seria Prince of Persia

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Technicznie wygląda dość... 'lekko', żeby nie powiedzieć 'tanio'. Wizualnie lokacje są w miarę OK, ale stylistyka postaci, zwłaszcza głównego bohatera, jest tragiczna. Wygląda jak trailer czegoś mobilnego, do zupełnie innej grupy wiekowej niż mogła by sugerować marką którą podpierają siew tej produkcji.
Np. PoP 2008 był trochę ekstrawagancko-nowoczesny, ale przy tym tu to przynajmniej dwie klasy wyżej.

Ale najgorsza rzecz w tym trailerze to muzyka... Kto to wybrał?! Jakieś rapopolo klasy C do gry Prince of Persia? :roll: Kto jest targetem i co ważniejsze- kto tam pracuje na stanowisku dyrektora kreatywnego, że poszła akceptacja na takie coś?

Po prostu tragedia co Ubisoft robi ze swoimi markami.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

No muzyka tragiczna. Mam nadzieję, że to tylko do trilera i w grze dostaniemy tradycyjne melodie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Gottwald pisze: 9 cze 2023, o 02:56 Ale najgorsza rzecz w tym trailerze to muzyka... Kto to wybrał?! Jakieś rapopolo klasy C do gry Prince of Persia? :roll: Kto jest targetem i co ważniejsze- kto tam pracuje na stanowisku dyrektora kreatywnego, że poszła akceptacja na takie coś?
Mi się ta muzyka bardzo podobała w trailerze. Co do samej gry wygląda okej. W gamepass zagrać mogę
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Czuć, że gra będzie celowała w młodsze pokolenie graczy co jest zwyczajnie dziwne bo oni mogli tej serii na oczy nie widzieć i nie czują do niej żadnej nostalgii. Ostatnia odsłona pojawiła się 13 lat temu i była raczej rozczarowaniem, od tamtej pory mogła przewinąć się cała generacja graczy, która o PoPie słyszała jedynie w opowieściach i raczej nie rzucą się na nową część, która w dodatku wygląda jak jakiś tytuł mobilny.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Przynajmniej Zapomniane Piaski nie będą już najgorszym Księciem. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Angrenbor pisze: 9 cze 2023, o 15:07 Czuć, że gra będzie celowała w młodsze pokolenie graczy co jest zwyczajnie dziwne bo oni mogli tej serii na oczy nie widzieć i nie czują do niej żadnej nostalgii.
Dla mnie był to drugi PoP w życiu, pierwszy to ten... pierwszy na stare komputery. PoP 2008 to była taka gra która mi perfekcyjnie przypasowała. Fajne relacje między postaciami (a nawet animacje), magia świata i korelująca z nią fenomenalna muzyka, ciekawe mapy, a dodatku dubbing po Polsku był super, ten nostalgiczny, skupiony, czarno-widzący głos Izabelli Bukowskiej mnie urzekł. W niczym nie przypominał Lydii ze Skyrim.
PoP 2008 pokazał potencjał który powinien być zaaplikowany do serii, jako jej część. Niestety wkradł się sukinssyn kid i wszystko poszło się miotać.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Niedawno ponownie przeszedłem PoPa Piaski Czasu i świetnie mi się po latach grało. Nawet pomimo graficznych naleciałości i praktycznego braku kombosów w walce (dopiero Dusza wojownika wprowadziła fajne rzeczy). Wizje przyszłości podczas save'ów zawsze wydawały mi się bardzo klimatyczne, a pałac Sułtana, mimo, że pustawy (ze względów fabularnych) miał swój urok. Gra była też umiarkowanie trudna - nie żebym bardzo często umierał, ale zdarzało się, że kończyłem bitwy na ostatkach zdrowia.

Szkoda mi tych indyjskich twórców, ale dobrze, że projekt remake'u wrócił do Ubisoft Montreal. Ta gra zasługuje na takie samo potraktowanie jak remake Dead Space'a - czyli dzisiejsza grafika i kilka świeżych smaczków. Powiem więcej. Cała trylogia na to zasługuje.
ODPOWIEDZ