Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Cypek pisze: 9 lis 2022, o 04:28 Czy ktoś wie jak ustawić na paypalu, aby nie pobierało mi EURO przy płatności tylko PLN? Jest to cholernie irytujące, a szukałem tej opcji i jedyne co znalazłem to możliwość ustawienia waluty jako podstawową i mam tak ustawione PLN.
Ale że niby jak? Choice jest denominowany w euro, więc płacisz w euro. No chyba że wciąż masz starego w dolarach to będzie w dolcach
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Mam taką teorię
1. wysokość zniżki (wbrew temu co piszą kupony) są stałe dla wszystkich, np. w tym miesiącu wynosiła ona 5 euro a w zeszłym 3 euro
2.... ALE z niejasnych powodów (bug w HB?) dla niektórych kont odejmuje się od 12 a dla niektórych od 10 - i wtedy jedni płacą 7 a inni 5

Teraz tylko pytanie czemu tak i czy to można jakoś zmienić.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 9 lis 2022, o 15:05
Cypek pisze: 9 lis 2022, o 04:28 Czy ktoś wie jak ustawić na paypalu, aby nie pobierało mi EURO przy płatności tylko PLN? Jest to cholernie irytujące, a szukałem tej opcji i jedyne co znalazłem to możliwość ustawienia waluty jako podstawową i mam tak ustawione PLN.
Ale że niby jak? Choice jest denominowany w euro, więc płacisz w euro. No chyba że wciąż masz starego w dolarach to będzie w dolcach
Sytuacja kiedyś: Mam na paypalu 300 pln i 0 euro. Przy zakupie bundla pobiera mi cały czas te PLN, bo tylko je mam na koncie

Sytuacja teraz: Mam na paypalu 300 pln i 10 euro. Przy zakupie bundla pobrało mi ostatnio 6 euro, a chciałem, żeby pobrało z PLN.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

nestore pisze: 9 lis 2022, o 14:48 Obrazek

u mnie klasycznie 4$ za skipa, a przydaloby sie takie 5 albo 7
Ale tam nie ma zniżek -7€ xD Tylko do zapłaty jest 5€ lub 7€. Ty z kuponem -4$ zapłacisz (o ile masz walutę €) jakieś 5,90€, czyli nadal super cena
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy

Mnie drugi raz z rzędu nie dali żadnej zniżki na maila. W tamtym miesiącu wziąłem, bo dali -3 euro za próbę anulowania subskrypcji, w tym oferowali -2 za pauzę. Nie skusiłem się.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 9 lis 2022, o 15:10 Mam taką teorię
1. wysokość zniżki (wbrew temu co piszą kupony) są stałe dla wszystkich, np. w tym miesiącu wynosiła ona 5 euro a w zeszłym 3 euro
2.... ALE z niejasnych powodów (bug w HB?) dla niektórych kont odejmuje się od 12 a dla niektórych od 10 - i wtedy jedni płacą 7 a inni 5

Tylko ze emaila rozsylają ze znizka 3 euro , to w druga strone maja cos z bugowane ;D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Monek22 pisze: 9 lis 2022, o 16:02
lewriczin pisze: 9 lis 2022, o 15:10 Mam taką teorię

Tylko ze emaila rozsylają ze znizka 3 euro , to w druga strone maja cos z bugowane ;D
(wbrew temu co piszą kupony)
Na kuponach nie piszą ile jest zniżki tylko ile zapłacisz za bundla
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Cypek pisze: 9 lis 2022, o 15:34 Sytuacja kiedyś: Mam na paypalu 300 pln i 0 euro. Przy zakupie bundla pobiera mi cały czas te PLN, bo tylko je mam na koncie

Sytuacja teraz: Mam na paypalu 300 pln i 10 euro. Przy zakupie bundla pobrało mi ostatnio 6 euro, a chciałem, żeby pobrało z PLN.
No ale to chyba dość oczywiste że w pierwszej kolejności pobiera w walucie w jakiej dokonujesz transakcję jeśli jest dostępna?

Z ciekawości: czemu chciałbyś na odwrót? Przecież kursy przeliczeniowe walut na paypalu to zdzierstwo w biały dzień. Ba, zdaje się że na paypalu wciąż obowiązuje (niestety tylko troszkę) lepszy kurs jeśli sobie ręcznie przeliczysz walutę z jednej kupki na drugą. Więc...?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 9 lis 2022, o 16:18
Cypek pisze: 9 lis 2022, o 15:34 Sytuacja kiedyś: Mam na paypalu 300 pln i 0 euro. Przy zakupie bundla pobiera mi cały czas te PLN, bo tylko je mam na koncie

No ale to chyba dość oczywiste że w pierwszej kolejności pobiera w walucie w jakiej dokonujesz transakcję jeśli jest dostępna?

Z ciekawości: czemu chciałbyś na odwrót? Przecież kursy przeliczeniowe walut na paypalu to zdzierstwo w biały dzień. Ba, zdaje się że na paypalu wciąż obowiązuje (niestety tylko troszkę) lepszy kurs jeśli sobie ręcznie przeliczysz walutę z jednej kupki na drugą. Więc...?
A jak mam inaczej robić? Mam głownie pln i zawsze nimi płaciłem, czasem wpadnie trochę EURO i chciałbym je zachować.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Cypek pisze: 9 lis 2022, o 21:03 A jak mam inaczej robić? Mam głownie pln i zawsze nimi płaciłem, czasem wpadnie trochę EURO i chciałbym je zachować.
Jeśli chcesz koniecznie trzymać swoją małą kupkę euro na paypalu i nic z niego nie wydawać nawet gdy coś kupujesz no to w takim razie się nie da, ale znów... po co??
Jeżeli cierpisz na nadmiar złotówek - dokonaj wypłaty do banku (możesz TYLKO w narodowej walucie, więc jeśli masz polskie konto to tylko złotówki), a potem kup sobie euro najlepiej w jakimś kantorze internetowym z minimalną prowizją i tam je trzymaj?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Być może kogoś zainteresuje, że jest dostępna roczna subskrybcja HB z kodem HOLIDAY22 za 89 USD lub 87 EUR. Niby piszą, że dla nowych albo tych którzy anulowali, ale można kupić jako gift a potem aktywować na swoim koncie. Promocja obowiązuje do 2 grudnia.
Ci użytkownicy podziękowali joshep666 za ten post:
Jahman
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 58 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 8 lis 2022, o 22:28 Trzeba mieć włączone newslettery od Humbla żeby dostawać takie oferty? Bo jak tak, to by wyjaśniało dlaczego nigdy żadnej nie dostałem...
Tak musisz mieć włączone newslettery od Humbla aby dostawać propozycje powrotu do Monthly w atrakcyjnej cenie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

grrozzny pisze: 12 lis 2022, o 17:15
serafek5 pisze: 8 lis 2022, o 22:28 Trzeba mieć włączone newslettery od Humbla żeby dostawać takie oferty? Bo jak tak, to by wyjaśniało dlaczego nigdy żadnej nie dostałem...
Tak musisz mieć włączone newslettery od Humbla aby dostawać propozycje powrotu do Monthly w atrakcyjnej cenie.
Ja mam włączone newslettery i nigdy nie dostałem oferty. Za to przy pauzowaniu Choica dostaję od razu propozycję obniżenia rachunku o jakąś kwotę, najczęściej o 2 lub 4$. Nigdy mi się nie trafiło np. 6$...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kraczykruk pisze: 12 lis 2022, o 17:35 Ja mam włączone newslettery i nigdy nie dostałem oferty. Za to przy pauzowaniu Choica dostaję od razu propozycję obniżenia rachunku o jakąś kwotę, najczęściej o 2 lub 4$. Nigdy mi się nie trafiło np. 6$...
Z mojego doświadczenia zależy jak często ostatnio NIE kupowałeś - dostaniesz odpowiednio 4$, 2$ albo nic...
6$ była kiedyś ale niezbyt długo i raczej to jest już pieśń przeszłości
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 12 lis 2022, o 21:57
Kraczykruk pisze: 12 lis 2022, o 17:35 Ja mam włączone newslettery i nigdy nie dostałem oferty. Za to przy pauzowaniu Choica dostaję od razu propozycję obniżenia rachunku o jakąś kwotę, najczęściej o 2 lub 4$. Nigdy mi się nie trafiło np. 6$...
Z mojego doświadczenia zależy jak często ostatnio NIE kupowałeś - dostaniesz odpowiednio 4$, 2$ albo nic...
6$ była kiedyś ale niezbyt długo i raczej to jest już pieśń przeszłości
zawsze mam 4 usd jak kupuje na zmaine pauza/znizka/pauza/znizka... 2 usd mialem tylko jak odkopalem jakies stare konto , kupilem tam bundla i przy próbie pauzy na drugiego dawalo 2 usd , tak jakby zebys po powrocie , po 1 humblu odrazu nie zapomnial .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Możecie się zalogować na hb? U mnie od rana wyrzuca komunikat "Too many requests. Please try again later", a potrzebuję uzyskać dostęp do klucza na wymianę :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

kmpt pisze: 13 lis 2022, o 17:59 Możecie się zalogować na hb? U mnie od rana wyrzuca komunikat "Too many requests. Please try again later", a potrzebuję uzyskać dostęp do klucza na wymianę :(
U mnie strona działa całkiem normalnie i ani razu dzisiaj nie miałem problemu z dostępem do niej. Może to problem z ciasteczkami? Kiedyś mi HIB sobie jaja robił dopóki ich kompletnie nie wyczyściłem. W innych przeglądarkach też nie działa?
joshep666 pisze: 11 lis 2022, o 21:30 Być może kogoś zainteresuje, że jest dostępna roczna subskrybcja HB z kodem HOLIDAY22 za 89 USD lub 87 EUR. Niby piszą, że dla nowych albo tych którzy anulowali, ale można kupić jako gift a potem aktywować na swoim koncie. Promocja obowiązuje do 2 grudnia.
Dzięki! Jako ciekawostka odnośnie tej oferty - wygląda na to, że jeśli ktoś ma Humble Classic w rozliczeniu miesięcznym (wg Reddita z rocznym jest ponoć problem) to zakup tego tańszego, rocznego abonamentu jako gift za €87 i aktywacja go na swoim koncie dodaje 12 "kredytów" nie zmieniając przy tym planu z Classic na Premium - jedynie zmienia się tryb rozliczeń z miesięcznego na roczny, ale to akurat zawsze potem można cofnąć.

W sumie to chociaż Classic i tak nic nie daje to mimo wszystko jest to całkiem fajny sposób na utrzymanie go bez płacenia w droższej walucie ($).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Hej.
Wie ktoś może czemu mi ceny za Choice zawsze w dolarach pokazuje ? Za Choice chcą 11.99 USD a nie 9,99 EUR. W tej promocji za rok też wyświetla mi 89 USD a nie 87 EUR. W ustawieniach Humble Bundle mam ustawioną walutę na EUR. Subskrypcję mam długo, jeszcze zanim Choice uruchomili.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

luke78 pisze: 14 lis 2022, o 09:55 Hej.
Wie ktoś może czemu mi ceny za Choice zawsze w dolarach pokazuje ? Za Choice chcą 11.99 USD a nie 9,99 EUR. W tej promocji za rok też wyświetla mi 89 USD a nie 87 EUR. W ustawieniach Humble Bundle mam ustawioną walutę na EUR. Subskrypcję mam długo, jeszcze zanim Choice uruchomili.
Jeśli chodzi o comiesięczną subskrypcję to najpewniej masz abonament Humble Classic (co możesz sobie potwierdzić tutaj: https://www.humblebundle.com/user/settings pod "Plan Information"), który jest i zawsze był w dolarach dla wszystkich niezależnie od waluty konta w przeciwieństwie do Humble Premium, który jest w €. W sumie od jakiegoś czasu jedyna różnica między tymi abonamentami to właśnie waluta i cena oraz to, że jeśli zrezygnujesz z Classic albo zamienisz go na Premium to już do Classic nie będzie się dało wrócić. Co do zmiany jednego na drugi - poradnik jest tutaj: https://lowcygier.pl/subskrypcje/obniz- ... le-taniej/ :)

Natomiast jeśli chodzi o ten roczny abonament w promocji to dość dziwna sprawa. Ja mam co prawda Classica ale ten roczny abonament miał cenę w euro (€87) przynajmniej po bezpośrednim przejściu przez ten link: https://www.humblebundle.com/membership ... =holiday22
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Jahman pisze: 14 lis 2022, o 10:40 Jeśli chodzi o comiesięczną subskrypcję to najpewniej masz abonament Humble Classic (co możesz sobie potwierdzić tutaj: https://www.humblebundle.com/user/settings pod "Plan Information"), który jest i zawsze był w dolarach dla wszystkich niezależnie od waluty konta w przeciwieństwie do Humble Premium, który jest w €. W sumie od jakiegoś czasu jedyna różnica między tymi abonamentami to właśnie waluta i cena oraz to, że jeśli zrezygnujesz z Classic albo zamienisz go na Premium to już do Classic nie będzie się dało wrócić. Co do zmiany jednego na drugi - poradnik jest tutaj: https://lowcygier.pl/subskrypcje/obniz- ... le-taniej/ :)

Natomiast jeśli chodzi o ten roczny abonament w promocji to dość dziwna sprawa. Ja mam co prawda Classica ale ten roczny abonament miał cenę w euro (€87) przynajmniej po bezpośrednim przejściu przez ten link: https://www.humblebundle.com/membership ... =holiday22
Dzięki za odpowiedź. W opcjach mam Plan Type: Classic Monthly. Teraz skoro i tak jest tylko jeden typ planu w Choice bez różnic w ilości gier to chyba już nie ma sensu zostać na starym planie w dolarach. Więc dopóki znów kiedyś czegoś nie zmienią w "starym" planie Classic to nowy plan w € wychodzi korzystniej.
ODPOWIEDZ