Ale że niby jak? Choice jest denominowany w euro, więc płacisz w euro. No chyba że wciąż masz starego w dolarach to będzie w dolcachCypek pisze: 9 lis 2022, o 04:28 Czy ktoś wie jak ustawić na paypalu, aby nie pobierało mi EURO przy płatności tylko PLN? Jest to cholernie irytujące, a szukałem tej opcji i jedyne co znalazłem to możliwość ustawienia waluty jako podstawową i mam tak ustawione PLN.
Humble Choice – temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
- Kontakt:
Mam taką teorię
1. wysokość zniżki (wbrew temu co piszą kupony) są stałe dla wszystkich, np. w tym miesiącu wynosiła ona 5 euro a w zeszłym 3 euro
2.... ALE z niejasnych powodów (bug w HB?) dla niektórych kont odejmuje się od 12 a dla niektórych od 10 - i wtedy jedni płacą 7 a inni 5
Teraz tylko pytanie czemu tak i czy to można jakoś zmienić.
1. wysokość zniżki (wbrew temu co piszą kupony) są stałe dla wszystkich, np. w tym miesiącu wynosiła ona 5 euro a w zeszłym 3 euro
2.... ALE z niejasnych powodów (bug w HB?) dla niektórych kont odejmuje się od 12 a dla niektórych od 10 - i wtedy jedni płacą 7 a inni 5
- Podziękował: 286 razy
- Podziękowania: 90 razy
- Kontakt:
Sytuacja kiedyś: Mam na paypalu 300 pln i 0 euro. Przy zakupie bundla pobiera mi cały czas te PLN, bo tylko je mam na koncielewriczin pisze: 9 lis 2022, o 15:05Ale że niby jak? Choice jest denominowany w euro, więc płacisz w euro. No chyba że wciąż masz starego w dolarach to będzie w dolcachCypek pisze: 9 lis 2022, o 04:28 Czy ktoś wie jak ustawić na paypalu, aby nie pobierało mi EURO przy płatności tylko PLN? Jest to cholernie irytujące, a szukałem tej opcji i jedyne co znalazłem to możliwość ustawienia waluty jako podstawową i mam tak ustawione PLN.
Sytuacja teraz: Mam na paypalu 300 pln i 10 euro. Przy zakupie bundla pobrało mi ostatnio 6 euro, a chciałem, żeby pobrało z PLN.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
Tylko ze emaila rozsylają ze znizka 3 euro , to w druga strone maja cos z bugowane ;Dlewriczin pisze: 9 lis 2022, o 15:10 Mam taką teorię
- Kontakt:
(wbrew temu co piszą kupony)Monek22 pisze: 9 lis 2022, o 16:02Tylko ze emaila rozsylają ze znizka 3 euro , to w druga strone maja cos z bugowane ;Dlewriczin pisze: 9 lis 2022, o 15:10 Mam taką teorię
Na kuponach nie piszą ile jest zniżki tylko ile zapłacisz za bundla
- Kontakt:
No ale to chyba dość oczywiste że w pierwszej kolejności pobiera w walucie w jakiej dokonujesz transakcję jeśli jest dostępna?Cypek pisze: 9 lis 2022, o 15:34 Sytuacja kiedyś: Mam na paypalu 300 pln i 0 euro. Przy zakupie bundla pobiera mi cały czas te PLN, bo tylko je mam na koncie
Sytuacja teraz: Mam na paypalu 300 pln i 10 euro. Przy zakupie bundla pobrało mi ostatnio 6 euro, a chciałem, żeby pobrało z PLN.
Z ciekawości: czemu chciałbyś na odwrót? Przecież kursy przeliczeniowe walut na paypalu to zdzierstwo w biały dzień. Ba, zdaje się że na paypalu wciąż obowiązuje (niestety tylko troszkę) lepszy kurs jeśli sobie ręcznie przeliczysz walutę z jednej kupki na drugą. Więc...?
- Podziękował: 286 razy
- Podziękowania: 90 razy
- Kontakt:
A jak mam inaczej robić? Mam głownie pln i zawsze nimi płaciłem, czasem wpadnie trochę EURO i chciałbym je zachować.lewriczin pisze: 9 lis 2022, o 16:18No ale to chyba dość oczywiste że w pierwszej kolejności pobiera w walucie w jakiej dokonujesz transakcję jeśli jest dostępna?Cypek pisze: 9 lis 2022, o 15:34 Sytuacja kiedyś: Mam na paypalu 300 pln i 0 euro. Przy zakupie bundla pobiera mi cały czas te PLN, bo tylko je mam na koncie
Z ciekawości: czemu chciałbyś na odwrót? Przecież kursy przeliczeniowe walut na paypalu to zdzierstwo w biały dzień. Ba, zdaje się że na paypalu wciąż obowiązuje (niestety tylko troszkę) lepszy kurs jeśli sobie ręcznie przeliczysz walutę z jednej kupki na drugą. Więc...?
- Kontakt:
Jeśli chcesz koniecznie trzymać swoją małą kupkę euro na paypalu i nic z niego nie wydawać nawet gdy coś kupujesz no to w takim razie się nie da, ale znów... po co??Cypek pisze: 9 lis 2022, o 21:03 A jak mam inaczej robić? Mam głownie pln i zawsze nimi płaciłem, czasem wpadnie trochę EURO i chciałbym je zachować.
Jeżeli cierpisz na nadmiar złotówek - dokonaj wypłaty do banku (możesz TYLKO w narodowej walucie, więc jeśli masz polskie konto to tylko złotówki), a potem kup sobie euro najlepiej w jakimś kantorze internetowym z minimalną prowizją i tam je trzymaj?
- Podziękował: 342 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Być może kogoś zainteresuje, że jest dostępna roczna subskrybcja HB z kodem HOLIDAY22 za 89 USD lub 87 EUR. Niby piszą, że dla nowych albo tych którzy anulowali, ale można kupić jako gift a potem aktywować na swoim koncie. Promocja obowiązuje do 2 grudnia.
- Podziękował: 58 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Tak musisz mieć włączone newslettery od Humbla aby dostawać propozycje powrotu do Monthly w atrakcyjnej cenie.serafek5 pisze: 8 lis 2022, o 22:28 Trzeba mieć włączone newslettery od Humbla żeby dostawać takie oferty? Bo jak tak, to by wyjaśniało dlaczego nigdy żadnej nie dostałem...
- Podziękowania: 18 razy
- Kontakt:
Ja mam włączone newslettery i nigdy nie dostałem oferty. Za to przy pauzowaniu Choica dostaję od razu propozycję obniżenia rachunku o jakąś kwotę, najczęściej o 2 lub 4$. Nigdy mi się nie trafiło np. 6$...grrozzny pisze: 12 lis 2022, o 17:15Tak musisz mieć włączone newslettery od Humbla aby dostawać propozycje powrotu do Monthly w atrakcyjnej cenie.serafek5 pisze: 8 lis 2022, o 22:28 Trzeba mieć włączone newslettery od Humbla żeby dostawać takie oferty? Bo jak tak, to by wyjaśniało dlaczego nigdy żadnej nie dostałem...
- Kontakt:
Z mojego doświadczenia zależy jak często ostatnio NIE kupowałeś - dostaniesz odpowiednio 4$, 2$ albo nic...Kraczykruk pisze: 12 lis 2022, o 17:35 Ja mam włączone newslettery i nigdy nie dostałem oferty. Za to przy pauzowaniu Choica dostaję od razu propozycję obniżenia rachunku o jakąś kwotę, najczęściej o 2 lub 4$. Nigdy mi się nie trafiło np. 6$...
6$ była kiedyś ale niezbyt długo i raczej to jest już pieśń przeszłości
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
zawsze mam 4 usd jak kupuje na zmaine pauza/znizka/pauza/znizka... 2 usd mialem tylko jak odkopalem jakies stare konto , kupilem tam bundla i przy próbie pauzy na drugiego dawalo 2 usd , tak jakby zebys po powrocie , po 1 humblu odrazu nie zapomnial .lewriczin pisze: 12 lis 2022, o 21:57Z mojego doświadczenia zależy jak często ostatnio NIE kupowałeś - dostaniesz odpowiednio 4$, 2$ albo nic...Kraczykruk pisze: 12 lis 2022, o 17:35 Ja mam włączone newslettery i nigdy nie dostałem oferty. Za to przy pauzowaniu Choica dostaję od razu propozycję obniżenia rachunku o jakąś kwotę, najczęściej o 2 lub 4$. Nigdy mi się nie trafiło np. 6$...
6$ była kiedyś ale niezbyt długo i raczej to jest już pieśń przeszłości
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
U mnie strona działa całkiem normalnie i ani razu dzisiaj nie miałem problemu z dostępem do niej. Może to problem z ciasteczkami? Kiedyś mi HIB sobie jaja robił dopóki ich kompletnie nie wyczyściłem. W innych przeglądarkach też nie działa?kmpt pisze: 13 lis 2022, o 17:59 Możecie się zalogować na hb? U mnie od rana wyrzuca komunikat "Too many requests. Please try again later", a potrzebuję uzyskać dostęp do klucza na wymianę![]()
Dzięki! Jako ciekawostka odnośnie tej oferty - wygląda na to, że jeśli ktoś ma Humble Classic w rozliczeniu miesięcznym (wg Reddita z rocznym jest ponoć problem) to zakup tego tańszego, rocznego abonamentu jako gift za €87 i aktywacja go na swoim koncie dodaje 12 "kredytów" nie zmieniając przy tym planu z Classic na Premium - jedynie zmienia się tryb rozliczeń z miesięcznego na roczny, ale to akurat zawsze potem można cofnąć.joshep666 pisze: 11 lis 2022, o 21:30 Być może kogoś zainteresuje, że jest dostępna roczna subskrybcja HB z kodem HOLIDAY22 za 89 USD lub 87 EUR. Niby piszą, że dla nowych albo tych którzy anulowali, ale można kupić jako gift a potem aktywować na swoim koncie. Promocja obowiązuje do 2 grudnia.
W sumie to chociaż Classic i tak nic nie daje to mimo wszystko jest to całkiem fajny sposób na utrzymanie go bez płacenia w droższej walucie ($).
Hej.
Wie ktoś może czemu mi ceny za Choice zawsze w dolarach pokazuje ? Za Choice chcą 11.99 USD a nie 9,99 EUR. W tej promocji za rok też wyświetla mi 89 USD a nie 87 EUR. W ustawieniach Humble Bundle mam ustawioną walutę na EUR. Subskrypcję mam długo, jeszcze zanim Choice uruchomili.
Wie ktoś może czemu mi ceny za Choice zawsze w dolarach pokazuje ? Za Choice chcą 11.99 USD a nie 9,99 EUR. W tej promocji za rok też wyświetla mi 89 USD a nie 87 EUR. W ustawieniach Humble Bundle mam ustawioną walutę na EUR. Subskrypcję mam długo, jeszcze zanim Choice uruchomili.
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Jeśli chodzi o comiesięczną subskrypcję to najpewniej masz abonament Humble Classic (co możesz sobie potwierdzić tutaj: https://www.humblebundle.com/user/settings pod "Plan Information"), który jest i zawsze był w dolarach dla wszystkich niezależnie od waluty konta w przeciwieństwie do Humble Premium, który jest w €. W sumie od jakiegoś czasu jedyna różnica między tymi abonamentami to właśnie waluta i cena oraz to, że jeśli zrezygnujesz z Classic albo zamienisz go na Premium to już do Classic nie będzie się dało wrócić. Co do zmiany jednego na drugi - poradnik jest tutaj: https://lowcygier.pl/subskrypcje/obniz- ... le-taniej/luke78 pisze: 14 lis 2022, o 09:55 Hej.

Natomiast jeśli chodzi o ten roczny abonament w promocji to dość dziwna sprawa. Ja mam co prawda Classica ale ten roczny abonament miał cenę w euro (€87) przynajmniej po bezpośrednim przejściu przez ten link: https://www.humblebundle.com/membership ... =holiday22
Dzięki za odpowiedź. W opcjach mam Plan Type: Classic Monthly. Teraz skoro i tak jest tylko jeden typ planu w Choice bez różnic w ilości gier to chyba już nie ma sensu zostać na starym planie w dolarach. Więc dopóki znów kiedyś czegoś nie zmienią w "starym" planie Classic to nowy plan w € wychodzi korzystniej.Jahman pisze: 14 lis 2022, o 10:40 Jeśli chodzi o comiesięczną subskrypcję to najpewniej masz abonament Humble Classic (co możesz sobie potwierdzić tutaj: https://www.humblebundle.com/user/settings pod "Plan Information"), który jest i zawsze był w dolarach dla wszystkich niezależnie od waluty konta w przeciwieństwie do Humble Premium, który jest w €. W sumie od jakiegoś czasu jedyna różnica między tymi abonamentami to właśnie waluta i cena oraz to, że jeśli zrezygnujesz z Classic albo zamienisz go na Premium to już do Classic nie będzie się dało wrócić. Co do zmiany jednego na drugi - poradnik jest tutaj: https://lowcygier.pl/subskrypcje/obniz- ... le-taniej/
Natomiast jeśli chodzi o ten roczny abonament w promocji to dość dziwna sprawa. Ja mam co prawda Classica ale ten roczny abonament miał cenę w euro (€87) przynajmniej po bezpośrednim przejściu przez ten link: https://www.humblebundle.com/membership ... =holiday22