Kinguin.net - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Renusek pisze: 7 sty 2024, o 02:38 Macie jakieś kody zniżkowe na Kinguin/G2Play (z tego co rozumiem to jest jeden i ten sam sklep)?

Wiem, że są GGDEALS10/12/14, ale niestety limit użyć mi już wpadł, może ktoś zna podobne kody żeby coś przyoszczędzić?
sprobuj kodu: LUURE na -10%

albo FRENCHW na -14%
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
Renusek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Taka okazja, że aż żal nie skorzystać:

https://www.kinguin.net/category/214081 ... gog-cd-key
Ci użytkownicy podziękowali StonRoc za ten post (w sumie 3):
szymon257joshep666Quoyque
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

StonRoc pisze: 13 lut 2024, o 21:50 Taka okazja, że aż żal nie skorzystać:

https://www.kinguin.net/category/214081 ... gog-cd-key
LOL!!!
Mam jeszcze 4 niewykorzystane klucze do tej gry!!! Ale jestem BOGOL!
Edit:
Eee... nie...mam klucze do stima, a te chodzą po około 100 zł... Ehhh. Poczekam 10 lat :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Heh, no i się doigrałem :)
Tzn najgorsze że nie do końca. Skusiłem się na kluczyka, a ten... zadziałał. Tyle tylko że okazał się "for beta testing"
No i co teraz, ha. Tak jak mówię - gra jest normalnie w bibliotece, żaden tam early access srutututu ale pełna wersja.
Reklamować czy olać i czekać w napięciu na żółtą belkę :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

mialem z kilkanascie gier tak oznaczonych przy aktywacji, klucze pochodzą z wersji gry przed oficjalnym wydaniem i najczesciej tworca gierki wysyla troche takich kluczy do kuratorow, strimerow itp. a ci albo oddają na konkursy albo to sprzedają w kejszopach, zdarzają się tworcy gier jakieś płotki z reguły ktorzy sami sobie generują klucze i sprzedają taniej po kejszopach jak sprzedaż na stimie im nie idzie albo jako alternatywne źrodlo zarobku

z tych kilkunastu gier o ktorych wspomnialem ani jedna nie była revokowana, raz mialem tylko przypadek gry tak oznaczonej i po jakims czasie znikneła z biblioteki ale to było tak zaplanowane i z gory wiadomo bo faktycznie to był klucz tylko do wersji bety czasowej gry i tak miało być
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 4):
bolesna prawdalewriczinMerlinPLQuoyque
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

lewriczin pisze: 2 mar 2024, o 23:47 Heh, no i się doigrałem :)
Tzn najgorsze że nie do końca. Skusiłem się na kluczyka, a ten... zadziałał. Tyle tylko że okazał się "for beta testing"
No i co teraz, ha. Tak jak mówię - gra jest normalnie w bibliotece, żaden tam early access srutututu ale pełna wersja.
Reklamować czy olać i czekać w napięciu na żółtą belkę :D
Tak oznaczają czasami kody recenzenckie jak wspomniał armin albo do giveawayów.
Ja dostałem Resident Evil 8 i też było "for beta testing", a klucz mam do dzisiaj. Myślę, że nie masz co się przejmować.
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 3):
ArminlewriczinMerlinPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

aha zapomnnialem zapytać z ciekawości - co to za gra w ogole?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Armin pisze: 3 mar 2024, o 00:01 aha zapomnnialem zapytać z ciekawości - co to za gra w ogole?
Ok, to zobaczymy a co do tytułu wolałbym dmuchać na zimne żeby czasem się ktoś nie obudził. Taki tam chińskobajkowy drobiazg w porywach klasy C normalna cena koło 30zeta a mnie podkusiło klucza kupić za 10 :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

da sie na kinguinie zaplacić paypalem ale bez podpietej do niego karty?

bo zawsze płaciłem przelewem bankowym ale ostatnio uzbieralo mi sie troche grosza na paypalu i chcialbym poskupować troche tanich gierek za paypala
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Trudno wyczuć, sama opcja płatności paypalem w kinguinie jest (i nic o konieczności podpiętej karty nie wspomina) ale i tak zawsze uciekam do mastercarda gdzie są najmniejsze opłaty a największe opłaty są w paypalu właśnie
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam jestem zainteresowaniem kupna gry worldbox za 25.77 zł. chcę sie zapytać czy jest 100% pewności że dostanę dane konta i nikt mi ich nie zmnini po kupnie oraz czy można zwrócić w razie gdy login i hasło nie będzie działać. Tu jest link to tej gry: https://www.kinguin.net/category/152631 ... 00014630a2
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

ObrazekWitam. Mam problem z Kinguin...
W życiu nie wiedziałem, że taka strona w ogóle istnieje, aż tu nagle przychodzi faktura z Orange, że oczy opadły.
Czy ktoś mi może wyjaśnić jak z tym zaradzić? Zwrot pieniędzy? Mam w domu router z internetem z Orange, który jest podłączony tylko do TV i PS5 i czasami do laptopa, gdzie też nie dokonujemy opłat za gry z tej strony. Na PS5 nie dokonuję, żadnych opłat. Net jest jedynie do aktualizacji oprogramowania, które jest darmo...
W Orange na fakturze jest tylko opisane, że pobranie było z routera koło godz. 23.05, 23.10 itd.
To zdjęcie mi udostępnili w Orange z jakimiś cyferkami, kodami i rachunkami z tej strony...
Załączniki
IMG_20240603_160500622~2.jpg
IMG_20240603_160500622~2.jpg (1.8 MiB) Przejrzano 3144 razy
Ostatnio zmieniony 3 cze 2024, o 23:26 przez NightAndy29, łącznie zmieniany 2 razy.
Ci użytkownicy podziękowali NightAndy29 za ten post (w sumie 2):
joshep666lewriczin
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Ma ktoś doświadczenie z nieprawidłowym opisem produktu na Kinguinie? Znalazłem pewien zestaw, który z pewnością zawiera nieprawidłowy opis zawartości, jako że nigdzie w Internecie nie znalazłem żadnej informacji o tym, żeby zawierał wszystkie wymienione tytuły, zawiera jedynie ich część. Czy w takim przypadku po zakupie klucza można się z nimi kłócić, że opis wprowadzał w błąd i żądać rekompensaty? Zdaje się, że to Kinguin, a nie sprzedawcy, odpowiada za opis produktu (tak przynajmniej podejrzewam, biorąc pod uwagę, że niezależnie od wybranego sprzedawcy konkretna gra posiada zawsze ten sam opis)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Nie wiem, co masz konkretnie na myśli, bo nie wiem o jaki produkt chodzi, ale przy zwykłej niezgodności towaru z opisem (kupiłem jedną grę, dostałem inną) zrobili mi po prostu refunda. Ale to były groszowe sprawy, może 10 zeta.
Jeśli to jest jakiś pakiet 10 gier, a wiesz, że dostaniesz 5 - to pewnie możesz o to samo do supportu pisać. Bo nie dostałeś tego, co chciałeś kupić. Ale nie dowiesz się, póki nie spróbujesz :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

NightAndy29 pisze: 3 cze 2024, o 23:16 ObrazekWitam. Mam problem z Kinguin...
W życiu nie wiedziałem, że taka strona w ogóle istnieje, aż tu nagle przychodzi faktura z Orange, że oczy opadły.
Czy ktoś mi może wyjaśnić jak z tym zaradzić? Zwrot pieniędzy? Mam w domu router z internetem z Orange, który jest podłączony tylko do TV i PS5 i czasami do laptopa, gdzie też nie dokonujemy opłat za gry z tej strony. Na PS5 nie dokonuję, żadnych opłat. Net jest jedynie do aktualizacji oprogramowania, które jest darmo...
W Orange na fakturze jest tylko opisane, że pobranie było z routera koło godz. 23.05, 23.10 itd.
To zdjęcie mi udostępnili w Orange z jakimiś cyferkami, kodami i rachunkami z tej strony...
Na Kinguinie dostępna jest metoda płatności Płać z Orange, trzeba podać numer telefonu:
obraz_2024-06-07_150855260.png
obraz_2024-06-07_150855260.png (199.02 KiB) Przejrzano 2651 razy
Nie wiem w jaki sposób dokładnie to działa, tu jest info na stronie Orange: https://www.orange.pl/zobacz/plac-z-orange Ewentualnie załóż konto na kinguinie, kup coś bardzo taniego i samodzielnie sprawdź w jaki sposób przebiega proces zakupu.

Skoro twierdzisz, że nic nie kupiłeś to zapewne padłeś ofiarą oszustwa. Ktoś nieautoryzowany uzyskał dostęp do Twoich danych i nakupował sobie gierek. Nie sądzę, żebyś odzyskał kasę, ale warto spróbować. Na pewno warto też wysłać zapytanie do supportu Kinguina, na screenie masz numery ID zamówień. To powinno im wystarczyć do ustalenia co zostało kupione i z jakiego konta.

Jeżeli nie korzystasz z metody Płać z Orange - to sugeruję sprawdzić czy jest możliwość jej całkowitego wyłączenia, bo w przyszłości może czekać Cię powtórka.
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post:
szymon257
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Przeczytaj umowę i zobacz czy te usługi powinny być w ogóle włączone na tej karcie, jeśli nie a mimo to zostałeś obciążony to sprawa reklamacji wg. mnie wygrana. Przeglądnij historię sms na tej karcie, na pewno były jakieś informacje o aktywacji usługi albo o samej płatności, czy tak coś ciekawego znajdziesz to nie wiem ale być może było jakieś potwierdzenie które trzeba było wykonać sms-em a tego z wiadomych przyczyn nie zrobiłeś a pomimo to i tak Cię obciążyli to znowu reklamacja na Twoją korzyść.

Jeśli miałeś jednak włączone takie usługi na tej karcie tzw. usługi premium tak to się chyba nazywa, to zleć natychmiast ich zablokowanie przez Orange. Niezależnie od wszystkiego i tak złóż reklamację, opisz wszystko + oczywiście zmień hasło do routera.

Niestety takie przypadki się zdarzają i od razu w umowie trzeba wyłączyć takie usługi wszystkie co do jednego i nigdy nie korzystać z takich wynalazków jak orange płatności. Te wszystkie firmy bardzo chętnie i na różne sposoby wciskają takie usługi premium, choć wiedzą że prawie nikt z tego nie korzysta a w większości wykorzystują je złodzieje. Ale oni mają z tego prowizję więc to dla nich biznes. To tak jak te wszystkie fałszywe sms-y, czy scam telefony, z którymi nie można sobie poradzić, to dla nich biznes a to że przy okazji ludzie są okradani to nie ich problem...

A swoją drogą to ktoś był chyba litościwy że tylko 400 zł przewalił, bo zwykle to jadą do oporu ile tylko można.
NightAndy29 pisze: 3 cze 2024, o 23:16 ObrazekWitam. Mam problem z Kinguin...
Awatar użytkownika
Łowca

Dziękuję wszystkim zainteresowanym, ale już chyba się z tym pogodziłem, że muszę to zapłacić. A z Orange kończę w najbliższy weekend. Po tym jak mnie olali odpisując e-maila, którego nawet nie ma sensu cytować, żegnam się ozięble z tą siecią...
Awatar użytkownika
Łowca

Joshep666 na tej karcie nie idzie odczytać SMS. Jest to karta tylko do routera z netem. Chyba, że znasz jakiś sposób jak to zrobić?
Chyba, że chodzi Ci o ustawienia routera, wchodząc po IP w necie. Były tam jakieś wiadomości ale z 2020r...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tylko się upewnię: jesteś pewien że to prawdziwa faktura od Orange? Tak z ciekawości sprawdzałem neta i była afera właśnie z łudząco podobnymi ale fałszywymi fakturami od Orange. Natomiast o czymś takim jak przewał na płać z Orange nic specjalnego nie znalazłem. Dziwne to jest gdyż tak jak już przedmówcy pisali - powinieneś zawsze dostać jakąś informację zwrotną do akceptacji - a ty nic nie dostałeś, ba! ponoć nie mogłeś dostać bo jest to tylko karta do routera. Inny słuszny punkt to ten że niby skasowali cię na "tylko" 400 zł - w płać z Orange teoretyczny limit wynosi 1300 (per miesiąc) i trudno podejrzewać oszustów o jakieś miłosierne odruchy (choć oczywiście mogły tu zaistnieć jakiekolwiek inne okoliczności które spowodowały że skończyli przedwcześnie)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 15 razy

Ewentualnie winne może być dziecko o ile je posiadasz.

Wystarczy, że ma podpięty swój numer telefonu pod Twój abonament i sobie skinów do fortnite lub innych dupereli nakupował i teraz siedzi cicho.
ODPOWIEDZ