Wasze sugestie i pomysły

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 98 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Czy jest możliwość dodania informacji o ciekawych konkursach, które nie są giveaway? Mogłoby to być osobną kategorią ofert. Właśnie zobaczyłem na fb fajny konkurs zorganizowany przez GOGa. Konkurs, w którym trzeba coś napisać - właśnie takie konkursy ja lubię, a nie irytujące giveaway'e, gdzie trzeba polubić Peruwiański fanpage sponsora tego konkursu, połączyć konta a i tak nic się nie wygra. Wolę więc konkursy kreatywne, w których faktycznie się robi coś wartościowego a i sama forma nie jest nudna.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Raczej nie bardzo :) Niemniej jednak nic nie stoi na przeszkodzie, byście dzielili się takimi informacjami na forum ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Seyonne pisze: 24 mar 2021, o 11:32 Raczej nie bardzo :) Niemniej jednak nic nie stoi na przeszkodzie, byście dzielili się takimi informacjami na forum ;)
W sumie to prawda. Ciężko byłoby to wyłapać. Potrzebny były osobny dział i ludzie do wyłapywania takich konkursów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Zauważyłem teraz że macie funkcjonalność "przypiętych newsów" na stronie, chodzi mi w tym momencie o tej wyprzedaży na Eneba -12% która jest widoczna na głównej ponad innymi newsami. Mam dla was świetny pomysł na wykorzystanie tego w innych miejscach. Na przykład po wejściu w https://lowcygier.pl/subskrypcje/ żeby pierwszy przypięty post był takim zbiorczym postem z linkami do aktualnych promocji na abonamenty, bo znalezienie czegoś zwykłymi metodami (przeglądanie kategorii "subskrypcje" lub tagu "Xbox Game Pass" jest zbyt czasochłonne.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Da się jakoś listować platformy razem xbox one + series s/x oraz playstation 4/5 bez reszty? Teraz trzeba klikać każdą z osobna co jest mocno niewygodne. Sugestia by zamiast wyboru 1 z X platform na głównej stronie był wybór n z X platform.
Ci użytkownicy podziękowali arex za ten post (w sumie 2):
Damjanotrolo_lolo
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Kiedy możemy spodziewać się czarnego motywu? :)
Ci użytkownicy podziękowali ossa za ten post:
Damjano
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

ossa pisze: 25 wrz 2021, o 23:04 Kiedy możemy spodziewać się czarnego motywu? :)
Tak jak jest tu napisane, w nieodległej przyszłości :macha:
https://lowcygier.pl/administracja/lowc ... zwiazanie/
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post:
Damjano
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Myślę, że spoko byłoby dodać na górze przewijane okno pokazujące aktualne gry za darmo (takie jak jest na GG deals).

A jeśli chodzi o Bazar to moglibyście zrobić możliwość logowania się za pomocą konta Łowcy Gier.

Większa liczba możliwych synchronizacji (Epic, Origin, Ubi, XBOX) na Bazarku i GG deals także byłoby warte dodania.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Toxiczo pisze: 26 wrz 2021, o 09:03
ossa pisze: 25 wrz 2021, o 23:04 Kiedy możemy spodziewać się czarnego motywu? :)
Tak jak jest tu napisane, w nieodległej przyszłości :macha:
https://lowcygier.pl/administracja/lowc ... zwiazanie/
Aleś złapał ReKiMe na gorącym uczynku! :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

Czy jest możliwość udostępnienia kanału RSS? Najlepiej z funkcjonującymi filtrami tak jak na stronie głównej.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Dlaczego zaczęliście tagować szemrane keyshopy jako "promocje cyfrowe" na głównej? Po to są tagi, żeby się to guano nie wyświetlało. : /
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Hey, przejrzałem ostatnie wpisy i widzę, że chodzi o naszą nową redaktorkę :) Każdy kiedyś zaczynał, a czasem się o czymś zapomni podczas tłumaczenia. Dzięki za zgłoszenie, ogarnę :)
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
Kadaj
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 114 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: 6 lis 2021, o 23:13 Hey, przejrzałem ostatnie wpisy (...)
...na mój też spojrzyj!

To chyba nie tak powinno działać? Że już nie wspomnę o tym, by robić jakieś kilkuzdaniowe podsumowanie zmian? Pisałem o tym już wczoraj z racji wprowadzenia zmian w regulaminie bazaru (identyczna sytuacja).
:lol: :lol: :lol:

Nie chcę bić piany, ale już drugi raz ładujecie się na minę, więc tłumaczę: serwis internetowy to prawie jak sklep, więc...
Regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną (zwany w dalszej części artykułu: Regulaminem) stanowi bez wątpienia podstawowy dokument prawny serwisu internetowego. Obowiązek posiadania regulaminu wynika z ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną 1. Zgodnie z treścią art. 8 ust.1 w/w ustawy.

Sprzed chwili:
IMG_20211119_154408-50a.png
IMG_20211119_154408-50a.png (71.29 KiB) Przejrzano 12454 razy

Nowy regulamin dostępny jest pod adresem starego, a w nim:
Snap012033a.png
Snap012033a.png (5.63 KiB) Przejrzano 12454 razy

Czyli zgodnie z obowiązującymi przepisami najpierw powiadamiamy użytkowników o zmianie a dopiero później zmieniamy regulamin a nie na odwrót, dopiero po tygodniu od jego zmiany. Inaczej ten regulamin (wprowadzone zmiany) nie obowiązuje. Zresztą użytkownik nie ma tu też możliwości sprawdzenia CO się zmieniło.

Art 8 przedmiotowej ustawy (https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downl ... 1204Lj.pdf):
Snap012034c.png
Snap012034c.png (83.15 KiB) Przejrzano 12437 razy

Identyczna sytuacja miała miejsce wczoraj na bazarze. Ludzie... no róbcie to z głową... :dziadek: :dziadek: :dziadek:
Zgodnie z ww. przepisem, osoba, która nie została powiadomiona o zmianach... nie jest związana wprowadzonymi zmianami i wy - jako serwis - nie możecie się też na nie powołać ponieważ byłoby to łamanie prawa.
Konieczne wcześniejsze powiadomienie konsumentów

Właściciel sklepu internetowego musi też zadbać o to, by o wprowadzonych zmianach odpowiednio poinformować konsumentów. Powinni mieć oni czas na zapoznanie się z nowym regulaminem. Można na przykład rozesłać go drogą mailową do stałych użytkowników, zamieszczając informację, że wchodzi on w życie dopiero po upływie 14 dni od wysłania informacji o planowanych zmianach. Dzięki temu konsumenci będą mieli możliwość wypowiedzenia umowy lub zaakceptowania zmian. Warto przy tym pamiętać, że nowe postanowienia nie będą mieć wpływu na umowę zawartą jeszcze przed ich wejściem w życie.

I kilka przykładów jak to powinno wyglądać:

Snap012035.png
Snap012035.png (74.4 KiB) Przejrzano 12454 razy
Snap012036.png
Snap012036.png (152.96 KiB) Przejrzano 12454 razy
Snap012037.png
Snap012037.png (77.65 KiB) Przejrzano 12454 razy
Ci użytkownicy podziękowali HAKIMODO za ten post (w sumie 2):
eldawido159Maikeru
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Czy można dodać wyjątki do 'Oczekiwania na akceptacje przez Łowcy Gier.' na Disqusie do komentarzy z linkami dla starszych kont? Jak ktoś nie został zbanowany przez rok czy dwa to raczej mała szansa że mamy do czynienia z jakimś szkodliwym trollem.
A przynajmniej dodanie do whitelisty zestawy adresów gdzie nie ma mowy o wyłudzeniach, wirusach czy Bóg wie co jeszcze, na przykład strony analityczno-informacyjne jak steamdb.info. Jak ktoś linkuje taki adres, to raczej powodu do rewizji i akceptacji raczej nie ma.

Może mam złe doświadczenia z postami do akceptacji i wydaje mi się że połowa albo znika albo akceptacja trwa tak długo że głowa boli, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak szybko mogą być zamykane/nieaktualne newsy o jakiś szybkich promocjach.

W newsie o 2042 podałem linka do Steamdb, teraz patrzę i w ogóle nie widać tego postu.
https://lowcygier.pl/promocje-pudelkowe ... l-w-ceneo/
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Jeśli jestem przy kompie, staram się co najmniej raz na godzinę zerknąć do panelu. Nie widzę tam opcji dodania konkretnych stron do whitelisty, jest tylko opcja zerojedynkowa - albo akceptujemy linki, albo nie.

Komentarz zaakceptowałem
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
Gottwald
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Huh, dobrze wiedzieć. To chyba będę dodawał same grafiki np. wykresów, jeśli nie ma absolutnej konieczności wstawienia linka, żeby nie dodawać pracy jeśli to faktycznie tak z automatu leci zawsze do kolejki akceptacji. Dzięki za info.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Obrazek

wolicie na głównej łowców promować jakieś różowe kulki czy co to tam jest zamiast jeden kafelek przeznaczyć na bundla charytatywnego z pomocą dla Ukrainy na HB? tak z ciekawości tylko pytam :)
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 11):
bolesna prawdaMaikeruToxiczoTyranneiDamjanoEjdrien.StonRocPer Paniczeldawido159Natan i jeszcze jeden użytkownik
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 365 razy
Podziękowania: 180 razy
Kontakt:

Tak jak już kilkakrotnie wspominano przydał by się tryb nocny (tzw. ciemny motyw) bo przeglądanie promocji nocą jest męczące czasem dla wzroku.

Dodatkowo, nie wiem czy to wykonalne ale zrobienie opcji zignorowanie danego keyshopu. Może też jakiś system wewnętrznych ocen łowców odnośnie danego keyshopu? W stylu: "91% łowców poleca (2199 głosów".
Ci użytkownicy podziękowali Greed za ten post:
Tyrannei
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Greed pisze: 10 maja 2022, o 13:46 Tak jak już kilkakrotnie wspominano przydał by się tryb nocny (tzw. ciemny motyw) bo przeglądanie promocji nocą jest męczące czasem dla wzroku.
W nowej wersji serwisu, nad którą właśnie pracujemy, jest już planowane przełączanie się na tryb nocny.
Greed pisze: 10 maja 2022, o 13:46Dodatkowo, nie wiem czy to wykonalne ale zrobienie opcji zignorowanie danego keyshopu. Może też jakiś system wewnętrznych ocen łowców odnośnie danego keyshopu? W stylu: "91% łowców poleca (2199 głosów".
Takie rzeczy to bardziej na GG.deals. Łowcy to zwykły blog, nie ma tutaj filtru sklepów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Nowy wygląd jest chyba ciut lepszy do przeglądania na telefonie, ale na PC uważam za bardzo zły. Zwłaszcza zmieszany z reklamami, które chyba po prostu wyłączę jeśli to tak zostanie.
Ci użytkownicy podziękowali BlackHole za ten post (w sumie 4):
xarlo12digital8krruk1eldawido159
ODPOWIEDZ