Xbox Game Pass - temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 70 razy
Podziękowania: 67 razy

No na 2 konta lecę z siostrą i właśnie obudził się we mnie janusz
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

No i chyba się ucięło stackowanie kodów i konwertowanie na wersję Ultimate:

https://www.gamingbible.co.uk/news/xbox ... s-20220629
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Niekoniecznie. Oficjalny support Microsoftu wspomina o "Xbox has identified a fraudulent group of resellers who were stacking multiple instances of the PC introductory offer and converting it to Game Pass Ultimate" -> https://answers.microsoft.com/en-us/xbo ... cb79318b88

Problem dotknął ponoć niewielkiej grupy osób, która konwertowała kody dla nowych użytkowników PCGP w Xbox Game Pass Ultimate. Informacja o tym wyszła 2 tygodnie temu i od tego czasu spotkałem się raptem z jedną osoba, która twierdziła, że jej subskrypcja została anulowana, ale jak poprosiłem o screeny, żeby zobaczyć, jak to wygląda, to nagle kontakt się urwał :)

Na razie wydaje mi się, że nie ma co panikować, choć fakt, że MS zwrócił na to uwagę, jest lekko niepokojący, w kontekście tanich game passów ;P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Poza zapowiedzianymi dziś grami do GP niedługo (12 lipca) trafi też Garden Story: https://youtu.be/mPiKDFxK7xA
Wygląda fajnie, obok Road 96 to chyba najciekawsza pozycja na pierwszą połowę lipca.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Chyba ten temat?
Portal 2 już dostępny dla abonentów GOLDa w starym marketplace.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Czy da się opłacić Game Pass/Ultimate za pomocą karty podarunkowej/przedpłaconej, czyli czy mogę sobie doładować konto MS za 70 zł taką "zdrapką" i użyć tego, żeby opłacić GP?

Internety raczej wskazują, że tak, ale pełnej zgody co do tego nie ma.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

Witam mam pytanie...Czy jak mam wykupiony X Box Game pass na konsoli to mogę go używać na pececie?
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Zubi82 pisze: 18 paź 2022, o 12:45 Witam mam pytanie...Czy jak mam wykupiony X Box Game pass na konsoli to mogę go używać na pececie?
Jeśli jest to Xbox Game Pass Ultimate (ten za 55 zł), to tak, możesz go używać także na PC.
Jeśli jest to Xbox Game Pass dedykowany konsolom (ten za 40 zł), to nie. Możesz z niego korzystać tylko na konsoli.
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
Zubi82
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Mam dziwny problem z GP. Nie mogę pobrać żadnych nowych gier (a chciałem zagrać w Plague Tale Requiem :/), ale normalnie mogę odpalić te, które pobrałem (np. Deathloop). Nie pamiętam do kiedy miałem subskrypcję, ale wydaje mi się, że do końca bieżącego miesiąca. Jakieś pomysły jak to rozwiązać?

Edit:
Nie zmieniałem regionu. Nie wiem czy to nie przez ostatnią aktualizacjęWindowsa 11, bo wcześniej działało normalnie :/ No trudno, skończę Deathloopa póki działa, a w Plague Tale pogram sobie jak następnym razem odnowię subskrypcję...
Ostatnio zmieniony 19 paź 2022, o 17:17 przez kmpt, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Nie ustawiałeś innego regionu? Jak wczoraj przełączyłem się na Nową Zelandię to miałem dokładnie taki sam objaw. Brak możliwości pobrania, ale mogłem grać we wszystko, co już było na dysku :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Co się stało z tanimi kodami GP na dwa miesiące dla nowych kont? Jeszcze niedawno było tego pełno na kinguinie i w innych keyshopach po 3-4 zł, a teraz nie ma? :( Chciałem sobie sprawdzić Personę 4 i te dwa miechy byłyby jak znalazł :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Czy ktoś grał tutaj w pierwsze Mirror's Edge na XSX/S? Nie bawię się w abonamenty i chciałbym kupić sobie właśnie jedynkę, bo ona ma i 4K, i FPS Boosta i zastanawiam się czy warto na XSS. EA gry nie przecenia, najtaniej wychodzi na Węgry za 36 zł. Grał ktoś i może powiedzieć, jak to hula na Seriesach?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

Co prawda nie grałem, ale gdy mam wątpliwości podobne do twoich to szukam na youtube, czy ktoś nie sprawdził danego tytułu.
https://www.youtube.com/watch?v=CC1p5impbXE
Awatar użytkownika
Predator

Nowe tytuły nadal są zapowiadane w pierwszy i trzeci wtorek miesiąca? Bo ostatnio miałem przerwę od GP. Ciekawe czy się trafi coś fajnego poza Starfieldem, choć pewnie będę i tak przez te 2 tygodnie nim zajęty.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Z małymi wyjątkami, ale tak właśnie jest :) Więc pewnie jutro o 15 zobaczymy zapowiedź tego co wpadnie przez najbliższe dwa tygodnie. Ogólnie wydaje mi się, że zbyt wiele tego nie będzie, patrzac na to że teraz Starfield, 19.09 Lies of P, a 21.09 PayDay 3. I tak już sporo ich ten miesiąc kosztuje :D
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
pioytyr
Awatar użytkownika
Predator

A jednak się trafił jeszcze jeden mocarny indyk, Solar Ash od twórców Hyper Light Drifter
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Mam pytanie co do abonamentu Xbox Live Gold, czy Microsoft całkowicie się wycofał z 12-miesięcznej oferty? Bo na ich stronie koszt abonamentu to 29zł - miesiąc oraz 79zł - 3 miesiące?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Kody na geld są podobno ważne do 14 września. Potem wchodzi abonament core i nie wiadomo, jak to będzie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Dałem się wrobić, wszedł na lowcygier, wyszukałem promkę na GPU, kupiłem jakieś na 3 miesiące, 1 miesiąc gratis, i coś mi smierdzialo ze pisało że to CORE, ale obejrzałem official od MS, i syta babka tłumaczy ze sie nazwa zmienia. A teraz odpalam konsole a tam prawie nic nie dziala. Mowa o XSS, 3/4 gier zablokowana. Jak tu przejsc z tego gundwa na ultimate.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Chyba nie doczytałeś poradników do końca ;) Zawsze robimy konwersję do abonamentu kodem na Xbox Game Pass Ultimate https://gg.deals/subscription/xbox-game ... stackable/
ODPOWIEDZ