Cyberpunk 2077 - dyskusja ogólna

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 10 razy

Co do kupowania aut, to jest to tragicznie zrealizowane w grze. Zamiast zrobić jakiś salon, stronę internetową gdzie gracz mógłby kupić sobie auto, to bombardują nas natrętnymi, irytującymi smsami.
Ci użytkownicy podziękowali optimo022 za ten post:
RedEvil
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Trochę dziwne że gre wydana w 17 grudnia po 3 miesiącach można kupić za 95 zł a na starcie była po 195.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

na starcie to było i więcej bo dawali steelbooka "w gratisie" a teraz sam steelbook 100 zeta i gra 100 zeta :)
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

dekametr pisze: 6 mar 2021, o 08:05 Trochę dziwne że gre wydana w 17 grudnia po 3 miesiącach można kupić za 95 zł a na starcie była po 195.
No nie wiem czy dziwne, to 95 zł to chyba cena z keyshopów, w oficjalnej dystrybucji Cyberpunk ciągle trzyma cenę. Jak Cyberpunka wciskają do każdej konsoli to w sumie nic dziwnego w nieoficjalnej dystrybucji cena spadła. :D
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post:
Refty
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy

Patch 1.2 nadchodzi. Trochę tego jest:
https://www.cyberpunk.net/en/news/37801 ... of-changes
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

I na co im był ten filmik prezentujący zmiany. Wystarczyło siedzieć cicho, a dzisiaj wrzucić tą listę i każdy by był pod wrażeniem zmian, które wprowadza, a tak wszyscy tylko myślą o tej nieszczęsnej policji.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

https://www.youtube.com/watch?v=9MW1urHQX_U ale i spaczowali. Chyba ten filmik pt "Leaked footage of 3 months worth of patching" to jednak nie fake.
Ci użytkownicy podziękowali GThoro za ten post:
abaddon66623
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Świetny update, nie ma co haha... 36,3 GB i gra znów wysypuje się przy wczytywaniu. Poprzednia wersja była pod tym względem absolutnie stabilna i dało się grać bez żadnych crashy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

To chyba te poprawki zarządzania pamięcią :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Nesus pisze: 30 mar 2021, o 11:52 Świetny update, nie ma co haha... 36,3 GB i gra znów wysypuje się przy wczytywaniu. Poprzednia wersja była pod tym względem absolutnie stabilna i dało się grać bez żadnych crashy.
Ale na konsoli czy na PC? ja odpalałem na PC i nie miałem problemów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

GThoro pisze: 30 mar 2021, o 09:03 https://www.youtube.com/watch?v=9MW1urHQX_U ale i spaczowali. Chyba ten filmik pt "Leaked footage of 3 months worth of patching" to jednak nie fake.
To już nawet nie jest śmieszne i stało się żałosne.

Edit.
https://www.purepc.pl/cd-projekt-red-w- ... m-dla-cp77

Zaczyna się. CDPR już samo zrywa z wizerunkiem "dobrego wujka" branży i w swoim buńczucznym stylu otwarcie przyznaje, że planuje monetyzować cały swój dorobek na potęgę - widocznie te wszystkie breloczki, lampki biurowe i konsole sygnowane grą, która na nich nie działa to za mało. Odsiewając marketingowy bełkot widać też, że ambitne plany naprawy ich ostatniego krapiszcza nie są już tak ambitne i pod pozorem weryfikacji pierwotnych założeń powoli się z tego wycofują mydląc oczy nadchodzącymi nowymi wspaniałymi projektami.
Ci użytkownicy podziękowali Angrenbor za ten post (w sumie 2):
nerwusekIIIpelikulas
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Cel osiągnięty a do premiery kolejnej gry ze studia CDPR ludzie w większości zapomną że gra po przemierzę była (i niektórzy mówią że dalej jest) w stanie early access :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Cześć,

Po wiadomych reakcjach społeczności odsunąłem w czasie zakup Cyberpunk 2077. Dzisiaj wracam do tematu i chciałbym się dowiedzieć coś o wersji na PS4. Warto? Chodzi mi o to czy ilość i widoczność bugów jest na tyle mocna co mocno uprzykrza grę?

Co sądzicie?
Na pewno są tu jacyś gracze z konsolki :)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Nie warto kupowac zadnej gry od tych oszustów.
Ci użytkownicy podziękowali pelikulas za ten post (w sumie 3):
CalandriiaGThoroArmin
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

@Professorek ja się nie zgadzam z @pelikulas. Można rozważyć kupno Cyberpunka ale chyba nie na bazową wersje PS4. Zobacz sobie ten materiał https://www.youtube.com/watch?v=tVPjbLRdOCY . On może pomoże Ci w podjęciu decyzji. Ja mam zamiar zacząć od początku w ten weekend tylko że na PC. A tutaj wiem że się da grać :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Minęło w zasadzie pół roku i ledwo co się cokolwiek poprawiło, w tym tempie wyszlifują tą grę za dwa lata, a o "naprawie" plastikowego miasta, pościgów na szynach i kompletnie liniowej fabuły to nie ma co w ogóle liczyć. Jawnie oszukali graczy nabijając bańkę hype, aby naciągnąć na preoredy i sprzedaż na premierę. Choćby na 2 czy 3 tygodnie przed premierą pojawił się materiał promujący customizacje samochodów, jest to w grze? Nie. Dobrze wiedzieli, że tego nie będzie, a puścili w świat fałszywy materiał reklamowy, tak samo jak większość rzeczy, którymi pompowali bańkę hype. Do tego fakt, że zablokowali recenzje na konsolach daje do zrozumienia, że wiedzieli co robią, a teraz dają sobie bajońskie premie niby po tym jak posypali głowę popiołem? Przecież to kpina jakaś, a bezkarność cedepu i mentalność graczy, że "nic się nie stało" woła o pomstę do nieba. Zgadzam się każdą ręką i nogą z Pelikulasem.
Ci użytkownicy podziękowali GThoro za ten post:
pelikulas
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

@GThoro jakbym myślał podobnie, to bym już nie zagrał w nic od Sony, Gearboxu, Ubisoftu, EA, Bethesdy czy Activision. Zapewne nie tylko oni mieli wpadkę więc lista byłaby dłuższa
Ci użytkownicy podziękowali Refty za ten post:
Hardkor
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Refty pisze: 6 maja 2021, o 17:29 @GThoro jakbym myślał podobnie, to bym już nie zagrał w nic od Sony, Gearboxu, Ubisoftu, EA, Bethesdy czy Activision. Zapewne nie tylko oni mieli wpadkę więc lista byłaby dłuższa
Sęk w tym, że to nie jest po prostu wpadka. Oczywiście punkt widzenia zależy od siedzenia, dla jednego to mogą być drobne niuanse, a dla mnie deal breaker, ale nawet Todd Kłamczuszek nie sprzedał tyle kłamstw na pokazie F76 (nawet te słynne sixteen times the details ma jakiś sens jak się popatrzy na clutter w F4, a w F76). Tymczasem Cyberpunk 2077 przedstawiany i reklamowany jako RPG z otwartym światem (co po cichu zamienili na grę akcji RPG :gwizdany: ), iście next genowy tytuł okazuje się, że to jakiś rail shooter z masą dziwnych decyzji projektowych i brakiem rzeczy, które przyjmuje się za pewniak w tego typu grach, bo od dwóch dekad są implementowane bez pytania (jak samochody omijające przeszkody). Bugów i gliczów nie liczę, bo to integralna część każdej premiery.

Póki patrzysz tam gdzie twórcy chcą żebyś patrzył to iluzja się trzyma, ale tylko zejdź z tej ścieżki, spójrz gdzieś indziej, a czar pryska i nikt w Night City nie wie co robić, staje dęba i udaje greka.
Ci użytkownicy podziękowali GThoro za ten post (w sumie 4):
JAROMIR [PL]pelikulasArminszczypiorofix
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

https://www.youtube.com/watch?v=MWAGNisWvFc
To na enginie od redów robione ? ;)
ODPOWIEDZ