Witam
Tydzień temu brałem na promocji kartę curve. Karta przyszła na adres...
Dodałem kartę revolut curve cash pokazuje balance 10 GBP i byłoby super gdyby karta działała...
Problem mam chyba w apce nie przechodzi mi próba activate your curve card.
Mam dodac 4 ostatnie cyfry numeru karty podając i podając błędnie wyświetla się informacja, "to nie jest właściwe 4 ostatnie cyfry coś w ten deseń..."
Podając prawidłowa wyświetla się informacja " To activate, verifitya a card thats yours & issued in Europe" i nie przechodzi dalej, błędne koło podaje poprawne liczby wyświetla się ww informacja i mam dalej podać to samo... Próbowałem na terminalu w sklepie opłaci płatność ale curva nie przechodzi i odrzuca każdą próbę. Revolut bez tej curve działa bez problemu...
Gdzie zgłosić problem bo tu raczej nie uzyskam pomocy choć małą nadzieję mam...
Karta curve
Musisz najpierw dodać kartę "zwykłą", tj. należącą do jakiegoś banku. Ta karta zostanie obciążona kwotą (chyba 1GBP), na podstawie tej transakcji potwierdzisz, w apce kartę i to tyle w sumie.
Revoluta samego nie dodasz, najpierw trzeba dodać jakąś kartę banku. Później, z tego co wiem, to już przechodzi.
Revoluta samego nie dodasz, najpierw trzeba dodać jakąś kartę banku. Później, z tego co wiem, to już przechodzi.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Nie wiem jak ale transakcja została odrzucona i chyba po tym dodało mi te curve cash. Ale sama karta dalej w apce wisi jako "you Curve card is on the way!" próba activate your curve kończy się tą pętlą... Spróbuje jutro z kartą z polskiego banku może coś jest w tym co pisze dnaflyer i dam znac czy coś się zmieniło...
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 18 razy
- Kontakt:
dnaflyer pisze: Musisz najpierw dodać kartę "zwykłą", tj. należącą do jakiegoś banku. Ta karta zostanie obciążona kwotą (chyba 1GBP), na podstawie tej transakcji potwierdzisz, w apce kartę i to tyle w sumie.
Nie jestem pewny czy masz rację. Ja dodałem tylko Revoluta i udało mi się bez problemu aktywować kartę Curve .
@krzykr
Jeśli masz możliwość to spróbuj zainstalować apkę Curve na innym telefonie i tam aktywować kartę.
- Podziękował: 27 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Miałem to samo, i to mimo podpięcia dwóch kart z polskich banków. Napisałem do supportu i dostałem info że potrzebna jest dodatkowa weryfikacja - zdjęcie dokumentu tożsamości + selfie. Po przejściu weryfikacji udało się aktywować kartę.
Mogę się mylić, Revoluta nawet nie mamKraczykruk pisze:dnaflyer pisze: Musisz najpierw dodać kartę "zwykłą", tj. należącą do jakiegoś banku. Ta karta zostanie obciążona kwotą (chyba 1GBP), na podstawie tej transakcji potwierdzisz, w apce kartę i to tyle w sumie.
Nie jestem pewny czy masz rację. Ja dodałem tylko Revoluta i udało mi się bez problemu aktywować kartę Curve .

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Napisałem ticket z prośbą o pomoc wysłali mi link do dodania zdjęć.
Po drugiej próbie dodania prawa jazdy dostałem taką informację. Nawet nie napisali co im się w tym dokumencie nie podobało...
Za pierwszym razem zdjęcia wysyłałem z komputera za 2 z telefonu, weryfikacja koszmarna bo do wyboru miałem albo kamerę video albo folder ze zdjęciami... Albo się w czasie nie zmieściłem nie wiem... promocja po byku...
Hi Krzysztof,
I regret to inform you that after careful consideration I am cancelling your account.
This is due to activity that violates our Curve’s Terms ykuand Conditions.
I am sorry that we can not continue to provide our services to you.
Po drugiej próbie dodania prawa jazdy dostałem taką informację. Nawet nie napisali co im się w tym dokumencie nie podobało...
Za pierwszym razem zdjęcia wysyłałem z komputera za 2 z telefonu, weryfikacja koszmarna bo do wyboru miałem albo kamerę video albo folder ze zdjęciami... Albo się w czasie nie zmieściłem nie wiem... promocja po byku...
Hi Krzysztof,
I regret to inform you that after careful consideration I am cancelling your account.
This is due to activity that violates our Curve’s Terms ykuand Conditions.
I am sorry that we can not continue to provide our services to you.
- Discord: #7239
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 72 razy
- Kontakt:
Pytałem na pw to zapytam i tu bo jestem zielony
Karta do mnie dotarła ,aktywowałem ją , podpiąłem swoją z której obecnie korzystam.
Co dalej? Chcę zapłacić np. za bundla , która karta musi być aktywowana w apce? Curve czy ta moja?
Jeśli moja to rozumiem że płacę nią a potem bonus przyjdzie na kartę Curve czy jak to wygląda?

Karta do mnie dotarła ,aktywowałem ją , podpiąłem swoją z której obecnie korzystam.
Co dalej? Chcę zapłacić np. za bundla , która karta musi być aktywowana w apce? Curve czy ta moja?
Jeśli moja to rozumiem że płacę nią a potem bonus przyjdzie na kartę Curve czy jak to wygląda?
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Wybierasz swoja karte jako domyślna, robisz 1 transakcje i na curve cash dostajesz 10 funtów, potem żęby to wydać to wybierasz curve cash jako domyslne i doładowujesz Revoluta lub kupujesz coś za tą kwotę. Jak doładowujesz RV to najlepiej całe 10 funtów od razu i doładowywać w funtach a nie złotych, bo mi zostało ułamek funta na curve cash i nei jestem w stanie go dołądować już do RV bo za mała kwota.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 246 razy
- Kontakt:
a to niespodziankaTheLastJedi pisze: 26 cze 2020, o 22:20 Napisali mi od Curve maila że ich operator kart jest zawieszony, ma problemy i zajmie im trochę zakontraktowanie nowego. Mam nadzieję że się wyrobią do nowego choice'a.
- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 43 razy
- Kontakt:
No taka sytuacja:
https://www.telepolis.pl/fintech/cashle ... alnosc-fca
https://www.telepolis.pl/fintech/cashle ... alnosc-fca
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Suma summarum przerwa trwała 2 czy 3 dni i już wszystko działa.TheLastJedi pisze: 26 cze 2020, o 22:20 Napisali mi od Curve maila że ich operator kart jest zawieszony, ma problemy i zajmie im trochę zakontraktowanie nowego. Mam nadzieję że się wyrobią do nowego choice'a.