Opinie o stronie

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Na telefonie lepiej się przegląda tą nową wersję ale na PC jednak stara była lepsza.
Ci użytkownicy podziękowali joshep666 za ten post (w sumie 2):
TheLastJediHaazheel
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Nie zwracać uwagi na design, to w chwilę poprawione. Tylko punkt o kwestii kompaktowości przy przeglądaniu na PC.
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Gottwald za ten post (w sumie 4):
TheLastJediteraseekerSeyonneeldawido159
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Chciałem tylko napisać, że czytamy Wasz feedback i weźmiemy pod uwagę każdy (konstruktywny) komentarz. Powiem szczerze, że nie do końca spodziewałem się tylu krytycznych słów, bo mi osobiście (tak jak większości zespołu) nowy układ lepiej zdecydowanie lepiej podchodzi. Niemniej na pewno nie powiedzieliśmy ostatniego słowa i będziemy teraz analizować i tweakować ten layout, tak aby wszystkim było wygodnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Mnie osobiście bardziej pasował potrzebny układ trochę trzeba latać oczami po tym poście strasznie żeby to ogarnąć, a jak ktoś całą stronę chce szybko obczaić to się robi trochę problem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

Może to kwestia przyzwyczajenia, ale wydaje się mało czytelne. Na telefonie mam problem z rozróżnieniem początku i końca postu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 0

Mnie bardziej do gustu przypadł poprzedni layout strony. Korzystam z monitora w rozdzielczości 3440 x 1440 i nowa strona jest mało czytelna bez jasno określonych początku i końca każdego ogłoszenia. Na duży plus widoczna lista gier z danej promocji bez otwierania newsa :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 6 razy

Mi się zmiany podobają, wiadomo zawsze kwestia przyzwyczajenia, ale jedyne co bym zmienił to dodałbym choćby jakąś najcieńszą możliwą ramka dookoła newsów np. szarą, żeby było bardziej czytelne kiedy stary news się kończy a nowy zaczyna, na wersji mobilnej tak samo.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Gamesiarz za ten post (w sumie 6):
SeyonneDonOnionTheLastJediHaazheelWojtuśeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Pierwsze wrażenie "what the duck, coś się nie wczytało do końca... <reload>... kruci, co się tu odjaniepawliło..." co później okazało się zaplanowaną zmianą wizerunkową. Nie widziałem powodów do aż tak drastycznych zmian, było dobrze po staremu. Pożyjemy zobaczymy, ale ciężko będzie przebić funkcjonalnością i prostotą poprzednią wersję ŁG.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2022, o 22:26 przez trotyl2d, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali trotyl2d za ten post:
digital8
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Meh. Ja zawsze wolę wersję kompaktową, uproszczoną, gdzie na ekranie telefonu widzę jak najwięcej informacji bez potrzeby scrollowania. Na chwilę obecną wszystko wydaje się zbyt wielkie i rozlazłe.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Znacznie niższy komfort przeglądania. Trudniej odróżniać początek i koniec wpisu. Też miałem wrażenie, że jakaś awaria czy coś a potem, że nowy layout. Niestety, poprzedni był lepszy, czytelniejszy i szybszy, bo można było więcej przejrzeć na raz. Szybciej wyłuskać interesujący wpis. No ale to nie moja strona, więc nie mam prawa krytykować. Jest jak jest.
Ci użytkownicy podziękowali MDA za ten post (w sumie 10):
bolesna prawdaGhostVoicekonrad19861208RedEvildigital8HaazheelAngrenborKadajTheLastJedieldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 3 razy

Boxy newsów są przesycone niepotrzebnie. Wyróżnienie ofert i cen powinno dotyczyć tylko newsów, gdzie jest na tej liście dużo elementów i chcecie wyróżnić kilka. Galeria ze zdjęciami zabiera miejsce i nie ma żadnej funkcjonalności. Masa powtarzających się odnośników (w boxie newsa można nawet w 5 miejscach przejść do pełnego newsa, po kiego), box informuje mnie o cenie nawet do trzech razy przez co nie wiem, co powinienem czytać. Liczba komentarzy wyrzucona na dół, bo było za pusto, bez sensu. Odnośnik "Zobacz pozostałe x ofert" jest zbędny i tylko zapycha miejsce. Pozostaje sam przycisk, który rozszerza boxa newsa bez potrzeby. Wystarczyło nieco zmienić layout bez robienia takiej latryny z newsa.
Ci użytkownicy podziękowali GhostVoice za ten post (w sumie 3):
MDATheLastJediHaazheel
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Mam nadzieję, że mogę sobie pozwolić na wrzucenie tu takiego czegoś.

Na szybko dla siebie machnąłem korektę w stylach, dorzucam sobie do plugina "Stylebot". Oczy nie muszą tak latać, teksty bardziej w jednej linii pionowej, każda oferta zajmuje zauważalnie mniej miejsca w pionie, więc przegląda mi się szybciej i przyjemniej.

W razie czego zawsze można je wyłączyć w takim pluginie.
Obrazek

Style:

Kod: Zaznacz cały

@media only screen and (min-width: 1440px) {
  body:not(.single-post) .post .nc-media {
    margin: 0 0 -54px -177px !important;
    margin-right: 0!important;
    background: #fff!important;
    overflow: hidden!important;
    border-radius: 6px!important;
    height: 160px!important;
        box-shadow: 0 0 10px 0 rgba(0, 0, 0, 0.05)!important;
}
.post-widget header .recommended {
    margin: -4px 0 0 -105px!important;
    padding: 2px 5px!important;
    border-radius: 3px !important;
    box-shadow: 0 0 10px 0 rgba(0, 0, 0, 0.05)!important;
}
}
@media only screen and (min-width: 1320px)  and (max-width: 1440px){
  body:not(.single-post) .post .nc-media {
    width: 100px!important;
    margin: 0 0 -54px -110px !important;
  }
}
.post-widget .nc-meta {
      margin: -25px 0 10px -8px;
}
.post-widget .nc-meta a {
      font-weight: 600;
    border-radius: 1px 1px 6px 6px;
}
.post-widget .big-img {
      margin: -20px;
    border-radius: 5px 5px 1px 1px;
    margin-bottom: 20px;
}
.post .btn {
      padding: 0.34rem 1rem;
}
.post .promos-box-wrapper {
  padding: 8px 13px;
  margin-top:10px;
}
.post .promos-box-wrapper ul li::before {display:none}
.post .promos-box-wrapper ul li {
  padding-left: 0;
}
.content-column .entry {
      /* border: 1px solid #e5e6e7; */
}
Ci użytkownicy podziękowali Kelen za ten post (w sumie 2):
TheLastJediMDA
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 64 razy
Kontakt:

Jak dla mnie wygląda to bardzo dobrze, nowocześnie. Nie mam problemu z czytelnością.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Znacznie gorszy layout. Wszystko jest mniej czytelne. Przeprowadzaliście jakiekolwiek testy? Prócz tych w zespole.
Ci użytkownicy podziękowali Bekaztypa za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 7 razy

Stary layout był lepszy, i na PC i na telefonie. Teraz DOSŁOWNIE każdy wpis ma CZYTAJ WIĘCEJ i zmusza do klikniecia. W starej wersji strony teoretycznie cały wpis wyświetlał się na stronie. Czasem było więcej w rozwinięciu i zazwyczaj było napisane co w tym rozwinięciu można znaleźć (więcej ofert jeśli była to wyprzedaż, czy jakiś poradnik jak coś zrobić, żeby uzyskać daną cenę, czy odpalić trial amazon prime). Teraz teoretycznie żadnego wpisu nie jestem w stanie przeczytać w całości bez klikania w niego, kliknięcie mi wiele nie daje i jak mogłem sobie wpisy scrollować jak memy tak teraz muszę dawać wstecz, za każdym razem gdy kliknę wpis.
Obrazek
Generalnie stary layout wyglądał, jak taki forumowy wpis gdzie po lewej jest awatar, ilość postów użytkownika a po prawej treść posta z tytułem itp. Teraz wszystko w ramach jednego posta się rozjeżdza. Sam post nie zawiera wszystkich informacji, np. na stronie głównej aktualnie jest post odnośnie słuchawek JBL, i klikam więcej, żeby dowiedzieć się, że darmowa wysyłka jest do paczkomatu(tyle i aż tyle nie zmieściło się na stronie głównej). Jeśli oferta dotyczy gry w wersji X czy edycji Y to post zawierał informację co zawiera ta wersja/edycja, teraz też ale w rozwinięciu.
Wydaje mi się, że mój pierwszy post na forum. Jeśli chcieliście przyciągnąć, więcej użytkowników na forum to udało się.
Oddajcie stary layout, jak komuś pasuje nowy to dajcie opcje wyboru.
Btw. może zamiast tego tryb ciemny dodacie? :piwo:
Ci użytkownicy podziękowali Darkstorm za ten post (w sumie 3):
MDAGhostVoiceKaTsuMaRu
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Dla mnie też zmiana na gorsze, ciężko to opisać ale ciężej się łapie informacje, ciężej się przegląda, poprzedni format był jak dla mnie idealny.
Ci użytkownicy podziękowali Beniamin za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Darkstorm pisze: 11 maja 2022, o 14:09 Teraz DOSŁOWNIE każdy wpis ma CZYTAJ WIĘCEJ i zmusza do klikniecia.
Być może o to chodzi? :gwizdany: (więcej kliknięć - więcej reklam)

A tak na serio to jest to mega niewygodne i mam nadzieję, że się to zmieni np. poprzez dodanie przycisku "rozwiń" zamiast przekierowania na podstronę.
Ci użytkownicy podziękowali Ramirez za ten post:
Haazheel
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy

Na pierwszu rzut oka nowy layout wygląda nowocześniej i bardziej premum... ale od razu można zauważyć że odbyło sie to kosztem komfortu przeglądania
- kafelki całego newsa są za wysokie, przez co trzeba więcej scrolować
- linia przeznaczona na ilosc komentarzy i przejdz do oferty to zmarnowanie miejsce,
- na kafelku newsa mieści się mniej treści, przez co trzeba wchodzić we wszysto żeby się czegokolwiek dowiedzić
- white space ogólnie rzecz biorąc jest potrzebny, poprawia czytelność oraz sprawie wrażenie bardziej premium, aczkolwiek tu jest go zdecydowanie za dużo.
- grafiki na kafelku są chyba większe co raczej nic nie wnosi...
- nie wiem po co niektóre newsy mają banner nad newsem - co jest ok i jeszcze dodatkowo kilka olbrzymich ikon na koniec newsa przykład: https://lowcygier.pl/promocje-pudelkowe ... ia-expert/ Mówie oczywiście o nieklikniętym kafelku newsa. Niepotrzebnie przydłuża do newsa.

Stary layout vs nowy layout porównał bym do UI XSX vs PS5. UI PS5 wygląda bardziej premium, ale to XSX jest dużo bardziej użyteczny i zdecydowanie bardziej wolę z niego korzystać.
Pozdrawiam.
Ci użytkownicy podziękowali teraseeker za ten post (w sumie 2):
SeyonneAngrenbor
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Ja już teraz wprowadzam swoje style do strony jak @Kelen.

I tak jak zrobiłem sobie przekierowanie z głownej na /platforma/pc/ (bo tylko to mnie interesuje = pomijam wiele wpisów sponsorowanych), tak też adblock, tak i teraz wprowadzę sobie dodatkowe CSSy.

Wsparcie dla Łowców? Spoko. Patronite, dajcie PP, przeleje wsparcie. Za waszą pracę i czytelne przedstawienie tego, co mogę taniej kupić.
Ci użytkownicy podziękowali Bekaztypa za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Podobnie jak część użytkowników uważam, że Łowców przegląda się teraz lepiej na telefonie, ale o wiele gorzej na komputerze. Frontend to nie do końca moja działka, ale zdaje się, że trzymanie dwóch osobnych layoutów i wczytywanie konkretnego z nich w zależności od urządzenia to stosunkowo prosta sprawa do ogarnięcia?

Z kolei osoba, która przyklepała design, w którym absolutnie żaden news nie może obyć się bez "Czytaj więcej", bo jego treść ograniczona jest do marnych dwustu znaków z hakiem, powinna dobrowolnie oddać się w ręce policji i odsiedzieć swoje. Po prostu kryminał.
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post (w sumie 2):
darkwindMDA
ODPOWIEDZ