

To co teraz zrobić ? Minimum 51, tak ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

W sumie to nawet nie wiedziałem że jest takie ograniczenie że 50 gierek trzeba mieć... z jednej strony rozsądnie żeby nie było fake kont ale chyba mogłoby być tak że to jest minimalny poziom gier dla sprzedających a dla kupujących bez takiego limitu albo mniejszy. No ale nie wiem, pewnie ktoś ten limit ustalił na jakiejś podstawie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

elvis_ef pisze: 19 lut 2024, o 10:38
Armin pisze: 19 lut 2024, o 10:04 nie liczy się ilosc gier w bibliotece tylko z tego licznika na profilu, ile masz na profilu gierek?

O to chodzi ?
Obrazek

No możliwe że tam jest kilka(naście) darmówek, nie wiem nawet. Nie wzbogacam konta specjalnie o darmowe gry, ale mogły się zdarzyć. Część nawet chyba "usunąłem"/ukryłem czy jakoś tak..

tak jest to liczba 51 ktora jest wieksza od liczby 50 a więc bardzo ładnie :)

sprobuj w ustawieniach na bazarze zsynchronizowac profil stimowy z tym bazarowym
Awatar użytkownika
Łowca

Armin pisze: 19 lut 2024, o 11:33
elvis_ef pisze: 19 lut 2024, o 10:38

O to chodzi ?
Obrazek

tak jest to liczba 51 ktora jest wieksza od liczby 50 a więc bardzo ładnie :)

sprobuj w ustawieniach na bazarze zsynchronizowac profil stimowy z tym bazarowym
No ale właśnie w tym sęk, że synchro mam - inaczej nie byłbym w stanie nic wystawiać, nawet formularza wystawiania bym nie ujrzał, bo trzeba być zalogowanym. A to powiadomienie o minimum 50 grach jest właśnie w formularzu wystawiania.

Więc dobrze by było, aby była konkretna informacja o jakie gry chodzi, tj. np. tylko zakupione i np tylko przez Steam, albo coś.. bo mam 51 i dalej nie działa.

A żeby było śmiesznie, przed poprzednim moim komentarzem dodałem dwie gry (jedna, ale w wersjach 1 i 2, jakoś tak) - dodane przez aktywację kodem. Więc mam teraz 52 wg profilu.

I co zrobić ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

a no to ja już nie mam pomyslow i oddaje Cie w rece osoby ktora zajmuje się bazarem czyli @Seyonne, moze napisz do niego na priv jesli zalezy ci na czasie bo może zajrzy tu do tego tematu za chwile a może wieczorem
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

A ja nie wiem do końca, jak to jest tam liczone, niemniej rzuciłem okiem na profil na SteamDB i wedle nich na koncie masz 49 płatnych gier. Reszta to pozycje darmowe.
Załączniki
SteamDB elvis.JPG
SteamDB elvis.JPG (21.19 KiB) Przejrzano 4084 razy
Awatar użytkownika
Łowca

Seyonne pisze: 19 lut 2024, o 12:04 A ja nie wiem do końca, jak to jest tam liczone, niemniej rzuciłem okiem na profil na SteamDB i wedle nich na koncie masz 49 płatnych gier. Reszta to pozycje darmowe.
No tak, to bardzo interesujące.
Teraz mam 53 (bo dodałem cosik niedawno) i przeszło. Dziwne..
No ale warto zwrócić na to uwagę, żeby było wiadomo czego dotyczy problem i jak to konkretnie liczyć.
Chyba że muszę doczytać w regulaminie :-?
Awatar użytkownika
Łowca

Jeszcze jedno, na co napotkałem, do sprawdzenia dla developerów.

Coś nie tak z filtrami w bazarze :?
Na przykład gra: Explodemon
To ta gra: https://store.steampowered.com/app/2818 ... d=33019968

Tej gry nie kupiłem na moment pisania tego zgłoszenia.

Jeśli odznaczę te dwa filtry, na które wskazują strzałeczki, tj. wishlista i posiadane gry, to magicznie pojawia się ta gra której.. no nie mam na liście gier które posiadam.

Ale przecież chciałbym ukryć posiadane gry. I wtedy magicznie znika mi gra. Lub też z wishlisty tylko pokazać, to też znika. Jakby na odwrót to działa niż powinno :!:
lista gier z filtrami
lista gier z filtrami
2024-03-12_15-29.png (70.37 KiB) Przejrzano 963 razy
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Sprawdź na gg.deals jaki status ma ta gra u Ciebie na koncie -> https://gg.deals/game/explodemon/
Generalnie bazar 'wyszarza' gry, które posiadasz na koncie. Tak to wygląda:Obrazek
Bazar pobiera listę posiadanych gier z GG.Deals, nie bezpośrednio ze Steama. Co prawda GG.Deals powinno synchronizować listę ze Steamem, ale różnie to działa.
ODPOWIEDZ