Wrażenia z Bazaru

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: 6 cze 2022, o 00:13 A jest w ogóle inny sposób aktywacji?
Poza tradycyjnym "dej login i hasło do konta" to chyba nie, więc jak afera, to dość późno.
Regulamin bazaru chyba też jest na nie w tym temacie.
Panie kochaniutki ale po co zaraz używasz słowa "afera" to jest tylko temat o wrażeniach z bazaru a nie o oszustach i złodziejach.

Po drugie po co ktoś ma płacić takiemu januszowi za jakieś chore kombinacje alpejskie te 10zl jak za 11zl masz abonament na miesiąc na amazonie plus do tego miesiąc gratis więc jakbyś kupił np. dzisiaj to odbierzesz sobie gry z amazon prime gaming z trzech miesięcy, a już nie mówie o tych którzy za darmo sobie biorą taki trial na jakieś karty revoluta czy nie wiem jak to tam działa.

Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

https://i.imgur.com/caFmC2P.png hmmm to tez dla regulaminu bazaru :D
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Kombinacje alpejskie zostały jeszcze wczoraj zdjęte z bazaru :) Dzięki za zgłoszenia.
Co do postu @Sokon - to nie jest zabronione. To tylko lista gier, które może wystawić na bazarze. Jeśli będę miał dowody, że uzgadniany tu jest jakiś handelek, po czym jest on realizowany poza bazarem, wtedy będę reagował.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

To po co jestou punkty za rep na rezerwacji? :) Dam si link s grami do oferty a jak kdos cos bedzie chcial to wystavie i trzeba mi 1 punkt reputacje bo dam na bazar tylko to co kdos bedzie chcial kupic i napisze mi za ile.... :D Jak ci to oglonda ok.... no niewiem... :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

Sokon pisze: 6 cze 2022, o 12:04 To po co jestou punkty za rep na rezerwacji? :) Dam si link s grami do oferty a jak kdos cos bedzie chcial to wystavie i trzeba mi 1 punkt reputacje bo dam na bazar tylko to co kdos bedzie chcial kupic i napisze mi za ile.... :D Jak ci to oglonda ok.... no niewiem... :)
Ja to bardziej traktuje tak, że ktoś uważa te gry za tak bezwartościowe, że nie opłaca się marnować na to slotów na wystawianie ofert.
Jeśli chcesz - napisz , a on wystawi i Ty kupisz, ale sam z siebie nie wystawi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: 6 cze 2022, o 09:42 Jeśli będę miał dowody, że uzgadniany tu jest jakiś handelek, po czym jest on realizowany poza bazarem, wtedy będę reagował.
Ale co w tym złego, bo nie rozumiem? Poza bazarem przeciez moga się dogadać tylko 0 reklamacji ani problemów do ŁG wtedy xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Można nieco uchylić rąbka tajemnicy za co spadł z rowerka https://bazar.lowcygier.pl/user/tutilas ?
Interesuje mnie to tylko dlatego że dosłownie wczoraj jako jedna z ostatnich osób robiłem z nim interes (jakiś zagraniczniak ale było ok) i teraz czuję się... trochę dziwnie :)
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Miał trochę różnych pomniejszych grzeszków na sumieniu jak każdy handlarz, ale jak zaczął wyzywać ludzi w wiadomościach i komentarzach do transakcji od idiotów, to miarka się przebrała :)
Zaraz pewnie i tak wróci z nowego konta.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Już Janusze wystawiają oferty Reventure z rozdawnictwa Fanaticala.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy

Panowie mam problem. Gość kupił u mnie 9 gier gier - było zaznaczone jako Humble Giftlink (na bazarze ikona Steam), ale w opisie było napisane że jest to Klucz Uplay. Gość w sumie zapłacił 125zł. Wysłałem giftlinki, a gość do mnie ze ja go wprowadziłem w błąd bo jest ikonka Steam, a on nie używa Uplay, i chce zwrotu kasy. Kasę wydałem już na coś innego. Co robić ? Ma dostęp do linków, i twierdzi że nie będzie z nich korzystał.

edit: dodam że to obcokrajowiec

edit 2: dodam że nie wszystkie wystawie ponownie, bo już przekroczyłem 2szt sprzedaży tej samej gry
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

FLUFF pisze: 9 lip 2022, o 11:02 Panowie mam problem. Gość kupił u mnie 9 gier gier - było zaznaczone jako Humble Giftlink (na bazarze ikona Steam), ale w opisie było napisane że jest to Klucz Uplay. Gość w sumie zapłacił 125zł. Wysłałem giftlinki, a gość do mnie ze ja go wprowadziłem w błąd bo jest ikonka Steam, a on nie używa Uplay, i chce zwrotu kasy. Kasę wydałem już na coś innego. Co robić ? Ma dostęp do linków, i twierdzi że nie będzie z nich korzystał.

edit: dodam że to obcokrajowiec

edit 2: dodam że nie wszystkie wystawie ponownie, bo już przekroczyłem 2szt sprzedaży tej samej gry

Jak go mogłeś wprowadzić w błąd? Skoro w opisie było że jest na uPly'a i nie potrafi czytać, tylko kupuje na hurra, to sam sobie winien :macha: :E
Ci użytkownicy podziękowali Xanthi za ten post (w sumie 2):
FLUFFeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ale ikonka nie jest istotna, po to jest wołem napisane "humble giftlink", nawet w opisie nic nie musiałeś dawać (mogłeś, ale nie musiałeś - giftlink nie oznacza steam, tylko giftlink).
Moim zdaniem jak wie, co to giftlink, to dobrze wiedział, co brał i skąd brał.
No niektórzy obcokrajowcy to dobre aparaty i dają czasami ciekawe oferty, jak dej klucz i obiecuje, że potem wyśle kasę.
Nie przejmuj się, bo nie masz czym. Ty zrobiłeś wszystko jak należy, nawet nadprogramowo.
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 3):
MDAFLUFFeldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: 9 lip 2022, o 11:49 Ale ikonka nie jest istotna, po to jest wołem napisane "humble giftlink", nawet w opisie nic nie musiałeś dawać (mogłeś, ale nie musiałeś - giftlink nie oznacza steam, tylko giftlink).
No to jak ikonka nie jest istotna, to na kiego grzyba tam jest? Skoro to "giftlink" to nie powinno być żadnej ikonki, albo ikonka takiego klucza, jaki do giftlinka jest przypisany.
A w tej chwili kolega zaraz może dostać 9 negatywów i łatkę oszusta, jak nie odda kasy. W końcu nie wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie kabla. Każdy Steamboy wie, jaka to potwarz dostać klucz na inną platformę, kiedy chce się "mieć wszystko w jednym miejscu"™.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: 9 lip 2022, o 11:49 Ale ikonka nie jest istotna, po to jest wołem napisane "humble giftlink", nawet w opisie nic nie musiałeś dawać (mogłeś, ale nie musiałeś - giftlink nie oznacza steam, tylko giftlink).
Akurat na bazarze oznacza. Może to jest słabo widoczne przy wystawianiu oferty, ale z perspektywy filtrów czy oznaczenia przy ofercie nie powinno być wątpliwości, że klucz jest na Steam.

Obrazek

Obrazek

Podejrzewam, że jak powstawał bazar, to nie był giftlinków na inne platformy niż Steam.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No faktycznie, trzeba by przerzucić Humble Giftlinka z podkategorii steam do ogólnej i wtedy nie byłoby żadnych problemów.
Bo tak teraz sytuacja nie jest do końca czysta bo i kupujący ma swoją racje a i ty masz swoją.
Koniec końców jeśli było w opisie wyraźnie napisane że to Uplay to w tej sytuacji warunkowo bym się przychylił do tego iż transakcja została sfinalizowana i nie musisz nic oddawać. Aczkolwiek wpierw musiałbym zobaczyć te opisy na własne oczy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy

lewriczin pisze: 9 lip 2022, o 18:31 No faktycznie, trzeba by przerzucić Humble Giftlinka z podkategorii steam do ogólnej i wtedy nie byłoby żadnych problemów.
Bo tak teraz sytuacja nie jest do końca czysta bo i kupujący ma swoją racje a i ty masz swoją.
Koniec końców jeśli było w opisie wyraźnie napisane że to Uplay to w tej sytuacji warunkowo bym się przychylił do tego iż transakcja została sfinalizowana i nie musisz nic oddawać. Aczkolwiek wpierw musiałbym zobaczyć te opisy na własne oczy.
https://prnt.sc/-o_5HcgeaTz5
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Wygląda ok. Tak jak mówiłem - oboje macie argumenty, ale po takim opisie nie uważam żebyś był zobligowany do zwrotu kasy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Kontakt:

Jak często bazar "odświeża" się? Bo dość często mam sytuację, że coś kupuję od kogoś oznaczonego, że jest online, po czym w kolejnym kroku wyskakuje, że sprzedający jest offline od kilkunastu minut.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Armin pisze: 1 gru 2020, o 21:42 no i kolejny kamień milowy bazarku - dobiliśmy do 2mln zl:

Obrazek
od 1 gru 2020, o 21:42 do teraz i mamy 3mln zl : )

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 4):
QuoyqueHaazheeleldawido159Derwisz-14
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Kontakt:

NIe wiem czy to tylko u mnie ale od kilku dni bazar strasznie wolno chodzi. Klikam jakąś ofertę strona zaczyna mielić i mielić zanim załaduje. Wystawienie komentarza muszę kilka razy klikać bo nie chce zaskoczyć.
ODPOWIEDZ