Epic Games - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

MerlinPL pisze: 1 lut 2022, o 08:18 Nie zostały ograniczone ponieważ TOS Steama nie obowiązuje obwateli EU (w zakresie zapisów niezgodnych z prawem unijnym) w tym obywateli Polski. Dodatkowo zgodnie z polskim prawem wszelkie umowy / regulaminy / licencje muszą być dostarczone stronie w języku polskim.
Jeśli chodzi o zapisy niezgodne z prawem to nie ma potrzeby odwoływania się do prawa unijnego, bo w Kodeksie Cywilnym mamy rozbudowany katalog tzw. klauzul niedozwolonych, dodatkowo nie ma on charakteru zamkniętego i prawodawca pozostawił spore luzy interpretacyjne i możliwość oceny przez sąd czy dane postanowienia umowy można uznać za niezgodne, pomimo tego, że nie są wymienione w przepisie.

Zresztą jak teraz patrzyłem na TOS Steama to tam wyłączone ze względu na prawodawstwo unijne są jedynie artykuły odnoszące się do ustanowienia jurysdykcji w miejscu siedziby Steam. To KC też ma normę zakazującą przenoszenia jurysdykcji w przypadku umów przedsiębiorca-konsument.

Co do języka polskiego to Kodeks Cywilny nie tworzy wymagań w stosunku do języka umowy, to ustawa o języku polskim wprowadziła regulację, że umowy pomiędzy przedsiębiorcą i konsumentem wykonywane na terenie polski muszą być przedstawione w języku polskim. Natomiast samo zawarcie umowy w języku obcym tylko nie czyni zadość zachowaniu formy ad probationem - czyli umowa jest nadal ważna.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 787 razy

Windbound za darmo na Epic Games Store od 10.02: https://www.epicgames.com/store/en-US/free-games
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Brothers: A Tale of Two Sons za darmo w Epic Games Store od 17 lutego

Gra dostępna będzie od 17 lutego od 17:00 do 24 lutego do 16:59.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Na Epicu można pobrać nową aplikację Humble Bundle. Nowi subskrybenci dostają 25% zniżkę na pierwszego Choice'a.
Ci użytkownicy podziękowali StonRoc za ten post:
xarlo12
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Jak myślicie, będzie jeszcze jakaś wyprzedaż na epiku w tym miesiącu, bo kupon ważny do 27.02?
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Jeśli dzisiaj się nie odpali jakaś walentynkowa, to śmiem wątpić :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Od kilku dni Windows przestał u mnie lubić epica. Nie wyszukuje go. Jedynym rozwiązaniem jest dodanie go do pulpitu. Ma ktoś podobnie?
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

petras_36 pisze: 15 lut 2022, o 13:05 Od kilku dni Windows przestał u mnie lubić epica. Nie wyszukuje go. Jedynym rozwiązaniem jest dodanie go do pulpitu. Ma ktoś podobnie?
Zasadnicze pytanie: Windows 10 czy 11? Mi na "dziesiątce" Epic jest wyszukiwany spod lupy na pasku systemowym chociaż ja go uruchamiam zawsze inaczej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Dziesiątka. Steam, Origina, Uplay wszystko wyszukuje, tylko epica nie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Próbowałeś wpisywać pełną nazwę "Epic Games Launcher"? Mi nie wyszukiwało ubi connect, dopiero po wpisaniu pełnej nazwy ogarnęło, i teraz wyszukuje normalnie
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

Mi W10 wyszukuje Epica normalnie po wpisaniu samego "epic".
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

U mnie wyszukuje - ale kilka dni temu znikną z menu strat i skrót z tego obszaru z grupami, Windows 10
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Cris Tales za darmo w Epic Games Store od 24.02: https://www.epicgames.com/store/en-US/p/cris-tales

Grę będzie można przypisać od godziny 17 na stałe do konta.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Black Widow: Recharged oraz Centipede: Recharged za darmo od 3 marca: https://www.epicgames.com/store/en-US/free-games

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali murinus za ten post:
xarlo12
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Cities: Skylines za darmo w Epic Games Store od 10 marca:

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin

In Sound Mind za darmo od 17 marca

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

Epic przeznacza wszystkie wpływy z Fortnite z okresu od 20 marca 2022 do 3 kwietnia 2022 na pomoc humanitarną dla osób dotkniętych wojną w Ukrainie. Xbox dołącza do nas i przeznacza osiągnięte w tym czasie wpływy netto z Fortnite na ten sam cel, dzięki czemu będziemy mogli pomóc większej liczbie osób z Ukrainy. https://fn.gg/ukraine
:tak:
Ci użytkownicy podziękowali robart_ za ten post (w sumie 7):
bolesna prawdarob006ReftyzeyvekStonRocToxiczoBenzacne
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: simonstillwater
Podziękował: 292 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

I na dodatek dzisiaj mają nowy sezon, więc największa część ich zarobków z gry właśnie pójdzie na Ukrainę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Rogue Legacy za darmo w Epic Games Store od 7 kwietnia

Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Tak informacyjnie bo prawdopodobnie nie tylko ja mogę mieć ten problem. Ostatnio zauważyłem że brakuje mi przynajmniej jednej gry w bibliotece Epic tj. "The Walking Dead : The Telltale Definitive Series" kupiłem ją dość dawno temu ma jakiejś promocji u nich, jak wszędzie indziej wołali sobie około 250 zł (potem oczywiście staniało). W każdym razie gry nie było w bibliotece więc napisałem do supportu że mam taki problem. Co ciekawe w sklepie jak wchodziłem na tą grę to widziałem że jest "IN LIBRARY". Support próbował coś pomóc, sprawdzali logi, reinstale klienta, sprawdzanie spójnosci windowsa i takie tam. Wczoraj zrobili coś co miało pomóc i poprosili o to żeby zrobić ponowny reinstall i w pewien sposób nawet pomogło... bo teraz widzę że w skepie już nie mam "IN LIBRARY" tylko "BUY NOW" :)

Nie wiem dlaczego akurat tej gry brakuje i czy jest tego więcej ale jakby coś to tylko daję znać że może ubywać "skarbów" z Epica ;)
ODPOWIEDZ