@1 Ano jest ten link na listach, natomiast jako, że odczytać go mogę dopiero z karty produktu to nie może być bezpośredni, tylko skrypt emuluje jakby się przeszło do karty produktu i kliknęło tam.
BTW, co to jest skrypt SWI?
@2 Aha. Nie mam akurat żadnej trwającej transakcji, tylko kilka niedomkniętych. Zerknij czy działa i daj znać jak coś nie tak.
Bazar plus
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 18 razy
- Kontakt:
Dodałem możliwość przypinania i odpinania pomocniczego menu na ekranie transakcji, tak, żeby było zawsze widoczne. Edytowane w konfiguracji.

- Ci użytkownicy podziękowali BioBuster za ten post (w sumie 2):
- jojo87 • eldawido159
- Discord: jojoPL1987#1944
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowania: 244 razy
- Kontakt:
A nie mógłby wirtualnie odwiedzać stronę z ofertą i pobierać link z przycisku "Zobacz grę na Steam"?BioBuster pisze: 25 maja 2021, o 20:24 @1 Ano jest ten link na listach, natomiast jako, że odczytać go mogę dopiero z karty produktu to nie może być bezpośredni, tylko skrypt emuluje jakby się przeszło do karty produktu i kliknęło tam.
SWI - (najnowsza wersja w opisie). Skrypt sprawdza ze Steama jakie gry posiadamy, jakie zostały usunięte ze sklepu Steam, jakie mają karty, etc. Osobiście wolę tego używać bo mam widoczność profilu ustawioną dla znajomych, więc jeśli chcę np synchronizować Steama z Steam Giftsem to tymczasowo upubliczniam profil. A SWI aktualizuje posiadane gry nawet pomimo niepublicznego profilu.
Obecnie nic nie kupuję ani nikt ode mnie nic nie kupił ale "ptaszek" w kółku z napisem "Transakcja zakończona" ładnie lata góra i dół to myślę, że będzie dobrze. Dzięki!BioBuster pisze: 25 maja 2021, o 20:24 @2 Aha. Nie mam akurat żadnej trwającej transakcji, tylko kilka niedomkniętych. Zerknij czy działa i daj znać jak coś nie tak.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 18 razy
- Kontakt:
Niestety, to musiałby w tle odpytywać podstrony wszystkich gier, które są na liście, wyciągać z nich linki do Steam i wstawiać je na liście. Po pierwsze to by dociążyło sam Bazar dodatkowymi 25 wywołaniami na każde wyświetlenie listy. A po drugie to pewnie i tak by nie zadziałało, bo pewnie SWI by sparsował treść strony zanim uzupełniłaby się o te wszystkie dane.jojo87 pisze: 25 maja 2021, o 22:55A nie mógłby wirtualnie odwiedzać stronę z ofertą i pobierać link z przycisku "Zobacz grę na Steam"?BioBuster pisze: 25 maja 2021, o 20:24 @1 Ano jest ten link na listach, natomiast jako, że odczytać go mogę dopiero z karty produktu to nie może być bezpośredni, tylko skrypt emuluje jakby się przeszło do karty produktu i kliknęło tam.
- Kontakt:
A jakby dać wybór użytkownikowi - obecna forma linków albo ta moja. Jeśli ktoś zdecydowałby się na bezpośrednie linki do sklepu steam to na własną odpowiedzialność (odnośnie opcjonalnego zamulenia przez dużo akcji do wykonania). A teraz tak myślę, że nawet mogłaby być trzecia opcja - bezpośrednie linki do sklepu Steam ale po ręcznym wybraniu, który link ma zostać odczytany.BioBuster pisze: 26 maja 2021, o 16:02 Niestety, to musiałby w tle odpytywać podstrony wszystkich gier, które są na liście, wyciągać z nich linki do Steam i wstawiać je na liście. Po pierwsze to by dociążyło sam Bazar dodatkowymi 25 wywołaniami na każde wyświetlenie listy.
Być może a być może nie. We wtyczkach do obsługi jest coś takiego jak kolejność wykonywania skryptów. W takim razie Bazar+ powinien być przed SWI i powinno działać.BioBuster pisze: 26 maja 2021, o 16:02 A po drugie to pewnie i tak by nie zadziałało, bo pewnie SWI by sparsował treść strony zanim uzupełniłaby się o te wszystkie dane.
- Kontakt:
Królu złoty, mógłbyś spłodzić jeszcze jedną funkcjonalność dla tego skryptu? Mianowicie blokowanie pokazywania wybranych gier na głównej i jej podstronach. Tylko oczywiście aby nowa funkcjonalność działała idealnie, aby blokowała tylko wybrane przez nas gry a nie podobne tytuły. Mi osobiście taka funkcja przydałaby się bo już mam sporą listę tytułów, których nie chcę dokupywać, więc po co mam je mieć na głównej? Jakbyś taką funkcję zmajstrował to mogę Ci coś odpalić w z ekwipunku Steam co mgółbyś np sprzedać w rynku Steam.
PS. W kodzie skryptu podałeś stronę która po prostu nie istnieje. Możesz ją podmienić? Np na ten temat? Łatwiej będzie go znaleźć.
PS. W kodzie skryptu podałeś stronę
Kod: Zaznacz cały
http://claw.brains.pl/bazar/