Xbox Game Pass - temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: simonstillwater
Podziękował: 292 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

https://techunwrapped.com/xbox-game-pas ... scription/
Z translatora
Wcześniej Microsoft powiedział, że gracze, którzy grali w Halo: Infinite lub Forza Motorsport 5 lub Age of Empires 4 przed 28 lutego tego roku, mogą otrzymać za darmo 3 miesiące pecetowej wersji usługi XGP. Mimo że wydarzenie się zakończyło, Microsoft przełożył je na 30 kwietnia.
Tak, dla nowych tylko, nie wiem, czy gra przez steam się liczy, może komuś się przyda. Z newsa wychodzi, że darmowy Halo Inf F2P też się zalicza.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Jak myślicie, jest szansa, że Tales of Arise trafi do GP? Jeśli mnie pamięć nie myli Tales of Berseria było przez jakiś czas w gp :>
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Myślę, że szanse są spore. Bandai mnóstwo gier wrzuca do GP :) Scarlet, Taiko, niebawem Pac Man... Tak więc Arise jest dość mocnym kandydatem do XGP w najbliższych miesiącach, moim zdaniem :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Poleccie jakieś fajne gry z game passa na xboxa na kanape do gry w 2/3 osoby. Spotykamy się w sobote w 4 osoby (3 pady) u znajomych i byśmy zagrali w jakieś imprezówki na konsoli. Na pewno wiem, że Overcooked będzie grane, ale nic innego nie znam :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Z grubsza przeglądając listę na Xboxa to wypisałem Ci takie bardziej znane mi tytuły z coopem na co najmniej 2 osoby.
The Ascent
Battletoads
Children of Morta
Enter the Gungeon
Gang Beasts
Human Fall Flat
No i są bijatyki, killer instinct, dragon ball i chyba kilka innych
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Do tego co wypisał kolega wyżej, dodałbym:

Golf with your friends
Rubber Bandits
Totally Reliable Delivery Service

i chyba w sumie tyle tego tam jest. Reszta to sportówki od EA, strzelanki lub bardziej wymagające gierki, które średnio pasują do imprezy :P
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

o i news na głównej że moving out za free na weekend :) Overcooked lepsze IMO ale też można pograć
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

To ja tylko dorzucę moją cebulową historię z GPU na starym koncie gdzie GPU był wielokrotnie aktywny, potwierdzoną w działaniu przez innego użytkownika. Sam siebie zacytuję: "... wziąłem GamePass dla PC na 1m. za 4PLN (odnowienie 29.06.22), potem kupiłem 3m. Gold za ok 9EUR (odnowienie 29.09.22) i wtedy już mi zniknęła opcja wyboru Game Pass Ultimate za 4PLN. Myślę po ptakach, bo proponowali już tylko za pełną cenę. Kupiłem triala Ultimate za 3PLN(?) (wcześniejsza promka na 4m. GamePassa) i nie chciał przejść ani na kompie, ani na konsoli. Dzień później poszedł na konsoli i mam teraz Ultimate do 30.11.2022 - przycebuliłem na 6miesięcy".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

W tym miesiącu w Goldzie Aven Colony i Super Meat Boy (ta na razie tylko na starym marketplace). MS znowu zapomniał ogłosić gier przed końcem miesiąca :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 70 razy
Podziękowania: 67 razy

Może mi ktoś wyjaśnić to:
Kupiłem 12 czerwca xbox game pass i jak "mini" okres to mi naliczą 54,90zł mogę to jakoś wyłączyć czy to jest okres na rok?

premium za 100 punktów pytanie: jak kupiłem na "numer karty i nazwisko" za 4 zł to mogę potem skorzystać drugi raz z takiej promocji czy muszę "nową kartę/rachunek bankowy" mieć?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 35 razy
Kontakt:

W ustawieniach wyłącz odnawianie cykliczne, nie ma różnicy karta czy rachunek liczy się konto co jakiś czas pojawiają się promocje dla nowych ale co jakiś czas też dla powracających. Zawsze możesz utworzyć nowe konto jako domowe i znów skorzystać z promocji za 4zł jak będzie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Czy ktoś może odpalał Disc Room na Game Passie i zauważył, że gra ma takie nagłe ścinki. To nie jest coś na pierwszy rzut strasznie przeszkadzającego, ale im dalej w las to zaczyna irytować. Czy ktoś może ma podobne problem? Czy też coś takiego ma podczas gry? Czy to może sama gra ma problemy tylko na moim komputerze? Mówię o graniu na PC.

Ok na XSX nie ma takie problemu. Teraz się zastanawiam czy apka na PC jest problemem czy może coś innego?
Awatar użytkownika
Robin Hood

Refty pisze: 17 cze 2022, o 21:31 Czy ktoś może odpalał Disc Room na Game Passie i zauważył, że gra ma takie nagłe ścinki. To nie jest coś na pierwszy rzut strasznie przeszkadzającego, ale im dalej w las to zaczyna irytować. Czy ktoś może ma podobne problem? Czy też coś takiego ma podczas gry? Czy to może sama gra ma problemy tylko na moim komputerze? Mówię o graniu na PC.

Ok na XSX nie ma takie problemu. Teraz się zastanawiam czy apka na PC jest problemem czy może coś innego?
a pobrałeś czy grasz zchmury?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

badylek pisze: 17 cze 2022, o 23:27 a pobrałeś czy grasz zchmury?
Pobrałem i w sumie dlatego mnie to dziwi :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 2090 razy
Podziękowania: 443 razy
Kontakt:

Refty pisze: 17 cze 2022, o 21:31 Czy ktoś może odpalał Disc Room na Game Passie i zauważył, że gra ma takie nagłe ścinki. To nie jest coś na pierwszy rzut strasznie przeszkadzającego, ale im dalej w las to zaczyna irytować. Czy ktoś może ma podobne problem? Czy też coś takiego ma podczas gry? Czy to może sama gra ma problemy tylko na moim komputerze? Mówię o graniu na PC.

Osobiście mialem takie problemy tylko jak grałem w chmurze, lecz to też jest być może wina mojego internetu. Pobierając gry nigdy nie miałem żadnych ścinek.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: simonstillwater
Podziękował: 292 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

U mnie było podobnie z Levelhead: Platformer Maker i coś tam czytałam, że to ponoć wina starej wersji na GP czy cuś.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Mam pytanie czy korzystanie z GamePassa jak na Polaka przystało (patrz, Netflix) ma sens i będzie działać? Mam tutaj na myśli zrzutkę w X osób na jedno konto (55zł/msc).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

A to nie wyjdzie wam taniej jak każdy kupi dostęp do Ultimate'a za 4 złote?
Awatar użytkownika
Robin Hood

Angrenbor pisze: 27 cze 2022, o 02:02 A to nie wyjdzie wam taniej jak każdy kupi dostęp do Ultimate'a za 4 złote?
już mamy zużyte karty :) i każdy ma konto
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Chyba na jedno konto może grać 2 konsole i 2 PC naraz. Ale lepiej założyć nowe konta, 3 miechy kupić z promki i znowu. Family sharing jako takie ma dopiero wystartować chyba.
ODPOWIEDZ