Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

muniek1555 pisze: 13 sie 2021, o 12:30 Drodzy forumowicze od wczoraj nie moe zalogować się do Idle Mastrea nie reaguje przycisk zaloguj w wyskakującym okienku steam gdzie spisujemy login i hasło, klikam i klikam i nic. Ma ktoś może podobny problem
Znany problem od kilku dni (https://github.com/JonasNilson/idle_mas ... issues/242).
Podany jest tam też filmik, dzięki któremu można obejść logowanie. Sprawdziłem i u mnie działa:
https://www.youtube.com/watch?v=102LMsgVmto
Ci użytkownicy podziękowali Povi^ za ten post:
muniek1555
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 1 raz

Jest jakas metoda na idling kart podobnie jak Idle Master, w sensie taka prosta? Co chwile cos tam sie psuje i jestem zdenerwowna juz tym.
ikk
Awatar użytkownika
ikk
Łowca
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

spinach pisze: 13 sie 2021, o 17:50 Jest jakas metoda na idling kart podobnie jak Idle Master, w sensie taka prosta? Co chwile cos tam sie psuje i jestem zdenerwowna juz tym.
https://github.com/JustArchiNET/ArchiSt ... Home-pl-PL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Hej,
chciałbym się pozbyć niewyprzedawalnych pakietów kart, a także, przy okazji, jeśli to możliwe - teł oraz emotikon z wyprzedaży Steam Sale. Próbowałem dostać się na steamtradematcher.com, skanowanie jednak nie wychodzi. Da się to jakoś zrobić?
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Skanowanie nie wychodzi bo pewnie jest przeciążony serwer, często się to zdarza. Musisz próbować co jakiś czas.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Polecił by ktoś stronkę gdzie można dokupić karty z gier które wyleciały ze steam?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 115 razy
Kontakt:

Jeśli posiadasz jakieś duplikaty - to możesz skorzystać ze Steam Trade Matcher do wymiany na inne karty.
https://www.steamtradematcher.com/compare

Podobnie ze Steam Card Exchange.
https://www.steamcardexchange.net

Co prawda to nie jest stricte kupno - a wymiana - ale może pomoże doszukać się brakujących egzemplarzy?
Ci użytkownicy podziękowali HAKIMODO za ten post (w sumie 2):
Furrakbikkitta
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Może bardziej opisze sprawę :) Co jakiś czas piszą do mnie ludzie "ta karta jest warta 50gr, ale ja ci dam 70gr w kryształach, albo inną kartę", albo wysyłają oferty z takimi informacjami. W przypadku gier które obecnie są na steam łatwo sprawdzić co ile kosztuje, ale jak chodzi o gry niedostępne to nie wiem jak je wycenić. Pomyślałem ze może kupię trochę brakujących kart na jakieś stronie i przestaną mnie o to męczyć, jak porobię odznaki :). Wymieniłbym się za brakujące, ale przyznam że choć wielu znajomych je ma to nie wiem co im zaproponować jako wymianę, kiedy nie wiem ile coś jest warte :) Nie wiem też czy przykładowo ktoś kto mi proponuje 0,5-1zł za kartę z gry która wyleciała 3 lata temu jest uczciwy, czy robi mnie w konia...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie odpowiem ci bezpośrednio na pytanie, ale...

Z tym będzie ciężko ponieważ one są niedostępne na rynku i tym samym dla części osób bez wartości. Nie wiem czy wiesz - ale można (z użyciem gemów) generować pakiety kart także do gier zbanowanych. Co więcej - czasami możesz dostać (booster) pakiet kart od zbanowanej gry. Swego czasu pisałem nawet do Steam czy to nie jest aby pomyłka - w końcu tych kart nie idzie sprzedać. Odpisali, że nie.

Jedyne czego możesz się doszukać - to sprawdzenie na rynku Steam pozostałości cen za które ktoś chciał daną kartę sprzedać.

-- Listę zbanowanych gier możesz sobie sprawdzić tutaj:
https://steam-tracker.com/apps/banned

-- Do wyceny kart używam tego (ale tu nie ma zbanowanych):
https://steam.tools/cards/

-- Przykład: gra jest zbanowana ze Steam
Snap012132.png
Snap012132.png (357.12 KiB) Przejrzano 17383 razy

-- Ale pakiet kart nadal sobie mogę wykreować
Snap012133.png
Snap012133.png (268.12 KiB) Przejrzano 17383 razy

Większa cena danej karty może się wiązać z kilkoma czynnikami:
- ludzie nie wiedzą, że można tworzyć do nich pakiety.
- mało kto je tworzy (gra już nie jest w obiegu) więc i dropów pakietów do niej będzie o rząd wielkości mniej.
- nie można ich sprzedać więc ludzie np. mielą je na gemy.
- część osób (jak ty) chce jednak ukończyć odznakę czy też powodem jest "niech mi się to już nie kolebocze w ekwipunku" ponieważ te "martwe" karty jednak trochę przeszkadzają.

Nie znam strony (być może prócz wszelkich serwisów typu "Steam level up"), które by te karty skupowały - a jeśli już - to pewnie robią to za bezcen.

U mnie te karty po prostu leżą ponieważ jak pisałem czasami wpada mi pakiet kart z takiej martwej gry. Ja osobiście wysyłam wszystkie te badziewia na inne konto Steam by mi się nie walały po ekwipunku. Docelowo co jakiś czas zbierze się jednak jakiś pakiet i mogę wykreować odznakę. Więc nawet jeśli się wszystkiego pozbędziesz... pewnego poranka możesz obudzić się z nowym pakietem niewymienialnych i niezbywalnych kart ;)

-- Używając rozszerzeń Steam (do przeglądarek) pokroju SIH - Steam Inventory Helper - można sobie je łatwo odsiać.
Snap012134a.png
Snap012134a.png (548.25 KiB) Przejrzano 17383 razy
Ci użytkownicy podziękowali HAKIMODO za ten post (w sumie 2):
Furrakrekin
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Piszcie do HrabiaBlack na forum, on też wam może pomóc z niesprzedawalnymi kartami.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Hrabia Black pisze:"może pomóc z niesprzedawalnymi kartami"
Podobno znasz rozwiązanie gdzie można zdobyć bieżącą wartość niesprzedawalnych kart?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

TheLastJedi pisze: 29 lis 2021, o 09:48 Piszcie do HrabiaBlack na forum, on też wam może pomóc z niesprzedawalnymi kartami.
Jakiś link do profilu, bo nie moge znaleźć usera?
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Hardkor pisze: 1 gru 2021, o 17:59
TheLastJedi pisze: 29 lis 2021, o 09:48 Piszcie do HrabiaBlack na forum, on też wam może pomóc z niesprzedawalnymi kartami.
Jakiś link do profilu, bo nie moge znaleźć usera?
Dosłownie wystarczyło kliknąć na nick wyżej memberlist.php?mode=viewprofile&u=2664& ... b4a8324e59
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

memberlist.php?mode=viewprofile&u=2664
jest pełno jego wypowiedzi w tym wątku na wcześniejszych stronach
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ale przecież ja już do niego napisałem? W moim ostatnim poście jest wiadomość - wyświetliło mu się przecież na profilu?
Z tym, że on nie odpowiada...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kolega tu za często nie zagląda, mam nadzieję że nie będzie miał mi za złe że tak ludzi na niego naganiam, możecie spróbować na steam go dodać, mi kiedyś wymienił useless karty na kody do gier, ale inne trady też porobi. Czekajcie zaraz mu może na steam napiszę żeby zajrzał tutaj.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Często tu nie zaglądam bo ostatnio w tym wątku była cisza. Dziwne że nie dostałem maila że mam PW.

Jak coś to polecam pisać na - https://steamcommunity.com/id/bfzbvcbc/ moje główne konto ma od ponad 3 lat podwójnego permbana.

Co do kart to prawda ciężko je wycenić bo dla wielu one nie mają wartości, dla mnie każda ma taką samą cenę. Dzięki temu że sprzedaje lvl. Ja jestem w stanie zaakceptować każdą tylko trzeba by jakoś je wycenić.

Oferuje również wymianę 1:1 między innymi grami jeśli liczba kart jest taka sama lub +/-1 karta na set.
15,5k kart i 3200 gier - trade link - https://steamcommunity.com/tradeoffer/n ... n=_9u1FdaL
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

Dawno tak nie miałem, że pierwsza karta z gry wypadła mi po ponad 3,5 godzinach grania, gdzie przejście gry zajmuje około 6 godzin. Jaki jest wasz rekord? :trollface:
Zrzut ekranu 2021-12-19 221712.png
Zrzut ekranu 2021-12-19 221712.png (929.4 KiB) Przejrzano 15992 razy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

jobjoxPL pisze: 19 gru 2021, o 22:27 Dawno tak nie miałem, że pierwsza karta z gry wypadła mi po ponad 3,5 godzinach grania, gdzie przejście gry zajmuje około 6 godzin. Jaki jest wasz rekord?
Na alcie na jednej guanogierce asf rzeźbił sztywne 30 godzin zanim się ostatecznie nie poddała i nie wypluła z siebie wszystkich kart. Nie wiem ile trwa przejście, jakiś pointclick adventure więc pewnie z guidem przejść całość dałoby się dużo szybciej

A tak korzystając z okazji - jest następująca sprawa:
Mam klucza do jednej guanogierki z jakiegoś śmieciobundla. Gierkę już mam, ale doprawdy nie wiem czemu w przypływie odruchu albo głupoty dopisaną na steamie - ale jako że darmowa pożytku z tego zero bo nawet kart nie wydaje.
Próba rejestracji klucza kończy się znajomym komunikatem że już mam i próbą instalacji.

Pytanie: co by się stało gdybym wykasował grę przez support i jeszcze raz zapodał klucza? Próbował ktoś kiedyś coś takiego?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Project Warlock dostal karty. Wypada 6/11
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (279.63 KiB) Przejrzano 14354 razy
ODPOWIEDZ