seria Prince of Persia

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

Strasznie się stęskniłem i chyba ponownie przejdę Prince of Persia (2008). Niedoceniona gra. Ubolewam, że nigdy nie było kontynuacji. Elika zasłużyła na więcej! Ubsoft nawet DLC z zakończeniem wypuścił tylko na konsolach. 😤

Nie myślcie, że nie kocham trylogii z piaskami. Dusza Wojownika była objawieniem - walka, mrok, muzyka, intryga, ukryte właściwe zakończenie i Dahaka 😋
Te gry zasługują na remaster z prawdziwego zdarzenia i pełnoprawną część. Asasyni zepchnęli księcia w zapomnienie, ale może kiedyś los się odmieni. 🧐

Zapomniane Piaski mi się nie podobały :nie:

I tak, mam świadomość, że robią remaster Piasków Czasu, ale wyglądało to dość biednie.. .
Ci użytkownicy podziękowali Benzacne za ten post (w sumie 2):
jobjoxPLDandyl
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Ukończyłem Trylogię i Zapomniane Piaski. Pograłem chwilę w 2008 na 360-tce i mam dość. Gra łatwa, pomaga w ukończeniu, kamera świruje, książę nie reaguję na wydawane komendy. Może i spoko ale nie dla mnie. Ponadto DLC, które nie było w promocji chyba nigdy i kosztuje 35 zł 😑
    Awatar użytkownika
    Wiedźmin
    Podziękował: 7 razy
    Podziękowania: 416 razy
    Kontakt:

Ja DLC bezkarnie pobrałem na PS3 po przerobieniu jakieś dwa lata temu. Swoją drogą, działa tylko na angielskiej wersji, także specjalnie skombinowałem płytkę z wersją ANG pod DLC, które zajęło mi... 40 minut. Fabularnie ono wcale niczego nie kończy, tylko "zapowiada?" sequel, którego nie ma i nie będzie. Także nic nie straciłeś.
    A co do serii: kocham. WW i T2T przeszedłem co najmniej po kilka razy na PC, PS2 i PSP, nawet raz na PS3 w ramach Trylogii, Piaski Czasu lubię trochę mniej, ale szanuję je za rozpoczęcie całej serii. Zapomniane Piaski zdecydowanie najgorsze ze wszystkich, ale to wciąż porządna gra. 2008 bardzo lubię i szkoda, że nie było sequela.
    Awatar użytkownika
    Wiedźmin
    Podziękowania: 331 razy
    Kontakt:

Hemiq pisze: 10 kwie 2022, o 21:56
      Ponadto DLC, które nie było w promocji chyba nigdy i kosztuje 35 zł 😑
      Przynajmniej jest w ogóle. Pececiarze to mogą to "przejść" co najwyżej na YouTube.
      Awatar użytkownika
      Predator
      Podziękował: 473 razy
      Podziękowania: 161 razy
      Kontakt:

POP WW best game ever, przydałby się graficzny remake, klimat i system walki to czysty miód, pełna swoboda i tyle możliwości, system walki z asasynów to śmiech przy tym bo tylko animacje kontr ładnie wyglądają ale grywalność bez porównania gorsza. Tęsknie za brutalnym przebijaniem mieczem i odrąbywaniem głów gdzie jucha bucha.
      Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post:
      Benzacne
      Awatar użytkownika
      VIP
      Kontakt:

serafek5 pisze: 10 kwie 2022, o 22:33 Ja DLC bezkarnie pobrałem na PS3 po przerobieniu jakieś dwa lata temu. Swoją drogą, działa tylko na angielskiej wersji, także specjalnie skombinowałem płytkę z wersją ANG pod DLC, które zajęło mi... 40 minut.
      WTF?
      Mam pudełkową wersję z dubbingiem i żeby zagrać w DLC musiałbym się zaopatrzyć w wersję angielską? 😳
      Awatar użytkownika
      Wiedźmin
      Podziękował: 7 razy
      Podziękowania: 416 razy
      Kontakt:

Hemiq pisze: 11 kwie 2022, o 14:30
      serafek5 pisze: 10 kwie 2022, o 22:33 Ja DLC bezkarnie pobrałem na PS3 po przerobieniu jakieś dwa lata temu. Swoją drogą, działa tylko na angielskiej wersji, także specjalnie skombinowałem płytkę z wersją ANG pod DLC, które zajęło mi... 40 minut.
      WTF?
      Mam pudełkową wersję z dubbingiem i żeby zagrać w DLC musiałbym się zaopatrzyć w wersję angielską? 😳
      Tak. DLC jest niekompatybilne z polskim wydaniem, jest to chyba nawet napisane na PSN, nie mam pojęcia jak jest na Xboxie, ale pewnie podobnie. Z Mass Effectem 2 nie było tak samo?
      Awatar użytkownika
      Robin Hood

serafek5 pisze: 10 kwie 2022, o 22:33 Ja DLC bezkarnie pobrałem na PS3 po przerobieniu jakieś dwa lata temu. Swoją drogą, działa tylko na angielskiej wersji, także specjalnie skombinowałem płytkę z wersją ANG pod DLC, które zajęło mi... 40 minut. Fabularnie ono wcale niczego nie kończy, tylko "zapowiada?" sequel, którego nie ma i nie będzie. Także nic nie straciłeś.
      A co do serii: kocham. WW i T2T przeszedłem co najmniej po kilka razy na PC, PS2 i PSP, nawet raz na PS3 w ramach Trylogii, Piaski Czasu lubię trochę mniej, ale szanuję je za rozpoczęcie całej serii. Zapomniane Piaski zdecydowanie najgorsze ze wszystkich, ale to wciąż porządna gra. 2008 bardzo lubię i szkoda, że nie było sequela.
      Właśnie Szkoda, że nie będzie sequela. Zakładam, że gra sprzedała się marnie, bo jeśli chodzi o noty, to miała wysokie (w CDA CormaC dał jej 9,5/10). Ten kretyński ruch z DLC był dla mnie niezrozumiały.
      Awatar użytkownika
      VIP
      Kontakt:

serafek5 pisze: 11 kwie 2022, o 14:42
      Hemiq pisze: 11 kwie 2022, o 14:30
      WTF?
      Tak. DLC jest niekompatybilne z polskim wydaniem, jest to chyba nawet napisane na PSN, nie mam pojęcia jak jest na Xboxie, ale pewnie podobnie. Z Mass Effectem 2 nie było tak samo?
      Ubi umie w DLC :trollface:
      A co do ME2 to nie wiem, nie grałem :gwizdany:

Benzacne pisze: 11 kwie 2022, o 20:40(w CDA CormaC dał jej 9,5/10)
      :trollface: :E
      A co to CDA. Oni zrobili z tego co pamiętam pierwszą recenzję Wiedźmina 2 bez premierowej łatki aby być "pierwszymi"...
      Awatar użytkownika
      Robin Hood
      Podziękował: 182 razy
      Podziękowania: 179 razy
      Kontakt:

TheLastJedi pisze: 11 kwie 2022, o 09:23 POP WW best game ever, przydałby się graficzny remake, klimat i system walki to czysty miód, pełna swoboda i tyle możliwości, system walki z asasynów to śmiech przy tym bo tylko animacje kontr ładnie wyglądają ale grywalność bez porównania gorsza. Tęsknie za brutalnym przebijaniem mieczem i odrąbywaniem głów gdzie jucha bucha.
      Grałem w Piaski Czasu, Duszę Wojownika i Dwa Trony chyba z 15 lat temu i tak nie pamiętam dobrze, także poprawcie mnie jeśli się mylę, ale tam głównie walczyło się z piaskowymi demonami, prawda? Z tego co kojarzę, to nie odrąbywało się tam głów, z których buchała jucha. :P Niemniej popieram w 100%, te gry zasługują na wysokobudżetowe remaki, bo to świetne gry były i grałbym, jakby je odświeżyli. Ale Ubi będzie Ubi i będzie dalej pakowało hajs i zasoby w bezpieczne gierki. A ten remaster Piasków Czasu wygląda trochę tandetnie. :/
      Awatar użytkownika
      Robin Hood

Dwa Trony nie wspominam równie ciepło, co Duszę Wojownika. Czegoś tam brakowało. Speed kille mi się podobały, bossowie byli fajni (bracia najbardziej utkwili mi w pamięci) ale ta fuzja brutalności i baśniowości nie do końca się udała. Wątek Mrocznego Księcia też skończył się nie tak jak chciałem. Babilon mógł być lepiej rozbudowany/ zaprojektowany.
      Awatar użytkownika
      Predator
      Podziękował: 473 razy
      Podziękowania: 161 razy
      Kontakt:

alesorius pisze: 12 kwie 2022, o 12:44
      TheLastJedi pisze: 11 kwie 2022, o 09:23 POP WW best game ever, przydałby się graficzny remake, klimat i system walki to czysty miód, pełna swoboda i tyle możliwości, system walki z asasynów to śmiech przy tym bo tylko animacje kontr ładnie wyglądają ale grywalność bez porównania gorsza. Tęsknie za brutalnym przebijaniem mieczem i odrąbywaniem głów gdzie jucha bucha.
      Grałem w Piaski Czasu, Duszę Wojownika i Dwa Trony chyba z 15 lat temu i tak nie pamiętam dobrze, także poprawcie mnie jeśli się mylę, ale tam głównie walczyło się z piaskowymi demonami, prawda? Z tego co kojarzę, to nie odrąbywało się tam głów, z których buchała jucha. :P Niemniej popieram w 100%, te gry zasługują na wysokobudżetowe remaki, bo to świetne gry były i grałbym, jakby je odświeżyli. Ale Ubi będzie Ubi i będzie dalej pakowało hajs i zasoby w bezpieczne gierki. A ten remaster Piasków Czasu wygląda trochę tandetnie. :/
      No ja pamiętam jak wczoraj mimo że też 15 lat minęło. Jak wróg był osłabiony i chwyciło się go od tyłu i zabierało broń wciskając F to dostawał dwa miecze w plecy przebiciem a potem głowa zostawała ucinana. Jak był osłabiony i po przeskoku uderzyłeś to wróg przecinał się wzdłuż pionowo. W POP WW razem z piachem była zmieszana krew przy finisherach, w w T2T już to złagodzili i był sam piach :/
      Awatar użytkownika
      Robin Hood

TheLastJedi pisze: 13 kwie 2022, o 08:22
      alesorius pisze: 12 kwie 2022, o 12:44
      No ja pamiętam jak wczoraj mimo że też 15 lat minęło. Jak wróg był osłabiony i chwyciło się go od tyłu i zabierało broń wciskając F to dostawał dwa miecze w plecy przebiciem a potem głowa zostawała ucinana. Jak był osłabiony i po przeskoku uderzyłeś to wróg przecinał się wzdłuż pionowo. W POP WW razem z piachem była zmieszana krew przy finisherach, w w T2T już to złagodzili i był sam piach :/
      Głowa odpadała też jak się rzuciło we wroga mieczem i w kilku innych scenariuszach również. W Dwóch Tronach takich atrakcji już nie było, chociaż Mroczny Książę dusił łańcuchem.
      Awatar użytkownika
      Predator
      Podziękował: 279 razy
      Podziękowania: 280 razy

Robiło i dalej robi wrażenie: :dziadek:
      https://www.youtube.com/watch?v=ZpmeosZH3ZI
      Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post (w sumie 2):
      TheLastJediHardkor
      Awatar użytkownika
      Predator

Prace na rimejkiem Piaski Czasu będą od teraz prowadzone w "domu serii" - Ubisoft Montreal :macha: :macha:
      https://www.ppe.pl/news/299773/prince-o ... la-ip.html
      Obrazek
      Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post (w sumie 4):
      HardkorjobjoxPLTheLastJediBenzacne
      Awatar użytkownika
      Predator

Nie takiej zapowiedzi Księcia Persji się spodziewałem, ale dobra.
      Prince of Persia: The Lost Crown
      Mam bardzo mieszane uczucia. Komiksowa grafika księciu nie służy.
      Obrazek
      Awatar użytkownika
      Wiedźmin
      Podziękował: 1377 razy
      Podziękowania: 1315 razy
      Kontakt:

concept art ładny, ale zobacze potem jak to wygląda w ruchu, dynamicznie
      Awatar użytkownika
      Wiedźmin
      Podziękował: 402 razy
      Podziękowania: 838 razy

W ostatnich latach można odnieść wrażenie, że zginął zmysł estetyczny.
      Oglądając ten trailer to myślałem, że kolejną szkaradę do Overwatch zapowiadają we współpracy z ubiszrotem.
      Od strony graficznej jeszcze nie ma jeszcze co tego za bardzo oceniać, bo pewnie to dopracują, ale na ten moment wygląda to fatalnie i jak biedniejsza wersja Fenyx.
      Awatar użytkownika
      Wiedźmin
      Podziękował: 1377 razy
      Podziękowania: 1315 razy
      Kontakt:

Awatar użytkownika
      Robin Hood
      Podziękował: 34 razy
      Podziękowania: 24 razy
      Kontakt:

Armin pisze: 8 cze 2023, o 23:58
      :cry: