Logika bazaru

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

Mdzl pisze: 28 mar 2022, o 01:43
remike pisze: 14 mar 2022, o 09:50 Bazar jest darmową platformą, która ma służyć do odsprzedaży duplikatów z bundli. Limity na ilość sprzedanych sztuk i cenę gry mają na celu upewnienie się, że platforma jest używana zgodnie ze swoim przeznaczeniem. Handlarze, którzy mają na stanie hurtową ilość kluczy powinni używać komercyjnych / płatnych platform - tych jest pod dostatkiem - Eneba, G2A, Kinguin, Gamivo itd.

Co do limitu dla kupujących to nie wiem czy taki pomysł znalazłby poparcie większości. Nie wiem, czy dodawanie kolejnych limitów jest dobrym kierunkiem.

IMO lepszym kierunkiem na pewno byłaby płatna wersja Bazaru bez limitów, ale póki co niestety skupiamy się na innych naszych projektach. Nasz backlog zadań jest zbyt duży jak na nasze moce przerobowe, dlatego priorytezujemy GG.deals i ŁG, bo tych serwisów używa najwięcej użytkowników.
@remike: To może chociaż podnieść limit egzemplarzy do 5-10? Żyjemy w czasach, w których niektóre tytuły są bindowane nawet więcej razy, więc o jakim hurcie chcesz mówić?

Nie doczekasz się zwiększenia limitu... Już tyle raz był poruszany ten temat i nic się nie zmienia :E Bazar już dawno został odstawiony na boczny tor :macha:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: 28 mar 2022, o 16:26 Sprzedający dopuszczał w ofercie płatność PayPal lub na konto bankowe, więc kupujący poprosił o numer konta. Nie było tu więc żadnego ustalania czegoś, czego nie było w treści oferty.
A to przepraszam, z treści obrazka wynikało jakby był tylko paypal
W takim razie moje zastrzeżenia co do kupującego stają się jeszcze bardziej zredukowane
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

przy dużej ilości transakcji na bazarze ciężko jest zobaczyć tą 1 jedyna pana od iron harvest czasem nie wchodzę na bazar po 3 4 dni i co za każdym razem gdy ktoś zarezerwuje grę to może dać negatyva bez sensu bo ja w tym momencie mogę być na wyjeździe w szpitalu czy nieważne nawet gdzie ja liczę na rozsadek kupującego czy sprzedającego tu są ludzie i każdy wie że można odezwać się na steam czy nawet jeśli by mu tak mocno zależało założyć pp juz ponikam fakt że mu tak mu mocno zależało na tej grze że wogule jej nie kupuj na bazarze a oferty inne byly. Według mnie to wygląda tak "pokarze mu kto tu żadzi" a dorosli ludzi nie reagują tak Podsumuje to Tak PP byl podany wiec nie moja wina że ktoś nie mógł wysłać pieniędzy był bank owszem ale skoro nie bylo kontaktu to znaczy że wysyłam na pp i tyle a nie dam negatva bo nie umiem obsługiwać sie pp a z kupującym nie ma kontaktu
ODPOWIEDZ