Seriale

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Ja z kolei polecam:

Kawał dobrej roboty i dość niepokojącego sci-fi.
Ci użytkownicy podziękowali taniec_chochola za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 36 razy
Podziękowania: 110 razy

To wygląda ciekawie:

I dla tych co lubią Opowieść Wigilijną, kolejna, tym razem mroczniejsza nieco wersja (krótka, tylko 3 odcinki):

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Nie wiem jak drugi sezon Rain, ale pierwszy wynudził mnie niemiłosiernie. Irytujące postacie dzieciaków, historia też nie grzeszy oryginalnością. Z logiką tej dziwnej plagi też coś chwilami nie grało. Drugiego sezonu nawet nie chciało mi się rozpoczynać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

taniec_chochola pisze: 30 wrz 2020, o 19:36 Nie wiem jak drugi sezon Rain, ale pierwszy wynudził mnie niemiłosiernie. Irytujące postacie dzieciaków, historia też nie grzeszy oryginalnością. Z logiką tej dziwnej plagi też coś chwilami nie grało. Drugiego sezonu nawet nie chciało mi się rozpoczynać.
Początek "The Rain" jest strasznie odpychający i zachowanie głównych bohaterów irytujące do bólu, to spaprali. Ale na szczęście drugi sezon odrobinę lepszy i więcej wyjaśnia jeśli chodzi o wirusa. Trzeci sezon - trailer

Ostatnio zmieniony 30 wrz 2020, o 20:00 przez Arkestrax, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Dobrze wspominam te starsze seriale:

NIEGRZECZNI FACECI

HOTEL ZACISZE

3 PLANETA OD SŁOŃCA

Kiedyś się kupowało razem z gazetką ;p
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 130 razy
Podziękowania: 171 razy

taniec_chochola pisze: 30 wrz 2020, o 19:08 Ja z kolei polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=rE92bDA ... =emb_title
Kawał dobrej roboty i dość niepokojącego sci-fi.
Świetnie się ogląda, chociaż ciągle czekam na kontynuację "The Expanse" i "For All Mankind". Finałowy sezon "Altered Carbon" niestety mocno mnie zawiódł, co zrekompensował mi natomiast animowany "Altered Carbon: Resleeved".

Czytałem, że ma być kontynuacja "The Knick" co mnie nawet ucieszyło. Wkrótce zamierzam się przysiąść do drugiego sezonu "The Alienist". Tymczasem obejrzałem "Ratched", który mi przypadł do gustu, może poza ostatnimi odcinkami i oczywiście oglądam kolejny sezon "The Boys". Chłopaki wymiatają i jak dla mnie zgarniają w tym roku całą pulę :)
Z tegorocznych, wartych poświęconego czasu mógłbym wymienić "Star Trek Picard", "Into The Night", "Pennyworth", "Snowpiercer", "Tales From the Loop", "The Dark Crystal Age of Resistance", drugi sezon "Hanna" i "Narcos Mexico".

Zapomniałem dodać "The Plot Against America", którym pocieszyłem się po zakończeniu "The Man in the High Castle". Wart wspomnienia jest "Hunters", "Messiah", "The Luminaries", czwarty sezon "The Last Kingdom" i drugi "What We Do in the Shadows". Człowiek na dłuższą metę zaczyna się uzależniać od serialowych produkcji ;)
Ostatnio zmieniony 1 paź 2020, o 00:42 przez greyman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

greyman pisze: 30 wrz 2020, o 23:58wartych poświęconego czasu mógłbym wymienić "Star Trek Picard"
Makto bosko, nie, never, w życiu. Ludzie nie oglądajcie tego bo dostaniecie raka mózgu.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

GThoro pisze: 1 paź 2020, o 00:13
greyman pisze: 30 wrz 2020, o 23:58wartych poświęconego czasu mógłbym wymienić "Star Trek Picard"
Makto bosko, nie, never, w życiu. Ludzie nie oglądajcie tego bo dostaniecie raka mózgu.
EEE czemu, ogladałem takie na raz to bylo...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 110 razy
Podziękowania: 85 razy

"The Dark Crystal Age of Resistance"
Drugiego sezonu nie będzie, przynajmniej nie na Netfliksie. Czasem się zastanawiam, jakie kryteria kierują osobami decyzyjnymi w Netflix. Bo przecież The Dark Crystal to czyste złoto było. A oni cancel tu cancel tam...
Awatar użytkownika
Robin Hood

Nile pisze: 1 paź 2020, o 01:05
"The Dark Crystal Age of Resistance"
Drugiego sezonu nie będzie, przynajmniej nie na Netfliksie. Czasem się zastanawiam, jakie kryteria kierują osobami decyzyjnymi w Netflix. Bo przecież The Dark Crystal to czyste złoto było. A oni cancel tu cancel tam...
Tak, wiem, serce mnie dodatkowo zabolało bo pełnometrażowy był jednym z moich ulubionych filmów wieku szczenięcego :( Miałem taką małą serialową wycieczkę do bardziej beztroskich czasów. Sporo teraz komentuje się w sieci na temat polityki kasowania produkcji przez N. Teraz sprawdziłem "Messiah" i niestety podzielił ten sam los.

Edit.: Cinemax wznowiło "Wojownika", jest drugi sezon :macha:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Wczoraj miał premierę pierwszy odcinek Księgi Boby Fetta
https://www.filmweb.pl/serial/Ksi%C4%99 ... 021-867203

Klimat pierwszego odcinka mocno przypomina przygody z pierwszego KOTORa, a początek serialu w moim mniemaniu nie odstaje poziomem od The Mandalorian ;)
Ci użytkownicy podziękowali kmpt za ten post:
greyman
Awatar użytkownika
Robin Hood

Z końcem roku premiera jednego z najlepszych seriali westernowych jakich oglądałem plasujący się w czołówce obok Into the West, Hell on Wheels i Deadwood. Generalnie rewelacja i tegoroczne serialowe objawienie dla mnie.

"1883" https://www.amazon.com/1883-Season-1/dp/B09MMNNY44
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Na TVP VOD można za friko obejrzeć Tabu z Tomem Hardym w roli głównej. Serial ma już swoje lata, ale to 8-odcinkowa perełka którą każdy powinien znać a lepszej okazji nie będzie (chyba, że wolicie lektora z HBO lub napisy bo na tvp czyta Ciunel)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 224 razy
Podziękowania: 105 razy

Utopia z 2013
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Jak dla mnie odkrycie roku 2021: The Boys na Amazon Prime.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Mocno polecam Dark- ten serial za przeproszeniem rozwali ci głowę i po obejrzeniu będziesz ciągle sprawdzał różne teorie. Teraz wyszedł w podobnych klimatach serial 1899 - drugie mistrzostwo, lubię takie zagwozdki w serialach.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Jest ostatnio jakiś serial sf (poza uniwersum Star Warsów)? Z tych nowszych to Expanse i Orwilla mam obejrzane. Najchętniej coś w stylu Gwiezdnych Wrót czy starych Star Treków (te nowe to ha-tfu!) albo Firefly, czy też nawet Killjoys i Dark Matter.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

GThoro pisze: 2 gru 2022, o 10:58 Jest ostatnio jakiś serial sf (poza uniwersum Star Warsów)? Z tych nowszych to Expanse i Orwilla mam obejrzane. Najchętniej coś w stylu Gwiezdnych Wrót czy starych Star Treków (te nowe to ha-tfu!) albo Firefly, czy też nawet Killjoys i Dark Matter.
Może Foundation: https://www.filmweb.pl/serial/Fundacja-2021-856226
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post (w sumie 2):
elrGThoro
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

https://www.filmweb.pl/serial/Defiance-2013-648702
Podobał mi się świat i główne postacie. Na minus nierówny poziom odcinków i przeciętne zakończenie. Momentami przypominał Farscape, ale miało kilka słabszych epizodów.

https://www.filmweb.pl/serial/Resident+ ... 021-831187
Luźny klimat, niezły klimat i wyborna postać tytułowego Aliena. W pierwszym sezonie brakowało trochę "fabuły głównej", ale w drugim to nadrobili i teraz z niecierpliwością czekam na trzeci sezon.

https://www.filmweb.pl/serial/Rozdzielenie-2022-878161
Początek nudnawy, ale potem wciąga. Prawie odpuściłem sobie dalsze oglądanie po dwóch odcinkach, ale ze względu na wysokie oceny postanowiłem obejrzeć do końca i nie żałuję.

https://www.filmweb.pl/serial/Altered+C ... 018-769613
Pomysł ciekawy, wykonanie takie sobie. Zbiera dobre oceny, ale dla mnie to średniak.

https://www.filmweb.pl/serial/Star+Trek ... 020-831205
Mnie się podobał, ale nigdy nie byłem "betonowym" fanem star treka.
Ci użytkownicy podziękowali kmpt za ten post:
GThoro
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Ostatnio skończyłem Wednesday na netflixie, z racji tego, że jestem fanem Burtona musiałem sobie puścić i kurde mam mieszane uczucia. Z jednej strony ma swój klimat i czuje się, że jest to gdzieś jego produkcja, ale mi chyba jakoś nie podpasował, może też ze względu na to, że jestem fanem tej oryginalnej wersji
ODPOWIEDZ