Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 1287 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Dziś moje kategorie w bibliotece Steam poszły w diabły. To znaczy zostały same kategorie, ale gry są poprzydzielane losowo, a większość jednak pozostała w 'nieskategoryzowane'. Uprzedzając pytania: tak, mam polskie znaki w kategoriach albo znaczki typu %. Olałbym to, gdyby nie rozmiar biblioteki - samych pozycji w GRY jest ~9000 i na ogół było to posortowane przeze mnie. Ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć?
Jedyne co mogę polecić to jakieś alternatywyQuoyque pisze: 16 sie 2023, o 14:53 Dziś moje kategorie w bibliotece Steam poszły w diabły. To znaczy zostały same kategorie, ale gry są poprzydzielane losowo, a większość jednak pozostała w 'nieskategoryzowane'. Uprzedzając pytania: tak, mam polskie znaki w kategoriach albo znaczki typu %. Olałbym to, gdyby nie rozmiar biblioteki - samych pozycji w GRY jest ~9000 i na ogół było to posortowane przeze mnie. Ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć?
Chociaż jest program, który w tym pomaga, ale nie używałem, więc wrzucę jako ciekawostkę
https://github.com/Depressurizer/Depressurizer
Ale jeśli pytasz jak to naprawić, a nie tworzyć na nowo jeszcze raz, nie pomogę
A co do alternatyw
1. https://www.backloggd.com/
2. https://ggapp.io/
3. https://www.backloggery.com/
4. https://rawg.io/
W każdym musisz się zarejestrować i prowadzisz tam swój profil growy. Można dzielić gry na kategorie typu "Ukończone" czy "Porzucone"
Czy na nowej wersji steama też ostatnio są ciągle problemy z udostępnianiem screenów? Mam starszą wersje, sprzed update'u biblioteki i trzeba kilka razy próbować udostępnić bo błąd wywala :/

- Podziękował: 498 razy
- Podziękowania: 72 razy
Ja takich nie doświadczyłem, ale powiem tobie, że ten nowy menedżer zrzutów jest do d00pyToxiczo pisze: 16 sie 2023, o 20:32 Czy na nowej wersji steama też ostatnio są ciągle problemy z udostępnianiem screenów? Mam starszą wersje, sprzed update'u biblioteki i trzeba kilka razy próbować udostępnić bo błąd wywala :/
![]()

- Każdy screen z poprzedniej sesji grania muszę zaznaczać ręcznie do wysłania.
- Często widoczność zrzutu zmienia się sama na "Prywatny".
- Jeśli chcę usunąć pojedynczy zrzut ekranu z dysku twardego za pomocą tego menedżera, to nie wyświetla się mi ikonka kosza (poprzednio istniała możliwość jednoczesnego usunięcia screena z dysku twardego i chmury).
- Jeśli zaznaczę dwa zrzuty ekranu, to pojawi się ikonka kosza, ale nie mogę ich usunąć z dysku, ponieważ Steam twierdzi, że nie ma ich na dysku
.
- Menedżer rzutów lubi sam się wykrzaczyć
- Podziękował: 1287 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Plusujecie, bo macie tak samo? Bo nie za bardzo rozumiem, bez jakiegokolwiek słowa komentarzaQuoyque pisze: 16 sie 2023, o 14:53 Dziś moje kategorie w bibliotece Steam poszły w diabły. To znaczy zostały same kategorie, ale gry są poprzydzielane losowo, a większość jednak pozostała w 'nieskategoryzowane'. Uprzedzając pytania: tak, mam polskie znaki w kategoriach albo znaczki typu %. Olałbym to, gdyby nie rozmiar biblioteki - samych pozycji w GRY jest ~9000 i na ogół było to posortowane przeze mnie. Ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć?

Napisałem do supportu. W międzyczasie zdążyłem się zorientować, że plik sharedconfig.vdf w cloud store prawdopodobnie jest już zepsuty. Banda inteligentnych inaczej informatyków zarabiających miliony, których największym osiągnięciem jest to, że nadal używamy w kliencie CEF Chrome'a w wersji... 85 (tak, tej sprzed 3 lat...)

- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 32 razy
- Kontakt:
Mam Pytanie do forumowiczów czy ktoś spotkał się może z takim przypadkiem jak ja dzisiaj. Kupiłem dzisiaj klucz steam na bazarze do gry Windjammers 2 gra nie była droga wpadła mi w oko cena 50 gr do kolekcji może być dostałem klucz i przy próbie aktywacji wyskoczył błąd że posiadam tą grę "Na tym koncie Steam zarejestrowany jest już produkt zawarty w tej ofercie. Aby uzyskać do niego dostęp, przejdź do swojej biblioteki. SteamDB - Install - Lair of the Clockwork God " pierwsza myśl sprzedawca się pomylił wiec napisałem do niego lecz on stanowczo zaznaczył że to właśnie jest ta gra którą kupiłem, nie wiele myśląc wpadłem na pomysł by dać synowi w prezencie on nie ma ani Windjammers 2 ani Lair of the Clockwork God jeśli się klucz zaktywuje z Lair of the Clockwork God to spoko będzie poleci pozytywny komentarz a kupię od kogoś innego Windjammers 2, on po wpisaniu klucza dostał Windjammers 2. Przyznam szczerze że nie spotkałem się jeszcze nigdy z takim czymś i prawdę powiedziawszy szukam jakiegoś wytłumaczenia a to dlatego że było kilka transakcji w których był np duplikat produktu i szły zwroty od sprzedających ale to zawsze było w przypadkach usuwanych gier ze steam i tym to tłumaczyłem gra wypadła z obiegu klucz ma prawo nie działać. PS Grę zamówiłem znowu na bazarze a poprzedni sprzedawca dostanie pozytywy.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Jaki zestaw dodatków do Borderlands 3 kupić, tak aby mieć wszystkie DLC oprócz kosmetycznych popierdółek? Season Pass Bundle? Orientuje się ktoś czy to już koniec dodatków, czy zapowiadali jeszcze jakieś DLC?
Pierwszy Season Pass daje ci 4 fabularne DLC drugi dodaje też jakieś misje i inne pierdółki. W teorii pierwszy by ci wystarczył, w praktyce jak dobra cena to bundle da ci chyba wszystko. Biorąc pod uwagę kiepski odbiór to nowych DLC raczej już nie będzie.( Podobno już nad 4 pracują więc ewentualnie mogą machnąć jakieś DLC łączące jak przy dwójce)
- Podziękował: 28 razy
- Podziękowania: 239 razy
- Kontakt:
Najlepiej żadne, bo to najgorsza cześć w serii i pod względem zawartości od strony fabularnej i scnariusza to syf totalny. I to w perspektywie samej serii, gdzie od początku poziom był jaki był.kmpt pisze: 24 sie 2023, o 18:12 Jaki zestaw dodatków do Borderlands 3 kupić, tak aby mieć wszystkie DLC oprócz kosmetycznych popierdółek? Season Pass Bundle? Orientuje się ktoś czy to już koniec dodatków, czy zapowiadali jeszcze jakieś DLC?
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
Borderlands 3: Season Pass. DLC fabularnie dość słabe ale klimat westernu w jednym (DLC 3: Bounty of Bloodkmpt pisze: 24 sie 2023, o 18:12 Jaki zestaw dodatków do Borderlands 3 kupić, tak aby mieć wszystkie DLC oprócz kosmetycznych popierdółek? Season Pass Bundle? Orientuje się ktoś czy to już koniec dodatków, czy zapowiadali jeszcze jakieś DLC?
) jest najelpszym dlc. DLC 2: Guns, Love, and Tentacles jest taki z magią, w sumie nawet ok, choć to gejowska fabuła to nie przeszkadza. Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot jest z kolei nudny (kiepskie roboty) ale ma niezłe dodatkowe bronie i dobry boss fight. DLC 4: Psycho Krieg and the Fantastic Fustercluck jest trochę jak Shangri La z Far Cry 4, psychoza i nawet ciekawe krajobrazy i grafika. Za bardzo platformówka.
- Podziękował: 380 razy
- Podziękowania: 518 razy
- Kontakt:
https://store.steampowered.com/app/1996 ... 1100__1100
NightDive szykuje kolejnego remastera i port PC zarazem. Wrzucono jeszcze swoje zmiany bo sama gra była lekko wybrakowana...
W jednym tweecie szefu nawet wspomniał o możliwym The Darkness.
NightDive szykuje kolejnego remastera i port PC zarazem. Wrzucono jeszcze swoje zmiany bo sama gra była lekko wybrakowana...
W jednym tweecie szefu nawet wspomniał o możliwym The Darkness.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
Dziwna sytuacja mnie spotkała - wczoraj sobie patrze w bibliotece na stare cod mw3 a tam:
no to ide na strone w sklepie i tam widnieje taki dopisek + gra nie świeci się na zielono jako posiadana:
i tak, zgadza się bo z tego co pamiętam była kiedyś kupiona w jakimś kejszopie jako Mac versja
no trudno nie zagram ale drugi raz już tego nie kupię

no to ide na strone w sklepie i tam widnieje taki dopisek + gra nie świeci się na zielono jako posiadana:

i tak, zgadza się bo z tego co pamiętam była kiedyś kupiona w jakimś kejszopie jako Mac versja
no trudno nie zagram ale drugi raz już tego nie kupię
- Kontakt:
Najprawdopodobniej dystrybucja z Muve.pl. Do tego mutli zajmuje 14GB. Zatem albo wszystko wsadzili do paczki multi albo to te zmiany, które zrobili na xboxach.Armin pisze: 28 sie 2023, o 09:34 i tak, zgadza się bo z tego co pamiętam była kiedyś kupiona w jakimś kejszopie jako Mac versja
- Kontakt:
Mam to samo, właśnie z Muve. Oni nadal to sprzedają na aktualnym latobraniu.Armin pisze: 28 sie 2023, o 09:59 calkiem możliwe, że z muve było brane
nie pamiętam już dokladnie bo było kupowane ileś lat temu