https://www.youtube.com/watch?v=5ElKlHzh-Ww
W takim razie trzymam kciuki za taki remaster. Myślałem, że Frosbite nie ułatwia Bioware pracy i takie przenoszenie dwóch części Dragon Age na nowy silnik byłoby trudne i czasochłonne, ale kto wie... Dziwniejsze rzeczy działy się w branży. Może opanowali tego Frostbite'a do tej pory do perfekcji (metodą prób i błędówHemiq pisze: 4 sty 2022, o 19:21Też bym z chęcią zobaczył, głównie żeby zagrać w Początek w polskiej wersji językowej ze wszystkimi DLC (a wszystkie nie miały polonizacji). Ponadto wtedy nie musiałbym za horrendalne pieniądze kupować DLC do dwójkiBenzacne pisze: 4 sty 2022, o 18:22Remaster DA też jest moim marzeniem.Christoph pisze: 3 sty 2022, o 10:30 Oj, chętnie bym zobaczył remaster trylogii DA na wzór Mass Effecta, byłoby fajnie ograć komplet na PlayStation 4/5.Problem w tym, że Inkwizycja była robiona na Frostbite, a Początek i dwójka na innym silniku (Eclipse Engine?). Nawet jak Bioware mieliby w planach remaster trylogii Dragon Age, to nie wiem jak z tego wybrną.
Sama ewentualna zapowiedź miałaby miejsce raczej po premierze DA4, nieprawdaż?
![]()
W przypadku remastera Mass Effect to było łatwiej, bo całość była robiona na Unreal Engine 3, tak jak ich oryginalne wersje. A w przypadku serii Dragon Age wyglądało to następująco:Lycium to de facto Eclipse, ale został "zapgrejdowany". A te oba to kolejne wersje Aurory, a raczej Odyssey Engine.1) Początek - Eclipse Engine
2) II - Lycium Engine
3) Inkwizycja - Frostbite 3
Inaczej rzecz mówiąc:
Aurora Engine (silnik z Neverwinter Nights)Odyssey Engine (SW: KotORy, Jade Empire)
Eclipse Engine (DA: Początek, Przebudzenie)
Lycium Engine (DA II).
Także więc na moje, to jedyne co idzie z tym zrobić to przenieść na Frostbite DA Początek i dwójkę, o ile uznają że jest to opłacalne (może przed premierą DA4, żeby podkręcić hype) i wydać jakiś upgrade do grafiki dla Inkwizycji (może na nowszą wersję silnika przenieść
), albo pogodzić się z faktem że nic z tego...
Za Księcia na wygnaniu tyle bym nie dał. Nie pamiętam ile trwał ten quest, ale wydaje mi się, że nie za długo.Hemiq pisze: 3 sty 2022, o 01:07Legacy, Znak Zabójcy po 34.99, Książę na wygnaniu 25.99, pakiety przedmiotów I i II po 17.99. To masz łącznie prawie 132 zł. Nawet olewając przedmioty wychodzi prawie stówkaDandyl pisze: 1 sty 2022, o 19:34Na PC pakiet DLC do DA2 na tą chwilę, to 5 razy cena gry podstawowej![]()
Mówię o wersji na konsolę Xbox.
Dla mnie inne DLC niż fabularne to i tak na doczepkę. Głównie na fabule, nie na dodatkowych przedmiotach (które mogą, a nie muszą być dobre) mi zależy.Dandyl pisze: 8 sty 2022, o 19:42Za Księcia na wygnaniu tyle bym nie dał. Nie pamiętam ile trwał ten quest, ale wydaje mi się, że nie za długo.Hemiq pisze: 3 sty 2022, o 01:07Legacy, Znak Zabójcy po 34.99, Książę na wygnaniu 25.99, pakiety przedmiotów I i II po 17.99. To masz łącznie prawie 132 zł. Nawet olewając przedmioty wychodzi prawie stówkaDandyl pisze: 1 sty 2022, o 19:34Na PC pakiet DLC do DA2 na tą chwilę, to 5 razy cena gry podstawowej![]()
Mówię o wersji na konsolę Xbox.
Poza tym Sebastian nie jest wcale najbardziej interesującym kompanem. Nie sprzedają tych dodatków jako paczki (jak na PC)? Coś drogo wychodzi.
Dragon Age jako symulator randkowania? Uczciwa uwaga.Dandyl pisze: 5 sty 2022, o 17:46 Honest Game Trailers w końcu zrobili filmik o DA![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=5ElKlHzh-Ww
O widzisz! A ja nie miałem pojęcia o tym DLC, chociaż najpewniej je mam, bo kupiłem na Święta Ultimate Edition na gogu.bambosz pisze: 26 sty 2022, o 19:51 Ten dodatek to Kroniki Mrocznych Pomiotów - https://dragonage.fandom.com/wiki/The_D ... Chronicles - pamiętam, że ogrywałem go na PC.
Bioware na ten moment to tylko nazwa, ludzie którzy przyszli na miejsce doświadczonych i utalentowanych developerów (którzy odpowiadali za fantastyczne produkcje) nie potrafią wykrzesać niczego dobrego.BioWare nie dorówna ze swoim Dragon Age 4 do innych świetnych, świeżych gier.
O ile Inkwizycja potrafi zamęczyć (zbieractwo i Zaziemie), to nie skreślałbym tak łatwo DA2. Pomimo horrendalnych cen za dodatki, to samą podstawkę można zgarnąć przy promocji za kilka złociszczy.EdmundBA pisze: 21 mar 2022, o 20:25 Po latach udało mi się przejść Dragon Age Origins. Gra spora ale dałem radę. Dodatki inne niż Przebudzenie były malutkie i w jedno popołudnie mogłem przejść więcej niż jeden taki śmieszny DLCek. Ekipa fajna, trochę żałuję że wybrałem łotrzyka zamiast maga bojowego. Choć poza Leilaną wybór łotrzyków właściwie żaden, widać BW zrobiło powtórkę z BG2 gdzie jakiś łotrzyk nas zdradzał.![]()
Wyloty były ale nic poważnego. Gorzej gdy mi ekwipunek wsiąknął w Przebudzeniu jak wylądowałem w lochu. Na szczęście wykombinowałem rozwiązanie.
Jeszcze parę lat temu bym ograł grę znowu ale dzisiaj? Czasu brak mimo że backlogów nie uznaję![]()
O ile często zabieram się za kolejne/poprzednie części jakieś serii tak tutaj odpuszczę - ani akcyjniak z recyklingiem (DA2) ani MMORPG z jakimś singlem (DA Inkwizycja) nie przekonują mnie do zakupu i poświęcenia im czasu. Lubię grać w RPGi ale wolę poświęcić czas na te dobre...![]()
Dragon Age 2 Complete kupiłem na wyprzedaży na steam za około 20 zł, więc idzie na PC kupić tanio.Benzacne pisze: 22 mar 2022, o 19:24Pomimo horrendalnych cen za dodatki, to samą podstawkę można zgarnąć przy promocji za kilka złociszczy.
Ano idzie. 20 zł to przyzwoita cena. Dla mnie wyszło drożej, ale też kupowałem te kilka lat temu.
Chyba się w końcu skusze i wydam tą stówkę na DLC do dwójki na Xboxie i przejdęBenzacne pisze: 4 kwie 2022, o 19:55Ano idzie. 20 zł to przyzwoita cena. Dla mnie wyszło drożej, ale też kupowałem te kilka lat temu.
Zacna gierka. Sponiewierana przez krótki czas produkcji wymuszony przez EA, ale ma przynajmniej angażującą fabułę i barwnych bohaterów. To, że (prawie) wszyscy nasi kompani są biseksualni nigdy mi nie przeszkadzało.![]()
DA2 będzie w Xbox Game Passie w kwietniu.Hemiq pisze: 4 kwie 2022, o 22:38Chyba się w końcu skusze i wydam tą stówkę na DLC do dwójki na Xboxie i przejdęBenzacne pisze: 4 kwie 2022, o 19:55Ano idzie. 20 zł to przyzwoita cena. Dla mnie wyszło drożej, ale też kupowałem te kilka lat temu.Hemiq pisze: 3 kwie 2022, o 21:20
Dragon Age 2 Complete kupiłem na wyprzedaży na steam za około 20 zł, więc idzie na PC kupić tanio.
Zacna gierka. Sponiewierana przez krótki czas produkcji wymuszony przez EA, ale ma przynajmniej angażującą fabułę i barwnych bohaterów. To, że (prawie) wszyscy nasi kompani są biseksualni nigdy mi nie przeszkadzało.![]()
![]()
Podkreślam - na DLC. Dwójkę swego czasu albo kupiłem za niecałe 20 zł albo mam z Games with Gold.Benzacne pisze: 6 kwie 2022, o 09:56DA2 będzie w Xbox Game Passie w kwietniu.Hemiq pisze: 4 kwie 2022, o 22:38Chyba się w końcu skusze i wydam tą stówkę na DLC do dwójki na Xboxie i przejdęBenzacne pisze: 4 kwie 2022, o 19:55
Ano idzie. 20 zł to przyzwoita cena. Dla mnie wyszło drożej, ale też kupowałem te kilka lat temu.
![]()