Ja mogę zrobić coopa w Plague,Quoyque pisze: 1 sty 2024, o 22:23Czas podzielić się moimi setkami, podsumować rok i wyznaczyć cele na kolejny.
+122 calaki wpadły. Duuuuuuużo eroplusjedynek na kilka minut. Na co zwróciłbym uwagę?
1. Kontynuowałem zajawkę na FMVki - Late Shift i Five Dates, które podciągnąłbym pod gatunek. Łatwe, ale jednocześnie ciekawe. Szeryfom mówię stanowczo nie i bez bicia się przyznaję, że korzystam z poradników. Ten typ gier nie jest aż tak zajmujący, żeby poświęcać im więcej czasu, niż to konieczne do wymaksowania.
2. Ruszyłem sporo gier z kategorii: Łatwe achivki. Mowa tu o wielu grach z serii Amaze, czy Visual Novelki, które po prostu się przeklikuje controlem albo autoskipem. Na ogół tak robię.
3. Z gier wartych uwagi, o których niektórzy z Was pisali:
- Unpacking. Gra mnie totalnie nie porwała. Ktoś prześmiewczo napisał, że to gra dla małych dziewczynek. Może dlatego nie wpisałem się w target docelowy. Powiem więcej - wymęczyła mnia ta 'gierka'. Szczerze mówiąc, gdyby ubrać to w jakąś fabułę, to może miałoby to sens. A tak, jedyne co z niej wyciągnąłem, to przypomniała mi mentalność naszych ojców/dziadków: im jesteś starszy tym więcej szpejów masz i brakuje Ci miejsca, żeby je upchać. Z 95% i tak w życiu nie korzytasz więcej niż raz haha![]()
- Rozdawana za darmo Ultimate Defense Zombie - łatwa, 'odmóżdżająca'. Podobnie jak nierozdawana za darmo LEWDapocalypse. Do postrzelania i szybkiego +1 w sam raz.
- kilka HOGów też wpadło. Że też mi się nie chcą znudzić. Niby te same mechaniki, niby historie na jedno kopyto, ale tych gier nie przestaje się lubić. Kilka wpadło, kilkadziesiąt zostało, o czym później.
- Sleeping Dogs - ta gra mnie zaskoczyła podwójnie! Pozytywnie i negatywnie. Pozytywnie, bo ciekawa historia, bo system porównywania (challengowania) wyników ze znajomymi z listy całkiem spoko. Bo gra się nudziła dopiero pod koniec DRUGIEGO przejścia. Ale czemu drugiego? Bo grze zdarza się sypać błędami. Jeden z nich polegał, że nie nabiło mi osiągnięcia za przejście misji w dokach. NIe tylko na Steamie, ale też w statystykach gry, przez co nie mogłem jej wymaksować... Musiałem rozpocząć grę na nowo... Trochę żmudne, ale generalnie polecam. W sumie zabrałem się za nią tylko dzięki Waszym rekomendacjom, za co dziękuję - pewnie mam całą masę innych ciekawych gier, które odnajdę dzięki temu, że ktoś je maksuje.
Poniżej cała lista, wrzucam w spoiler z tego samego powodu co ostatnio - sporo treści 18+:Czy jestem zadowolony z tych ostatnich 3 miesięcy? W miarę tak. Udało się osiągnąć kilka celów:Spoiler:pokaż
- 2000 calaków na completionist.me [https://completionist.me/steam/profile/ ... 8289721596]
- 1000 osiągnięć w Pixel Puzzle Ultimate [będę to maxował do końca życia chyba...]
- wymaksowałem kilka gier, które dodałem sobie do kategorii 'w trakcie przechodzenia [ruszone osiągnięcia i nieskończone...] albo kilka z kategorii 'do przejścia bez osiągnięć'.
Plany na 2024:
- ograć WSZYSTKIE (!) HOGi, które mi zostały. 51 sztuk w bibliotece. Wychodzi jeden na tydzień. Zobaczymy, to będzie ciężkie mimo wszystko.
- Zrobić z 300 setek, ale grając równocześnie w gry na długie godziny.
- Ruszyć gry, które same nabiły jakieś osiągnięcie i nie chce mi się ich skończyć. Po prostu je dokończyć:
1. Plague Inc. Evolved - gdyby ktoś chciał CO-OPowe zrobić na relaksie - będzie miło.
2. The universum - powinni banować za osiągnięcia, które 'dodają się' po dodaniu gry do biblioteki (nawet nie uruchamiając jej do dropienia kartałek...). Ponoć gra wychodzi po wielu latach z EarlyAccesu, to może się to ogra.
3. We were Here. Do ogrania wersja TWO, ale chętnie ogram z jakimś krajanem lub krajanką. gdyby ktoś chciał też zrobić - będzie super miło!![]()
Realizujcie swoje cele i dzielcie się tym dalej!
Elo. Z fartem![]()
Co to są HoGi?