Przygotowałem sobie kilka drobnych zmian do Bazaru, ułatwiających mi życie. Jeśli ktoś chce skorzystać, to zapraszam. Na razie wszystkie dodane funkcje, dotyczą listy ofert, a nawet węziej bo tylko tych gier, które nie są dodane do kolekcji gg.deals.
Wygląda to z grubsza tak:

- Przycisk otwierający w nowym tabie stronę Steam danej gry. Jest to ikonka steama, pojawia się częściowo przysłaniając obrazek gry.
- Przycisk dodający grę do kolekcji gg.deals (trzeba być na stałe zalogowanym na gg.deals) czyli usuwający ją z listy Bazaru. Gra ląduje w kolekcji gg.deals bez podanego DRM, żeby było ją łatwo odróżnić od faktycznie posiadanych. Ten przycisk to czaszka na czerwonym tle, przysłaniająca prawy górny róg obrazka gry. Po jego kliknięciu ikonka kilka razy zamiga aż zostanie w postaci częściowo widocznego loga gg.deals, to oznacza, że gra została dodana. Jako, że synchro z kolekcją gg.deals można robić co 15 minut to zalecam usuwać gry sesjami po kilka(dziesiąt) podsumowanymi synchronizacją. Podwójne usunięcie gry, zanim pójdzie synchro, nic nie zepsuje.
- Kolorowanie panelu cen w zależności od ceny. Najbardziej interesują mnie cztery przedziały cenowe, z różnych względów. Wobec tego pokolorowane są oferty z"
- ceną mniejszą niż 1 zł - jasnozielony podlew
- ceną między 1 zł a 4,50 zł - ciemnozielony podlew
- ceną miedzy 12 zł a 20 zł - czerwony podlew
- ceną powyżej 20 zł - jaskrawo czerwony podlew
- Ustawianie dla wybranego tytułu ceny, która mnie interesuje. To jest ta ikonka z niebieskim duszkiem, przysłaniająca górny lewy róg panelu ceny.
Działa w ten sposób, że po kliknięciu pojawia się okienko z ceną oferty, z aktywnym kursorem i cenę można sobie wyedytować. W efekcie cena i tytuł zapisują się w lokalnym cookie (to się nie przenosi wraz z kontem na inne komputery) i po przeładowaniu strony oferty powyżej wpisanej przez nas ceny będą wygaszone, natomiast dla ofert z ceną równą i niższą tło pod duszkiem zrobi się żółtawe. Ceny do obserwacji zapisują się przy edytowaniu, na bieżąco, więc nie trzeba okienka zamykać, żeby wymusić zapisanie. Wyczyszczenie okienka skutkuje usunięciem limitu dla wybranego tytułu.
Warto też pamiętać, że skoro ta lista cen bazuje na cookiesach, to lepiej nie przeginać z liczbą wprowadzonych ograniczeń cenowych. Ze strony skryptu nie ma (na razie) takiego ograniczenia, ale myślę, że lepiej mieć takich cen wprowadzonych 20 niż 200.
po pierwsze zainstalować rozszerzenie Tampermonkey (używam Chrome, więc link do wersji dla Chrome, ale może to też zadziałać z innymi przeglądarkami) A kiedy Tampermonkey już na pokładzie zainstalować do niego dwa skrypty: Pierwszy ze skryptów wprowadza zmiany na bazarze, drugi jest po to, żeby gg.deals wiedziało co zrobić ze specyficznymi wywołaniami i na żądanie dodawało grę do kolekcji jako inny DRM. Więc jeśli ktoś nie chce korzystać z czachy na czerwonym tle, to może sobie drugi skrypt darować. Być może będę jeszcze coś w nich grzebał, więc można sobie ustawić automatyczne aktualizowanie, aktualizować ręcznie raz na jakiś czas, albo zmagazynować skrypt po własnych przeróbkach, żeby nagle nie zniknęły jeśli ja coś dodam.
Sam używam stylu Nocnego łowcy stąd viewtopic.php?f=17&t=16126&hilit=nocny#p328363 więc wprowadzając nowe funkcje dopasowuję je kolorowo do ciemnego motywu i wygląda to tak:

Wychodzę też z założenia, że (w przypadku stron internetowych) funkcjonalność przed urodą więc elementy dodaję na tyle duże i wyraźne, żebym łatwo w nie trafiał i żeby spełniały swoje zadanie będąc łatwymi do zauważenia.
v0.4
Dodałem jeszcze prostą konfigurację. Jest na stronie z listą, w rozwijanym menu "moje konto", nad opcją wylogowania.
Można sobie dowolnie włączać i wyłączać każdą z obecnych funkcji.
v0.5
W konfiguracji dodałem możliwość zmiany trybu działania limitu cenowego na ofertę, zatem teraz można wybrać czy oferty droższe od oczekiwanych będą się wygaszać, czy w ogóle znikać.UWAGA. Efektem może być pusta strona ofert.

v0.6
W konfiguracji dodałem możliwość przekierowania w menu do listy własnych ofert z domyślnie włączonym filtrem "na rynku", czyli takich, które są aktywne i w sprzedaży. Opcja ta jest domyślnie nieaktywna, więc w ustawieniach trzeba ją sobie włączyć.Konieczność zainstalowania nowego skryptu http://claw.brains.pl/bazar/gg.deals-bazar.user.js.

v0.7
Dodałem możliwość blokowania ofert dla wybranych sprzedawców w zależności od ceny oferty. Służy do tego ikonka ze znaczkiem recyclingu nad nickiem sprzedawcy, a mechanizm działa podobnie jak ustalanie interesującej nas ceny dla konkretnej gry. Tylko w tym przypadku ustawiamy sobie cenę maksymalną do jakiej chcemy, żeby pokazywały nam się oferty dla wybranego sprzedawcy. Oczywiście wyczyszczenie pola likwiduje filtr, natomiast wpisanie "0" sprawi, że wszystkie oferty wybranego sprzedawcy będą wygaszone.
W konfiguracji jest możliwość wyłączenia ikonki recyclingu i zmiany trybu działania z wygaszania ofert na ukrywanie.

v0.8.3
Poprawki związane z nową wersją bazaru grupującą oferty.v0.8.4
Dodana weryfikacja ostatniego logowania sprzedawcy na bazarze. Jeśli było ponad 14 dni temu oferta podświetla się na ostrzegawczy, czerwony kolor.
v0.9.0
Zmiana integracji z Salenauts na gg.deals.Konieczność zainstalowania nowego skryptu http://claw.brains.pl/bazar/gg.deals-bazar.user.js.
v1.0.2
Poprawione usuwanie gry z listy (czyli dodawanie jej do kolekcji GG.deals), brak działania był związany ze zmianami na stronie GG.deals.Kosmetycznie, zmieniona stara ikonka S (jak Salenauts) na GG (jak GG.deals) na podstronie gry.

Do aktualizacji oba skrypty.
v1.0.3
Bugfix.v1.0.4
Dodałem możliwość przypinania i odpinania pomocniczego menu na ekranie transakcji, tak, żeby było zawsze widoczne. Edytowane w konfiguracji.