Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali Xanthi za ten post:
Gaberus
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 73 razy

RoyKeane pisze: 8 maja 2021, o 21:37
Michał1989 pisze: 8 maja 2021, o 20:51 Gdzie można jeszcze załapać się na tani klucz do Rome: Total War Collection na Argentynę ? xd
W Argentynie, polecam się na przyszłość.
aha
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Xanthi pisze: 8 maja 2021, o 21:43 WRG GAMES BUNDLE -99% 0,85zł

https://store.steampowered.com/bundle/7 ... es_bundle/
Tyle że jeśli przez przypadek w swej skrajnej nieostrożności masz jedną z tych dwóch gierek to możesz się teraz tylko podrapać po jajach z wrażenia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Lepiej któryś bundel z tą grą kupic :macha:

https://store.steampowered.com/app/3955 ... e_Dwarves/
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post:
Gaberus
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 106 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 8 maja 2021, o 21:56

Tyle że jeśli przez przypadek w swej skrajnej nieostrożności masz jedną z tych dwóch gierek to możesz się teraz tylko podrapać po jajach z wrażenia.
To taką grę można chyba z konta usunąć.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nosterex pisze: 8 maja 2021, o 23:07 To taką grę można chyba z konta usunąć.
Problem w tym że - podobno - ten numer już nie działa.
Przyznam się szczerze że nie czułem się jeszcze wystarczający przyparty do muru aby to sprawdzić osobiście, ale delikwent się zarzekał (a przysłuchujący się hive mind nie zaprzeczał) że steam tak pogrzebał że teraz możesz niby usunąć gierkę z konta a i tak w sklepie gdy spróbujesz właśnie tego typu pakiet kupić to ci i tak wykryje i zabroni.

EDIT: sprawdziłem to i owo na alciku i wygląda na to że po usunięciu giery można dorzucić do koszyka jak dawniej.
Dziwne. Tamta dyskusja w dodatku na reddicie wyglądała na serious business.

Ale za doprowadzenie transakcji do końca (płatność) głowy nie daję.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

lewriczin pisze: 9 maja 2021, o 01:08
Problem w tym że - podobno - ten numer już nie działa.
Przyznam się szczerze że nie czułem się jeszcze wystarczający przyparty do muru aby to sprawdzić osobiście, ale delikwent się zarzekał (a przysłuchujący się hive mind nie zaprzeczał) że steam tak pogrzebał że teraz możesz niby usunąć gierkę z konta a i tak w sklepie gdy spróbujesz właśnie tego typu pakiet kupić to ci i tak wykryje i zabroni.

EDIT: sprawdziłem to i owo na alciku i wygląda na to że po usunięciu giery można dorzucić do koszyka jak dawniej.
Dziwne. Tamta dyskusja w dodatku na reddicie wyglądała na serious business.

Ale za doprowadzenie transakcji do końca (płatność) głowy nie daję.
Ja kupiłem 2-pack, a potem patrzę jeszcze We Are Dwarves (nie posiadam) jest to chciałem dokupić i nie mogę, mówi że mam, ale usunięte.
Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

No to to akurat dobre i logiczne bo nie pozwalają Ci kupić 2gi raz czegoś co już kupowałeś. Szkoda że Ubisoft nie jest tak i uczciwy, musisz odpalać Uplay i sprawdzać czy masz gierkę bo na przeglądarce w sklepie możesz zawsze kupić.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

TheLastJedi pisze: 9 maja 2021, o 12:00 No to to akurat dobre i logiczne bo nie pozwalają Ci kupić 2gi raz czegoś co już kupowałeś. Szkoda że Ubisoft nie jest tak i uczciwy, musisz odpalać Uplay i sprawdzać czy masz gierkę bo na przeglądarce w sklepie możesz zawsze kupić.
Słabe w tym sensie, że normalnie jak jest bundle, to usuwają ceny posiadanych gier i zostawiają tylko cenę gier nieposiadanych.
Obrazek

Normalnie jak posiadasz grę to masz inną blokadę, że już ją kupiłeś.
Obrazek

Tutaj wydawca po prostu zablokował możliwość kupna bundle (nawet obniżenia ceny, jeśli któryś z tytułów posiadałeś) osobom, które już nabyły którąś z ich gier z bundla. Typowy zabieg "promocja dla nowych klientów", gdzie starzy niech się walą.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

GoodLuke pisze: 9 maja 2021, o 10:18 Ja kupiłem 2-pack, a potem patrzę jeszcze We Are Dwarves (nie posiadam) jest to chciałem dokupić i nie mogę, mówi że mam, ale usunięte
Jeszcze lepiej :lol:
Ale w każdym razie, przynajmniej to dowodzi że coś jest na rzeczy. "Nie możesz dokupić bo masz, chociaż jest usunięte". Ja prdl...
TheLastJedi pisze: 9 maja 2021, o 12:00 No to to akurat dobre i logiczne bo nie pozwalają Ci kupić 2gi raz czegoś co już kupowałeś.
...a potem świadomie z konta usunąłeś.
No to co, nie możesz się rozmyślić? I teraz kupić hurtem kilka gierek (w tym tę co kiedyś usunąłeś) w paczce bo taniej?
Bullshit.
Szkoda że Ubisoft nie jest tak i uczciwy, musisz odpalać Uplay i sprawdzać czy masz gierkę bo na przeglądarce w sklepie możesz zawsze kupić.
To jest trochę przegięcie w drugą stronę. Choć można powiedzieć że Ubisoft traktuje ciebie jako osobę dorosłą która wie co robi - a to że w takich serwisach nikt ci nie zagląda w metrykę i możesz kupować jako 10 letni dzieciak to już inna sprawa.

Uczciwe byłoby ewentualne wyraźne ostrzeżenie, być może z koniecznością dodatkowego potwierdzenia i tyle.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 9 maja 2021, o 12:53
GoodLuke pisze: 9 maja 2021, o 10:18 Ja kupiłem 2-pack, a potem patrzę jeszcze We Are Dwarves (nie posiadam) jest to chciałem dokupić i nie mogę, mówi że mam, ale usunięte
Jeszcze lepiej :lol:
Ale w każdym razie, przynajmniej to dowodzi że coś jest na rzeczy. "Nie możesz dokupić bo masz, chociaż jest usunięte". Ja prdl...
TheLastJedi pisze: 9 maja 2021, o 12:00 No to to akurat dobre i logiczne bo nie pozwalają Ci kupić 2gi raz czegoś co już kupowałeś.
...a potem świadomie z konta usunąłeś.
No to co, nie możesz się rozmyślić? I teraz kupić hurtem kilka gierek (w tym tę co kiedyś usunąłeś) w paczce bo taniej?
Bullshit.
Szkoda że Ubisoft nie jest tak i uczciwy, musisz odpalać Uplay i sprawdzać czy masz gierkę bo na przeglądarce w sklepie możesz zawsze kupić.
To jest trochę przegięcie w drugą stronę. Choć można powiedzieć że Ubisoft traktuje ciebie jako osobę dorosłą która wie co robi - a to że w takich serwisach nikt ci nie zagląda w metrykę i możesz kupować jako 10 letni dzieciak to już inna sprawa.

Uczciwe byłoby ewentualne wyraźne ostrzeżenie, być może z koniecznością dodatkowego potwierdzenia i tyle.
Nie wiem czy coś się zmieniło, ale w UBI szlo aktywować klucz do gry znajdującej się już w bibliotece, co skutkowało, że pojawiała się druga pozycja na e-półce tej samej gry xD
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

No to powodzenia w byciu dorosłym z 2k+ gier rozrzuconych po różnych launcherach i pamiętaniu czy już masz czy nie i czy promkę brać :) Jak się nie zaloguję w domu na kompie to się nie dowiem czy grę mam czy nie, bo uplay nie ogarnia wszystkich gier, zwłaszcza starsze ma w głębokim poważaniu i możesz je kupować cały czas od nowa. Cały czas zmieniają tą platformę, 5 różnych stron i logowań mimo że to samo hasło i konto, wszędzie inna lista gier, mogliby ten bajzel ogarnąć w końcu bo witki opadają, nawet epic takich jaj nie robi i ma przynajmniej launcher ze stroną spójny xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

TheLastJedi pisze: 9 maja 2021, o 21:32

No to powodzenia w byciu dorosłym z 2k+ gier rozrzuconych po różnych launcherach i pamiętaniu czy już masz czy nie i czy promkę brać :)
Playnite tego nie ogarnie?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Może i ogarnie i może gog galaxy 2.0, to ogarnie co nie znaczy że ubisoft mógłby się ogarnać żeby można było z poziomu przeglądarki zobaczyć wszystkie gry które mamy na koncie uplay.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 5 razy

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Quest Hunter wyszło z EA i jest teraz w promocji na steamie za 28,79 zł:
https://store.steampowered.com/app/487000/Quest_Hunter
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 1 raz

Siemasz ,mam pytanie dotyczące Control na steamie. Dostępna jest tylko wersja ultimate, czyli control + dlc. Czy jak kupię zwykłą edycję control to aktywuje się wersja bez dodatków, czy ta ultimate edition?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

lilbartas pisze: 12 maja 2021, o 20:15 Siemasz ,mam pytanie dotyczące Control na steamie. Dostępna jest tylko wersja ultimate, czyli control + dlc. Czy jak kupię zwykłą edycję control to aktywuje się wersja bez dodatków, czy ta ultimate edition?
Oczywiscie ze bez dodatków
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Posiadam Saints Row 3 ze wszystkimi dodatkami i remaster w bundlu kosztuje mnie ~60zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 34 razy

Cześć, nie chcę zakładać specjalnie nowego tematu/wątku,
poszukuje pomocy przy zrobieniu tych 3 achievementow w grze TEKKEN 7 (niestety zeby zrobic je samemu nie mam cierpliwosci poniewaz dobiera mi graczy z 500w i nie mam zadnych szans)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 maja 2021, o 21:33 przez astronauta22, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ