Członkostwo Humble czy można kupić dwa razy?

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 3 razy

Witam czy mogę zakupić humble choice dwa razy żeby dostać dwa razy dane gry z danej paczki?
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Można, ale trzeba użyć innego konta Humble. Należy przy tym pamiętać, żeby do wszystko co z nim związane robić na innej przeglądarce niż ta, na której używasz pierwszego konta. Co do metod płatności, to bez problemów da się na jedną metodę kupować na 3 różnych kontach, potem robią już problemy z weryfikacją numeru telefonu i inne, ALE jeśli masz możliwość to użyj innej metody, bo niestety ostatni HB lubi się dowalać, a jak wiemy przezorny zawsze ubezpieczony :)
Awatar użytkownika
Łowca

Dziękuję za pomoc. Chyba nie będę próbowała uzyskać drugiej paczki. Inna sprawa, że dlaczego można kupować wiele paczek innych niż tych miesięcznych.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 66 razy

Taka polityka firmy. W miesięcznych dają na ogół trochę lepsze/nowsze tytuły, na pozostałych paczkach jest częściej rotowanie szrotu.

Drugą paczkę jak chcesz to lepiej brać za pośrednictwem innego konta. Poproś kogoś o zakup i z głowy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

Ja odkąd pamiętam często biorę po dwie zwykłe paczki i jeszcze nigdy nie miałem problemów. W przypadku choice lepiej zrobić jak radzą wyżej. Słyszałem wiele historii o utraconych kontach.
Awatar użytkownika
Łowca

Czy ja wiem, że paczki miesięczne mają lepsze tytuły, tak się składa że 2KMegahits zdecydowanie ma lepsze gry i dużo droższe i można kupowac na jedno konto ile chce się paczek. Dlatego zadałam pytanie czemu nie ma możliwości zakupów wiele paczek tych z miesięcznych humble choice
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Weronika08 pisze: 21 wrz 2022, o 01:09 Dlatego zadałam pytanie czemu nie ma możliwości zakupów wiele paczek tych z miesięcznych humble choice
Dlatego że Choice to nie jest pojedynczy zakup tylko subskrypcja i działa na takich samych zasadach jak każda inna subskrypcja. Tutaj tak naprawdę nie płacisz za paczkę gier, tylko za ważność subskrypcji na kolejny miesiąc, a paczka gier to po prostu jeden z profitów które dostajesz w zamian gdy masz opłacony dany miesiąc.
Działa to tak samo jak na serwisach VOD typu Netflix czy HBO Max lub serwisach muzycznych jak Spotify, Tidal itp, gdzie też nie możesz na jednym koncie mieć więcej niż jedną aktywną subskrypcję (zresztą bo i po co).
Awatar użytkownika
Łowca

Dziękuję za odpowiedź
ODPOWIEDZ