revolut to takie konto wieluwalutowe i priorytetowo pobiera Ci z konta walutę która płacisz orginalnie w sklepie. Zeby konto doładowac musisz podpiac karte , ale mozesz tez doladowac przelewem bankowym , oczywiscie dłuzej to trwa .bkt1916 pisze: 2 gru 2022, o 18:08 Jak jest najlepiej kupowac gry na ps bez dodawania karty?
Na szybko uzylem paypalla, do ktorego mialem podpieta karte z alior kantor. Okazalo sie, ze domyslnie uzywa ona konta eur i mimo, ze doladowane mialem w PLN przelizyla sobie na eur i zamiast zaplacic 500 pln zaplacilem 540. Troche duzo jak na taka kwote.
Revolut/cinkciarz ma mozliwosc zaplacenia w sklepie PLN bez przewalutowan?
Paypal ma mozliwosc wybrania waluty, ale obawiam sie ze jego przewalutowanie wyszlo by jeszcze drozej.
PayPal
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 2 razy
No dobra, ale na revolucie nie doliczy mi nic? Przelewam na konto PL i place 100 PLN, to pobierze z konta 100? Chyba kiedys placilem virtualna karta i wydaje mi sie ze nie doliczylo nic. Z tym, ze nie mialem tych srodkow na revolucie i jakos sie obawialem na szybko przelac, bo nie wiedzialem czy bedzie dzialac. Poza tym revolut tez dolicza do operacji weekendowych chyba 3%?
A jak z cinkciarzem?
Czy jakis bank ma karte virtualna (taka jak ma mbank) ale w walucie PLN?
A jak z cinkciarzem?
Czy jakis bank ma karte virtualna (taka jak ma mbank) ale w walucie PLN?
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 19 razy
Szybkie pytanie:
Da się w jakiś sposób zdjąć blokadę trwałego ograniczenia na konto?
Powód: Z przesłanych przez Ciebie dokumentów wynika, że konto PayPal zostało przez Ciebie otwarte przed ukończeniem przez Ciebie 18 lat. Aby założyć konto PayPal, musisz mieć co najmniej 18 lat. Od tego momentu nie będziesz mieć możliwości wysyłania ani otrzymywania pieniędzy z tego konta.
Da się w jakiś sposób zdjąć blokadę trwałego ograniczenia na konto?
Powód: Z przesłanych przez Ciebie dokumentów wynika, że konto PayPal zostało przez Ciebie otwarte przed ukończeniem przez Ciebie 18 lat. Aby założyć konto PayPal, musisz mieć co najmniej 18 lat. Od tego momentu nie będziesz mieć możliwości wysyłania ani otrzymywania pieniędzy z tego konta.
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Czy wy też macie tak, że gdy dostajecie SMS z kodem autoryzacyjnym od Paypal wyświetlają wam się jakieś "krzaczki" zamiast Polskich znaków? Wcześniej miałem normalnie a teraz np. "kod bezpiecze&Dstwa"?
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Faktycznie, u mnie tak samo a wcześniej było dobrze.SKODR pisze: 15 gru 2022, o 18:41 Czy wy też macie tak, że gdy dostajecie SMS z kodem autoryzacyjnym od Paypal wyświetlają wam się jakieś "krzaczki" zamiast Polskich znaków? Wcześniej miałem normalnie a teraz np. "kod bezpiecze&Dstwa"?
Z innych wiadomości - paypal się w końcu zainteresował moją skromną osobą i musiałem zweryfikować tożsamość. Pomógł skan prawka jazdy ( pesel i gębę zamazałem) i jeszcze na dokładkę wyciąg z jednego konta w banku gdzie miałem aktualny adres zamieszkania.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 65 razy
- Kontakt:
Paypal to tak *hruhur* service ze juz niemoge z tego. Mam full verification i ten *hruhur* robot mi lubi blokovat acc. Bo czas od czasu jak sie zaloguje to wyszle se mi komunikat ze trzeba zverifikovat konto smsem, czy phone call od paypalu. Problem jest, ze dam sms i sms s kodem nieprzychodzy. No to dam drugy option, ze by do mnie automat zadzvonil, ze bym zadal kod no i automat niedzwoni. No i potem ten *hruhur* robot zablokuje konto na 72 gozin. Last time volalem do papalu na service link i vszytko v porzadku, vszystko zverifikovane, ale konto zablokowane i nikdo s tym nic niezrobi.( I do service centra nimozliwe zadzwonit, jak niejestes zalogowany do paypalu.......udalo mi sie jakos przes paypal comunity sie zalogovac) No i teraz *bimbom* znow. Papyal jest tak *hruhur* ze to niejest mozliwe. Shit *hruhur*, *bimbom* to jest.
---------
*hruhur*, *bimbom* co to za cenzura?
fck.... 
---------
*hruhur*, *bimbom* co to za cenzura?

- Kontakt:
Też mnie wkurza że często muszę przepisywać te kody, ale jak ci twój telefon nie odbiera no to sprawdź sobie inny numer najlepiej u innego providera bo ten aktualny ewidentnie jest niekompatybilny z paypalem i nic tu z tym nie zrobisz
(a głupia cenzura była tutaj od zawsze
)
(a głupia cenzura była tutaj od zawsze

- Podziękował: 62 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Macie jakieś sprawdzone sposoby/kantory na korzystniejsze wyplacenie euro na polski rachunek niz to co daje pp na swoim kursie ? Zazwyczaj wyplacalem pln bez oplaty a na euro kroją nie malo widze..
- Kontakt:
Można wypłacić z paypala przez walutomat, niestety 1,5% prowizji ale wciąż lepiej niż sprzedawać euro na paypalu (z tego co liczyłem ostatnio tam zdzierają chyba 5%)michall0 pisze: 19 gru 2022, o 17:29 Macie jakieś sprawdzone sposoby/kantory na korzystniejsze wyplacenie euro na polski rachunek niz to co daje pp na swoim kursie ? Zazwyczaj wyplacalem pln bez oplaty a na euro kroją nie malo widze..
W sumie jakby ktoś znał jakąś jeszcze tańszą metodę to też chętnie wysłucham

- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Mój patent to przewalutowanie w Revolut > przelew na darmowe konto w Alior Kantor i wyplata gotówki w oddziale. Legancki kurs. Możesz nawet na Revo przyciąć ostro i włączyć plan metal na chwilę, przewalutować większą ilość kasy i jeśli anulujesz w ciągu 14 dni to dostajesz zwrot kasy za plan metal, ewentualnie pobierze kilka zł za samo przewalutowanie. Patent wykorzystywałem kilka razy by obniżyć prowizję na krypto/giełdę, bo opłaty na planie standard są drakońskie, do tej pory nie mieli żadnych ale do mnie.michall0 pisze: 19 gru 2022, o 17:29 Macie jakieś sprawdzone sposoby/kantory na korzystniejsze wyplacenie euro na polski rachunek niz to co daje pp na swoim kursie ? Zazwyczaj wyplacalem pln bez oplaty a na euro kroją nie malo widze..
EDIT, sry, rano jest, nie zczaiłem że chcesz wypłacać z PP. Może jak przelejesz na konto eurowe w Revo nie skroją Cię jak za przelew do pln konta.
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 44 razy
- Kontakt:
Hofur pisze: 19 gru 2022, o 18:04 Konto w Revolut ma korzystniejsze przewalutowanie niż paypal i możesz sobie przelewać gdzie chcesz bo to zwykły bank.
Tylko z Paypalem jest tak, że jak masz polskie konto, to jedyną walutę jaką jesteś w stanie wypłacić to złoty. Podanie jakiegokolwiek konta walutowego nic nie da, bo nie można wypłacić euro bez wcześniejszego przewalutowania na Paypalu na złotówki (czy to podczas przelewu, czy samodzielnie wcześniej). Nie ma po prostu możliwości byś zrobił przelew w euro i dostał na konto euro (mówię o normalnych przelewach przy których nie bylibyśmy stratni na prowizjach itp.)
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
No to sam sobie odpowiedziałeś niestety, przewalutuj samemu, wypłać i otwórz revolut by nie dać się dalej kroić.
Chyba że komuś "zapłacisz" w euro i on Ci da gotówkę pomniejszoną o wysokość prowizji sprzedawcy, ale pojęcia nie mam czy to będzie mniejsza opłata niż to za przewalutowanie.
3cia opcja: wydaj euro na coś i zhandluj w PL, no ale wiadomo dużo zachodu, wszystko zależy o jak dużych kwotach mówimy by się bawić w ogóle.
Chyba że komuś "zapłacisz" w euro i on Ci da gotówkę pomniejszoną o wysokość prowizji sprzedawcy, ale pojęcia nie mam czy to będzie mniejsza opłata niż to za przewalutowanie.
3cia opcja: wydaj euro na coś i zhandluj w PL, no ale wiadomo dużo zachodu, wszystko zależy o jak dużych kwotach mówimy by się bawić w ogóle.
- Kontakt:
No tak jak mówiłem, chcesz wypłacić z paypala jakąś inną walutę niż PLN musisz ćwiczyć fikoły.
Można przez walutomat tak jak pisałem wyżej - wada: płacisz 1,5% prowizji (jeśli w walutomacie można to może w jakiś innych kantorach też? nie wiem)
Można przez zaufanego znajomego/kogoś z rodziny co mieszka w eurozonie - wada: musisz kogoś takiego mieć (a i przelew bankowy z zagranicy też coś tam kosztuje nawet jeśli to SEPA w euro). No i na większą skalę może się tobą zainteresować nasz kochany fiskus
Wreszcie można... coś kupić a potem sprzedać to w PL - wada: zabawa w handel bez gwarancji sukcesu (ale jak wiesz w co się bawisz to możesz na tym jeszcze wręcz zarobić)
Można przez walutomat tak jak pisałem wyżej - wada: płacisz 1,5% prowizji (jeśli w walutomacie można to może w jakiś innych kantorach też? nie wiem)
Można przez zaufanego znajomego/kogoś z rodziny co mieszka w eurozonie - wada: musisz kogoś takiego mieć (a i przelew bankowy z zagranicy też coś tam kosztuje nawet jeśli to SEPA w euro). No i na większą skalę może się tobą zainteresować nasz kochany fiskus

Wreszcie można... coś kupić a potem sprzedać to w PL - wada: zabawa w handel bez gwarancji sukcesu (ale jak wiesz w co się bawisz to możesz na tym jeszcze wręcz zarobić)
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 65 razy
- Kontakt:
Sokon pisze: 18 gru 2022, o 06:53 Paypal to tak *hruhur* service ze juz niemoge z tego. Mam full verification i ten *hruhur* robot mi lubi blokovat acc. Bo czas od czasu jak sie zaloguje to wyszle se mi komunikat ze trzeba zverifikovat konto smsem, czy phone call od paypalu. Problem jest, ze dam sms i sms s kodem nieprzychodzy. No to dam drugy option, ze by do mnie automat zadzvonil, ze bym zadal kod no i automat niedzwoni. No i potem ten *hruhur* robot zablokuje konto na 72 gozin. Last time volalem do papalu na service link i vszytko v porzadku, vszystko zverifikovane, ale konto zablokowane i nikdo s tym nic niezrobi.( I do service centra nimozliwe zadzwonit, jak niejestes zalogowany do paypalu.......udalo mi sie jakos przes paypal comunity sie zalogovac) No i teraz *bimbom* znow. Papyal jest tak *hruhur* ze to niejest mozliwe. Shit *hruhur*, *bimbom* to jest.
---------
*hruhur*, *bimbom* co to za cenzura?fck....
![]()
Jak by mial kdos taky problem jak ja tu... v options paypalu / security / jest "Manage your logins" .
No to zrobilem delete vszystkego tam i ponechalem tylko aktualny session i od tej doby niemam tego problemu.