Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 91 razy

darkwind pisze: 12 lip 2023, o 13:19 Od wczoraj kolejka odkryć resetuje mi się po pierwszej pozycji. Klikam Wyświetl kolejkę na stronie pierwszej gry i cofa mnie do strony głównej kolejki odkryć. Miał ktoś podobny problem?
Wejdź w laboratoria, potem w "nową kolejkę odkryć", tam wszystko śmiga.
Ci użytkownicy podziękowali DywanPerski za ten post:
darkwind
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

darkwind pisze: 12 lip 2023, o 13:19 Od wczoraj kolejka odkryć resetuje mi się po pierwszej pozycji. Klikam Wyświetl kolejkę na stronie pierwszej gry i cofa mnie do strony głównej kolejki odkryć. Miał ktoś podobny problem?
Rozpocznij kolejkę spod tej strony. Spod niej baaaardzo rzadko mam problemy z kolejką.

Kod: Zaznacz cały

https://store.steampowered.com/explore/startnew
Ci użytkownicy podziękowali jojo87 za ten post (w sumie 2):
darkwindGaberus
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Co się stało z tureckimi doładowaniami konta steam ? W tureckich sklepach pustki, w keyshopach pustki albo ceny z kosmosu. Czy można teraz konto doładować w euro czy tylko TL ?
Może zmienić region sklepu ? Co teraz jest w modzie i względnie łatwe w doładowaniu?
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Nie będę zakładał innego tematu, myślicie, że Avengersy będą jeszcze przecenione do 30 września?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ejdrien. pisze: 13 lip 2023, o 13:13 Nie będę zakładał innego tematu, myślicie, że Avengersy będą jeszcze przecenione do 30 września?
Może tak, może nie. Ja przypuszczam, że square może chcieć wydoić ile się da z tego zanim usuną, więc do września zostawią normalną cenę. Przynajmniej na sztim.
W innych szopsach ciężko powiedzieć, one działają na własnych zasadach.
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 2):
Ejdrien.Skapiradlo
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali Rapisher za ten post (w sumie 6):
bolesna prawdaszymon257EdmundBAArdasilpstGaberus
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy

Miał ktoś kiedyś taki problem że klikając "utwórz skrót na pulpicie" tworzył się skrót do innej gry? Przykładowo, zainstalowałem Half-Life 2 i na pulpicie utworzył się skrót o tym tytule ale z ikoną Sekiro i po kliknięciu na niego włącza się właśnie Sekiro, jedyny sposób to wyszukanie folderu z grą w plikach i ręczne skopiowanie na pulpit, przyznam że trochę to irytuje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

Ajezon64 pisze: 13 lip 2023, o 18:18 Miał ktoś kiedyś taki problem że klikając "utwórz skrót na pulpicie" tworzył się skrót do innej gry? Przykładowo, zainstalowałem Half-Life 2 i na pulpicie utworzył się skrót o tym tytule ale z ikoną Sekiro i po kliknięciu na niego włącza się właśnie Sekiro, jedyny sposób to wyszukanie folderu z grą w plikach i ręczne skopiowanie na pulpit, przyznam że trochę to irytuje.
Mieć takiego problemu nie miałem, ale jak zrobisz tak jak na screenie, to nadal są złe skróty do gier?
Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

Archmage Rises który w trakcie summer sale dostał zniżkę 20% naglę dostał dużo większą 67%
https://store.steampowered.com/app/5064 ... age_Rises/
Nie ma od niedawna jakiegoś limitu czasowego na takie obniżki?
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

świetna wiadomość. ostatnio nawet mi się przypomniały teksty narratora o kończących się racjach żywnościowych, przypadek?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy

GoodLuke pisze: 13 lip 2023, o 19:18
Ajezon64 pisze: 13 lip 2023, o 18:18 Miał ktoś kiedyś taki problem że klikając "utwórz skrót na pulpicie" tworzył się skrót do innej gry? Przykładowo, zainstalowałem Half-Life 2 i na pulpicie utworzył się skrót o tym tytule ale z ikoną Sekiro i po kliknięciu na niego włącza się właśnie Sekiro, jedyny sposób to wyszukanie folderu z grą w plikach i ręczne skopiowanie na pulpit, przyznam że trochę to irytuje.
Mieć takiego problemu nie miałem, ale jak zrobisz tak jak na screenie, to nadal są złe skróty do gier?
Obrazek
zgadza się, tworząc skróty w ten sposób, oraz przy instalacji tworzy się skrót do sekiro jedynie ze zmienionym tytułem. Mam tak od niedawna i nie wiem co mogło spowodować taką zmianę bo wcześniej było dobrze.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

U was też zmienilo sie zamykanie na linuxowe? Przynajmniej na liście znajomych i jej ustawieniach :?

Obrazek

EDIT:
Po resecie kompa ikonki są juz normalne, dziwne :gwizdany:
Awatar użytkownika
Zbanowany

Toxiczo pisze: 16 lip 2023, o 18:37 U was też zmienilo sie zamykanie na linuxowe? Przynajmniej na liście znajomych i jej ustawieniach :?

Obrazek
U mnie jest tak, jak było wcześniej.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2023, o 19:15 przez BillieJoeArmstrong, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Pamiętacie grę LISA - the Painful? Niedawno pojawiła się Wersja Definitywna - darmowa dla posiadaczy oryginału.

Niestety pozmienianiu i wycięto zawartość - na Playstation jest jeszcze gorzej w tej kwestii podobno co jest ironiczne mając w pamięci brak ograniczeń dla twórców TLoU2...
Zmiana piosenki https://www.youtube.com/watch?v=ckZlj2p8W9M na to coś https://twitter.com/DearNostalgist/stat ... 6224175104
Zmieniono odniesienia do używek, narkotyków czy papierosów zastępując je cukierkami.
Usunięto rasistowskie scenki (takie rzeczy w świecie post-apo? kto by pomyślał).
Pozbyto się też paru detali jak np. reakcje postaci na zachowanie gracza w pewnych sytuacjach.

to tak na początek
Ci użytkownicy podziękowali EdmundBA za ten post:
Rapisher
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Czy jest jakiś oficjalny sposób zmiany funkcjonowania przycisków do przodu/ do tyłu w Steam?
To chyba jedyny problem który regularnie napotykam po ostatniej większej aktualizacji klienta. Nie wiem czy to planowana zmiana czy jakiś bug, ale jest to bardzo irytujące.

Wcześniej do przodu/do tyłu działały normalnie, teraz funkcjonują na 'poziomie wyżej' i np. zamiast cofnięcia się o krok w sklepie, przyciśnięcie powoduje cofniecie się o krok ale na poziomie głównych kart, co nie ma sensu i jest nieprzydatne.

W praktyce- będąc w sklepie zamiast powrotu do wcześniej przeglądanej karty gry czy kategorii gier, wraca się do sekcji np. LIBRARY.
Co dziwniejsze, czasami to działa normalnie, tak jakby niektóre hiperłącza kwalifikowały się do tej funkcjonalności

Zarówno przyciski jak MB4/5 jak i strzałki w samym kliencie działają tak samo, więc nie jest to kwestia zmian w myszce.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

EdmundBA pisze: 19 lip 2023, o 16:27 Pamiętacie grę LISA - the Painful? Niedawno pojawiła się Wersja Definitywna - darmowa dla posiadaczy oryginału.
Przy okazji cena wzrosla z 36zł na 92zł :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post (w sumie 3):
xarlo12EdmundBAGaberus
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Piekło przymarzło?
https://store.steampowered.com/app/2357570/Overwatch_2/
Wymaga konta na platformie firmy zewnętrznej: Battle.net Account
meh
Ci użytkownicy podziękowali EdmundBA za ten post (w sumie 2):
RapisherGaberus
Awatar użytkownika
Zbanowany

Gottwald pisze: 19 lip 2023, o 16:43 Czy jest jakiś oficjalny sposób zmiany funkcjonowania przycisków do przodu/ do tyłu w Steam?
To chyba jedyny problem który regularnie napotykam po ostatniej większej aktualizacji klienta. Nie wiem czy to planowana zmiana czy jakiś bug, ale jest to bardzo irytujące.

Wcześniej do przodu/do tyłu działały normalnie, teraz funkcjonują na 'poziomie wyżej' i np. zamiast cofnięcia się o krok w sklepie, przyciśnięcie powoduje cofniecie się o krok ale na poziomie głównych kart, co nie ma sensu i jest nieprzydatne.

W praktyce- będąc w sklepie zamiast powrotu do wcześniej przeglądanej karty gry czy kategorii gier, wraca się do sekcji np. LIBRARY.
Co dziwniejsze, czasami to działa normalnie, tak jakby niektóre hiperłącza kwalifikowały się do tej funkcjonalności

Zarówno przyciski jak MB4/5 jak i strzałki w samym kliencie działają tak samo, więc nie jest to kwestia zmian w myszce.
Na razie nie ma żadnego rozwiązania na to, a też mnie to niesamowicie drażni. Przy przeglądaniu strony gry w sklepie klikam sobie na przykład na odnośnik do achievementów i jak próbuję wrócić to na stronę główną sklepu mnie przerzuca.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

BillieJoeArmstrong pisze: 19 lip 2023, o 19:40 Na razie nie ma żadnego rozwiązania na to, a też mnie to niesamowicie drażni. Przy przeglądaniu strony gry w sklepie klikam sobie na przykład na odnośnik do achievementów i jak próbuję wrócić to na stronę główną sklepu mnie przerzuca.
To niby mała rzecz ale w praktyce to kluczowa funkcjonalność, zmiany pod powierzchnią były spore i pewnie dlatego to (naprawienie tej funkcjonalności) jest cięższym zadaniem i tyle trwa.
Jako ktoś kto przegląda masę rzeczy podczas akcji jak steamowe Demo Festy, mam nadzieję że to szybko wyprostują. Bo przeglądanie sklepu będzie koszmarem :roll:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

przypominam, że caly czas mozecie wrocic do starszej wersji steama a tam wszystko śmiga elegancko
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
ksigi
ODPOWIEDZ