Opinie o stronie

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

JasonTodd pisze: 1 cze 2021, o 05:36 Bardzo historyczny już news. Teraz dwa pytania:
1) dlaczego takie propozycje?
2) dlaczego te propozycje w oryginalnym newsie podpisane są jako "1 dzień temu"?
To jest jakiś problem z Disqusem. Z jakiegoś powodu tworzy duplikaty dyskusji dla newsów - z jego perspektywy są to nowe wątki i zaczyna je promować w rekomendacjach. Zgłosiłem to na forum Disqusa, zobaczymy jak rozwinie się sytuacja. Możliwe że będziemy musieli po naszej stronie zautomatyzować usuwanie/zamykanie tych zduplikowanych wątków, albo całkiem usunąć segment rekomendacji, jeśli dalej będą z nim takie problemy.
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post:
JasonTodd
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

wystawilem jeden komentarz pod reklama eneby po 1h od razu ban na komentarze ,zabawne ze napisałem tylko lub aż .
10% rabatu to chwilowo zdjęty haracz service fee i dodałem małe podsumowanie takich akcji promocyjnych ogolnie dotyczących wszystkich sklepów nie tylko z działu gier elektroniki.
W skrócie sklepy zawyżaja ceny towaru i ogłaszają promocje a sam % zalezy od zawyżonej ceny towaru na koniec dodałem iż starsi konsumenci to wiedzą a młodsi już mniej lub wcale.
TERAZ SAM PO PIERWSZYM KOMENTARZU JAKI WYSTAWIŁEM WIEM DLACZEGO NA STRONIE JEST ICH TAK MAŁO .,
GEBELS SIEDZI I USUWA WSZYSTKO CO MOZE PROWADZIĆ DO MYŚLENIA
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

zylka1235 pisze: 15 cze 2021, o 20:12 wystawilem jeden komentarz pod reklama eneby po 1h od razu ban na komentarze ,zabawne ze napisałem tylko lub aż .
10% rabatu to chwilowo zdjęty haracz service fee i dodałem małe podsumowanie takich akcji promocyjnych ogolnie dotyczących wszystkich sklepów nie tylko z działu gier elektroniki.
W skrócie sklepy zawyżaja ceny towaru i ogłaszają promocje a sam % zalezy od zawyżonej ceny towaru na koniec dodałem iż starsi konsumenci to wiedzą a młodsi już mniej lub wcale.
TERAZ SAM PO PIERWSZYM KOMENTARZU JAKI WYSTAWIŁEM WIEM DLACZEGO NA STRONIE JEST ICH TAK MAŁO .,
GEBELS SIEDZI I USUWA WSZYSTKO CO MOZE PROWADZIĆ DO MYŚLENIA
Założyłeś kolejne konto (0 wpisów przed "udzielaniem" się w art. Eneba) i zacząłeś wylewać żale. Gdybyś zrobił to z "maina" wpis wraz z kontem nie zostałby usunięty. Następnym razem staraj się lepiej spożytkować nadmiar wolnego czasu. Przy okazji, Gebels był ministrem propagandy nie zaś cenzorem ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Catalyst pisze: 16 cze 2021, o 09:32 Brawo, dostałem bana na Łowcach za to, że wyśmiałem was, że nie było Switcha Pro na prezentacji Nintendo. Jesteście po prostu żałośni za takie akcje. Mnie zbanowaliście od razu, a taki Stachursky albo inny imbecyl siedzi i trolluje dzień w dzień i nic mu się nie dzieje. No, ale jak kolegów się broni no to nie dziwi mnie wcale taki obraz sytuacji.

Także, czekam na unbana, bo to było śmieszne co zrobiliście.
Bana dostałeś za język jakim się posługujesz w komentarzach i hejt, na co zwracano ci już uwagę. Czara się przelała. Radzę ochłonąć.
Ci użytkownicy podziękowali spooklevski za ten post:
MYTCHOS
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 395 razy
Podziękowania: 19 razy

najbardziej mi się podoba cenzura
jak za komuny
pomiatam jaak ktoś dostał bana na teksty..
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Obrazek

I takie ameby typu ten osobnik ze screena lub Pelik dalej sobie z nami siedzą :lol:
Ci użytkownicy podziękowali Rapisher za ten post (w sumie 2):
HardkorNosterex
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ciekawe jakiej jakości będą niusy i promocje pisane przez kogoś w weekendy (sobota-niedziela) przy dostępności 16h-18h w ciągu weekendu przy zarobkach rzędu 13,88 zł/h na umowie o dzieło xDDD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

Myśle że miało być 16h-18h miesięcznie a nie tygodniowo ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

HelDoRe pisze: 3 lip 2021, o 22:55 Myśle że miało być 16h-18h miesięcznie a nie tygodniowo ;)
myślę, że jednak te 8-10h dziennie w sobote i w niedzielę
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Rapisher pisze: 19 cze 2021, o 22:44 Obrazek

I takie ameby typu ten osobnik ze screena lub Pelik dalej sobie z nami siedzą :lol:
Ja tam nie mam oporow moge strzelac do lgbt w postal 4 :) to tylko gra przeciez....
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Rapisher pisze: 19 cze 2021, o 22:44 Obrazek

No dokładnie :) A niektórzy dostają bany za skrytykowanie artykułu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Czy istnieje jakaś opcja przełączenia się na stary wygląd strony?
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post (w sumie 9):
grrozznybolesna prawdaGottwalddux_ftnRamirezSmoQ1988PLKaTsuMaRuAngrenboreldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Również się podpinam po powyższe pytanie. Nie jest źle i na pewno można się przyzwyczaić, ale pierwsze wrażenie - 'nabrzmiała'. Coś ze skalowaniem, odstępami jest nie tak.

Kompletnie niczego nie czytałem na ten temat, nie wiem jaka jest motywacja, ale ze starą wersją nie miałem problemów i wyglądała jak najbardziej OK.

Zamiast redesignu wolałbym funkcjonalność permanentnego wyłączania platform z newsów. Interesują mnie 3-4 platformy z listy, a od zawsze (odkąd przeglądam) jest opcja albo wszystko albo jedna, a to niczego nie rozwiązuje choć ma swoje okazjonalne zastosowanie.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2022, o 14:15 przez Gottwald, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Co Wam najbardziej nie leży w nowej wersji? Chętnie przytulimy konstruktywną krytykę, może uda się ogarnąć tak, by wilk był syty i baran partnerki nie stracił ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ja dam niekonstruktywną.
Na komputerze wolę wersję na komputer, nie mobilną i "kafelkową". To był rak internetu, który wydawało się został opanowany i sprawa dawno zamknięta.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2022, o 14:22 przez bolesna prawda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Gottwald pisze: 10 maja 2022, o 14:11wolałbym funkcjonalność permanentnego wyłączania platform z newsów. Interesują mnie 3-4 platformy z listy, a od zawsze (odkąd przeglądam) jest opcja albo wszystko albo jedna, a to niczego nie rozwiązuje choć ma swoje okazjonalne zastosowanie.
Pracujemy nad nową wersją serwisu i tam będzie taka funkcja.
Ci użytkownicy podziękowali remike za ten post (w sumie 2):
GottwaldPovi^
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Największym problemem obecnego układu jest taki, że cały tekst ginie. Ludzie zaglądają tutaj dla treści, a nie dość, że nowe kafelki mają bardzo małą pojemność tekstu, to jeszcze są przytłoczone grafikami, które w 90% postów służą wyłącznie do ozdoby.
Ci użytkownicy podziękowali bete_noire za ten post:
Haazheel
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

Podepnę się pod problem ze zbyt dużymi paddingami przy RWD na komputery. Monitory o wyższych rozdzielczościach mają tę zaletę, że mieści się na nich więcej treści - projektując strony z "pustymi przestrzeniami" tracimy ją. Podobny problem dotknął aktualnie nowego UI FireFoxa.

Rozumiem też, że na pewno są osoby, które mogą preferować nowo powstałą wersję - można by to ewentualnie rozwiązać przez stworzenie osobnego szablonu styli i przy pierwszej wizycie na nowej wersji serwisu dać popup w stylu "wybierz swoją wersję serwisu", dwa radio buttony "normal/compact mode" ze screenami pokazującymi różnice i zapisać info w cookie. Problemem będzie niestety to, że zamiast jednego trzeba utrzymywać dwa arkusze styli. Podrzucam tak tylko do przemyślenia :)
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

bete_noire pisze: 10 maja 2022, o 14:37 Największym problemem obecnego układu jest taki, że cały tekst ginie. Ludzie zaglądają tutaj dla treści, a nie dość, że nowe kafelki mają bardzo małą pojemność tekstu, to jeszcze są przytłoczone grafikami, które w 90% postów służą wyłącznie do ozdoby.
Co dokładnie nazywasz "kafelkiem"?

Bo jeśli chodzi o oferty, to moim zdaniem właśnie teraz są lepiej widoczne niż wcześniej.
1. Mają własne tło
2. Są odseparowane od opisu.
3. Można śledzić wzrokiem sam tytuł i oferty = mniej czytania. Dopiero w drugiej kolejności czytam opis i resztę info, jeśli artykuł mnie zainteresuje.
void37 pisze: 10 maja 2022, o 14:47 Podepnę się pod problem ze zbyt dużymi paddingami przy RWD na komputery. Monitory o wyższych rozdzielczościach mają tę zaletę, że mieści się na nich więcej treści - projektując strony z "pustymi przestrzeniami" tracimy ją.
Możesz dokładniej wskazać, o które zbyt duże paddingi chodzi? Np. na screenie ze strzałką?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

remike pisze: 10 maja 2022, o 14:22 Pracujemy nad nową wersją serwisu i tam będzie taka funkcja.
Alleluja. W praktyce jeśli chodzi i zakupy i granie to 95%+ u mnie to PC, ale z różnych powodów nie chcę wyłączać środowiska Xboxa. Plus Steam Deck, Android. O ile PlayStation często jest obecne w tych samych newsach co Xbox więc okej, o tyle iOS a zwłaszcza Nintendo już nie i mimo że scrollowanie przez te rzeczy to prawie zerowa praca, to jednak jak pomnożymy to przez setki i tysiące wizyt na stronie, to summa summarum jest to odczuwalne poprawienie komfortu przeglądania strony.

Co do postu wyżej- mobilne przeglądanie niestety nigdzie nie pójdzie, sam pewnie mam ~3% wizyt na portalu przez telefon, ogólny procent pewnie jest większy, niemniej też wolałbym by w idealnym świecie strony na PC były zaprojektowane na przeglądanie na PC, na dużym monitorze z szerokimi proporcjami itd.
Podobnie jak z GUI w grach. Odkąd multiplatformowo-portowa rzeczywistość stała się standardem (~2000r+ ?) na PC te elementy są po prostu często okropne.
Nawet jak gra jest turbopopularna jak Skyrim, to wydawcy nie chcą by były rozbieżności między wersjami gry. Nie wiem jakbym go przeszedł bez SkyUI.
Więc broń Boże gra nie może mieć ulepszonych menu, bo na konsolach będą płakać. Za design menu i innych elementów które pogrążają UX w Skyrimie, czy np. Borderlandsach, powinno się wsadzać do więzienia :)

Wracając do tematu:
ja mam dobry dobry wzrok, ale nawet pomijając to jeśli na fullscreenie w natywnym QHD na raz widzę tylko trzy newsy (które są skompresowaną wersją właściwego newsa) to coś mogło by być usprawnione. Nawet przy moim skalowaniu 80% to leeedwo cztery, wliczając ekstremalnie krótkie jak jeden model konsoli.

80%
Obrazek

Nie zajmuje się programowaniem i tworzeniem stron, ani teraz nie mam czasu na mockupy w photoshopie, ale na szybki rzut oka, poza kwestią ogólnego domyślnego rozmiaru, może jest jakiś potencjał np. połączeniu belki z tagami oraz tej dolnej przyciskami do komentarzy i oferty. W tej chwili w każdej z nich jest (zazwyczaj) dużo pustego=zmarnowanego miejsca.

I choć to bardziej dyskusyjne, to dla mnie nie było by problem usunięcia słów 'komentarze' i zostawienie (ulepszonej) ikony dymku z tekstem i numeru komentarzy, plus usunięcie 'przejdź do oferty' z dużego niebieskiego przycisku. Sam przycisk bardzo się wyróżnia i nawet mało kumata osoba powinna sobie poradzić z ogarnięciem w co klikać. Plus zawsze dla nowego usera może być 10sek popup z paroma linijkami tekstu wytłumaczenia czy coś. Co do tych dwóch elementów to mam kilka alternatywnych pomysłów, ale to może innym razem jak będę miał czas i inspirację.

ed: jako że wszyscy jesteśmy gejmerami, też pewnie przeszło by usunięcie tekstu z ikon tagów. Myślę że ikona PS, Xklocka czy mała logo Windy są rozpoznawalne (i zawsze jest opcja boxu z tekstem po najechaniu kursorem). Wtedy jeszcze większa przejrzystość, nawet jeśli tekstu z przycisku komentarzy i przejścia do oferty by został, to gdyby to wszystko było by obok siebie to nie było by wizualnego zamieszania i zlewania się tekstu.
Sam osobiście nieczęsto klikam w tagi w newsach, ale sama rzecz ma wartości informacyjno-funkcjonalne więc jak najbardziej powinno to zostać. I ze znalezieniem np. ikony klucza dla 'KEYSHOPY' nie powinno być problemu.

Z Bogiem :)
Ostatnio zmieniony 10 maja 2022, o 15:06 przez Gottwald, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ