GAMIVO.COM - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

MDA pisze: 13 lis 2021, o 18:26 To jest chyba mobilka na telefon.
Wlazłem na tę ich stronkę, jest download, próbuje mi jakiegoś exe ściągać. Nie uruchomiłem :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 26 razy

Monek22 pisze: 7 maja 2021, o 17:43 W GAMIVO nie da sie juz wybrac outside europe ;D przy wyborze trzeba potweirdzic numer telefonu , także jeden keyshop to wykreslenia z listy , teraz czekac az sie przy*ebią do reszty i nie bedzie juz zachwalania cen w keyshopach ,w 90% maja lepsze ceny na waleniu na podatkach ;D
Jak nie można jak sam kupowałem na numer z ukrainy, wystarczy znaleźć serwis do odbioru sms z tego czy innego kraju 'outside EU' i zniżka jest, co prawda ja dużych zakupów tam nie robiłem max na 30 zł to mi tam zniżka znikoma wpadała, ale nie rozumiem tego płaczu, skoro w takiej Enebie na dzień dobry masz prowizji 1 €, w kinguine masz i prowizje i opłate 'na poprawe działania serwisu' , w cdkeys tylko nie ma ale tam mało jest dobrych ofert.
Nie pasuje to sobie kupujcie w media markt cebulaki jedne
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

darkhulk pisze: 13 lis 2021, o 18:45 Jak nie można jak sam kupowałem na numer z ukrainy, wystarczy znaleźć serwis do odbioru sms z tego czy innego kraju 'outside EU' i zniżka jest, co prawda ja dużych zakupów tam nie robiłem max na 30 zł to mi tam zniżka znikoma wpadała, ale nie rozumiem tego płaczu, skoro w takiej Enebie na dzień dobry masz prowizji 1 €, w kinguine masz i prowizje i opłate 'na poprawe działania serwisu' , w cdkeys tylko nie ma ale tam mało jest dobrych ofert.
Eneba dodaje ok 3 zł do podliczenia rachunku w momencie wyboru płatności - dokładnie tak samo jak GAMIVO. W kinguinie opłaty są jeszcze mniejsze (zwłaszcza jak płacisz kartą).
Tu podobieństwa się kończą. Bo w tamtych serwisach jest już koniec zabawy. Checkouty są bardzo czytelne i szybko wiesz ile zapłacisz na końcu.
W przypadku GAMIVO opłata za wybór płatności to zazwyczaj dopiero początek cyrku - potem musisz jeszcze sprawnie powyłączać jakieś SMARTy czy inne "pakiety", a i tak dostaniesz w łeb dodatkowym vatem 23%
Więc tak, wchodząc do GAMIVO najczęściej nie masz zielonego pojęcia ile będzie ciebie coś kosztować (i o ile więcej niż to co pisze na listingu strony). W przypadku innych serwisów - owszem, zazwyczaj mniej więcej wiesz czego się spodziewać.
Dodatkowo GAMIVO wk...wił mnie niepomiernie tymi swoimi pięknymi jednorazowymi kodami promocyjnymi - kilka razy już miałem tego typu akcję że wpisałem kod do checkoutu po czym... z niewiadomych przyczyn raz mnie wyrzuciło z niego, a raz próbowało mnie już pakować do paypala (choć akurat chciałem płacić kartą), więc dałem cancel... i oczywiście kod promocyjny zużyty. Ja pie***lę, k***wa... (cytując klasyka)

A co do serwisów do odbioru sms zagranicą - są chociaż takie bezpłatne? Ale nawet jeśli, to wiem że byłaby to prostu jeszcze kolejna cegiełka do odprawienia całego tańca deszczu w wykonaniu indiańskiego szamana - którym to są niestety dzisiaj jakiekolwiek zakupy na GAMIVO
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 110 razy
Podziękowania: 85 razy

Nie warto kombinować.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Słusznie, dlatego mam już na GAMIVO wywalone.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

też mam wywalone na gamivo, niestety kejszopy rządzą się własnymi prawami niekoniecznie prokonsumenckimi
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 13 lis 2021, o 18:43
MDA pisze: 13 lis 2021, o 18:26 To jest chyba mobilka na telefon.
Wlazłem na tę ich stronkę, jest download, próbuje mi jakiegoś exe ściągać. Nie uruchomiłem :)
Rozumiem obawy, ale bez paranoi. Przed pobraniem sprawdziłem sobie całą firmę, opinie itp. Pobrałem, zainstalowałem, nic złego się nie dzieje od tygodnia haha Sama gierka to typowa mobilka zawalona na każdym kroku mikrotransakcjami, ale całkiem ładna. 30 minut na autobattle, prędkość x2 i zapętlaniu bossa x17. Pochodziło w tle, kod rabatowy przyszedł, gierka kupiona. Dla mnie okej. Ostatnio dodali punkt w regulaminie o multikontach, więc na konto brata (z tego samego PC i launchera) nie przyszedł. Ot akcja promocyjna
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 127 razy
Kontakt:

Dzisiaj kodzik dostałem - 5 Euro . Wszystko śmiga DMC5 kupiony :) wyszło 35zł
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (734.24 KiB) Przejrzano 5919 razy
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Potwierdzam, do mnie kod też przyszedł.

Ale mam wrażenie, że na nic ciekawego nie wykorzystam tego.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

na Gamivo rozpoczęło się -90% do 1€, ale tym razem dolicza opłatę za PayPala większą niż ta zniżka :trollface: . A mój kod z RAID Shadow Legends dalej nie doszedł :D .
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Kashfinder pisze: 26 lis 2021, o 13:55 na Gamivo rozpoczęło się -90% do 1€, ale tym razem dolicza opłatę za PayPala większą niż ta zniżka :trollface: . A mój kod z RAID Shadow Legends dalej nie doszedł :D .
Wprowadzili chyba przymusowy podatek z polski. Nie można zakupić spoza UE i wymaga weryfikacji telefonu. Ktoś to obszedł?
Ostatnio zmieniony 26 lis 2021, o 15:05 przez CeBeS486, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

Kashfinder pisze: 26 lis 2021, o 13:55 na Gamivo rozpoczęło się -90% do 1€, ale tym razem dolicza opłatę za PayPala większą niż ta zniżka :trollface:
I w tym momencie -90% straciło całkowicie sens :(
CeBeS486 pisze: 26 lis 2021, o 14:53
Wprowadzili chyba przymusowy podatek z polski. Nie można zakupić spoza UE i wymaga werefikacji telefonu. Ktoś to obszedł?
Akurat podatek w tym przypadku ma marginalny wpływ na kwotę. Opłata za konkretną metodę płatności zabiera sens tej zniżce
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

Nesus pisze: 26 lis 2021, o 14:55
Kashfinder pisze: 26 lis 2021, o 13:55 na Gamivo rozpoczęło się -90% do 1€, ale tym razem dolicza opłatę za PayPala większą niż ta zniżka :trollface:
Wprowadzili chyba przymusowy podatek z polski. Nie można zakupić spoza UE i wymaga werefikacji telefonu. Ktoś to obszedł?
Akurat podatek w tym przypadku ma marginalny wpływ na kwotę. Opłata za konkretną metodę płatności zabiera sens tej zniżce
Dokładnie obecnie nie ma sensu płacenie ponad 3 zł kiedy gra wychodzi 30 groszy to jakaś kpina
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nesus pisze: 26 lis 2021, o 14:55
Racja. Skupiłem się na podatku bo zauważyłem że nie można wybrać spoza UE. Wprowadzili opłatę za PayPal. Wcześniej faktycznie jej nie było.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2021, o 15:15 przez CeBeS486, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

Oczywiście cofnąłem sposób płatności i komunikat że użyłem kod zniżkowy mimo że anulowałem transakcję. Brawo beznadziejne GAMIVO !! A druga sprawa to tych opłat nie idzie obejść czy wybiorę Paypal, czy Visa czy Przelewy24 cały czas zabierają po 2,70 no już bo kupię jak gra kosztuje 25 groszy
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

muniek1555 pisze: 26 lis 2021, o 15:15 Oczywiście cofnąłem sposób płatności i komunikat że użyłem kod zniżkowy mimo że anulowałem transakcję. Brawo beznadziejne GAMIVO !! A druga sprawa to tych opłat nie idzie obejść czy wybiorę Paypal, czy Visa czy Przelewy24 cały czas zabierają po 2,70 no już bo kupię jak gra kosztuje 25 groszy
Miałem 29 groszy w ich portfelu i kupiłem sobie giftcard 1USD na Steam za 24 gr. Co zabawne, okazało się, że to 100AR$, ale równowartość kwoty na PLN taka sama. Na zwykłym, polskim Steam aktywowało się bez problemu. Więc jedyny sposób na brak prowizji to płatność balansem :/
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

muniek1555 pisze: 26 lis 2021, o 15:15 Oczywiście cofnąłem sposób płatności i komunikat że użyłem kod zniżkowy mimo że anulowałem transakcję. Brawo beznadziejne GAMIVO !! A druga sprawa to tych opłat nie idzie obejść czy wybiorę Paypal, czy Visa czy Przelewy24 cały czas zabierają po 2,70 no już bo kupię jak gra kosztuje 25 groszy
https://www.gamivo.com/pl/search/collection/one-euro
z kodem CYBERMONDAY21 -90%
płatność PP bez prowizji
niestety kod jest jednorazowy - działa tylko na zakup jednej gry -90% i tylko jeden zakup na konto

Ja wziąłem sobie https://store.steampowered.com/app/513330/Party_Tycoon/ dla zwykłego +1
z karteczek się powinno spokojnie zwrócić :)
Ci użytkownicy podziękowali McSnake za ten post (w sumie 3):
marion695cort3xeldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

https://www.gamivo.com/blog/the-quest-c ... d-get-e30/
Ktoś ma porady jak to zdobyć? Poczytałem trochę tematów w sieci (i jak można się domyślać) nie jest to zbyt łatwe i wymaga paru tygodni gry po 3-5h dziennie. Tyle że ja tej gry kompletnie nie rozumiem, wcześniej tylko wybierałem losowych bohaterów i grałem na auto-battle i jakoś te 10lvli się wbiło, a tym razem będzie wymagana znajomość gry.
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

Plarium ma problem z wysyłaniem kodów z poprzedniej akcji, gdzie dawali 5€, a już się biorą za kolejne oferty xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 2090 razy
Podziękowania: 443 razy
Kontakt:

Przyszedł właśnie czas, żeby zakończyć kupowanie na Gamivo.
Jakieś głupie smarty, które są zawsze domyślnie włączone. Chore opłaty za transakcje (3 zł za grę, która kosztuje 1 zł XD)
Lewe klucze, nie chcą przyjmować zwrotów. Ani nowego klucza, ani zwrotu hajsu. Support odpowiada po paru dniach. Jedna wielka masakra i porażka. Zastanówcie się dwa razy zanim coś tam będziecie chcieli kupić.
Ci użytkownicy podziękowali eldawido159 za ten post:
MDA
ODPOWIEDZ