Fanatical - temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 48 razy
Podziękowania: 40 razy

W jakiej walucie najbardziej się opłaca kupować na Fanatical?
Kurcze, przegapiłem killera 28.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

W najtańszej. Kiedyś tanio bywały CAD, najczęściej jednak USD.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Tak podejrzewałem, dzięki.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

Niriles pisze: 8 lut 2024, o 12:27 W najtańszej. Kiedyś tanio bywały CAD, najczęściej jednak USD.
Zastanawiam się jak Oni patrzą na VPNa? Ja stawiam na euro ale te dysproporcje czasem mnie irytują (w końcu Polska najbogatsza w całej Europie :P )

Czy lepiej robić nowe konto czy śmiganko do US i powrót będzie dla nich do przełknięcia :macha:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Z tego, co pamiętam, to do vpn nie mieli wątów, ale w razie używania zaznaczali, że jak gra się nie aktywuje z powodu regionu, to zostajesz z tym sam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: 8 lut 2024, o 19:40 Z tego, co pamiętam, to do vpn nie mieli wątów, ale w razie używania zaznaczali, że jak gra się nie aktywuje z powodu regionu, to zostajesz z tym sam.
Git :) :piwo:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: 8 lut 2024, o 19:40 Z tego, co pamiętam, to do vpn nie mieli wątów, ale w razie używania zaznaczali, że jak gra się nie aktywuje z powodu regionu, to zostajesz z tym sam.
He? Ostatnim razem jak próbowałem przez vpna to albo w ogóle miałem blokadę strony, albo moja transakcja lądowała zawsze "do sprawdzenia". Z wynikiem negatywnym.

Więc może coś się w tym temacie zmieniło, ale zawsze wydawało mi się że fanatical tępił vpny i to ostro.
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 8 lut 2024, o 20:24
He? Ostatnim razem jak próbowałem przez vpna to albo w ogóle miałem blokadę strony, albo moja transakcja lądowała zawsze "do sprawdzenia". Z wynikiem negatywnym.

Więc może coś się w tym temacie zmieniło, ale zawsze wydawało mi się że fanatical tępił vpny i to ostro.
Kiedyś im nie przeszkadzało, teraz mają problem. Tak jakby którakolwiek z kluczykowni czy to bardziej czy mniej legalna odprowadzała ten vat.
Ci użytkownicy podziękowali MerlinPL za ten post:
lewriczin
Awatar użytkownika
Robin Hood

lewriczin pisze: 8 lut 2024, o 20:24

U mnie zawsze działa, czasem trzeba serwer zmienić, bo wykrywa, że jesteś na VPN.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Bury Zenek pisze: 9 lut 2024, o 06:52 U mnie zawsze działa, czasem trzeba serwer zmienić, bo wykrywa, że jesteś na VPN.
Czyli tak jak mówię - vpn tępią, a że czasem jeszcze trafisz na jakiś serwer którego nie ma na ichniej czarnej liście to inna sprawa. Ostatnim razem jak szukałem to takiego nie znalazłem, ale powodzenia.
MerlinPL
Awatar użytkownika
Robin Hood

lewriczin pisze: 9 lut 2024, o 15:23
Bury Zenek pisze: 9 lut 2024, o 06:52 U mnie zawsze działa, czasem trzeba serwer zmienić, bo wykrywa, że jesteś na VPN.
Czyli tak jak mówię - vpn tępią, a że czasem jeszcze trafisz na jakiś serwer którego nie ma na ichniej czarnej liście to inna sprawa. Ostatnim razem jak szukałem to takiego nie znalazłem, ale powodzenia.
Na NORD VPN ciężko, ale PIA łatwo. Dzięki.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

https://www.fanatical.com/en/blog/2024- ... t-pc-deals
Jutro kolejny Bundlefest, oby trzymał poziom ostatnich bundli
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post (w sumie 4):
muniek1555bolesna prawdaArminMDA
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

pioytyr pisze: 18 lut 2024, o 21:17 https://www.fanatical.com/en/blog/2024- ... t-pc-deals
Jutro kolejny Bundlefest, oby trzymał poziom ostatnich bundli
Dobra wiadomość, ostatnio paczki z Fanatical są świetne :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

oby nowy killerek i oby nie za +80zl :)
Awatar użytkownika
Predator

Obrazek
Teraz zauważyłem, że zaktualziowali newsa o Bundlefeście. Czyli dziś pewnie druga część Premiere BYOB (pierwsza była całkiem spoko) + jakiś rebundel z Bento. Chyba że Bento jutro.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Ogólnie rzecz biorąc, bardzo się cieszę, że Fanatical ponownie organizuje Bundlefest. To świetna okazja do zdobycia wielu świetnych gier w atrakcyjnych cenach.
Awatar użytkownika
Predator

https://www.fanatical.com/en/blog/chang ... wn-bundles
Ciekawe, czyli wychodzi na to, że jak będą np. najtańsze BYOB to możecie wziąć choćby12 gier zamiast 10 i za te 2 dodatkowe płacicie cenę trzeciego tieru (czyli najniższą). Albo jak wybierzecie ilość gier między 2 a 3 tierem, to płacicie za te dodatkowe tyle co przy 2 tierze.
Kiedyś było tak, że trzeba było wybrać dokładnie tyle gier, ile jest wymagane do konkretnego tieru.
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Akurat z tym 3 tierem to już jakiś czas było.
Ale z tym t2 dobry ruch i zdecydowanie plus dla nich, mimo że z cenami odlatują coraz bardziej, niestety.
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 2):
MDApioytyr
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Też mi się przypomina że w którymś BYOBie można było przekroczyć limit T3 i płaciło się wciąż tyle samo za każdą gierkę. Ale nie był to standard, bo pamiętam że w innym próbowałem tego samego i już nie zadziałało. Więc dobrze że to w końcu ustandaryzują i to dla wszystkich tierów.
pioytyr
Awatar użytkownika
Predator

A to nawet nie wiedziałem, że już wcześniej się dawało kupić ponad 10 gier, pewnie czasem bym to wykorzystywał w najtańszych BYOB.
Aha, i do Prestige Collection dodali jak coś parę nowych gier, ale tylko 2 są jako tako opłacalne - Traveller's Rest i One Lonely Outpost
ODPOWIEDZ