Przeczytaj umowę i zobacz czy te usługi powinny być w ogóle włączone na tej karcie, jeśli nie a mimo to zostałeś obciążony to sprawa reklamacji wg. mnie wygrana. Przeglądnij historię sms na tej karcie, na pewno były jakieś informacje o aktywacji usługi albo o samej płatności, czy tak coś ciekawego znajdziesz to nie wiem ale być może było jakieś potwierdzenie które trzeba było wykonać sms-em a tego z wiadomych przyczyn nie zrobiłeś a pomimo to i tak Cię obciążyli to znowu reklamacja na Twoją korzyść.
Jeśli miałeś jednak włączone takie usługi na tej karcie tzw. usługi premium tak to się chyba nazywa, to zleć natychmiast ich zablokowanie przez Orange. Niezależnie od wszystkiego i tak złóż reklamację, opisz wszystko + oczywiście zmień hasło do routera.
Niestety takie przypadki się zdarzają i od razu w umowie trzeba wyłączyć takie usługi wszystkie co do jednego i nigdy nie korzystać z takich wynalazków jak orange płatności. Te wszystkie firmy bardzo chętnie i na różne sposoby wciskają takie usługi premium, choć wiedzą że prawie nikt z tego nie korzysta a w większości wykorzystują je złodzieje. Ale oni mają z tego prowizję więc to dla nich biznes. To tak jak te wszystkie fałszywe sms-y, czy scam telefony, z którymi nie można sobie poradzić, to dla nich biznes a to że przy okazji ludzie są okradani to nie ich problem...
A swoją drogą to ktoś był chyba litościwy że tylko 400 zł przewalił, bo zwykle to jadą do oporu ile tylko można.
NightAndy29 pisze: 3 cze 2024, o 23:16
![Obrazek]()
Witam. Mam problem z Kinguin...
W życiu nie wiedziałem, że taka strona w ogóle istnieje, aż tu nagle przychodzi faktura z Orange, że oczy opadły.
Czy ktoś mi może wyjaśnić jak z tym zaradzić? Zwrot pieniędzy? Mam w domu router z internetem z Orange, który jest podłączony tylko do TV i PS5 i czasami do laptopa, gdzie też nie dokonujemy opłat za gry z tej strony. Na PS5 nie dokonuję, żadnych opłat. Net jest jedynie do aktualizacji oprogramowania, które jest darmo...
W Orange na fakturze jest tylko opisane, że pobranie było z routera koło godz. 23.05, 23.10 itd.
To zdjęcie mi udostępnili w Orange z jakimiś cyferkami, kodami i rachunkami z tej strony...