Fallout 76

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

lukan246 pisze: 16 kwie 2020, o 07:05 Ja nie mam zastrzeżeń do mikropłatności pod warunkiem, że nie dają przewagi powodując zmianę rozrywki na P2W. Jedynie co mnie "smuta" to bodajże nieograniczona przestrzeń skrzyni we F76 dla posiadaczy abonamentu (chyba, że już to zmienili), a reszta jak darmowe miesięczne "falloutowe pienionrzki", strój czy inne graficzne cuda w ogóle mnie nie interesują. Każdy zarabia i wydaje na co chce swoją kasę.

Przechodząc do meritum sprawy - nie ma co płakać jeżeli komuś udało się wyrwać tytuł za te ~30-40 zł, bo za tę cenę nawet warto ograć, na dodatek, gdy czekamy na premierę jakiś bardziej ciekawszych tytułów. A abonament też nie stanowi na szczęście jakiś problem np.: nie jest wymagany, aby grać online jak w WOWie czy na konsolach.
Eso plus w ESO online podwaja miejsce na rzeczy u bohatera i w banku... wiec jak w falloucie jest nieskonczone dla abonetowców to lepiej niz w eso.

A tak w ogole to w falouta 76 da sie grac samemu? W sensie to ma fabule i misje jak ESO? czy tylko rakowe PvP?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 34 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: 16 kwie 2020, o 17:01A tak w ogole to w falouta 76 da sie grac samemu? W sensie to ma fabule i misje jak ESO? czy tylko rakowe PvP?
Da się bez problemu. Jeszcze na samym początku był zarys fabularny, gdzie kończy się "przygoda po świecie" uruchomieniem bomby atomowej (według mnie to był taki "pokaz" co można robić w świecie F76) w szczelinę, gdzie wychodziła królowa spalaczy. Taki boss ostateczny gry. Tak było na początku, gdzie w gruncie rzeczy bardziej zwiedzało się świat, z zbierało i budowało. Teraz wiele się zmieniło, doszły wyzwania, raidy na krypty etc etc no i te NPCe wraz z nową linią fabularną i misjami pobocznymi np.: dostałem komunikat, że NPC potrzebuje pomocy. Wcześniej jak już to gawędziło się z robotami i to one dawały misje we fabule.

Jako osoba, która grała praktycznie od początku, a teraz uruchomiłem na Steam i zobaczyłem "co w trawie piszczy" to powiem, że jest ten pozytywny przeskok i to darmowy. Fajny teraz jest kontrast, bo widzę mnóstwo kropek na radarze z myślą, że to gracze, a to NPCe, które sobie podróżują po świecie :P

Co do PvP to jest oddzielny na to tryb, bo w "przygodowym" bardziej służy dla relaksu, budowania, zwiedzania i poznania fabuły.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Pewnie że można samemu. Ja głównie gram sam, czasem z jakimś kumplem. Korzystnie jest grać w drużynie bo można łatwiej zaliczać wyzwania czy questy. Nawet osobno ale będąc w drużynie dostaje się kapsle jeśli ktoś z ekipy ukończył jakieś zadanie.
PvP to w zasadzie tylko tryb Nuclear Winter. Można sobie postrzelać do siebie w normalnym trybie ale obie osoby muszą tego chcieć. Fallout 76 to w zasadzie taki F4 tylko z możliwością gry ze znajomymi.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Ja mam ten + ze nie gralem w zadnego fallouta, to pewnie f76 by sie mi spodobal, albo nawet f4 by sie spodobal, to to sa widze opluwane gry bardzo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

szczypiorofix mógłbyś rozwinąć info z atomami i migracją ? Czy nawet jeśli nie uruchomiłem F76 na sztimie, a już dostałem grę, to atomy poszły w pisdu , czy jak najpierw uruchomię gre z bughesdlaunczera, wydam je, a potem uruchomie sztima to bydzie ok ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

HelDoRe pisze: 16 kwie 2020, o 20:15 Czy nawet jeśli nie uruchomiłem F76 na sztimie, a już dostałem grę, to atomy poszły w pisdu , czy jak najpierw uruchomię gre z bughesdlaunczera, wydam je, a potem uruchomie sztima to bydzie ok ?
Nic nie idzie w pisdu.

Cały czas możesz zalogować się na beth i tam grać i tam masz swoje atomy.
Możesz też zalogować się przez Steam i kontynuować tą postacią grę, ale tu masz oddzielne atomy.
Możesz potem zalogować się przez beth i tam sobie dalej grać.

Do wyboru do koloru, ale portfel atomów jest oddzielny po prostu.

Ja mam na beth launcherze 725 atomów i tam sobie leżą, na Steam wbijam od 0. Jak będzie w atom shopie coś fajnego to zaloguję się przez beth launcher, doskrobie atomów i kupię.
lukan246 pisze: 16 kwie 2020, o 19:15raidy na krypty
Tego już nie ma :D Kijowo im to wyszło i wyłączyli.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Postać i to co jest odblokowane/kupione w atom shopie na koncie się współdzieli pomiędzy launcherami. Atomy na obu launcherach są niezależnie.
Inna sprawa że jeśli natrzaskacie/natrzaskaliście atomów na bethesdzie za proste akcje to potem na steamie one są już zaliczone więc nie można dostawać je za te same akcje jak np wizyta w poszczególnych krainach. Raz odblokowane czy to na bethesdzie czy na steamie są przypisane do konta i nie ma za to podwójnego nabijania atomów. Zbieranie atomów za wyzwania dzienne czy tygodniowe działa nadal normalnie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dzieki za info Panowie :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

HelDoRe pisze: 16 kwie 2020, o 20:15 szczypiorofix mógłbyś rozwinąć info z atomami i migracją ? Czy nawet jeśli nie uruchomiłem F76 na sztimie, a już dostałem grę, to atomy poszły w pisdu , czy jak najpierw uruchomię gre z bughesdlaunczera, wydam je, a potem uruchomie sztima to bydzie ok ?
To samo można powiedzieć o osobach wystawiających masowo pozytywne komentarze, bo zainwestowali kasę i czas w tego gniota. Takie gry to bardzo ciekawe zjawisko pokazujące jak słabą pamięć mają gracze i jak łatwo można ich kosić na hajs nawet najgorszego sortu szrotem. F76 to również kondycja branży gier AAA w pigułce
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

chanelwat1994 pisze: 6 maja 2020, o 05:20
HelDoRe pisze: 16 kwie 2020, o 20:15 szczypiorofix mógłbyś rozwinąć info z atomami i migracją ? Czy nawet jeśli nie uruchomiłem F76 na sztimie, a już dostałem grę, to atomy poszły w pisdu , czy jak najpierw uruchomię gre z bughesdlaunczera, wydam je, a potem uruchomie sztima to bydzie ok ?
To samo można powiedzieć o osobach wystawiających masowo pozytywne komentarze, bo zainwestowali kasę i czas w tego gniota. Takie gry to bardzo ciekawe zjawisko pokazujące jak słabą pamięć mają gracze i jak łatwo można ich kosić na hajs nawet najgorszego sortu szrotem. F76 to również kondycja branży gier AAA w pigułce
Yyyy ale nie rozumiem o co Ci chodzi, kupiłem F76 w preorderze, z powodu operacji kregoslupa nie pogralem zaraz po premierze, przeciagnelo sie, polatali zapewne sporo bugow, jak pogralem pol roku po premierze to nawet znosnie sie pobawilem, i co jakis czas popykam sobie pare godzin. Rewelacji nie ma, ale tez nie jest tak tragicznie...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

sorki za pytanie ale czy ma ktoś jakąś tabelke co dostajemy w abonamentowej wersji gry do tej bez? albo ktoś napisze w skrócie co daje abonament, wiem też że osobno można dokupić Atomy czyli jakąś tam walute, zastanawiam się czy zakupić podstawke na letniej wyprzy i nie placić za abo czy jednak bez placenia nie ma sensu gra
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Armin pisze: 7 maja 2020, o 15:36 sorki za pytanie ale czy ma ktoś jakąś tabelke co dostajemy w abonamentowej wersji gry do tej bez? albo ktoś napisze w skrócie co daje abonament
Tak z pamięci:
- dostęp do prywatnego świata,
- 1650 atomów miesięcznie
- skrytkę na nielimitowany złom
- namiot który możesz postawić gdzie chcesz (i się do niego fast travelować za darmo, tak samo jak do campa, ten namiot ma grill do robienia żarcia, łóżko, zwykłą skrytkę i skrytkę na złom)
- nowy dział w atom shopie gdzie za darmo możesz zgarnąć 3 emotki, strój strażnika ncr i coś tam jeszcze, a w każdym kolejnym miesiącu dają tam coś, póki co to reskiny tego stroju strażnika

Największy wpływ na grę ma skrytka na złom, bo w końcu to gra o zbieraniu złomu, reszta to takie nijakie, prywatny świat czasem się przydaje, ale nie aż tak bardzo.
Ci użytkownicy podziękowali GThoro za ten post:
Armin
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam, czy któryś dodatek pozwala grać w F76 nową postacią pomijając początek, który og4ywałem na ps4,,a teraz gram na xsx i ne chce mi się od nowa grać te misje z tą wieżą. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz

Cześć witajcie ?? jeśli ktokolwiek z Was nie ma jeszcze klucza do F76 a chciałby pograć z fajną ekipą to służymy pomocą. Na swoim discordzie właśnie otwieramy nową sekcję dotyczącą Fallout76 i poszukujemy chętnych, nie toksycznych, 18+ fajnych ludzi do pogrania! Jesteśmy na rynku community już 4 lata, dołącz do nas i odbierz darmowy klucz do Microsoft Store. Zapraszamy też graczy XBOX i PS - mamy odpowiednie rangi.
Zapraszamy ! http://www.discord.gg/cossacks
ODPOWIEDZ